Dagens filmer

Här hittar du tips på några av dagens alla filmer som sänds på TV

Kanal 9

Sherlock Holmes

21:00 - 23:35

Amerikansk-brittisk action från 2009. En man som blivit dömd till döden verkar ha återuppstått från de döda och Sherlock Holmes och Watson kommer en mystisk sekt på spåren. Holmes kommer att slåss som aldrig förr för att ta fast en ny nemesis i en dödlig intrig som kan förstöra hela landet. Skådespelare: Jude Law, Rachel McAdams, Robert Downey jr.

  • Medverkande i filmen Sherlock Holmes:
  • Guy Ritchie, Jude Law Rachel McAdams Robert Downey jr

Filmen är från 2009

SVT1

Oss emellan

13:50 - 15:40

Svenskt drama från 1969. I det lilla samhället är keramikern Per Olofsson med sitt långa hår och sin brinnande blick en avvikande person. Han jagas av polis och hedervärda medborgare. Skådespelare: Beppe Wolgers, Christina Johansson, Bärbel Oscarsson, Per Oscarsson.

  • Medverkande i filmen Oss emellan:
  • Stellan Olsson, Beppe Wolgers Christina Johansson Bärbel Oscarsson Per Oscarsson

Filmen är från 1969

SVT2

Dox: Tyke - elefanten som löpte amok

22:20 - 23:40

Australisk dokumentär från 2015. Den dramatiska historien om cirkuselefanten Tyke som löpte amok i Honolulu 1994. Mitt under en föreställning dödade hon sin tränare och rusade ut ur arenan. Efter att ha sprungit omkring på gatorna i en halvtimme sköts hon 86 gånger av den lokala polisen och kollapsade. Hennes död chockade en hel stad och blev en väckarklocka i debatten om djur i underhållningsindustrin.

  • Medverkande i filmen Dox: Tyke - elefanten som löpte amok:
  • Stefan Moore Susan Lambert

Filmen är från 2015

TV8

The aviator

21:00 - 00:25

Amerikanskt drama från 2004. Han var den snabbaste människan i luften och den rikaste på jorden och en av 1900-talets mest mytomspunna figurer. Howard Hughes levde det liv som andra drömde om. Men bakom en självsäker och ouppnåelig fasad utkämpade han en ständig strid mot fobier, tvångstankar och paranoia. Skådespelare: Kate Beckinsale, Danny Huston, John C Reilly, Leonardo Dicaprio, Cate Blanchett.

  • Medverkande i filmen The aviator:
  • Martin Scorsese, Kate Beckinsale Danny Huston John C Reilly Leonardo Dicaprio Cate Blanchett

Filmen är från 2004