Tv-Tablå för SVT1 fredag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
06:00

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

09:10

Hemmagympa med Sofia

I dag blir det styrka med flaskor.

09:30

Ut i naturen

Ett rådjur som fastnat i en snödriva. En havsörnsunge som ligger helt stilla i boet för att undgå att bli upptäckt. Ett albinorådjur med nedsatt syn som inte märker när människor kommer nära. Ibland är vilda djur extra sårbara.

10:10

Man med duvor

Varje kväll när solen går ner samlas tusentals duvor framför Centre Pompidou i Paris för att få mat och rent vatten. En man sammansmälter där med sin flock. Han vägrar att flytta på sig och skapar mycket kontrovers i sitt uppror att ta hand om några av stadens mest avskydda djur.

10:25

Go'kväll

Intervju med träningsprofilen Elin Kjos inför internationella cancerdagen. Elin har obotlig lungcancer och berättar i Go'kväll om sin personliga resa, där träningen har stor betydelse. En tittare får en ny stil i Gör om mig. Stylist är Huld Andersson och frisör är Sarah Åsard. I kvällens resereportage blickar programledaren Inger Ljung Olsson tillbaka på några av sina bästa reportageresor.

11:10

Carina Bergfeldt

Carina Bergfeldt gästas av komikern Marika Carlsson och hennes fru Maria Sander, som blev ett par efter en lång rad osannolika händelser. Vi träffar kocken Björn Frantzén, en av en handfull kockar i världen som har två krogar med tre stjärnor i Guide Michelin. Hockeyproffset Tobias Richloow Forsberg blev 2018 förlamad efter att ha brakat in i sargen, hos Carina Bergfeldt berättar han om kampen. Mapei intar scenen med Ain't my fault.

12:10

Vägen ut med Lars Lerin

Sverigeresan fortsätter och gänget åker hem till de värmländska skogarna. De målar och samtalar kring vad det var som gjorde att de tog beslutet att ta sig ur beroendet. Lars tar med Junior till Munkfors och visar honom huset där han växte upp, pappas klädaffär och så träffar de Lars ungdomsvän Agneta. Lars och Monika gör en utflykt till behandlingshemmet där de träffade varandra och nådde sin nykterhet.

13:10

Stjärnorna på slottet

Komikern och skådespelaren Per Anderssons första minne är när han som 3-åring höll på att drunkna. Sedan dess har han levt sitt liv som om varje dag var den sista. Artisten Carola Häggkvist, författaren David Lagercrantz, komikern Marika Carlsson och skådespelaren Grynet Molvig får lära sig att skjuta pil från hästryggen. När Per ska hjälpa Tareq Taylor med serveringen av lunchen går en hel förrätt åt skogen.

14:10

Allsvenskan - Här kommer Degen

Första allsvenska derbyt för Degerfors IF på 24 år och förväntningarna är enorma. Laget åker till Gotland på träningsläger där lagkapten Oliver Ekroth får ikläda sig rollen som kanin.

15:00

Antikrundan

Glädjeresan fortsätter genom Sverige: se chocken när morfars serietidningar värderas. Experterna värderar allt från konst till en Iron Maiden-bootleg och porfyrljusstakar från Teleborgs slott. Och hör den romantiska historien om kimonon som var en friargåva, fast bruden sa nej. Denna gång är Antikrundan i Håbo.

16:00

Husdrömmar

Vi återser Linus och Karin i Stenungsund som nu är otåliga att få bort sitt gamla hus som skymmer utsikten från nya drömvillan. Men måste huset verkligen rivas, eller kan det flyttas och återbrukas på nytt? Återbesök även till framtidshuset i Östersund och bergskuben i Västra Frölunda, och så till Andrea och Jonathans mobila Tiny House, vart det nu har tagit vägen.

17:00

Hjälp, vi har köpt en bondgård!

Dags för Kalle och Brita att äntligen bli klara med bastun. Men någon i har mätt fel på pardörrarna så att de inte passar i dörrhålet. Frågan är nu bara vems felet är? Dessutom bygger Kalle lavar och Brita målar 300.000 schabloner på bastuväggarna.

17:30

Sverige idag

Ta del av de senaste nyheterna och få direktrapporter från SVT:s 28 regionala redaktioner runt om i landet. Programmet jobbar för att lyfta hela landets nyheter och tar den nationella inrikesbevakningen på allvar.

18:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

18:15

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

18:28

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

18:33

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

18:45

Go'kväll

Radioprofilen och författaren Morgan Larsson är veckans Middagsvärd. Kocken Susanne Jonsson inspirerar oss att laga god mat i helgen. Fransesca Quartey tipsar om sevärda filmer och tv-serier.

19:30

Rapport

Nyheter från Sverige och världen.

19:55

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

20:00

På spåret

De bästa grupptvåorna gör upp om sista semifinalplatsen.

21:00

Carina Bergfeldt

Talkshow med journalisten och författaren Carina Bergfeldt. Gäster med spännande historier intervjuas av tv-profilen som publiken lärt känna som SVT:s USA-korrespondent.

22:00

Svenska nyheter

Aktuellt satirprogram som förklarar veckans händelser, skämtar om sakernas tillstånd och avslöjar det politiska spelet.

22:30

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

22:35

The North Water

Efter att fartyget har förlist är besättningen i knipa. Byteshandel med inuiterna kan rädda dem, men då måste de sätta allt på spel, kanske för mycket. Besten ser sin chans och griper den.

23:30

The Graham Norton Show

Graham Norton får denna gång besök av musikikonen Lady Gaga och den Oscarsbelönade skådespelaren Adam Driver, båda aktuella med Ridley Scotts nya film House of Gucci.

01:20

Husdrömmar

Vi återser Linus och Karin i Stenungsund som nu är otåliga att få bort sitt gamla hus som skymmer utsikten från nya drömvillan. Men måste huset verkligen rivas, eller kan det flyttas och återbrukas på nytt? Återbesök även till framtidshuset i Östersund och bergskuben i Västra Frölunda, och så till Andrea och Jonathans mobila Tiny House, vart det nu har tagit vägen.