Dagens tv-tablå för Viasat Film Classic

Filmhistoriens stora klassiker från alla epoker både när det gäller filmer, skådespelare och regissörer.Välj ett annat datum
Tid Program
06.00
Romy & Michele: Blondiner har roligare

Amerikansk komedi från 1997. Väninnorna Romy och Michele blir inbjuda till ett tioårsjubileum med sin high school-klass. De inser genast att de inte har så mycket att komma med, men låter sig inte hindras av det. De alltid kan ljuga ihop något trovärdigt. Skådespelare: Lisa Kudrow, Janeane Garofalo, Mira Sorvino.

08.00
This is it

Amerikansk dokumentär från 2009. Filmen följer musiklegenden Michael Jackson backstage under förberedelserna inför turnén This Is It, strax innan han dog. Medverkande: Michael Jackson,.


Regi: Kenny Ortega

Mer omThis is it
10.00
Grandma

Amerikansk dramakomedi från 2015. Elles barnbarn Sage dyker oväntat upp och ber om 600 dollar innan dagens slut. Eftersom Elle är pank för tillfället tillbringar hon och Sage dagen med att få tag i pengar genom att utan förvarning besöka gamla vänner och flammor. Det rotar fram gamla skelett i garderoben och gräver upp hemligheter. Skådespelare: Julia Garner, Carlos Miranda, John Cho, Lily Tomlin, Judy Greer.

Medverkande: Julia Garner, Carlos Miranda, John Cho, Lily Tomlin, Judy Greer
Regi: Paul Weitz,

Mer omGrandma
12.00
Sgt Bilko

Amerikansk komedi från 1996. Sergeant Bilko är ansvarig för fordonen på en armébas. Han är en godhjärtad småfifflare som tillhandahåller lite spel och dobbel till soldaterna på luckan. När en gammal fiende dyker upp för att undersöka hans förehavanden – och stjäla hans fästmö – blir sergeant Bilko tvungen att uppbringa all sin kreativitet för att hindra honom. Och sergeant Bilkos kreativitet går inte av för hackor. Skådespelare: Phil Hartman, Glenne Headly, Daryl Mitchell, Steve Martin, Dan Aykroyd.

Medverkande: Phil Hartman, Glenne Headly, Daryl Mitchell, Steve Martin, Dan Aykroyd
Regi: Jonathan Lynn,

Mer omSgt Bilko
14.00
Drömtjejen

Amerikansk komedi från 1985. De två tonåriga nördarna Gary och Wyatt är extremt impopulära bland sina skolkamrater. Inspirerade av filmen Frankenstein lyckas de konstruera en kvinna med hjälp av sin dator och en docka. De ger henne namnet Lisa. Förutom att vara underskön har hon också en mängd superkrafter och är obrottsligt lojal mot pojkarna. Hon ser det som sin uppgift att hjälpa dem att höja sin självkänsla och sociala status. Skådespelare: Ilan Mitchell Smith, Bill Paxton, Robert Downey jr, Anthony Michael Hall, Kelly LeBrock.

Medverkande: Ilan Mitchell Smith, Bill Paxton, Robert Downey jr, Anthony Michael Hall, Kelly LeBrock
Regi: John Hughes,

Mer omDrömtjejen
16.00
Danny Collins

Amerikansk dramakomedi från 2015. Rockaren Danny Collins kan inte få ett slut på sitt hårda leverne. Men när hans manager hittar ett 40 år gammalt försvunnet brev som John Lennon skrev till honom, bestämmer han sig för att förändra sitt liv. Han påbörjar därefter en känslosam resa för att hitta tillbaka till sin familj, finna kärleken och börja sitt livs andra akt. Skådespelare: Annette Bening, Jennifer Garner, Al Pacino.

Medverkande: Annette Bening, Jennifer Garner, Al Pacino
Regi: Dan Fogelman,

Mer omDanny Collins
18.00
Imagine me & you

Brittisk-tysk komedi från 2005. Rachel ska äntligen gifta sig med sin barndomskärlek och bäste vän Heck. På väg uppför altargången möter hennes ögon en annan vacker kvinnas blick, något som utlöser en helt galen och ömsesidig attraktion. En frestelse som inte kan ignoreras även om man precis har gift sig!. Skådespelare: Matthew Goode, Celia Imrie, Anthony Head, Piper Perabo, Lena Headey.

Medverkande: Matthew Goode, Celia Imrie, Anthony Head, Piper Perabo, Lena Headey
Regi: Ol Parker,

Mer omImagine me & you
20.00
Calvary

Irländskt drama från 2014. Fader James är en godhjärtad katolsk präst i en liten irländsk ort. En dag berättar en anonym församlingsmedlem under sin bekännelse att han ämnar mörda prästen innan veckan är slut. Fader James bestämmer sig för att gå till botten med det obehagliga hotet men möter mest kyla och likgiltighet från övriga bybor. Skådespelare: Chris O'Dowd, Kelly Reilly, Brendan Gleeson.

Medverkande: Chris O'Dowd, Kelly Reilly, Brendan Gleeson
Regi: John Michael McDonagh,

Mer omCalvary
21.50
Bram Stokers Dracula

Amerikansk rysare från 1992. Greve Dracula har begivit sig från Transylvanien till London för att söka upp en ung skönhet. Hon är en kopia av kvinnan han förlorade för fyrahundra år sedan. Draculas mål är att förena sig med sin älskade för evigt. Evigheters evighet. Skådespelare: Winona Ryder, Gary Oldman, Sadie Frost, Anthony Hopkins, Keanu Reeves.

Medverkande: Winona Ryder, Gary Oldman, Sadie Frost, Anthony Hopkins, Keanu Reeves
Regi: Francis Ford Coppola,

Mer omBram Stokers Dracula
00.00
Labyrinth of lies

Tyskt drama från 2014. Året är 1958, tretton år efter andra världskrigets slut. Tyskland återhämtar sig från kriget och ekonomin blomstrar, men vad har egentligen hänt med de nazistiska brottslingar som ställdes inför rätta? De lever vanliga liv i Tyskland. Journalisten Thomas Gnileka identifierar en lärare från trakten som en vakt från Auschwitz. Den unge och idealistiske åklagaren Johann Radmann kämpar för att få ta reda på var nazisterna gömmer sig. De andra juristerna på avdelningen är först motvilliga, men den erfarne åklagaren Walter Friedberg ger honom tillstånd att ta tag i ärendet. Detta leder till att Radmann letar reda på 8 000 personer som har arbetat på koncentrationsläger. Skådespelare: Lisa Martinek, Robert Hunger-Bühler, Hansi Jochmann, Alexander Fehling, Johannes Krisch.

Medverkande: Lisa Martinek, Robert Hunger-Bühler, Hansi Jochmann, Alexander Fehling, Johannes Krisch
Regi: Giulio Ricciarelli,

Mer omLabyrinth of lies
02.00
Mary Shelley's Frankenstein

Amerikanskt drama från 1994. Doktor Victor Frankenstein är en lovande ung man som är besatt av att få de döda att bli levande igen. Han experimenterar med kroppsdelar från lik och bygger ett monster som han blåser liv i. Men det dröjer inte länge förrän han får ångra sin skapelse. Skådespelare: Helena Bonham Carter, Ian Holm, John Cleese, Kenneth Branagh, Robert De Niro.

Medverkande: Helena Bonham Carter, Ian Holm, John Cleese, Kenneth Branagh, Robert De Niro
Regi: Kenneth Branagh,

Mer omMary Shelley's Frankenstein
04.00
Mustang

Franskt drama från 2015. I en avlägsen by i Turkiet tar fem systrar farväl av en lärare som ska flytta till Istanbul. De promenerar hem för att njuta av den strålande solen. När de träffar sina klasskamrater bestämmer de sig för att leka i sjön. Flickorna sätter sig på pojkarnas axlar och försöker få omkull varann. På grund av det blir systrarna utskällda av sin farmor och farbror, som beslutar sig för att låsa in dem för att lära dem en läxa inför deras framtida giftermål. Följer gör en berättelse om tragedi, triumf och människans ihärdighet. Skådespelare: Doga Zeynep Doguslu, Tugba Sunguroglu, Günes Sensoy.

Medverkande: Doga Zeynep Doguslu, Tugba Sunguroglu, Günes Sensoy
Regi: Deniz Gamze Ergüven,

Mer omMustang