Dagens tv-tablå för SVT2

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
09:00

Cyklopernas land

Hur slutar man supa som en riktig kvinna? Är Skavlan svårt deprimerad? Och så gästas vi av författaren Daniel Sjölin som blivit bestulen på sitt bokmanus.

09:30

Hundra procent bonde

En flott husgavel förtjänar ett dekorativt ankarslut menar Frank, men eftersom han bara har ett och behöver två får det bli en tur in i smedjan. Sågen kommer fram när ett päronträd som inte ger några päron får lämna plats för en silverlind.

10:00

Gudstjänst

Gudstjänst från Birgittasystrarnas kyrka, Vadstena. Votivmässa till Herrens moder Marias ära under ledning av pater Anders Piltz.

11:00

Anslagstavlan

Samhällsinformation, på uppdrag av staten.

11:05

Festgala från Kungliga operan

Kungliga operan slog upp dörrarna och invigde hösten 2021 med en färgstark galaföreställning. Den stjärnspäckade konserten är en unik audiovisuell upplevelse som förenar och hyllar konsten och vetenskapen, skapad och regisserad av Charlotte Hellekant och Linus Fellbom.

13:00

Naket i konsten

Hur har målare och skulptörer avbildat den nakna kroppen genom tiderna? Här möter vi människan både som upphöjt ideal och som kittlande erotik. Vi följer konsthistorien från de gamla grekerna fram till 1800-talet.

14:00

Idrott är mer än bara idrott

Radiohjälpens och Idrottsgalans insamling Idrott är mer än bara idrott stöttar projekt i Sverige som genom fysisk aktivitet motverkar och förebygger psykisk ohälsa. Möt Gatans Lag - en av de föreningar som fått stöd för sitt arbete.

14:05

Nat King Cole och jag - Gregory Porter

En hyllning till Nat King Cole, Gregory Porters hyllade solokonsert med både band och stor orkester i Royal Albert Hall. Det blir klassiska nummer som L-O-V-E, Mona Lisa och Nature boy. På sax hör vi Tivon Pennicott, och för arrangemangen står Grammyvinnaren Vince Mendoza.

15:40

Övergivna rum

Jan och Morten får tillåtelse att ta sig in i den stängda delen av Mønsted Kalkgruber - världens största kalkgruva.

16:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

16:05

Katastrofen Costa Concordia

Costa Concordia var ett av världens största och mest lyxiga kryssningsfartyg. Ombord kunde mer än 4000 passagerare njuta av en stad på havet medan Europa passerade utanför fönstret. Men fredagen den 13 januari 2012 var olyckan framme.

16:50

Glimt av Norge

Med enbart 300 vuxna individer ter sig framtiden för den norska korasen Telemarksko - Telemarkskua - allt mer osäker. Bonden Gina Rui Oxum är en av de få som fortsatt håller fast vid den urgamla och färgstarka rasen.

17:00

Sprich los!

Idag handlar Lilys utmaning om de bestämda artiklarna: der, die, och das.

17:10

Alors Grammaire !

Hur böjer man de allra vanligaste franska verben? Jonas och hans hjälpredor kämpar hårt för att nöta in ändelser och regler för verb som parler, pleurer och danser.

17:20

Kortfilmsklubben

Nigel är en äldre man som lever ensam med minnena av familjen han en gång hade. Dottern har försökt nå fram till honom, men Nigel vill bli lämnad ifred - säger han. Så plötsligt en dag får han oväntat besök.

17:35

Kortfilmsklubben

Fjortonåriga Céline sitter framför kameran, stylad i en designerklänning och guldblad som dekor i ansiktet. Hon är vacker som en dröm, men är det här verkligen det hon själv vill göra?

17:50

Hitta hem

Vi får veta hur det har gått för våra vänner sedan vi träffade dem senast. Jamal blickar framåt, Martina funderar över tillvaron i Sverige.

18:00

Glimt av Norge

Lindesnes är den enda fyren i Norge som fortsatt är bemannad med fyrvaktare. Det är på denna plats, där det blåser kuling under 265 av årets dagar, som fyrvaktaren Kjell Olsen arbetar.

18:15

Världens historia

De kungliga skydde kommunismen som pesten och många såg Hitler och Mussolini som vettigare alternativ. Så även delar av vårt svenska kungahus. Winston Churchill inser att de kungligas flathet gentemot Hitler skulle leda till ännu ett världskrig.

19:10

Världens natur: Den legendariska puman

20:00

Min sanning

Denna gång träffar Anna Hedenmo Europaparlamentarikern Sara Skyttedal (KD).

20:50

Klipp ur Strömsö

Elisabeth Morney besöker Patvinsuo nationalpark i norra Karelen. Här tillbringar hon en natt i gömsle i förhoppning om att kunna få en skymt av områdets skygga järvar.

21:00

Aktuellt

Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig allt från analyser och debatter till längre reportage.

21:15

Agenda

Agenda fördjupar sig i de viktigaste händelserna i Sverige och världen och sätter agendan för nästa veckas debatt. Programmet hittar nya överraskande vinklar och skildrar trender på uppgång.

22:00

Dokument utifrån

Global uppvärmning och smältande isar öppnar nya farleder i norr, farleder som är intressanta för Kina. Man talar om en ny arktisk sidenväg. Kina finns nu överallt i området med investeringar i gasutvinning och utposter i Svalbard och Nordnorge.

22:55

Gudstjänst

Gudstjänst från Birgittasystrarnas kyrka, Vadstena. Votivmässa till Herrens moder Marias ära under ledning av pater Anders Piltz.

23:55

Världens historia

De kungliga skydde kommunismen som pesten och många såg Hitler och Mussolini som vettigare alternativ. Så även delar av vårt svenska kungahus. Winston Churchill inser att de kungligas flathet gentemot Hitler skulle leda till ännu ett världskrig.

00:50

Matchocken

Kocken Christer Rødseth brinner för att minska matsvinnet. I Norge kastas över 35 miljoner kilo kött varje år och de norska fryshusen är fulla av fårkött. Gry och Kristofer Hivju får i uppdrag att få fårköttet tillbaka på det norska middagsbordet.

01:20

Isländska föremål berättar

Vi undersöker ett glas från 1907 och får berättelser om både ett danskt kungabesök och Islands kamp för självständighet.