Tv-Tablå för SVT1 lördag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
05:50

Drömslottet

Angel och Dick berättar om alla de utmaningar slottet ställt dem inför, men också glädjen det givit hela familjen.

06:40

Drömslottet

Arbetet med slottet har inte bara inneburit tungt arbete, utan också enorm skaparglädje för Dick och Angel som i det här avsnittet delar med sig av sina personliga favoriter och bästa inredningstips.

07:30

Lerins sommarö

Lars och Junior får besök av lärlingen och framtidsvisionären Dennis Hjalmarsson och journalisten och programledaren Fredrik Wikingsson. Fredrik upptäcker att han gillar att måla, trots att han inte kan. Dennis målar ett överraskande porträtt av Fredrik. Dessutom besöker alla fyra Väderöarna och känner historiens vingslag.

08:30

Antikmagasinet

En explosion i färger - det är vad många förknippar 60- och 70-talens textildesign med. Antikmagasinet gästas av en av erans främsta formgivare.

09:00

Engelska Antikrundan

Fiona och gänget är åter på plats på Ulster Folk Museum, där fynden inkluderar en ovanlig svart opal, några otäcka dockor och medaljer som delades ut under Påskupproret i Dublin 1916.

10:00

Rally-EM, Royal rally, SS13

Under inledningen av den 13,19 kilometer långa sträckan Mölnbacka, som avslutar lördagens förmiddagsetapp., kommer det att bjudas på spektakulära bilder. Förarna kör vid sjön Västra Örtens strandkant under drygt två kilometer.

11:00

Jan Johansson - en liten film om en stor konstnär

Det tar bara någon sekund så vet man. Några takter och Sverige breder ut sig med sjöar och skogar, åkrar, ängar, berg och forsar. Jan Johanssons musik.

11:30

Barnmorskan i East End

Jenny blir vän med en soldat som heter Joe vars levnadsförhållande hon oroar sig för. Hon får också besök av en man från sitt förflutna. Trixie och Cynthia får ett delikat problem och Chummy blir bjuden på en dejt.

12:30

Bernts berättelser

Nils Nilsson var katten bland hermelinerna i svensk motorsport på 90-talet. Bernt Lagergren mötte honom och hans sidvagns-mc under Dynamitloppet i Uddevalla. Dubbel-Nisse var en färgstark fartfantom.

12:35

Rally-EM, Royal rally, SS14, SS15 och SS16

Den här sändningen bjuder på tre sträckor av rally. Första sträckan, Ölme, är 5,83 kilometer. Direkt efteråt ger sig förarna ut på rallyts längsta sträcka, 20,2 kilometer långa Lungsund. Den tredje, Ängebäckstorp (14,76 km), är den näst längsta.

15:30

Bernts berättelser

De var helt enkelt för osannolika för att finnas, därför ville Bernt Lagergren så gärna möta Lazy Joe och Dirty Dennis. Det blev en riktigt snurrig men samtidigt fascinerande berättelse.

15:35

Bernts berättelser

Att tävla i den högsta VM-serien i rallycross och samtidigt vara förlamad borde inte gå, men Mats Öhman från Älvsbyn i Norrbotten bevisar motsatsen. Bernt Lagergren träffade honom 2011 då han efter reportaget belönades med Sportspegelpriset.

15:45

Det tyngsta lyftet

Under uppväxten kände sig Paula Junhov Rindberg fel och ensam. Men när hon drack alkohol eller tog droger försvann de negativa tankarna. Paula sjönk ner i ett missbruk och tappade livslusten. Vändpunkten kom när hon hittade ett annat beroende i livet: träning. Men vägen tillbaka skulle bli tung.

16:00

Rally-EM, Power Stage

Nu ska allt avgöras! Förarna kör Mölnbacka (13,19 km) för andra gången, när det är dags för 17:e och sista sträckan, den så kallade Power Stage. Ifjol vann Oliver Solberg. Vem får kungakronan i år? Kommentator: Johan Ejeborg. Expert: PG Andersson.

17:00

Tareq Taylors matresa

Tareq Taylor och Tony Irving lämnar Manchester och far vidare mot Oxford där Tony tar med Tareq på en tea dance. En konditor lär Tareq hur man gör en äkta brittisk sponge cake medan Tony träffar sin gamla danspartner Karen.

17:30

Hårds historier

Vid VM i Tokyo 1991 möttes längdhopparna Carl Lewis och Mike Powell i en av friidrottshistoriens mäktigaste dueller. När allt var över hade de pressat varandra förbi Bob Beamons klassiska världsrekord 8,90.

17:35

En sak i taget

Björn kämpar med att driva företaget som sakta håller på att gå i konkurs. Hans vana att skjuta upp, glömma bort eller avboka möten och telefonsamtal gör inte det hela lättare. Företaget står inför ett omedelbart hot från Skatteverket och han har dessutom en ny praktikant som följer honom överallt och iakttar uttryckslöst hur han hanterar alla utmaningar.

Mer om filmen

17:50

Helgmålsringning

Helgmålsringning från Slottskyrkan, Stockholm. Hovpastor Michael Bjerkhagen talar om att återfinna det som gått förlorat.

17:55

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

18:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

18:15

Cowboyen, kungen och fjället

Projektet möter motstånd, och den här gången är det inte säkert att han landar på fötterna.

19:00

Drömmen om ett småbruk

Verkligheten börjar gå upp för familjen. Huset är i så dåligt skick att de måste riva det. Samtidigt tänker de på framtida inkomster och bygger växthus.

19:30

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

19:45

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

20:00

UEFA Fotbolls-EM 2024 - Studio

Studio inför matchen mellan Italien och Albanien.

21:00

Italien - Albanien

Italien möter Albanien i första omgången i fotbolls-EM 2024. Kommentatorer: Ola Bränholm och Hanna Marklund.

23:00

UEFA Fotbolls-EM 2024 - Studio

Studio efter kvällens fotbollsmatch.

23:30

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

23:35

Tårtgeneralen

I mitten av 80-talet utses Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås bestämmer sig den försupne mångsysslaren Hasse P för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och få in Köping i Guinness Rekordbok.

Här hittar du vad som sänds på SVT1 idag