Dagens tv-tablå för Barnkanalen

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer. Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.Välj ett annat datum
Tid Program
06.00
Daniel Tigers kvarter

Amerikansk barnserie från 2012. Lika och olika. Daniel Tiger leker med vännerna i sitt kvarter och lär sig saker som är viktiga för att förstå andra människor och världen han växer upp i.

06.15
Äventyr i tid och rum

Kanadensisk tecknad barnserie från 2013. I fantasin finns inga gränser. Följ med Martin, Molly och Filur jorden – och tiden – runt!.

06.31
Lekdags

Följ med till ett vindsrum där ett antal gosedjur kommer till liv - men bara när barnen inte är där!.

06.35
Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små.

06.50
Katten i hatten vet allt om ditten och datten

Kanadensisk barnserie från 2010. Katten i hatten tar sina vänner Sally och Tim med på äventyr till spännande platser i sin ”Thinga-ma-jigger”. Med på resorna är även kattens kompanjoner Fisken i sin skål samt Sak 1 & Sak 2. Baserad på en klassisk barnbok av Dr. Seuss.

07.05
Fåret Shaun

Brittisk barnserie från 2015. Krig och fred.

07.15
Mästerflygarna

Barnserie från 2014. När du behöver ett paket levererat, ring Mästerflygarna! Jett och hennes vänner levererar!.

07.30
Tjuv och tjuv

Två hopplösa tjuvar som alltid misslyckas med sina kupper.

07.35
Masha och björnen

Masha är en liten vandrande katastrof. Fast hon gör det inte med flit, hon vill ju bara prova!. Prova att hoppa i en stor björns säng till exempel, eller leka doktor med vargarna.

07.40
Minimyror i Kenya

Svensk barnserie från 2007. Den stora vandringen. Ett av världens sju underverk kallas den. Julia beskriver Den stora vandringen och varför den är så viktig för livet på savannen.

07.45
Biet Maya

Fransk barnserie från 2012. Maya är inte som alla andra bin – hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner – och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask.

08.00
Pysselskogen

Pysselprogram med Jenny Järvholm. Det är stökigt i pysselkojan och Jenny tycker det är trist att städa. Men som tur är kommer Simon och Ludwig och bygger en städrobot åt Jenny.

08.10
Träd Fu Tom

Barnserie från 2014. Följ med till Trädtopolis, en förunderlig plats där du kan hjälpa till att skydda och hjälpa invånarna med Träd Fu-magi.

08.35
Katie Morag

Brittisk barnserie från 2014. Om livet på en avlägsen ö, fylld av vardagligheter, spännande historia och mystik.

08.50
Babar och Badous äventyr

Kanadensisk barnserie från 2011. Babar och hans drottning Celeste har blivit äldre. Nu är det deras barnbarn Badou som upplever spännande äventyr tillsammans med vännerna Chiku, Zawadi, Munroe och Jake.

09.15
Elias och räddningsteamet

Norsk tecknad barnserie från 2013. Tralle smiter. Följ med till Lugnvik och träffa den lilla räddningsbåten Elias och hans vänner. I räddningsteamet ingår också Doppi, Rapp och Helinor. Tillsammans kan de bogsera och dra loss båtar som gått på grund, köra ut paket och material till öar eller vara med vid svåra dykuppdrag. Det händer alltid något spännande i vattnen runt Lugnvik.

09.25
Biet Maya

Fransk barnserie från 2012. Maya är inte som alla andra bin – hon bor nämligen inte i en kupa. Ängen är hennes hem och platsen där hon upplever alla sina äventyr med sina ovanliga vänner – och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask.

09.35
Servettmannens äventyr

Barnserie från 2013. Dystert väder. Alexander ger liv åt sina berättelser med teckningar på servetter som förklarar svåra känslor för förskolebarnen.

09.50
Charlie och Lola

Brittisk barnserie från 2004. Charlie är sju år och hänger ofta ute med sin kompis Marv. Han gillar fotboll, raketer och att hitta på historier. Han gillar också sin lillasyster Lola. Det är bara en sak - hon är väldigt bestämd och envis.

10.00
Franklin och hans vänner

Barnserie från 2012. Franklin och mysteriet med den blå begonian. Sköldpaddan Franklin och hans vänner lär sig många saker under sina glada äventyr i det färgsprakande Skogland. Förutom allt kul vi får delta i när vi följer deras lekar och äventyr så lär vi oss om hur viktigt det är att hjälpa andra och vara schysst mot sina vänner.

10.15
Lilla prinsessan

Brittisk tecknad barnserie från 2005. Om en nyfiken och vetgirig prinsessa, och om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg. Prinsessans röst görs av Sandra Kassman.

10.25
Äventyr i tid och rum

Kanadensisk tecknad barnserie från 2013. I fantasin finns inga gränser. Följ med Martin, Molly och Filur jorden – och tiden – runt!.

10.35
Lulu Zipadoo - äventyr i naturen

Fransk tecknad barnserie från 2014. Vad är ett stjärnfall?. Lulu undrar hur saker och ting fungerar. Lulu är en glad, lekfull och vetgirig sköldpadda som älskar äventyr. Tillsammans med sina vänner tar hon reda på hur saker och ting fungerar.

10.40
Tinga Tinga sagor

Tinga Tinga sagor. Tinga Tinga sagor. Tinga Tinga sagor bygger på traditionella afrikanska fabler. Animationerna är gjorda i Tingatinga-stil likt konstverken från Tanzania.

10.50
Clifford, den stora röda hunden

Brittisk-amerikansk barnserie från 2000. Clifford är stor som ett hus, röd som en brandbil och snäll som en hund. Faktiskt. Och det har skrivits böcker om honom.


11.15
Riddare Micke

Brittisk-kanadensisk barnserie från 2012. Med riddarsätt blir allting rätt. Micke tar hjälp av drakarna Sprak och Skvätt och sin trofaste häst för att bli en modig riddare.

11.30
Ella Bella bingo

Norsk barnserie från 2013. Plaska och stänka. Välkommen till Soltoppen! Här bor Ella Bella och hennes vänner. Alla leker och har roligt och hjälper varandra, oavsett om man är barn eller vuxen. För det är ju mycket roligare att ha kul tillsammans!.

11.35
Dinosar

Kanadensisk-brittisk animerad barnprogram från 2014. Hej, Hoj och Tony bor i en värld som är väldigt ny. Följ med och upptäck platser – och grejer – som ingen, inte ens dem, har sett förut!.

11.50
Twirlywoos

Brittisk animerad barnserie från 2015. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dom? Det måste undersökas!. The Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld.

12.00
Vims i rymden - nordsamiska

Mars. KI, PI och TI är på väg hem till sin stjärna. På vägen vimsar de till planeten Mars och tittar på konstiga saker. Och sedan måste de ta sig igenom det läskiga Asteroidbältet.

12.05
Imse och Vimse - sydsamiska

Barnserie på sydsamiska från 2014. Kaffe med dopp. Vimse och Fia Fluga mumsar på sötsaker som hör till ett läckert kaffekalas. Imse blir avundsjuk och gör ett misslyckat försök att förstöra kalaset.

12.10
Timmy lamm

Brittisk barnserie från 2010. Timmy hittar en skatt. Det lilla bebisfåret med napp i munnen i serien Fåret Shaun har här fått en egen serie tillsammans med alla kompisarna på dagiset.

12.20
Långhalsen Lo

Barnserie från 2012. Dags för lek med vännerna Lo, Rafo och Lepo!.

12.25
Miffys stora små äventyr

Brittisk barnserie från 2015. Miffys go-kart. Miffys go-kart. Miffys go-kart.

12.35
Rymdrekryterna

Barnserie från 2013. För att kunna upptäcka sånt som ingen förut gjort i rymden krävs noggrannhet, nyfikenhet och lagarbete!. Har du vad som krävs att bli en av Rymdrekryterna!?. På Stjärnstoftvikens rymdakademi lär sig Rymdrekryterna kraften hos vetenskapliga studier och observationer, rymdens under, och vikten av att kunna jobba tillsammans.

12.45
Kate och Mim-Mim

Kanadensisk äventyrsserie från 2014. Kate är en pigg och äventyrlig liten 5-åring som tillsammans med sitt gossedjur Mim-Mim hamnar på fantastiska äventyr i fantasivärlden Mimiloo. Tillsammans med sina vänner reser de två äventyrarna på upptäcktsfärd till spännande platser för att försöka lösa förbryllande problem som Kate har stött på i den riktiga världen.

13.00
Meckar-Micke

Brittisk barnserie från 2002. Nya äventyr varje dag i Meckar-Mickes fantastiska värld. Tillsammans med sin ovanligt ”händiga” bil klarar han allt.

13.10
Farfar i fickan

Svensk barnserie från 2010. Jakobs farfar är inte som alla andra farfäder. Han har nämligen en magisk krymparkeps. När han tar på sig den blir han så liten att han får plats i Jakobs ficka, och inte nog med det – hans magi gör så att Jakobs leksaker får liv också.

13.20
Henry råkar på...

Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt!.

13.25
Ninjaman på romani chib

En fräck tjuv är ute och härjar. Tjuven snor ryggsäckar och glass från barn, men det ska Ninjaman sätta stopp för. Frågan är om han lyckas få fast tjuven, som försvinner ur sikte som en sprinter. Ninjaman: Eos Karlsson.

13.30
Hejolojla

Barnprogram på samiska. Vi söker ordet Ruovdegobbá/Skalbagge, bokstäverna får vi under programmets gång. I reportaget får vi höra programledaren läsa en berättelse för Anja. Hon ska sedan måla en bild till berättelsen. I animationen Mii Gullo söker vi ett ljud och i pysslet gör Jenny en skalbagge.

13.45
Arthur

Tecknad kanadensisk serie från 1999. Om Arthur, hans lillasyster Lillemor och hans vänner och familj. Serien bygger på böcker av Marc Brown.

14.10
Zoé Kézako

Fransk barnserie från 2003. Lilla monsterbrorsan. Zoé är en tjej på åtta år, stark, rolig – och supersjälvisk.

14.25
Kapten Flinn & Piratdinosaurierna

Australisk-filipinsk-amerikansk barnserie från 2015. På de sju och ett halvt haven seglar de godaste goda, ständigt i kamp med de grymmaste grymma!.

14.35
Zip zip

Fransk barnserie från 2014. Räven Washington, vildsvinet Sam och hans lillasyster Eugenie samt fågeln Susie har tröttnat på livet i naturen. I hopp om att bli serverade mat och att få bo inomhus så klär de ut sig till husdjur och flyttar in hos familjen Livingstone.

14.45
Miss Moon

Fransk animerad barnserie från 2016. Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag.

15.00
Oscars oas

Fransk barnserie från 2009. I öknen runt Oscars oas slåss ödlan Oscar, räven Popy, hyenan Harchi och gamen Buck om de enstaka vattendroppar som finns.

15.05
Parallax

Australisk barnserie från 2004. Ben Johnson, 14, bor i en håla i västra Australien där det inte händer mycket. Men det varar inte länge. På jakt efter sin kompis går han över en osynlig gräns där han inte riktigt känner igen sig. Han möter en flicka, Katherine, som visar sig vara hans okända syster i en parallell värld, och senare även deras mamma, Veronica. Hon säger att det finns ännu fler parallella världar men att syskonen inte får besöka samma värld samtidigt.

15.31
Spartikelmysteriet

Brittisk barnserie från 2014. Kommer Spartiklarna, och resten av världen, att få tillbaka sina riktiga föräldrar, och inte tonårsversionen som det blev av misstag?. Sist vi såg Spartiklarna hade de lyckats föra samman sin dimension med föräldradimensionen - bara det att i just den versionen var föräldrarna fortfarande barn. Nu är det snart försent att ändra det och dessutom har världen fått en ny diktator - den galna drottning Kylie. Sista säsongen. Sista chansen.

16.00
Random mix

Ett direktsänt nöjesprogram som tar upp senaste nytt om kändisar, snackisar och kärlek. Följ med i chatten på barnkanalen.se och diskutera programmet!.

16.25
Nina Patalo

Barnserie från 2013. Nina är en tjej som kan göra vad som helst, eftersom Patalo kan det. Det vill säga förvandla sig till vad som helst som slutar på bokstaven O. Allt för att ha vansinniga äventyr med grottmannen Walter och ankan Andy.

16.35
En hopplös häxa

Brittisk barnserie från 1998. En skola för häxor ställer stora krav på eleverna. Och stackars Mildred har svårt att hänga med eftersom hon både är höjdrädd och ofta misslyckas med sina trollformler. Efter böcker av den engelska författarinnan Jill Murphy.

17.00
Rorri racerbil

Brittisk barnserie från 2007. Plåtis i toppform. I Rorri Racerbil följer vi en ung racerbil på äventyr. Rorri är en kvick, röd, tuff och energisk racerbil som bor på Silverringen. Hans mod och förnuft är som en liten pojkes, och på grund av hans gränslösa entusiasm och nyfikenhet slutar det ofta med problem. Men samtidigt har denna novis ett hjärta av krom under motorhuven och är alltid villig att lära sig.

17.10
Gaspard och Lisa

Brittisk barnserie från 2010. En julöverraskning. Gaspard och Lisa är två 6-åriga bästisar som bor i Paris. Varje dag är ett nytt äventyr. Det är inte alltid det blir som man tänkt sig och då känns det bra att ha en bästa vän som hjälper till och stöttar. Animerad serie som bygger på böcker av Anne Gutman.

17.20
Franklin och hans vänner

Barnserie från 2012. Franklins nya hatt. Sköldpaddan Franklin och hans vänner lär sig många saker under sina glada äventyr i det färgsprakande Skogland. Förutom allt kul vi får delta i när vi följer deras lekar och äventyr så lär vi oss om hur viktigt det är att hjälpa andra och vara schysst mot sina vänner.

17.35
Wisska

Shh! En hemlis - Wisska kan prata med djur! Och hjälpa dem med allt möjligt!.

17.40
Roboten Rob

Kanadensisk barnserie. Fyra barnrobotar åker ut i rymden för att lösa problem. Men man måste inte vara robot för att kunna hänga med.

17.55
Greta Gris

Brittisk tecknad serie från 2010. Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med Mamma Gris, Pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

18.01
Johans fordon

Svensk barnserie från 2014. Ismaskin. Ismaskin.

18.10
Lapptäckekompisar

Små och stora djur samsas på ett stort lapptäcke. När ett problem uppstår eller en svår situation måste lösas går det alltid att be granndjuren om hjälp.

18.15
Lilla prinsessan

Brittisk tecknad serie från 2007. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

18.30
Hasses trädgård

Svensk barnserie från 2017. Mangold. I dagens program sår, gallrar och skördar Hasse och barnen mangold i den magiska trädgården i Skåne.

18.45
Bulldogg

Programmet för alla hundälskare. David drömmer om en beige mops. Olov har tre fantastiska hundar i greenroom. Vilken av dem blir det som får gå på dejt med David?.

19.15
Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

19.25
Vi i femman

Match om tredje platsen. Match om tredje platsen. Det är dags för den tredje av fyra tv-finaler i Vi i femman. 200 klasser har blivit fyra under vinterns radiokval. Nu ska de fyra göra upp i tv om vem som blir vinnare i Vi i femman 2017. I kvällens program ska två skolor göra upp om tredjeplatsen i Vi i femman.

19.55
Brev från första världskriget

Dokumentärserie från 2014. Frieda i Tyskland. Tolvåriga Frieda anmäler sig för att hjälpa till på ett krigssjukhus nära fronten. I smyg hjälper hon en patient som sjuksystrarna menar inte kommer att överleva. Historikern Anna Maria Forssberg och barnpanelen diskuterar krigets hemskheter.

20.25
Elefantprinsessan

Australisk serie från 2008. Tonårsflickan Alex går i skolan och spelar i en orkester. När hon fyller 16 möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne?.

20.50
Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

20.55
Djungelpuls

Ovanliga och annorlunda djurhistorier från Zimbabwe.

05.00
Raa-Raa: Lejonet som låter

Barnserie från 2011. Raa-Raas svåra ljud. Raa Raa är ett litet lejon som tillsammans med sina vänner Trumpe, Topsi, Krocke, Sebbi och Oo-oo gärna ger sig ut på ljudliga äventyr i djungeln. En animerad serie för de minsta.

05.10
Pingu

Schweizisk barnserie från 2004. Leranimation om en liten pingvin och hans vänner.

05.15
Sara och Anka

Brittisk barnserie från 2012. Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

05.25
Q Pootle 5

Barnserie från 2012. Planeten Paul får snurren. Följ med på galaktiska äventyr tillsammans med rymdvarelsen Q Pootle 5 och hans vänner från planeten Okidoki. Mycket kan gå galet i rymden, men det mesta löser sig med lite samarbete och god vilja. Bygger på böcker av Nick Butterworth.

05.35
Punky

Irländsk tecknad barnserie från 2010. Punky är en liten tjej med Downs syndrom. Vi följer henne i vardagen tillsammans med familjen.

05.45
Tom & jordgubbssyltmackan med honung

Tom är sugen på en jordgubbssyltmacka med honung. Hur ska han få tag på en den här gången?.

05.50
Twirlywoos

Inuti. Twirlywoos är lustiga små figurer som lämnar sitt hem på den stora röda båten för äventyr i människornas värld. Familjen Twirlywoos är inte som vi människor. Eller är det vi människor som inte är som dem? Det måste undersökas! Obs! Hör till torsdagens tablå.