
Svensk matlagningsserie från 2010. Per har en barnfri kväll och bestämmer sig för att laga en kärleksmåltid till sig och Inese. Han börjar med att besöka en ostbutik i Trosa där Eva Wrangås, som är expert på ämnet, hjälper honom att komponera den perfekta ostbrickan. Hemma i köket på Tullgarn lagar han kalvstek med sås på hemgjord fond och ansjovis som han serverar med hasselbackspotatis. Som komplement till ostbrickan gör han en egen fikonmarmelad. Förrätten är en favorit från Londonrestaurangen Langan, en coup med räkor och avokado. Skådespelaren Per Morberg bjuder på annorlunda matlagning i sitt hem i Sörmland. Hemma hos Per råder ständigt kreativt kaos. Med fem barn och gäster som ofta kommer på spontana besök gäller det att snabbt kunna laga något inspirerande och gott. Per blandar husmanskost med internationella influenser. Producerat år 2009. Del 2 av 10. Säsong 7. Medverkande: Per Morberg.