Dagens tv-tablå för SVT1

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
06:00

Drömslottet

Det lider mot jul i det franska slottet och i år vill familjen fira det med en viktoriansk tvist, det vill säga mat och festligheter från slottets storhetstid. Kreativiteten lägger också in högväxeln när en isbana byggs på gården.

06:50

Drömslottet

Det är vinter på slottet och snön gjort gården till ett vintrigt drömlandskap. Men att göra-listan är fortsatt lång och det har blivit dags för det gamla vagnhuset att få sig en upprustning. I dag fungerar det som hem till Angels föräldrar.

07:40

Drömslottet

Det har blivit dags för det enskilt största och dyraste arbetet hittills på slottet. Det 340 kvadratmeter stora taket måste bytas ut och på ett slott är det inget man gör i en handvändning. Något som blir uppenbart när 40 000 skifferplattor anländer.

08:30

Antikrundan

Långa köer i solen vid sagolikt vackra Läckö slott. Anne Lundberg och Antikrundans experter möter antikintresserade östgötar med stor eller liten packning. Jan Ribbhagen visar på nytt sätt att använda en brosch fyndad på loppis.

09:30

Curry med korre

USA-korrespondenten Fouad Youcefi tar med Malin Mendel bakom kulisserna i Vita huset och visar vilka regler som gäller, t ex om vad som händer om man går på gräsmattan.

09:45

Barnmorskan i East End

Efter vändan på sjukhuset i London behöver Jenny mobilisera alla sina kunskaper när ett barn föds med en farlig missbildning.

10:40

Engelska Antikrundan

Antikrundan är på Brodie Castle i norra Skottland där Fiona träffar en Highland Games-kommentator som har tagit med sig en samling föremål, bland annat en tung hammare och en brosch som presenterats av drottning Victoria 1848.

11:40

I vår herres hage

Helen och James lilla hemlighet avslöjas och väcker stor oro. Hjälp hittas på en överraskande plats. Carmody besöker en gård och inser att allt inte går att lära av böcker.

12:25

Kungen och jag

Kungen berättar om sin barndom och hur han fostrades till sitt framtida uppdrag efter att hans pappa dog.

13:25

Allsång på Skansen

Denna gång får Pernilla besök av Jill & The Johnsons, Medina, Timo Räisänen, Oscar Zia och Parham samt Tommy Nilsson.

14:25

Tack för musiken

Niklas Strömstedt tar emot Björn Dixgård, sångare och frontfigur i Mando Diao. Roliga anekdoter från förr och nu blandas med musik och samtal kring låtarnas uppkomst och betydelse för Björn och bandet.

15:25

Falsterbo Horse Show

Direktsändning från Falsterbo, idag med hoppning, Falsterbo derby. Kommentator: AnnaMaria Fredholm. Expert: Lotta Björe.

17:15

Curry med korre

USA-korrespondenten Fouad Youcefi tar med Malin Mendel bakom kulisserna i Vita huset och visar vilka regler som gäller, t ex om vad som händer om man går på gräsmattan.

17:30

Anslagstavlan

Samhällsinformation, på uppdrag av staten.

17:35

Jag satsar allt - en film om Funkisfestivalen

Artisterna har förberett sig länge och snart är det äntligen dags för dem att framföra sina nummer inför publiken. Rätt låt, rätt kläder och rätt stämning, sedan är det bara att köra! Men är det viktigast att delta eller att vinna? Följ med och träffa några av deltagarna i Funkisfestivalen, både på och bakom scenen. Funkisfestivalen är en av de aktiviteter som fått stöd via Radiohjälpens insamling under Melodifestivalen.

17:50

Helgmålsringning

Helgmålsringning från Gamla Uppsala kyrka, Uppland. Ärkebiskop Martin Modéus talar om utsikt och insikt.

17:55

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

18:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

18:15

Go'kväll

Veckans lördagsgäst är skådespelaren och dragartisten Robert Fux. Han gör Go'kvälls Tidsresa och berättar om tre år som varit viktiga i hans liv. Zeina Mourtada lagar god mat i Go'kvälls kök och Bea Szenfeld skapar nytt av gamla saker.

19:00

Drömmen om ett småbruk

Provskörden för Ida och Sverre är klar för skörd. Familjen bjuder in till sin första gårdsförsäljning.

19:25

Kronprinsessan Victorias fond

Kronprinsessan Victoria besökte fritidsgården Synpunkten, som drivs av föreningen Unga med synnedsättning Stockholm, med stöd från Kronprinsessan Victorias fond.

19:30

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

19:45

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

20:00

Familjen Andersson

Familjen ordnar födelsedagskalas för sin minsting Håkan. Men grannen Yvonne tror att det är vuxenkalas ordnat för henne. Vem är egentligen mest värd att fira, och kan man fira två födelsedagar samtidigt.

20:30

Otroliga spelen

Då var det dags att skaka liv i gamla OS-grenar som ingen tävlat i sedan OS i Stockholm 1912. Vad händer när man tar bort ansatsen i höjdhopp? Hur bra klarar sig en höjdhoppare i en sådan tävling egentligen? Och hur fungerar det när de ska försöka pricka hjortar med gevär på Stadion?

21:00

Blackshore: Anmäld försvunnen

Kommissarie Fia Luceys karriär står på spel. Samtidigt beordras hon tillbaka till sin hemstad Blackwater för att utreda ett försvinnande. Väl där tvingas hon möta demoner från det förflutna.

21:55

Korta tv-historier

Om Lorry.

22:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

22:05

Alien

Ett skepp skickas för att undersöka en SOS-signal och råkar ut för en rymdvarelse som börjar döda besättningen en efter en.

Mer om filmen

00:05

Train to Busan

Sok-woo och hans dotter Soo-ahn går ombord ett snabbtåg som ska ta dem från Seoul till Busan. Men under resans gång börjar apokalypsen och människor förvandlas till köttätande zombier. Passagerarna kämpar för sina familjer och sina liv mot zombierna.

Mer om filmen

02:00

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på SVT1 idag