Tv-Tablå för SVT1 fredag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
05:00

Engelska Antikrundan

På plats vid ett gammalt minnesmärke som tillägnats en viktig råvara för trakten: kol. Gruvan lades ned 1981, men nu samlas istället antikentusiaster över målningar av Ashtongruppen, självlärda målande gruvarbetare som skildrade sin vardag.

06:00

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

10:00

Hemmagympa med Sofia

Denna gång är temat träning med gummiband.

10:20

Lerins sommarö

Lars och Junior får besök av två kattälskare - lärlingen Helene Holmström och skådespelaren och operasångaren Marianne Mörck. Helene ger Marianne färgtips och avslöjar hemligheten bakom en riktigt bra kattmålning. Och Lars testar fiskelyckan ihop med Marianne, som visar sig vara en fena på fiske.

11:20

Fotbollens historia

Två av 1970-talets största fotbollshändelser har skåningen Staffan Tapper som huvudperson. I VM 1974 missar han en straff mot Polen som i förlängningen gör att Sverige förlorar chansen till en VM-medalj. Den brända straffen blir Tappers eviga följeslagare. Men helt andra rubriker kommer i slutet av karriären. I Malmö FF var han 1979 lagkapten för ett gäng skåningar som tog sig ända till final i Europacupen, dåvarande Champions League. MFF slog fotbollsvärlden med häpnad.

11:50

Hall of fame

Efter att basketlaget Borås M7 gått till final i SM 1997 vill de ha mer. De anställer Sveriges mest kunnige tränare och kontaktar världens största basketstjärna Magic Johnson. Kontrakt skrivs om en storsatsning. Men är Magic verkligen i form?

12:20

This Is Not Sweden

Mariana anstränger sig alltmer för att Lía ska få en bättre skolupplevelse, men det verkar som om hon bara lyckas försämra sin relation till flickan. Samuel vill ha mer uppmärksamhet av Mariana.

13:00

Loppistipsen

Porslin från 60-talet och värdefull glaskonst på loppis i Skurup. Du får tips på hur du ska pruta på loppis och Sofia Rågenklint får ett uppdrag av antikexperten Maria Granström.

13:10

Design och hantverk

Efter 30 år i ett och samma yrke bestämde sig Ylva Hansen i Sävar för att byta bana. Från att jobba med bilder till att handgripligen göra om möbler. Reportern Anna Snäll besöker Ylva i hennes tapetserarverkstad.

13:15

Antikmagasinet

Folkhemmets belysning har blivit hårdvaluta på den internationella designmarknaden. Flera formgivare och lamptillverkare har på senare tid fått kultstatus. Gäster: samlaren Dennis Johansson och Antikrundans expert, Eva Seeman.

13:45

Där ingen skulle tro att någon kunde bo

Ödegården Øvre Brekkebakkane hade stått obebodd i decennier när Tor-Evert fick ögonen på den. Trots att gården i princip betraktades som obeboelig var valet klart för Tor-Evert - här ville han slå sig till ro.

14:25

Drömslottet

Angel tar med sig dottern Dorothy på en resa till Paris. Samtidigt håller sig Dick upptagen med att gå igenom uthusen.

15:15

Engelska Antikrundan

Fiona och hennes gäng med antikjägare har kommit till Ham House i Richmond, bara ett stenkast från Londons puls. Kan en morgonrock från 1700-talets Kina vara det mest värdefulla som någonsin dykt upp i Antikrundans historia?

16:15

Åsa-Nisse i rekordform

Åsa-Nisse uppfinner ett nytt slags båtbränsle i pillerform och testar det på kompisen Svens båt. Bränslet gör underverk för båtens hastighet och succén går inte obemärkt fram bland traktens motortillverkare som alla vill vinna det årliga båtracet.

17:30

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

18:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

18:17

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

18:28

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

18:33

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

18:45

Korta tv-historier

Om Lorry.

18:50

Pias Kuba

Pia Herrera går på dansskola och bjuder upp till salsa på Havannas gator. Och vi besöker en svenska som hyr ut rum på Kuba. Dagen avslutas med en fantastisk dansföreställning.

19:00

Tareq Taylors matresa

På den berömda Curry Mile i utkanten av Manchester får Tareq testa den bästa indiska mat han ätit. Det blir söndagsmiddag med hela familjen Irving där mamma Yvonne lagar sin speciella rostade potatis. Tony tar med Tareq till gayvillage.

19:30

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

19:55

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

20:00

Falkenbergsrevyn 2024 - Tvärdrag

I årets nyårsrevy far de halländska revystjärnorna fram som en virvelvind över 2023. Vi bjuds som vanligt på en sprakande, glittrig show med en fartfylld blandning av sketcher, satir och svängiga musiknummer.

21:30

Herr Talman

Herr Talman tar ett vördnadslöst komedi-grepp om politiken med skruvade dock-versioner av våra partiledare. I sketcher och sånger driver programmet med den politiska teatern, partiledarnas tillkortakommanden och aktuella snackisar.

21:45

Seriemördaren i Wales

Dna-analysen lämnar fortfarande rum för tvivel. Det finns bara ett sätt att nå full säkerhet om att den misstänkta är skyldig. Får offrens närstående tröst när fallet till slut blir löst?

22:45

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

22:50

Collateral

Taxichauffören Max lever ett stillsamt liv tills han plockar upp Vincent, då förändras allt. Vincent övertalar Max att köra honom till fem olika adresser och redan vid det första stoppet får Max en chock när han inser att Vincent just dödat en man.

Mer om filmen

00:45

Bäst i test England

Efter nio avsnitt av spänd, upphettad tävling är det dags för den stora finalen. Men vilken av de fem deltagarna kommer att jubla triumferande när de håller Greg Davies guldbesprutade huvud högt?

01:30

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:30

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

Här hittar du vad som sänds på SVT1 idag