Dagens tv-tablå för TV4 Film

En filmkanal för alla i familjen med moderna klassiker från 70-, 80- och 90-talen, Oscarsbelönade storfilmer, smala kultfilmer, action och romantik samt minst en svensk film varje dag.Välj ett annat datum
Tid Program
11.45
Greta: Surviving summer

Amerikanskt drama från 2009. Greta är arrogant, ful i munnen, samlar de bästa sätten att ta livet av sig i en anteckningsbok och är allmänt otrevlig. När hennes mamma inte orkar med henne längre skickas hon till sina morföräldrar i New Jersey. I tron om att hon hamnat i helvetet tar Greta ett jobb på en lokal restaurang där hon har fritt fram att trakassera gästerna. Men där jobbar även kocken Julie, och när de träffas öppnas en helt ny värld upp för Greta. Skådespelare: Ellen Burstyn, Melissa Leo, Michael Murphy, Hilary Duff, Evan Ross.

Medverkande: Ellen Burstyn, Melissa Leo, Michael Murphy, Hilary Duff, Evan Ross

13.30
Vad kvinnor vill ha

Amerikansk komedi från 2000. Nick Marshall jobbar i reklambranschen och tycker att han är Guds gåva till kvinnorna. Efter en olycka kan Nick höra kvinnors tankar. Han märker att han kan ha nytta av det. Speciellt när det gäller Darcy som fick jobbet som han själv ville ha. Med hjälp av sin nya begåvning kan han göra succé både i arbetslivet och på det mer privata planet. Skådespelare: Lauren Holly, Alan Alda, Delta Burke, Judy Greer, Helen Hunt, Marisa Tomei, Mel Gibson.

Medverkande: Lauren Holly, Alan Alda, Delta Burke, Judy Greer, Helen Hunt, Marisa Tomei, Mel Gibson
Regi: Nancy Meyers,

Mer omVad kvinnor vill ha
16.00
Med eller utan killar

Amerikansk dramakomedi från 1995. Robin har bestämt sig för att resa tvärs över USA och sätter ut en annons om resesällskap. Det enda svar hon får är från Jane som vill till Los Angeles för att få igång sin musikkarriär. Tillsammans ger de sig i väg och på vägen stannar de och hälsar på Janes vän Holly. Men besöket blir tumultartat som slutar med att trion flyr från Hollys pojkvän efter att de slagit ner honom. För de tre kvinnorna blir det en omtumlande resa där hemligheter avslöjas och nya vänskapsband knyts. Skådespelare: Matthew McConaughey, Billy Wirth, Anita Gillette, Drew Barrymore, Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker.

Medverkande: Matthew McConaughey, Billy Wirth, Anita Gillette, Drew Barrymore, Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker
Regi: Herbert Ross,

Mer omMed eller utan killar
18.30
Legenden om Bagger Vance

Amerikansk-brittisk dramakomedi från 2000. Före kriget var Rannulph en mycket framgångsrik golfspelare, men efter att ha genomgått krigets fasor, finner han nu golfspelet totalt meningslöst. I alla fall tills han möter Bagger Vance, som avslöjar hemligheten bakom det ”riktiga” slaget för honom. Det är nämligen så, att om man bemästrar detta golfslag, så har man också stor chans att finna meningen med livet. Skådespelare: Matt Damon, Bruce McGill, Charlize Theron, Will Smith.

Medverkande: Matt Damon, Bruce McGill, Charlize Theron, Will Smith
Regi: Robert Redford,

Mer omLegenden om Bagger Vance
21.00
Good people

Amerikansk actionthriller från 2014. Anna och Tom är ett ungt par som hamnat i ekonomisk knipa. Deras skulder ökar ständigt, och de ser ingen lösning på sina problem. Men när deras inneboende hyresgäst oväntat avlider hittar paret en stor summa kontanter i den dödes rum. De upptäcker dock att det finns andra personer som vill lägga beslag på skatten. Skådespelare: Kate Hudson, Tom Wilkinson, James Franco.

Medverkande: Kate Hudson, Tom Wilkinson, James Franco
Regi: Henrik Ruben Genz,

Mer omGood people
22.45
In Bruges

Brittisk komedi från 2008. De två lönnmördarna Ray och Ken får order om att ligga lågt i den belgiska staden Brygge efter ett misslyckat uppdrag. Deras chef, gangsterbossen Harry, ska kontakta dem när kusten är klar och de kan återvända hem. Men tiden går och Harry hör inte av sig. När han slutligen ringer är det inte goda nyheter. Skådespelare: Ralph Fiennes, Clémence Poésy, Jordan Prentice, Colin Farrell, Brendan Gleeson.

Medverkande: Ralph Fiennes, Clémence Poésy, Jordan Prentice, Colin Farrell, Brendan Gleeson
Regi: Martin McDonagh,

Mer omIn Bruges
00.55
Den engelske patienten

Brittisk-tyskt drama från 1996. En man blir svårt brännskadad i en flygplanskrasch i den libyska öknen. Undan för undan berättar han sitt livs historia för sjuksköterskan som vårdar honom. Vackert och gripande om omöjlig kärlek i skuggan av andra världskriget. Skådespelare: Juliette Binoche, Colin Firth, Naveen Andrews, Willem Dafoe, Kristin Scott-Thomas, Ralph Fiennes.

Medverkande: Juliette Binoche, Colin Firth, Naveen Andrews, Willem Dafoe, Kristin Scott-Thomas, Ralph Fiennes

04.10
A guy thing

Amerikansk komedi från 2003. När Paul efter sin svensexa vaknar upp i sängen tillsammans med en kvinna han inte känner, drar han genast slutsatsen att han bedragit sin fästmö. Han får skuldkänslor och försöker dölja det inträffade veckan innan bröllopet. Skådespelare: Selma Blair, James Brolin, Shawn Hatosy, Jason Lee, Julia Stiles.

Medverkande: Selma Blair, James Brolin, Shawn Hatosy, Jason Lee, Julia Stiles
Regi: Chris Koch,

Mer omA guy thing