Dagens tv-tablå för TV4 Film

En filmkanal för alla i familjen med moderna klassiker från 70-, 80- och 90-talen, Oscarsbelönade storfilmer, smala kultfilmer, action och romantik samt minst en svensk film varje dag.Välj ett annat datum
Tid Program
06.15
Hör upp, blindstyre

Amerikansk komedi från 1989. Två män, varav den ene är döv och den andre är blind, blir vittnen till ett mord. Den omaka duon har dock stora svårigheter med att bevisa vad de sett och hört och polisen avfärdar deras berättelse. Som grädde på moset blir de sedan själva misstänkta i mordutredningen!. Skådespelare: Kevin Spacey, Alan North, Anthony Zerbe, Richard Pryor, Gene Wilder, Joan Severance.

Medverkande: Kevin Spacey, Alan North, Anthony Zerbe, Richard Pryor, Gene Wilder, Joan Severance

12.05
Sliding doors

Brittisk romantiskt drama från 1998. Helen kommer för sent till jobbet och får sparken. På väg hem missar hon precis tunnelbanan. Eller gör hon det?. Två möjligheter uppenbarar sig parallellt. I den ena hinner Helen precis med tunnelbanan och kommer hem och upptäcker sin pojkvän med en annan kvinna i sängen. I den andra missar Helen tunnelbanan, blir rånad och hamnar på sjukhus, när hon kommer hem är pojkvännen ensam. Skådespelare: Douglas McFerren, Zara Turner, Nina Young, Paul Brightwell, Jeanne Tripplehorn, Gwyneth Paltrow, John Lynch, John Hannah.

Medverkande: Douglas McFerren, Zara Turner, Nina Young, Paul Brightwell, Jeanne Tripplehorn, Gwyneth Paltrow, John Lynch, John Hannah
Regi: Peter Howitt,

Mer omSliding doors
14.15
Eternal sunshine of the spotless mind

Amerikansk dramakomedi från 2004. Clementine och hennes pojkvän Joel har haft ett uppslitande gräl när hon får reda på att det finns en apparat som kan radera en viss person ur minnet. Hon bestämmer sig för att prova. När Joel får reda på vad hon gjort gör han samma sak. Först när de raderat varandra kommer Joel ihåg varför han fastnade för Clementine från första början. Manus: Charlie Kaufman, Skådespelare: Tom Wilkinson, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Jim Carrey, Elijah Wood, Kate Winslet.

Medverkande: Tom Wilkinson, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Jim Carrey, Elijah Wood, Kate Winslet
Regi: Michel Gondry,

Mer omEternal sunshine of the spotless mind
16.30
Sommersby

Amerikanskt drama från 1993. Tre år efter inbördeskriget återvänder Jack Sommersby till sin gård och familj. Men han har förändrats under åren i kriget. Så mycket att de flesta, inklusive hans hustru börjar undra om han verkligen är den han utger sig för att vara. Skådespelare: Jodie Foster, Bill Pullman, Richard Gere.

Medverkande: Jodie Foster, Bill Pullman, Richard Gere
Regi: Jon Amiel,

Mer omSommersby
18.55
Lost in translation

Amerikanskt drama från 2003. Bob är en amerikansk skådespelare som är i Tokyo för att spela in en lukrativ reklamfilm för ett whiskymärke. På hotellet blir han bekant med Charlotte, en ung kvinna som just slutat universitetet och inte vet vad hon ska göra av sitt liv. Hon är i Japan med sin fotograferande pojkvän och medan han är ute på uppdrag utvecklas en allt starkare vänskap mellan den medelålderskrisande Bob och den vilsna Charlotte. Skådespelare: Akiko Takeshita, Bill Murray, Giovanni Ribisi, Kazuyoshi Minamimagoe, Scarlett Johansson.

Medverkande: Akiko Takeshita, Bill Murray, Giovanni Ribisi, Kazuyoshi Minamimagoe, Scarlett Johansson
Regi: Sofia Coppola,

Mer omLost in translation
21.00
Zoolander

Amerikansk komedi från 2001. Derek Zoolander är trefaldig vinnare av Årets modell. En ond modeguru tar chansen att förvandla honom till en mördarmaskin. Det är en väldesignad konspiration, och det är bara med hjälp av sin rival som Derek kan göra världen säker för manliga modeller. Skådespelare: Owen Wilson, Milla Jovovich, Jerry Stiller, Will Ferrell, Ben Stiller.

22.50
Taxi driver

Amerikanskt drama från 1976. Vietnamveteranen Travis Bickle är taxichaufför i New York. Han kan inte sova. I sin paranoia kör han runt och runt i staden och äcklas av våldet, hororna och alla de hemlösa. ”En dag kommer regnet och sköljer bort all skit”, säger han. Men det kommer inget regn. Travis beslutar sig för att själv skrida till handling och köper fyra pistoler. Skådespelare: Peter Boyle, Jodie Foster, Harvey Keitel, Robert De Niro, Cybill Shepherd.

Medverkande: Peter Boyle, Jodie Foster, Harvey Keitel, Robert De Niro, Cybill Shepherd
Regi: Martin Scorsese,

Mer omTaxi driver
01.05
Seeking justice

Brittisk thriller från 2011. Läraren Will Gerards liv slåss i spillror en kväll när hans fru blir brutalt överfallen och våldtagen, något han inte kan glömma eller förlåta. På sjukhuset blir han uppsökt av den mystiske Simon som har ett förslag, han kan se till att förövaren straffas men i gengäld måste Will göra Simon en tjänst vid senare tillfälle. Will går med på förslaget men inser snart att han är riktigt illa ute. Skådespelare: J.D. Evermore, David Jensen, Joe Chrest, Monica Acosta, Donna Duplantier, Cullen Moss, Mike Pniewski, Jason Davis, January Jones, Guy Pearce, Nicolas Cage, Harold Perrineau, Xander Berkeley, Jennifer Carpenter, IronE Singleton.

Medverkande: J
Regi: Roger Donaldson,

Mer omSeeking justice
03.15
Disturbia

Amerikansk thriller från 2007. Kale döms till tre månaders husarrest för att ha slagit en lärare och tillbringar dagarna med att spionera på grannarna. Allt är bara på skoj tills situationen tar en skrämmande vändning. Kale misstänker att en granne är en seriemördare, men han kan inte bevisa någonting, inte övertyga någon och inte lämna huset utan att starta övervakningslarmet. Med hjälp av sina vänner gör Kale allt han kan för att avslöja sanningen. Men mördaren upptäcker snart att någon är honom på spåren. Skådespelare: Carrie-Anne Moss, David Morse, Sarah Roemer, Shia Labeouf.

Medverkande: Carrie-Anne Moss, David Morse, Sarah Roemer, Shia Labeouf
Regi: DJ Caruso,

Mer omDisturbia
05.20
Sommersby

Amerikanskt drama från 1993. Tre år efter inbördeskriget återvänder Jack Sommersby till sin gård och familj. Men han har förändrats under åren i kriget. Så mycket att de flesta, inklusive hans hustru börjar undra om han verkligen är den han utger sig för att vara. Skådespelare: Jodie Foster, Bill Pullman, Richard Gere.

Medverkande: Jodie Foster, Bill Pullman, Richard Gere
Regi: Jon Amiel,

Mer omSommersby