Dagens tv-tablå för Viasat Film Classic

Filmhistoriens stora klassiker från alla epoker både när det gäller filmer, skådespelare och regissörer.Välj ett annat datum
Tid Program
06.00
PS I love you

Amerikansk romantisk komedi från 2007. När Holly Kennedy förlorar sin älskade make Gerry efter en kortare tids sjukdom blir hon fullkomligt förtvivlad. Det visar sig dock att Gerry skrivit en rad brev till henne som ska hjälpa henne komma över sorgen och gå vidare med sitt liv. Breven anländer en gång i månaden och avslutas alltid med raden P.S. Jag älskar dig. Skådespelare: Lisa Kudrow, Gina Gershon, Kathy Bates, Hilary Swank, Gerard Butler.

Medverkande: Lisa Kudrow, Gina Gershon, Kathy Bates, Hilary Swank, Gerard Butler
Regi: Richard LaGravenese,

Mer omPS I love you
08.05
The walk

Amerikanskt äventyr från 2015. Tolv människor har gått på månen, men bara en man - Philippe Petit - är och kommer alltid att vara den enda som har gått balansgång mellan World Trade Centers två torn. Med vägledning av sin mentor, Papa Rudy, och med hjälp av ett osannolikt internationellt gäng övervinner Petit och hans team höga odds, svek och meningsskiljaktigheter och sätter planen i verket. The Walk är bio när den är som bäst och en chans för besökarna att uppleva känslan av att sväva på moln. Skådespelare: Émilie Leclerc, Mark Trafford, Inka Malovic, Joseph Gordon-Levitt, Guillaume Baillargeon.

Medverkande: Émilie Leclerc, Mark Trafford, Inka Malovic, Joseph Gordon-Levitt, Guillaume Baillargeon
Regi: Robert Zemeckis,

Mer omThe walk
10.15
The aviator

Amerikanskt drama från 2004. Han var den snabbaste människan i luften och den rikaste på jorden och en av 1900-talets mest mytomspunna figurer. Howard Hughes levde det liv som andra drömde om. Men bakom en självsäker och ouppnåelig fasad utkämpade han en ständig strid mot fobier, tvångstankar och paranoia. Skådespelare: Kate Beckinsale, Danny Huston, John C Reilly, Leonardo Dicaprio, Cate Blanchett.

Medverkande: Kate Beckinsale, Danny Huston, John C Reilly, Leonardo Dicaprio, Cate Blanchett
Regi: Martin Scorsese,

Mer omThe aviator
13.00
Mississippi grind

Amerikansk dramakomedi från 2015. Gerry är spelberoende och hamnar gång på gång i bråk med bookmakers och lånehajar. När han spelar poker på ett kasino i Iowa träffar han den unga och bekymmerslösa Curtis. De blir snabbt vänner. Gerry erkänner omfattningen av sina skulder och de beslutar sig för att ge sig ut på vägarna i den amerikanska södern, vilket kulminerar i ett pokerspel i New Orleans med höga insatser. Under färden blottläggs deras tidigare misstag och hotar att förstöra hela resan. Kan duons osannolika vänskap bestå trots de höga oddsen?. Skådespelare: Yvonne Landry, Anthony Howard, Jayson Warner Smith, Ryan Reynolds, Ben Mendelsohn.

Medverkande: Yvonne Landry, Anthony Howard, Jayson Warner Smith, Ryan Reynolds, Ben Mendelsohn
Regi: Anna Boden Ryan Fleck,

Mer omMississippi grind
14.45
En dag i livet

Amerikanskt drama från 2005. Jean Gilkysons tur har tagit slut. Desperat försöker hon på alla sätt att ta hand om sin dotter men tvingas till slut flytta in hos sin svärfar. Relationen med svärfadern är sedan länge ansträngd. Tillsammans återupptäcker de dock varandra, och lär sig att tiden har en tendens att läka gamla sår. Skådespelare: Morgan Freeman, Josh Lucas, Damian Lewis, Robert Redford, Jennifer Lopez.

Medverkande: Morgan Freeman, Josh Lucas, Damian Lewis, Robert Redford, Jennifer Lopez
Regi: Lasse Hallström,

Mer omEn dag i livet
16.30
Avskedsfesten

Israeliskt drama från 2014. Max är dödssjuk. Hans vän Yehezkel, en äldre amatöruppfinnare, bestämmer sig för att hjälpa honom att få ett slut på lidandet. En av hans uppfinningar, en dödshjälpsmaskin, lyckas med det, och trots att den orsakar några komiska missöden, sprids snart ryktet om den på ett äldreboende. Snart vill fler hjälpa sig själva, eller en nära anhörig, att dö med värdighet. En lättsam men också stark komedi om när det är dags att ta farväl. Skådespelare: Levana Finkelstein, Samuel Wolf, Aliza Rosen, Ze'ev Revach.

Medverkande: Levana Finkelstein, Samuel Wolf, Aliza Rosen, Ze'ev Revach
Regi: Tal Granit Sharon Maymon,

Mer omAvskedsfesten
18.00
99 homes

Amerikanskt drama från 2014. Dennis Nash är en singelpappa som nyligen har förlorat sitt jobb som byggnadsarbetare och nu även sitt hem. I ren desperation tvingas han flytta sin mamma och sin son till ett billigt motell. Han gör sen något otänkbart när han börjar jobba för mäklaren som fick dem utslängda. Denne avslöjar snart för Nash hur banker prioriterar profit framför husägarnas bästa. Kommer Nash att följa sitt samvete eller ge vika för den allsmäktiga dollarn?. Skådespelare: Laura Dern, Clancy Brown, Andrew Garfield, Michael Shannon.

Medverkande: Laura Dern, Clancy Brown, Andrew Garfield, Michael Shannon
Regi: Ramin Bahrani,

Mer om99 homes
20.00
Girighetens pris

Italiensk-franskt drama från 2013. Filmen inleds med slutet då en cyklist blir påkörd. Så rullas historien upp om två familjer: den privilegierade Bernaschi och den kämpande familjen Ossolas. Vad var det som hände den där natten? Och Varför?. Skådespelare: Valeria Bruni Tedeschi, Guglielmo Pinelli, Fabrizio Gifuni, Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli.

22.00
Boys don't cry

Amerikanskt drama från 1999. Brandon Teena föddes som Teena Brandon, men kände sig aldrig som en flicka. Tjugo år gammal bestämmer hon sig för att leva som kille. Han flyttar till en ny stad och förälskar sig i Lana. Frågan är när sanningen om hans kön ska komma fram och vilka konsekvenser det kan få. Skådespelare: Peter Sarsgaard, Brendan Sexton, Chloe Sevigny, Hilary Swank.

Medverkande: Peter Sarsgaard, Brendan Sexton, Chloe Sevigny, Hilary Swank
Regi: Kimberly Peirce,

Mer omBoys don't cry