Tv-Tablå för SVT1 fredag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
05:15

Go'kväll

Intervju med journalisten Maria Bard och fotografen Lena Öritsland. De har intervjuat och porträtterat personer som arbetade på Göteborgs stora varvsindustrier. En tittare får en ny stil i Gör om mig. Kvällens stylist är Rufus Kellman och frisör är Jana Lynn. I reportaget får vi följa med SVT:s programledare Per-Anders Fredriksson på nya äventyr i den svenska fjällvärlden.

06:00

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

10:00

Hemmagympa med Sofia

Denna gång är temat styrkeintervaller.

10:20

Strömsö

Många slitna plagg går att rädda genom enkel klädvård. Textilartesan Mia Holm tipsar om hur man håller kläderna snygga. Lena tar vara på regnvattnet i trädgården och planterar ätbara perenner.

10:50

Norra ishavet - en resa mot Nordpolen

På spaning efter klimatförändringar pressar sig isbrytaren Oden upp genom vatten och is. Konstnären och fotografen Karin Alfredsson som mönstrat på som fältassistent följer fartygets rörelse. Framför kameran uppenbarar sig oändliga vatten och isvidder i en stilla och nästintill surrealistisk komposition.

11:10

Antikrundan

Vi landar i Borås, på Textil Fashion Center, där vi ser framtidens kläder. Vi får besök av killen som tagit ut pappas klocka ur garderoben och får ett glädjebesked. Barnen som kommer med mammas leksaker av rysk emalj blir minst sagt förvånade och så chockas en kvinna över sin samling tavlor föreställande amerikansk ursprungsbefolkning.

12:10

Sverige!

Den hyllade författaren Ann-Helén Laestadius undersöker genom skrivandet sitt samiska ursprung. Nu är hon aktuell med boken Straff, om de ökända internaten Nomadskolorna. Popartisten Katarina Barruk framför sin musik på umesamiska, ett språk som hennes pappa har varit med om att rädda för eftervärlden. Möt också konstnären vars konst kretsar kring den brännheta frågan i Sápmi, att utvinna eller bevara naturtillgångar.

12:40

I vår herres hage

Vardagen börjar, och de nygifta måste skapa sig nya rutiner. Helen lär sig att leva under Farnons tak, medan James längtar efter nya utmaningar, men Siegfried hemlighåller firmaangelägenheter.

13:25

Australien runt med Julia Bradbury

Julia reser söderut längs den anrika Explorer's way som sattes på kartan år 1862 och där hon får chansen att besöka världens mest isolerade pub. Resan går sedan vidare via staden Adelaide mot landets vinområden.

13:50

Australien runt med Julia Bradbury

Julias resa går mot sitt slut. Hon kör längs kusten mot Melbourne och på vägen får hon möta några av Australiens mest kända djur.

14:15

IBU Skidskytte

Skidskytte-VM med damernas sprint från Oberhof, Tyskland. Kommentatorer: Ola Bränholm och Björn Ferry.

16:00

Så jävla easy going

Artonåriga Joannas hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

Mer om filmen

17:30

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

18:00

Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

18:17

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

18:28

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

18:33

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

18:45

Go'kväll

Kvällens middagsvärd är musikern Silvana Imam som gör skådespelardebut i filmen Dogborn. Hon berättar om tre personer som varit betydelsefulla i hennes liv. Tara Moshizi betygsätter biofilm och tipsar om sevärda tv-serier.

19:30

Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

19:55

Lokala nyheter

Nyheter från SVT:s lokala redaktioner.

20:00

På spåret

Det har blivit dags för den andra semifinalen.

21:00

Carina Bergfeldt

Talkshow med journalisten och författaren Carina Bergfeldt. .

22:00

Svenska nyheter

Aktuellt satirprogram som förklarar veckans händelser, skämtar om sakernas tillstånd och avslöjar det politiska spelet. Programledare är Messiah Hallberg.

22:30

Cyklopernas land

Några av landets smartaste kulturhjärnor tar sig an stora och små frågor från veckan som passerat. Det blir kul snack, vassa meningsutbyten, intellektuella djupdyk och riktigt mycket helt vanligt trams.

23:00

Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

23:05

Billions

Med en ny spelare på Prince Cap försöker folket på handelsgolvet säkra sina revir. Taylor satsar stort på en riskfylld affär och Chuck försöker ta hem ett aktningsvärt mål, men stöter på en oväntad utmaning.

00:05

Dejtingsoffan

Oliver och Craig får en fartfylld dejt i backen medan Caroline och Rhys ägnar sig åt en syssla som är desto lugnare, däremot är den som upplagd för oanständiga skämt.

00:30

Hotell Romantik

Trubbel i paradiset, för alla är kärleken inte självklar. När deltagarna skriver vykort hem till sina barn och barnbarn avslöjas känslor. Det blir allvarliga samtal om döden och nyvunna livsinsikter. Ett par provar gränsöverskridande paraglide.

01:25

Sherwood

Polisen vädjar till den misstänkta i medierna och medger att ingen går trygg. Ett nytt mord bevisar saken. Polisens agerande för flera år sedan kommer upp till ytan. Följde det normen?

Här hittar du vad som sänds på SVT1 idag