Tv-Tablå för SVT1 tisdag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
05:15

Fråga doktorn

Om alkohol och medberoende. Vad ska jag som är anhörig göra när den jag älskar dricker för mycket? Carina Bång, beroendeterapeut, och Jens Persson, specialist i allmänmedicin, svarar på tittarnas frågor.

06:00

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

10:00

Hemmagympa med Sofia

Denna gång fokuserar på rörlighet.

10:20

Sverige!

Möten med olika och intressanta kulturpersonligheter land och rike runt. I varje avsnitt gästar en ny person programmet.

10:50

Generation AI

Med AI kan vi få en digital tvilling som ser ut och låter som oss själva. Men kan din AI-avatar även fånga din själ? Vi möter AI-entreprenören som gjord en chatbot av sin döde vän och följer SVT:s ekonomikommentator Alexander Noréns försök att effektivisera sig själv på jobbet med hjälp av sin digitala assistent AI-lex.

11:10

Akademiska skriverier

Vad är akademiskt språk och varför är det så viktigt att skriva objektivt? I den akademiska världen är man noga med att hålla sig till de språkliga reglerna och att inte utgå ifrån sina egna känslor och åsikter.

11:25

Pengar pengar pengar

De rika blir rikare och skillnaden mellan rik och fattig ökar. Ska de rika beskattas ytterligare? Och hur tjänar egentligen de rika sina pengar? Esben besöker ett par i Florida som är medlemmar i en klubb för rika.

11:55

Romernas historia 1900-tal

Sverige har en historia av att förtrycka romer. Under 1900-talet tvångssteriliserades romer och många utsattes för rasbiologiska undersökningar. Vi får här vara vittnen till de år av förföljelse som romerna tvingats utstå i Sverige.

12:10

Jakten på förstasidan

Emma och Eric befinner sig i Visby för att jaga förstasidan. Kan de nå förstasidan med ett nära reportage om amerikanska gästarbetare på ön? Om inte det så hoppas den mycket språkintresserade Eric Stern att sång på gutamål kan räcka.

12:40

Sverige!

Möten med olika och intressanta kulturpersonligheter land och rike runt. I varje avsnitt gästar en ny person programmet.

13:10

Arvinge okänd - Danmark

Krigsbarnet. Ernst hann aldrig se sin far som dog vid ett bombardemang i andra världskriget. Men frågan är om hans far eller mor har fått andra barn som kunde ärva Ernst, nu när han dött utan att själv ha familj.

14:10

Ett enklare liv

Längs Perus vackra kust finner Ben britterna Scott och Casey. De försörjer sig som kitesurfinginstruktörer och på ytan ser deras liv ut som en dröm, men det visar sig ligga mer bakom deras extrema livsval.

14:55

Anita Ekberg

Anita Ekberg hade en karriär som spände över fem decennier. Här berättar hon öppenhjärtigt om vänner, kollegor och älskare, från de tidiga åren i Hollywood till kometkarriären i Italien och de legendariska inspelningarna med Federico Fellini.

15:50

Sanditon

Georgiana står inför en nästan omöjlig uppgift i att försöka hitta en advokat, men får hjälp från oväntat håll. Arthur får en ny vän.

16:45

I vår herres hage

Vardagen börjar, och de nygifta måste skapa sig nya rutiner. Helen lär sig att leva under Farnons tak, medan James längtar efter nya utmaningar, men Siegfried hemlighåller firmaangelägenheter.

17:30

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

18:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

18:17

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

18:28

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

18:33

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

18:45

Go'kväll

Musikalartisten Jessika Marberger berättar om musikalen Joyride the musical, som bygger på Roxettes musik. Go'kvälls träningsprofil Sofia Åhman inspirerar oss alla att hålla igång med träningen. Monica Lindgren tipsar om läsvärda böcker.

19:30

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

19:55

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

20:00

Trädgårdstider

Arbetet fortsätter på baksidan, och Malin Persson och Pernilla Månsson Colt gör en klassisk potdisplay i den nyanlagda allmoge-trädgården. John Taylor återvänder till sin kära kompost, det är dags att byta fack och dessutom plantera pumpa. Adam Aamann gör tacos och ersätter majs-skalen med hostablad från trädgården. Det är också dags för besök av den lokala trädgårdsföreningen som är inbjudna för att hjälpa till med att plocka mördarsniglar. Men frågan är om det finns några sniglar i trädgården.

21:00

Jon Henrik Fjällgren - mina världar

Bakom artisten Jon Henrik Fjällgrens framgång döljer sig ett liv som kantats av mörker, utsatthet och mobbning. Som liten adopterades han från Colombia till Mittådalens sameby och för första gången reser han nu tillbaka till sin hemstad Cali i Colombia. I programmet berättar han öppenhjärtigt om sitt liv och sin historia. Det blir också gerillainspelningar med Greta Thunberg, en titt bakom kulisserna på Melodifestivalen och vardagsliv bland renar och fjäll.

22:00

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

22:10

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

22:15

Slalom

15-åriga Lyz har blivit antagen på en internatskola med elitutbildning för lovande alpinåkare. Väl på plats i de franska alperna väcker hon snart tränaren Freds uppmärksamhet. Som tidigare mästare ser han i Lyz en potential som kan ta dem båda till det yttersta toppskiktet. Den fysiska och mentala pressen är stor och sökandet efter bekräftelse och trygghet röjer en mörk lavin i det isolerade vita landskapet.

23:45

Smärtpunkten

Teaterproducenten Isa Stenberg och dramatikern Lars Norén får möjlighet att arbeta fram en pjäs med tre interner på en högsäkerhetsanstalt. Isa och Lars vet att fångarna är rymningsbenägna och har risk att återfalla i brottslighet.

00:45

Detektiverna

Första spelledaren Anis Don Demina ger de andra kluriga uppdrag. Lyckas detektiverna stoppa en glassbomb från att smälla och klä ut sig så bra att de kan passera övervakningskameran utan att bli upptäckta?

01:45

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på SVT1 idag