Tv-Tablå för Viasat History lördag

Kanalen sänder historiska dokumentärer inom politik, kultur och vetenskap. Här utforskas de stora historiska händelserna, hjältarna, artisterna, genierna och ledarna som förändrat världen.

TidProgram
05:30

Förbjuden historia

Tusentals människor doserades med LSD av CIA. Mördade CIA sitt eget folk, förgiftade en hel fransk stad, experimenterade på New York-bor och mördade Bobby Kennedy?

06:05

Förbannade blodslinjer

Huset Romanov hade styrt i 300 år, men nu ifrågasattes den kungliga auktoriteten för första gången. Romanovdynastins framtid var i fara.

06:35

Krigföringens topp tio

Flygvapen har varit avgörande för att vinna krig sedan man började med krigföring i luften. Från Sopwith Camel till F22 Raptor - vi rangordnar de mest inflytelserika flygplanen i historien.

07:35

Krigföringens topp tio

Striderna under 1900-talet har förändrat historiens gång. Under slaget vid Somme dog 60 000 personer bara under den första dagen, och dagen D var början på Hitlers slutgiltiga undergång.

08:45

Krigföringens topp tio

Krigföring har alltid drivit på den tekniska utvecklingen. Från penicillin till banbrytande plastikkirurgi och utvecklingen av internet och gps:en - vi rangordnar de viktigaste uppfinningarna.

09:50

Krigföringens topp tio

Från första världskrigets dreadnought-slagskepp till kalla krigets ubåtar - fartyg är helt avgörande i kampen för att ha en överlägsen flotta.

10:55

Krigföringens topp tio

Med vapen vinner man krig. Det har hävdats att människan har lagt mer tid, pengar och ansträngning på att utveckla vapen än på något annat område.

12:00

Egyptens gravar: Det ultimata uppdraget

Zahi och hans team upptäcker sarkofager från det Nya kungariket och senare delen av forntida Egypten. Dessa måste skannas och kanske till och med öppnas, men det finns fler överraskningar i beredskap.

13:05

Egyptens gravar: Det ultimata uppdraget

Efter tre månaders utgrävningar och dussintals hittade sarkofager, upptäcker Zahi en stensarkofag som tydligen tillhör en vesir som levde under Nya kungariket - inuti väntar en överraskning på honom.

14:10

Mumier lindas upp

Den koppärrade mumien farao Ramses V ser fridfull ut, men det finns bevis på avsiktligt tillfogade sår som tyder på en plötslig våldsam död. Om så var fallet, vem var då mördaren?

15:10

Mumier lindas upp

Den manglade mumien farao Sekenenre Tao II är ett mordmysterium som består till denna dag. Vi upptäcker sanningen bakom hans brutala och förödmjukande död.

16:10

Mumier lindas upp

De chockerande kvarlevorna från en 3000 år gammal skrikande mumie har förföljt egyptologer i årtionden. Vad var det som hände när han mumifierades, så att han fick se ut som något ur en skräckfilm?

17:05

Pompeji: Villa Giulianas begravda hemligheter

Den arkeologiska parken i Pompeji tillkännager upptäckten av ett antikt mästerverk: en romersk vagn som grävts fram i Civita Giuliana-distriktet.

18:15

Kleopatras hemliga grav

Kleopatras liv och död är höljt i mystik. Upptäckten av den legendariska drottningens sista viloplats skulle kunna kasta nytt ljus över hennes personliga och politiska bana.

19:20

Kleopatras hemliga grav

En passionerad berättelse om kärlek och makt utspelade sig i Alexandrias praktfulla palats. Denna forntida medelhavsjuvel, lyfter fram lämningar så att vi kan rekonstruera drottningens sanna ansikte.

20:30

Förbannade blodslinjer

Bruce Lee som bara var med i en handfull filmer ses som en ikon inom populärkulturen, men han dog lika ung och lika plötsligt som sin son. Hur kunde deras tragiska öden vara så lika?

21:00

Nazisternas Dödens fält

Mars 1945: En specialenhet inom SS känner sig störd av vandrande tvångsarbetare i väst när deras befälhavare beordrar en massaker, detta var ett krigsbrott som i årtionden förblev ostraffat.

22:05

Auschwitz: Insidermannen

Som vittne till några av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia var den polske officeren Witold Pilecki den förste att informera de allierade om Förintelsens verklighet inifrån Auschwitz.

23:15

Bismarck: 24 timmar till dödsdomen

Den 24:e maj 1941. HMS Hood blir förstört på bara 8 minuter av det tyska fartyget Bismarck, Churchill skickar order om att följa efter det. Detta är de sista 24 timmarna av uppdraget att sänka Bismarck.

00:15

Arbeta för fienden

1943: Brittiska och amerikanska bombplan som befriar Tyskland från nazisterna dödar också tusentals tvångsarbetare. Det här sista avsnittet handlar om traumat för arbetarna som överlevde.

01:20

Nazisternas hemliga dokument

En tysk ubåt återvänder från det riskabla uppdraget att byta hemlig information med Japans ökända Unit 731 - världens mest avancerade anläggning för bakterier. Lasten ombord är av speciellt intresse för Naziläkarna i Dachau koncentrationsläger.

02:20

Andra världskriget - Kvinnor vid frontlinjen

Vi berättar historien om kvinnor som började flyga för att försvara sitt land och om två kvinnor vars otroliga pilotfärdigheter hjälpte till att göra det nazistiska blixtkriget så framgångsrikt.

03:05

Megapolis: Avslöjanden från forntiden

Upptäck den gamla mayastaden Tikal återuppbyggd med hjälp av datorgrafik. Bebodd i över tusen år skulle denna forntida stad omfatta upp till 12000 byggnader och två miljoner invånare.

04:00

Uppgrävt: Forntida mordmysterier

Detektiven Rod Demery och rättsläkaren Turi King reser tillbaka i tiden till ikoniska epoker och kulturer för att återberätta berättelserna om ökända och okända mord.

Här hittar du vad som sänds på Viasat History idag