Tv-Tablå för SVT1 torsdag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
05:00

Antikrundan

Antikrundan återigen på besök på vackra Läckö slott utanför Lidköping. Experterna får se mycket porslin, en exceptionell bok, möbler, tavlor, en mynningsladdare, skulpturer och ett mycket gammalt hundhalsband.

06:00

Tack för musiken

På Intimans scen i Stockholm får Niklas Strömstedt besök av Bo Kaspers Orkester och bandets sångare Bo Sundström. Det bjuds på mycket musik och prat om uppväxtens betydelse, livet, låtskrivandet och Bo Kaspers gemensamma historia. .

07:00

Morgonstudion

Dagens viktigaste nyheter och analyser med ständiga uppdateringar. Vi sänder direkt inrikes- och utrikesnyheter inklusive sport, kultur och nöje. Dessutom intervjuer med aktuella gäster. Nyhetssammanfattningar varje kvart med start kl 06.00.

10:00

Hemmagympa med Sofia

Sofia Åhman leder SVT:s hemmagympapass. Denna gång med fokus på core.

10:20

Studio 65

De förut så gråtrista hjälpmedlen har blivit både smartare och snyggare. Vad sägs om en Ferrariröd rollator eller ett fiffigt verktyg för att poppa champagnekorken? Artisterna Eva Roos och Lars-Åke Wilhelmsson testar för glatta livet.

10:50

Seniorsurfarna - återträffen

Marianne Mörck, Hasse Andersson, Siw Malmkvist och Carl Jan Granqvist har återvänt för att friska upp sina digitala kunskaper. Gänget får lära sig att diktera sms, boka tågbiljetter på nätet och får vetskap om vad en tutorial är för något. De får också prova på att spela spel på nätet. Men hur kan Siri hjälpa dem att ta fram väderprognosen?

11:20

Livet i Fagervik

Johan och Annika tar sig an ett fall där 16-åriga miljöaktivisten Stella kastat rå fisk på Camillas stadsjeep. Rasmus ska köpa bageriet men Ingvar ångrar sig angående nya jobbet. Johan bryter upp från Annika och flyttar in på bageriet.

12:05

Innanför slottets väggar

Prinsessan Christina och kung Carl XVI Gustaf växte upp i den södra flygeln i det Kungliga slottet i Stockholm. Kronprinsessan Victoria bodde också fem år i detta slott. Hur var det?

12:15

Innanför slottets väggar

Vi tittar in i ett av slottets många uniformsförråd. Många av de klädesplagg som hänger här är mellan 60 och 100 år gamla och av mycket hög kvalitet. Slottets personal vårdar kostymerna väl och i Oxenstiernska annexet finns syateljén.

12:25

Antikmagasinet

En monogramprydd kulturskatt i otakt med tiden. Antikmagasinet ger stöd till alla som lider av dåligt linnesamvete. Gäster: Anette Granlund, Antikrundans expert, och Richard Tellström, etnolog.

12:55

Drömmen om ett småbruk

Familjen hoppas kunna flytta in till jul, men kommer huset vara klart i tid? Sverre vill ha en grävmaskin. Ida vill ha en häst.

13:20

Italien med Stanley Tucci

Apulien i södra Italien är en region historiskt präglad av fattigdom men också känt för sin olivolja och sina ostar. Ett område dit turistmassorna inte hittat men med en rik och stolt matkultur.

14:00

Drömslottet

Sommaren är på intågande och efter att ha förvandlat den speciella trädgården har Dick och Angel insett dess potential. Därför ger de sig i kast med att addera ett utekök där familj och vänner kan umgås tillsammans.

14:50

Antikrundan

Varberg får återigen besök av Antikrundan. Experterna njuter av fina ljusstakar, dyra tavlor och välbehållna skrin. Och ett par gustavianska förgyllda stolar ställer till med problem. Om de är bättrade och omförgyllda, vad gör då det på värdet?

15:50

Vingar kring fyren

Norrmannen John förälskar sig i den unga Anna, som dock är förlovad med en fyrmästare och John lämnar henne. John tar anställning som fyrbiträde på fyren ovetandes om Annas existens där, och hans kärlek för henne blommar ut på nytt.

17:20

Sommaren på holmen

Paret Ida och Martin lämnar Oslo och beger sig till Notholmen, en plats som bebos av runt 50 vildfår och en och annan tamgås.

18:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

18:15

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

18:19

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

18:25

Korta tv-historier

Om Rapport till himlen.

18:30

Alan och Amandas italienska husdröm

Amanda har stora planer på att omvandla ett av de medeltida tornrummen till ett lyxigt badrum komplett med en väggmålning från Botticelli, ett rullbadkar och ett golv i guldharts, medan Alan har uppgiften att förvandla det lilla badrummet.

19:00

Antikmagasinet

Antikmagasinet blickar till det stilbildande årtiondet som bland annat gav oss art deco, cocktailkulturen och den nya fria kvinnan. Gäster: Antikrundans experter Charlotte Strömstedt och Malin Sveholm.

19:30

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

19:55

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

20:00

Drömlandet

Resan genom Australien går vidare. Carina Bergfeldt hamnar i Nimbin, den mest drogliberala staden i Australien medan Farah Abadi besöker människor som letar efter meningen med livet i Hare Krishna-rörelsen. Tillsammans går Carina och Farah på ljudhealing och träffar sedan en man som för hand byggt ett sju våningar högt tempel mitt i regnskogen.

20:30

Hjälp, vi har köpt en bondgård!

Brita och Kalle tar tag i gårdens svarta får - det risiga golvet i boningshuset. Allt blir kaos när hela deras hem måste utrymmas. Som om inte det vore nog bestämmer sig Kalle för att bygga världshistoriens största trappa.

21:00

Första dejten

Virvelvinden Amina, 23 år, har varit på många dejter men inte riktigt vågat släppa någon inpå livet, men kanske vänder det när födelsedagsbarnet William, 26, dyker upp, och som bara har en sak på sin önskelista, att kvällens dejt blir en succé.

21:30

Terese i kassan

En ny kampanj i butiken får Terese att ta fram sin sämsta sida och sitt bästa leende.

21:50

Lokala nyheter

Lokala nyhetsprogram.

21:55

Sekunder

Ögonvittnena till olyckan är livsviktiga för utredarna - men vems ord kan man lita på? Marita måste göra svåra val när både offrens anhöriga och statsmakten kräver förklaringar.

22:45

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

22:50

Morden i Midsomer

Frank Bailey arbetar som husdjursdetektiv och hans metoder väcker irritation hos några av byborna. När han hittas död i en hundgård får kommissarie Barnaby ett svårt fall att lösa.

00:20

The Bay

Offrets familj är utan bostad igen, men pappan vill bara hastigt återvända till jobbet. Jenns dotter har problem i skolan. Ett välgörenhetsevenemang för familjen Metcalf tar en oväntad vändning.

01:05

Uppdrag granskning

När en av de största svenska spionskandalerna i modern tid avslöjas grips en rysk underrättelseagent. Nu kan Uppdrag granskning visa att han inte agerade ensam. Spåren leder till agentens fru - och ett bibliotek i centrala Stockholm.

02:05

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på SVT1 idag