Dagens tv-tablå för National Geographic

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC). Sändningstid: Ca 12.00-03.00 Språk: Engelska Sv. undertexter: Nej Text-TV: NejVälj ett annat datum
Tid Program
06.00
Närbild - Colombias flygplats

Falsk oskuld. I det här avsnittet stoppar narkotikapolisen på flygplatsen El Dorado en passagerare som försöker smuggla nästan nio kilo kokain till Paris.

06.45
Enfaldiga experiment

Höga höjder och bakåtvolter. Det är bäst att man lär sig fysikens lagar, annars kan man få en enkel resa rakt ner i asfalten.

07.10
Wicked Tuna

Inkräktare. När det bara återstår tre veckor hamnar kaptenerna i en territoriell kamp mot rivalerna. Att över huvud taget fånga något blir en rejäl utmaning.

08.05
Wicked Tuna

Den tunna blåfenade linjen. Med en liten marginal mellan de fyra bästa båtarna tävlar kaptenerna om avgörande fångster som kan utgöra skillnaden mellan vinst och förlust.


09.00
Guldjakt i Yukon

Att veta när man ska sluta. Den korta guldsäsongen i Yukon är nästan över och arbetslagen slåss mot elementen i ett sista desperat försök att få fram mer guld.

09.55
Helvetets motorväg

Gravitationens lagar. Al och Gord kämpar med att bärga en fullastad påhängsvagn från kanten av ett 90 meter djupt stup. Colin måste tampas med en svår körbana.

10.50
Haverikommissionen

Riskfylld leverans. Kort efter start börjar det brinna ombord på UPS flight 6. Planet måste landas säkert innan kabinen fylls av rök.

11.45
Alaskas delstatspolis

Vårlovsrus. Polisen letar efter en försvunnen familj och får problem med björnar, sprit och adrenalinstinna individer på Arctic Man Classic.

12.40
Big Fix Alaska

Mästermekaniker. Jim anlitar Duanes ärkefiende Todd och ger sig iväg på ett äventyr för att laga ett snöfordon.

13.35
Antarktis

Dags för hemfärd. När de flesta är på väg att lämna platsen anländer ett containerfartyg med mat och material till de som blir kvar under det mörka vinterhalvåret.

14.30
Fången på främmande mark

Ormar på ett flygplan. Tom Crutchfield var en av USA:s största reptilsmugglare. När han slutligen åkte fast hamnade han i ett ökänt och brutalt fängelse.

15.25
Fången på främmande mark

Lurad i Quito. En resevän kom tillbaka för att jaga Zoe McGarry då hennes nye vän lurat henne att smuggla droger och orsakat henne ett 16-årigt straff.

16.20
Det laglösa folket

Små plågor. Sam ger sig ut till havs för att fånga bläckfisk. Skadedjur har byggt tunnlar under Marys hem och äter upp hennes lax, hjortkött och kattmat.

17.15
Det laglösa folket

Slutet av slutet. Efter en storm hjälper Sam och hans son deras granne med en sänkt jolle. Curly Leach ger sig för första gången ut för att fiska kungslax.

18.10
Ice Road Rescue

Eld och is. I Voss har en lastbil med fisk åkt av vägen, och det är upp till Ove och gänget att få upp den igen innan den värdefulla fisken blir dålig.

19.05
Ice Road Rescue

Man tar vad man har. Thord Paulsen och Bjørn Lægreid bärgar ett båtvrak i en fjord, medan Frank Sebulonsen hjälper en tysk chaufför som transporterar nio bilar.

20.00
Nazisternas megabyggen

Stilla havets megaskepp. På 1930-talet började japanerna utveckla Yamato, världens kraftfullaste krigsfartyg, 30 procent större än något fienderna hade.

21.00
Andra världskriget: Havets helvete

Farlig resa. En mentor och vän till Dudley ”Mush” Morton och Richard Hetherington O'Kane är död. Nu vill de hämnas på den japanska flottan med en USS Tang.

22.00
Nazisternas märkliga krig

Den hemliga bomben. Japans attack mot Pearl Harbor drar in USA i andra världskriget. Landet upptas av skräcken för en till attack, den här gången mot civila.

23.00
Haverikommissionen

Grym attityd. När Northwest Airlinks flight 5719 kraschar upptäcker utredarna ett oroväckande mönster som orsakats av människorna ombord.

00.00
No man left behind

Minnen från helvetet. År 1964 blev Charles Klusmann den första amerikanska piloten som togs till fånga under Vietnamkriget. Han blev även den första att rymma.

00.55
Nazisternas märkliga krig

Den hemliga bomben. Japans attack mot Pearl Harbor drar in USA i andra världskriget. Landet upptas av skräcken för en till attack, den här gången mot civila.

01.50
Helvetets motorväg

Vrak med heta såser. Både i Alberta och British Columbia har lastbilar med rör vält, och bärgningsarbetarna måste skynda sig för att rensa vägarna.

02.40
Drugs Inc.

Knarkstad, Tennessee. En exklusiv inblick i Tennessees drogvärld där kriget mot drogerna lett till ett opiumberoende av epidemiska proportioner.

03.35
Lev fritt eller dö

Naturens krafter. Colbert ger sig ut för att gillra fällor. Thorn bygger en båt för att åka på bäverjakt. Tony och Amelia utvinner sirap ur träd.

04.25
I gnuernas spår

In i det okända. Tjugo amerikaner följer med på en av de tuffaste migrationerna i världen när de beger sig 30 mil genom Serengeti.

05.10
Närbild Dubais flygplats

Amerikansk dokumentärserie från 2013. Dangerous debris. John Taylor behöver vara snabb när han letar efter farligt skrot på start- och landningsbanor. Varför vill inte Jetfly starta trots att bromsen är lös?.