Dagens filmer

Här hittar du tips på några av dagens alla filmer som sänds på TV

Kanal 5

Mannen som kunde tala med hästar

13:15 - 16:40
Mannen som kunde tala med hästar

Amerikanskt drama från 1998. 13-åriga Grace och hästen Pilgrim är med om en ridolycka som leder till att Grace förlorar en del av sitt ben. Hon hamnar i en djup depression. Hennes mor, Annie MacLean, börjar misstänka att dotterns välbefinnande är knutet till Pilgrims, den nu psykiskt störda hästen. I ett försök att hjälpa dottern tar Annie kontakt med Tom Booker, en man som sägs kunna ?tala? med hästar. Men Tom vill inte hjälpa Annie. Hon beslutar sig då för att ta med sig dotter och hästen till Toms ranch i Montana. Skådespelare: Scarlett Johansson, Dianne Wiest, Chris Cooper, Sam Neill, Robert Redford, Kristin Scott Thomas.

 • Medverkande i filmen Mannen som kunde tala med hästar:
 • Robert Redford, Scarlett Johansson Dianne Wiest Chris Cooper Sam Neill Robert Redford Kristin Scott Thomas

Filmen är från 1998

Kanal 5

Röjar-Ralf

18:05 - 20:00
Röjar-Ralf

Amerikanskt animerat äventyr från 2012. Ralph är trött på att överskuggas av Fix-It Felix, hjälten i det spel som de båda är en del av som alltid får rädda dagen. Men efter att ha spelat ut samma gamla historia i flera decennier och gång på gång ha behövt se på när Felix tar hem vinsten, så bestämmer sig Ralph för att han är trött på att spela skurk. Han tar saken i sina egna gigantiska händer och ger sig in i spel efter spel i hela arkaden, och arbetar sig igenom TV-spel från varenda generation för att bevisa att han har det som krävs för att bli en hjälte. Under resans gång stöter han på den tuffe Sergeant Calhoun från actionspelet Hero's Duty. Det är emellertid den lättretliga och missanpassade Vanellope von Schweetz från det godisbelamrade racingspelet Sugar Rush som verkligen får sin tillvaro omskakad när Ralph av misstag släpper lös en dödlig fiende som hotar att förgöra hela arkaden. Kommer Ralph att kunna uppfylla sin dröm och rädda dagen innan det är för sent?.

 • Medverkande i filmen Röjar-Ralf:
 • Rich Moore

Filmen är från 2012

Kanal 5

The wedding singer

21:00 - 22:55
The wedding singer

Amerikansk romantisk komedi från 1998. Robbie Hart försörjer sig genom att sjunga på bröllop. På ett sådant möter han den odugliga servitrisen Julia och deras liv vänds upp och ned. De är båda förlovade, men deras möte får dem att undra om de verkligen är redo att gifta sig och huruvida de verkligen passar ihop med sina tillkommande livskamrater. Skådespelare: Christine Taylor, Allen Covert, Matthew Glave, Adam Sandler, Drew Barrymore.

 • Medverkande i filmen The wedding singer:
 • Frank Coraci, Christine Taylor Allen Covert Matthew Glave Adam Sandler Drew Barrymore

Filmen är från 1998

Kanal 5

Gudfadern

22:55 - 02:30
Gudfadern

Amerikanskt drama från 1972. Don Vito Corleone är den sicilianska maffiafamiljens överhuvud, Gudfadern, som styr den organiserade brottsligheten i New York. Problem uppstår när en annan maffiafamilj, Sollozzo, planerar att börja sälja droger på New Yorks gator. Skådespelare: Robert Duvall, Diane Keaton, Talia Shire, James Caan, Marlon Brando, Al Pacino.

 • Medverkande i filmen Gudfadern:
 • Francis Ford Coppola, Robert Duvall Diane Keaton Talia Shire James Caan Marlon Brando Al Pacino

Filmen är från 1972

Kanal 9

Reno 911 Miami

00:20 - 01:55
Reno 911 Miami

Amerikansk komedi från 2007. En sak är säker ? världens skarpaste poliser kommer inte från Reno. Men när det sker en terrorattack i Miami är Renos polischef Jim Dangle och hans brokiga skara konstaplar det enda som kan hindra staden från att förvandlas till ett katastrofområde. Skådespelare: Mary Birdsong, Carlos Alazraqui, Thomas Lennon.

 • Medverkande i filmen Reno 911 Miami:
 • Robert Ben Garant, Mary Birdsong Carlos Alazraqui Thomas Lennon

Filmen är från 2007

Sjuan

Get smart

20:00 - 22:10
Get smart

Amerikansk actionkomedi från 2008. När spionorganisationen Control utsätts för ett attentat, tvingas man ge en klumpig analytiker uppdraget att sätta stopp för ett brottssyndikat. Skådespelare: Anne Hathaway, Dwayne Johnson, Steve Carell.

 • Medverkande i filmen Get smart:
 • Peter Segal, Anne Hathaway Dwayne Johnson Steve Carell

Filmen är från 2008

Sjuan

The good lie

22:10 - 00:30
The good lie

Kenyanskt-amerikanskt drama från 2014. Efter att deras by förstörts i inbördeskriget, och de vandrat över hela Sudan till Kenya, når Theo och hans vänner tryggheten i ett flyktingläger. Tretton år senare står deras namn på en lista, vilket betyder att de fått ett nytt hem. I USA. Här tas de emot av Carrie (Reese Witherspoon), som ska hjälpa dem hitta jobb. Men deras vilsenhet påverkar henne och hon beslutar sig för att engagera sig fullt ut. Otäckt drama som pendlar mot feelgood. Skådespelare: Ger Duany, Emmanuel Jal, Corey Stoll, Reese Witherspoon, Arnold Oceng.

 • Medverkande i filmen The good lie:
 • Philippe Falardeau, Ger Duany Emmanuel Jal Corey Stoll Reese Witherspoon Arnold Oceng

Filmen är från 2014

Sjuan

Margin call

00:30 - 02:40
Margin call

Amerikansk thriller från 2011. En grupp mäktiga bankmän får vetskap om att deras firma kommer att gå i konkurs nästföljande dag. Nu börjar arbetet med att säkra sina egna tillgångar och göra vinst, något som kräver riskabla och omoraliska beslut. Katastrofen blir dock snart ett faktum för alla inblandade när den världsomfattande finanskrisen står för dörren. Skådespelare: Jeremy Irons, Zachary Quinto, Demi Moore, Kevin Spacey, Paul Bettany.(c)

 • Medverkande i filmen Margin call:
 • J C Chandor, Jeremy Irons Zachary Quinto Demi Moore Kevin Spacey Paul Bettany

Filmen är från 2011

Sjuan

After the sunset

02:40 - 04:40
After the sunset

Amerikanskt drama från 2004. Livet borde vara enkelt efter en strålande karriär som mästertjuv. Fast Max och Lola dragit sig tillbaka till en paradisö så söker sig problemen dit. Max tidigare antagonist från FBI dyker upp och berättar om ryktena att en ny stor kupp planeras. Kommer Max att kunna hålla sig i skinnet när en ovärderlig diamant anländer med en oceanångare till ön?. Skådespelare: Woody Harrelson, Don Cheadle, Naomie Harris, Pierce Brosnan, Salma Hayek.

 • Medverkande i filmen After the sunset:
 • Brett Ratner, Woody Harrelson Don Cheadle Naomie Harris Pierce Brosnan Salma Hayek

Filmen är från 2004

SVT1

Cirkeln

22:45 - 01:05
Cirkeln

Svensk fantasy från 2015. En ondska från en annan värld sätter klorna i en liten svensk stad. Sex för varandra obekanta tjejer har valts ut för att bekämpa den ondskan. Nu måste de se bortom varandras olikheter för att kunna rädda sig själva och världen. Skådespelare: Josefin Asplund, Gustav Lindh, Leona Axelsen, Miranda Frydman, Irma von Platen, Helena Engström.

 • Medverkande i filmen Cirkeln:
 • levan Akin, Josefin Asplund Gustav Lindh Leona Axelsen Miranda Frydman Irma von Platen Helena Engström

Filmen är från 2015

TV3

Smart cookies

09:20 - 11:10

Kanadensisk äventyrsfilm från 2012. En besvärlig fastighetsmäklare tvingas till samhällstjänst och får leda en grupp av hopplösa flickscouter i en lokal kaktävling. Skådespelare: Bailee Madison, Ty Olsson, Jessalyn Gilsig.

 • Medverkande i filmen Smart cookies:
 • Robert Iscove, Bailee Madison Ty Olsson Jessalyn Gilsig

Filmen är från 2012

TV3

Flicka - den bruna mustangen

11:10 - 13:00

Amerikanskt äventyr från 2006. Katys högsta önskan är att få arbeta på sin familjs ranch men hennes pappa vill att hon ska gå klart skolan först. En dag hittar Katy en vild mustang och ser en chans att visa sin pappa att hon är fullt kapabel att ta över gården. Men en tragisk olycka ser ut att sätta stopp för Katys planer. Skådespelare: Tim McGraw, Maria Bello, Alison Lohman.

 • Medverkande i filmen Flicka - den bruna mustangen:
 • Michael Mayer, Tim McGraw Maria Bello Alison Lohman

Filmen är från 2006

TV3

Cinderella pact

13:00 - 15:00
Cinderella pact

Amerikanskt drama från 2009. Nola jobbar som redaktör på en tidning. Det ingen vet är att det är hon som skriver tidningens populära krönika under ett påhittat namn. Hon ingår en pakt med sina vänner, som innebär att de ska gå ner i vikt, i ett försök att kunna passa som den populära krönikören hon egentligen är och vill vara. Skådespelare: Audrey Wasilewski, Michelle Harrison, Poppy Montgomery, Adam Kaufman, Chelah Horsdal.

 • Medverkande i filmen Cinderella pact:
 • Gary Harvey, Audrey Wasilewski Michelle Harrison Poppy Montgomery Adam Kaufman Chelah Horsdal

Filmen är från 2009

TV3

Turbo

19:00 - 21:00
Turbo

Amerikansk animerad film från 2013. När Turbo en dag mirakulöst blir supersnabb så ger han sig ut på en resa för att att få tävla mot världens bästa racerförare Guy Gagne. Turbo blir kompis med ett gäng gatusmarta lirare och sätter sitt hjärta och skal på spel för att bevisa att ingen dröm är för stor, och ingen drömmare för liten.

 • Medverkande i filmen Turbo:
 • David Soren

Filmen är från 2013

TV3

About time

21:00 - 23:30
About time

Brittisk romantisk komedi från 2013. När Tim fyller 21 år får han av sin far reda på den stora familjehemligheten: Han kan resa tillbaka i tiden. Tim börjar återvända till mindre lyckade sekvenser för att få allt perfekt. Inte bara för sig själv, utan för alla han bryr sig om. Och huvudmålet är att vinna den vackra Marys hjärta. Men kärleken är inte enkel, inte ens om man får hur många chanser som helst. Skådespelare: Bill Nighy, Tom Hollander, Margot Robbie, Domhnall Gleeson, Rachel McAdams.

 • Medverkande i filmen About time:
 • Richard Curtis, Bill Nighy Tom Hollander Margot Robbie Domhnall Gleeson Rachel McAdams

Filmen är från 2013

TV3

The counselor

23:30 - 01:55
The counselor

Amerikansk thriller från 2013. En advokat ger sig in i drogbranschen och vad som verkar vara ett lätt sätt att tjäna pengar, men saker går inte riktigt som planerat. Skådespelare: Penelope Cruz, Javier Bardem, Brad Pitt, Michael Fassbender, Cameron Diaz.

 • Medverkande i filmen The counselor:
 • Ridley Scott, Penelope Cruz Javier Bardem Brad Pitt Michael Fassbender Cameron Diaz

Filmen är från 2013

TV4

Transformers: Age of extinction, forts

22:15 - 01:10

Amerikanskt actionäventyr från 2014. Kampen mellan Autobots och Decepticons fortsätter, men nu måste Autobots även försvara sig mot CIA, som beslutat sig för att förgöra alla robotar. Skådespelare: Nicola Peltz, Jack Reynor, Kelsey Grammer, Mark Wahlberg, Stanley Tucci.

 • Medverkande i filmen Transformers: Age of extinction, forts:
 • Michael Bay, Nicola Peltz Jack Reynor Kelsey Grammer Mark Wahlberg Stanley Tucci

Filmen är från 2014

TV4

Tequila sunrise

01:10 - 03:35
Tequila sunrise

Amerikansk actionthriller från 1988. McKussic är knarklangare, men vill förändra sig. Det blir inte lättare då hans bästa kompis, som dessutom är polis, blir kär i hans flickvän. Kompisen Nick får i uppdrag att undersöka sin väns affärer och kontaktar Jo Ann, McKussics flickvän. Nick förälskar sig i Jo Ann och vänskapen mellan honom och McKussic är i fara. När en inflytelserik knarklangare kommer till stan för att göra en stor affär växer problemen ytterligare. Skådespelare: Raul Julia Carlos/Comandante Xavier Escalante), J.T. Walsh, Arliss Howard, Kurt Russell, Mel Gibson, Michelle Pfeiffer.

 • Medverkande i filmen Tequila sunrise:
 • Robert Towne, Raul Julia Carlos/Comandante Xavier Escalante) J

Filmen är från 1988

TV4

Flags of our fathers

03:35 - 05:25
Flags of our fathers

Amerikanskt krigsdrama från 2006. Fotografiet där amerikanska marinkårsoldater reser den amerikanska flaggan på berget Suribachi 1945 blev snabbt en symbol för mod och seger. Detta trots att männen på bilden inte ansåg sig vara de hjältar allmänheten kom att betrakta dem som. Skådespelare: Jesse Bradford, Adam Beach, Ryan Phillippe.

 • Medverkande i filmen Flags of our fathers:
 • Clint Eastwood, Jesse Bradford Adam Beach Ryan Phillippe

Filmen är från 2006

TV6

Chinese Zodiac

21:00 - 23:20
Chinese Zodiac

Kinesisk actionfilm från 2012. Asian Hawk leder ett legosoldatteam för att återfinna förlorade artefakter, tolv djurbronshuvuden från Kinesiska Zodiaken, från Yuanmingyuanruinerna. De plundrades av utlänningar på 1800-talet. Asian får hjälp av en kinesisk student och en parisisk dam för att leta rätt på dem. Skådespelare: Qi Shu, Xingtong Yao, Jackie Chan.

 • Medverkande i filmen Chinese Zodiac:
 • Jackie Chan, Qi Shu Xingtong Yao Jackie Chan

Filmen är från 2012

TV6

Defendor

23:20 - 01:20
Defendor

Kanadensisk-amerikansk actionkomedi från 2009. Om dagen är Arthur Poppington en helt vanlig kille, men när mörkret faller på förvandlas han till den hemliga och självutnämnda väktaren Defendor. Det blir farligt när han försöker skydda en prostituerad tonåring från en angripare som visar sig vara en korrumperad polis under täckmantel. Skådespelare: Sandra Oh, Elias Koteas, Bryan Renfro, Woody Harrelson, Kat Dennings.

 • Medverkande i filmen Defendor:
 • Peter Stebbings, Sandra Oh Elias Koteas Bryan Renfro Woody Harrelson Kat Dennings

Filmen är från 2009

TV6

Trapped in paradise

01:20 - 03:20
Trapped in paradise

Amerikansk actionkomedi från 1994. Bill Firpo har lämnat kriminella förflutna bakom sig och börjat driva en lyxrestaurang i New York. Men när två bröder släpps ut ur fängelset blir Bill indragen i deras planer. Trion börjar planera att råna en bank tillsammans i den lilla staden Paradise. Skådespelare: Florence Stanley, Sean McCann, Manuskript, Donald Moffat, Jon Lovitz, Nicolas Cage, John Ashton, Dana Carvey.

 • Medverkande i filmen Trapped in paradise:
 • George Gallo, Florence Stanley Sean McCann Manuskript Donald Moffat Jon Lovitz Nicolas Cage John Ashton Dana Carvey

Filmen är från 1994

TV8

Nanny McPhee och den magiska skrällen

14:25 - 16:40

Brittisk-fransk familjekomedi från 2010. Nanny McPhee är en magisk barnsköterska som dyker upp när hon är som minst önskad och mest behövd. Hon hamnar på en familjegård där bråk har utbrutit mellan några stojiga barn från landet och deras bortskämda kusiner från stan. Nanny McPhee, som förlitar sig på allt från en flygande motorcykel till en trädklättrande griskulting, trollar fram precis rätt recept för att lära sina skyddslingar fem nya läxor. Skådespelare: Ralph Fiennes, Ewan McGregor, Oscar Steer, Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal.

 • Medverkande i filmen Nanny McPhee och den magiska skrällen:
 • Susanna White, Ralph Fiennes Ewan McGregor Oscar Steer Emma Thompson Maggie Gyllenhaal

Filmen är från 2010

TV8

The awakening

01:05 - 03:15

Brittisk skräckthriller från 2011. 1921 är England tillintetgjort av förlusterna och sorgen efter första världskriget. Bluffavslöjaren Florence Cathcart besöker en internatskola för att förklara observationer av ett barnspöke. Allt hon tror på blir omkullkastat när de ?saknade? börjar visa sig. Skådespelare: Dominic West, Imelda Staunton, Rebecca Hall.

 • Medverkande i filmen The awakening:
 • Nick Murphy, Dominic West Imelda Staunton Rebecca Hall

Filmen är från 2011