Dagens tv-tablå för C More SF

Canal + SF är ett smarbete mellan SF och Canal + Sänder dygnet runtVälj ett annat datum
Tid Program
06.30
Peter och Petra

Svensk dramaserie från 1989. Gunnar gillar inte att gå i skolan. Han tycker allting är svårt och kamraterna skrattar åt honom. Så en dag knackar det på dörren till klassrummet. Utanför står två pyttesmå barn, som vill börja i Gunnars klass. Plötsligt är det inte alls tråkigt att gå i skolan.

07.00
Skrållan, Ruskprick och Knorrhane

Svensk familjefilm från 1967. Lilla Skrållan följer med de andra barnen på Saltkråkan till Kråkskär. Egentligen skulle de inte dit, i alla fall inte för att stanna där, men Skrållan är inte så bra på att binda fast båtar som hon själv tror. Barnen blir skeppsbrutna tillsammans med Båtsman och två ruskigt läskiga smugglare. Skådespelare: Louise Edlind, Bengt Eklund, Kristina Jämtmark, Hans Alfredson, Kajsa Dandenell, Tage Danielsson.

Medverkande: Louise Edlind, Bengt Eklund, Kristina Jämtmark, Hans Alfredson, Kajsa Dandenell, Tage Danielsson

08.35
Gull-Pian

Svensk kortfilm från 1988. Eva bor hos sina båda mostrar och sin jämngamla kusin Berit, i väntan på att hennes mamma ska bli frisk från lungsot. Men Eva diskrimineras i familjen och Berit tänker göra allt för att stå i centrum. Skådespelare: Hanna Alström, Ewa Roos, Zara Zetterqvist.

Medverkande: Hanna Alström, Ewa Roos, Zara Zetterqvist
Regi: Staffan Götestam,

09.00
Karlsson på Taket - Världens bästa Karlsson

Svensk barnfilm från 1974. Barnfilm efter Astrid Lindgrens klassiker om en vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år – Karlsson på taket. Får man tro honom själv så är han också bäst på allt. En dag kommer Karlsson bara inflygande genom fönstret hos Lillebror och de blir lekkamrater. Skådespelare: Lars Söderdahl, Mats Wikström.

Medverkande: Lars Söderdahl, Mats Wikström
Regi: Olle Hellbom,

Mer omKarlsson på Taket - Världens bästa Karlsson
10.40
Änglagård: Andra sommaren

Svenskt drama från 1994. Storstadsborna Fanny och Zac återvänder till det lilla samhället Yxared där Fannys ärvda herrgård, Änglagård, ligger. När de kommer fram möts de av beskedet att gården har brunnit ner. Fannys ankomst rör till i det inrutade livet i byn. Rut är arg på Axel som inte har berättat att han är far till Fanny för deras son Mårten. Bröderna Gottfrid och Ivar upptäcker att de har en bror i USA som de aldrig har träffat och Fanny övertalar dem att resa dit för att träffa honom. Skådespelare: Viveka Seldahl, Ernst Günter, Reine Brynolfsson, Sven Wollter, Helena Bergström, Rickard Wolff.

Medverkande: Viveka Seldahl, Ernst Günter, Reine Brynolfsson, Sven Wollter, Helena Bergström, Rickard Wolff
Regi: Colin Nutley,

Mer omÄnglagård: Andra sommaren
13.00
Vinterviken

Svenskt drama från 1996. Elisabeth är en överklasstjej, John-John en kille från betongförorten. Rent geografiskt är det bara en vik som skiljer dem åt, men förutsättningarna för deras kärlek gör avståndet milslångt. Skådespelare: Lina Englund, Martin Lindqvist, David Tainton.

Medverkande: Lina Englund, Martin Lindqvist, David Tainton
Regi: Harald Hamrell,

Mer omVinterviken
14.40
Störst av allt

Svenskt drama från 2005. Anna är en ung journalist som plötsligt får reda på att hennes far inte är den hon trott. Hennes riktiga pappa är en välkänd politiker och fackpamp. Under förevändningen att hon vill skriva en artikelserie börjar hon undersöka vad den uppburne politikern egentligen är för en människa. Skådespelare: Frida Hallgren, Sven-Bertil Taube, Sven Wollter.

Medverkande: Frida Hallgren, Sven-Bertil Taube, Sven Wollter
Regi: Lars Lennart Forsberg,

Mer omStörst av allt
16.20
Drömkåken

Svensk komedi från 1993. Göran är trött på att bo i en trång lägenhet och drömmer om ett lite friare liv. Således bestämmer han sig för att överraska sin familj med att köpa villa. Görans fru Tina blir helt salig och älskar huset från första stund trots att det är minst sagt ruckligt. Under renoveringen visar det sig dock att den gamla träkåken gömmer en livsfarlig hemlighet.... Skådespelare: Mikael Håck, Lena Nyman, Zara Zetterqvist, Björn Skifs, Suzanne Reuter.

Medverkande: Mikael Håck, Lena Nyman, Zara Zetterqvist, Björn Skifs, Suzanne Reuter

18.00
Ronja Rövardotter

Svensk barnserie från 1985. Ronjas liv började storslaget. När hon föddes åskade det hemskt i berg och skogar och rövarhövdingen Mattis var vild av lycka. Nu skulle Mattisätten fortsätta att leva och här fanns ämne till en ny hövding i Mattisskogen. Trodde Mattis, ja. Samma natt föddes ännu en rövarhövding.

18.25
Bert - den siste oskulden

Svensk komedi från 1995. Bert är en hårt prövad kille. Han har hunnit börja i nionde klass, och hela tiden tänker han på tjejer. Det verkar som om precis alla utom han har någon att vara ihop med och har gjort DET hundratals gånger. Den enda räddningen från en säker död som den siste oskulden i världen heter Victoria. Skådespelare: Cajsa-Lisa Ejemyr, Ing-Marie Carlsson, Martin Andersson.

Medverkande: Cajsa-Lisa Ejemyr, Ing-Marie Carlsson, Martin Andersson
Regi: Tomas Alfredson,

Mer omBert - den siste oskulden
20.00
En kille och en tjej

Svensk komedi från 1975. Ung kille möter tjej, tycke uppstår och komplikationer inträffar. Lasse är arbetslös journalist när han träffar Lena. Efter ett tag spricker förhållandet och Lasse upptäcker hur svårt det är att leva utan Lena. Skådespelare: Christer Jonsson, Börje Ahlstedt, Claire Wikholm, Brasse Brännström, Mariann Rudberg.

21.30
Mamma, pappa, barn

Svenskt drama från 2003. Livet leker för pappaledige Jonny. Han är lyckligt gift med Sara, fler fantastiska barn vill de skaffa och hus ska de bygga. Men en dag tar sig Jonny till barnrytmiken med sin lille son och blir bekant med mammalediga Rebecka. Motvilligt dras Jonny och Rebecka till varandra och det dröjer inte länge innan Jonny inser att han befinner sig på kollisionskurs med det han trodde var framtiden. Skådespelare: Sven Nordin, Mona Malm, Ingvar Hirdwall, Åsa Persson, Torkel Petersson, Maria Bonnevie.

Medverkande: Sven Nordin, Mona Malm, Ingvar Hirdwall, Åsa Persson, Torkel Petersson, Maria Bonnevie
Regi: Kjell-Åke Andersson,

Mer omMamma, pappa, barn
23.10
Vita lögner

Svenskt drama från 1995. Palles dröm är att bli en stor stjärna på nöjeshimlen. När han får chansen att sätta upp en varieté tror han att vägen till framgång ligger öppen. Men Palle är en stor optimist och när motgångarna blir för många tvingas han ta till vita Lögner för att rädda sig själv och sin familj. Skådespelare: Jessica Zandén, Fredrik Ådén, Peter Haber.

Medverkande: Jessica Zandén, Fredrik Ådén, Peter Haber
Regi: Mats Arehn,

Mer omVita lögner
01.00
Tre solar

Svenskt äventyr från 2004. Hanna lämnar sina barn och sin gård för att rida ut till kusten och möta sin man, korsfararen Ulf, som är på väg hem igen efter fyra år i Orienten. Halvvägs möter hon pesten som blixtsnabbt sprider sig in över land. Hon beslutar sig ändå för att fortsätta och det blir en våldsam och omtumlande färd. Skådespelare: Kjell Bergqvist, Mikael Persbrandt, Lena Endre.

Medverkande: Kjell Bergqvist, Mikael Persbrandt, Lena Endre
Regi: Richard Hobert,

Mer omTre solar
02.40
Kvarteret Korpen

Svenskt drama från 1963. Anders jobbar på en fabrik i Malmö, men drömmer om att bli en författare. Han bor tillsammans med sina föräldrar i en fattig del av staden. Hans far en alkoholist vars önskan att bli respekterad av överklassen hindrar honom från att ta en arbetarklass anställning. Hans mor sliter som en tvätterska för att de ska kunna överleva. När Anders skriver en roman som blir avvisad av ett förlag vänder han sig till grannflickan för tröst. Skådespelare: Keve Hjelm, Christina Frambäck, Ingvar Hirdwall, Thommy Berggren, Emy Storm.

Medverkande: Keve Hjelm, Christina Frambäck, Ingvar Hirdwall, Thommy Berggren, Emy Storm
Regi: Bo Widerberg,

Mer omKvarteret Korpen
04.15
Vargtimmen

Svenskt drama från 1968. En ung konstnär plågas av svåra mardrömmar som driver honom till vanvett. Konstnärens fru försöker desperat att hjälpa honom men faller då offer för sin mans demoner även hon. Skådespelare: Georg Rydeberg, Erland Josephson, Gertrud Fridh, Max von Sydow, Liv Ullmann.

Medverkande: Georg Rydeberg, Erland Josephson, Gertrud Fridh, Max von Sydow, Liv Ullmann