Tv-Tablå för SVT1 tisdag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
05:15

Fråga doktorn

Hur är det att leva med Addisons sjukdom? Varför är det så svårt att upptäcka sjukdomen? Doktor Karin Granberg svarar på tittarnas frågor.

06:00

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

10:00

Hemmagympa med Sofia

Denna gång fokuserar vi på rörlighet.

10:20

Så ska det låta

Tävlande denna gång är Carina Lidbom, Casper Janebrink, Grynet Molvig och Lasse Eriksson.

11:20

Seniorsurfarna

Det är examen för seniorsurfarna. Vad har de lärt sig? Och vilka av de digitala färdigheterna kommer de att ha nytta av framöver? Kattis ger dem avslutningsuppgiften som involverar allt som de lärt sig under veckan. Kommer Björn Hellberg och Claes Malmberg att lyckas betala för äggen de plockat? Och hur ska det gå när Ewa Fröling och Marianne Mörck ska köra med hjälp av karttjänster och röststyrda assistenter?

11:50

Dolt under ytan

15-åriga Melissa tillbringar alltmer tid hemma. Hon skyller på magont och huvudvärk för att slippa gå till skolan. Pappa Gary känner sig maktlös och misstänker att något annat ligger bakom.

12:20

SVT bakom kulisserna

Bäst i test, programmet som sätter deltagarna på svåra prov. Idag är det Anis Don Demina som utmanas och som ska lösa uppgifterna. Vi möter rekvisitörerna som väljer ut de udda prylar och roliga saker som kan vara användbara för att lösa problemen.

12:30

Orkestern

Jeppe Nygren tillträder som biträdande chef för Köpenhamns symfoniorkester och blir varmt välkomnad av sin nya chef, som frispråkigt berättar om musikernas egenheter och olater. Den konflikträdde Jeppe får snabbt ett exempel på dessa olater och råkar ge den förbittrade andreklarinettisten Bo med ett förfluget löfte om en solostämma. Men det får långtgående konsekvenser.

13:00

Engelska Antikrundan

På ett 1700-talsgods dyker ovanliga fynd upp, som ett stycke brittisk järnvägshistoria, en av de viktigaste idrottsföremålen experterna har sett och vad som verkar vara autograferna från de första austronauterna på månen.

14:00

Drömslottet

Dick och Angel ställer till med en stor julfest för vänner och familj, det bjuds på godsaker från den egna trädgården och Dicks egna valnötsvin.

14:50

Hundra procent bonde

Frank planterar ut majrovor från varmbänken till köksträdgården och några fikonträd får plats vid solfyllda väggar, där de förhoppningsvis ska få den värme de behöver. Och så har Kastanjegården fått sin andra kvigkalv.

15:35

Heartland

Amy och Georgie förbereder sig för tävling. Georgie förmår Jack att hjälpa henne träna in en ny häst med förhoppningen att han ska fatta tycke för den.

16:20

Glimt av Norge

Klippformationen Preikestolen utanför Stavanger i Rogaland lockar varje år till sig närmare 150 000 turister från hela världen. Det innebär att det tidvis blir riktigt trångt på den smala naturstig som leder upp till naturminnesmärket.

16:35

Turkkiosken

Fikapaus på ett kreativt kontor någonstans i Stockholm. Cecilia berättar en anekdot från en möhippa, om hur turkkiosken var stängd. När Asal, som är relativt ny på jobbet, ifrågasätter Cecilias ordval uppstår dålig stämning och situationen vänds emot Asal. Med känsla för de små uttrycken gestaltar regissören Bahar Pars rasism i en mycket vardaglig situation.

16:45

Fader Brown

Fader Brown kämpar med att skydda dem som är honom närmast när en gammal fiende släpps fri från fängelset.

17:30

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

18:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

18:17

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

18:28

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

18:33

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

18:45

Go'kväll

Intervju med Christian Svarfvar, som är en av Skandinaviens främsta violinister. Han är aktuell med albumet The Symphonic Touch of Benny Andersson, som släpps inom kort. Designern Bea Szenfeld skapar nytt av gamla saker.

19:30

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

19:55

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

20:00

Trädgårdstider

Pernilla Månsson Colt har stora planer för gårdens baksida - en sunken garden ska det bli. En praktfull rabatt ska anläggas runt om och trädgårdsmästare John Taylor beger sig därför till gängets förra trädgård för att hämta växter som passar.

21:00

Världens sämsta indier

David Batra och Malin Mendel ska öppna restaurang i södra Indien. Men vad ska gästerna dricka? David lär sig mjölka en ko och Malin vägrar sälja vatten i plastflaskor. IPA, Indian Pale Ale, är ju ett känt ölbegrepp, men hur är det indiska vinet?

21:30

Klimathoppet

En serie om de viktigaste vägvalen vi har framför oss i klimatomställningen. Trots att alla är överens om att utsläppen ska minska så har konflikterna växt kring hur och var det ska ske. Finns det hopp och var ska vi landa?

21:50

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

22:00

Drömslottet

De är bara några veckor kvar tills Dicks och Angels bröllop då 200 gäster kommer anlända. Men de har flera rum kvar att renovera och vallgraven behöver också fixas.

22:50

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

22:55

Drag Race Sverige

Vem har det som krävs, och vem kommer tvingas lämna världens mest prestigefyllda dragqueen-tävling?

23:55

Billions

Upptäckten av Princes verkliga plan får Chuck att göra sitt farligaste drag hittills - ett sista drag där han satsar allt.

00:55

Två singlar och Colin

Efter att ha gjort slut måste Ashley och Gordon hitta ett nytt hem åt Colin.

01:25

Invandrare för svenskar

Vad gör den som meckar? Och vilken svensk kommun har högst andel utrikesfödda? Svaren får du i veckans avsnitt av Sveriges mest multikultiga frågesport.

Här hittar du vad som sänds på SVT1 idag