Dagens tv-tablå för SVT2

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
09:05

Jack Lemmon - filmens antihjälte

Han kunde vara vår granne, vår arbetskamrat, mannen vi mötte på gatan. Ofta med en bekymrad rynka mellan ögonbrynen, men alltid en vän i vardagen med hjärtat på rätta stället. Det är inte svårt att tycka om Jack Lemmon.

10:00

Gudstjänst

Gudstjänsten på jungfru Marie bebådelsedag kommer från Sörbykyrkan i Örebro som är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan. Prästen Jonas Ahlforn von Beetzen predikar och musiken leds av kyrkomusiker Josefine Wämmerfors.

10:45

Vi spelar för freden

Med anledning av kriget och den humanitära krisen i Ukraina sänder SVT stråkensemblen Kyiv Soloists konsert från Konserthuset i Stockholm från den 27 mars.

11:45

Vi spelar för freden

Med anledning av kriget och den humanitära krisen i Ukraina sänder SVT stråkensemblen Kyiv Soloists konsert från Konserthuset i Stockholm från den 27 mars.

12:15

Ukrainas Ungdomssymfoniorkester spelar ukrainskt och Dvorak

På programmet står ukrainsk musik som Zoltan Almasjis nyskrivna verk Maria's city (Mariupol) och Borys Ljatosjynskyjs symfoniska dikt Hrazjyna från 1955. Konserten avslutas med Dvoraks berömda nionde symfoni, den som också kallas Från Nya världen.

14:00

Möte med (Meänkieli)

Allkonstnären Tuomo Haapala om att använda staden som scen samt hur uppväxten vid Kukkolaforsen formade hans musikalitet. Leader Tornedalen växer och det betyder mer pengar för landsbygdsutveckling i Tornedalen.

14:30

Raymonds dröm

Raymonds manager Omid tycker att Raymond har det som krävs för att bli proffs och jobbar på att få det att hända. Raymond umgås med barnen och pratar om hur han uppfostrar sina barn när det kommer till att slåss.

15:00

Arvet och den acceptabla orättvisan

Carl-Fredrik Hamilton bor med fru och tre barn i ett rosa slott i sydöstra Närke - ett av Sveriges sista kvarvarande fideikommiss. I snart 300 år har ägorna gått i arv från far till äldsta son. Detta är en dokumentär om livets förmåner och förluster. Men även en kärleksförklaring till den plats vi kallar hem. En helhet som enligt Carl-Fredrik Hamilton ska bestå i evighet.

15:45

Nu kör vi!

Det är höst och Thelma och Salina ska för första gången ut på jakt, ensamma. Med var sin rykande färsk jaktlicens slipper de ha sina pappor i släptåg och kommer att få sköta jakten helt själva. Båda är uppvuxna på gård.

16:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

16:05

15 minuter från Uutiset

Finland går till val första helgen i april. I Sverige bor det 120 000 människor som har rösträtt i finska val men bara en bråkdel av dem brukar rösta. Varför är det så få? Skulle en egen valkrets eller specialskräddade kampanjer öka intresset?

16:20

Svenskfinland runt

Som barn blev Kim mobbad för att han var annorlunda. Om det var det som ledde till att han blev konstnär och artist, eller om han blev det, trots att han blev mobbad - det vet han inte, men visst är det en viktig drivkraft i hans konstnärsskap.

16:30

Klimatkampen

Ellen Bergström älskar kött. En stor del av hennes klimatavtryck beror på det hon stoppar i sig, och det vill hon ändra på. Återbruk är dock hennes starka sida och hon inspirerar de andra deltagarna, till att konsumera mindre och återvinna mer.

17:00

Keine Ahnung

Öva på din tyska tillsammans med programledarna Jannika och Keven som bjuder på språklust, glada upptåg och nya upplevelser. Programmets tema är känslor.

17:10

Kortfilmsklubben - franska

Sarahs föräldrar har separerat och hennes pappa har flyttat till ett höghusområde utanför stadskärnan. Här får hon möjlighet att uppleva nya sammanhang och överraskningar som påverkar både hennes och pappans situation.

17:26

Kortfilmsklubben - spanska

En lokal kändis hoppas att onlinemötet med en berömd regissör ska bli det genombrott han förtjänar. Men strömmen går och han måste åka in till det lokala internetcaféet. Det blir en intressant upplevelse för alla närvarande.

17:37

Min berättelse på finska

Annika Pääkköläs jobbar för att ensamkommande flyktingbarn ska få en stabil och trygg start i sin nya tillvaro. På flyktingboendet knyter hon ett vänskapsband som visar vägen till en ny familjekonstellation.

17:48

Hitta hem

Spökar det på torpet? Vem är det som låter på natten? Rahel har problem på jobbet och Ylva blir besviken på sin hopplösa kollega Åsa. Konrads gamle kompanjon kommer på besök.

18:00

Världens historia: Mayarikets dolda värld

Man tror att upp till 20 miljoner personer levde i Mayariket och att massor av byggnader och skatter finns gömda i Guatemalas täta djungler, skatter över tusen år gamla. Ett forskarteam ger sig in och letar efter kvarlämningar.

18:50

Loppistipsen

Sofia och antikexperten Maria Granström hittar leksaker från Steiff och designermöbler på loppis i Ånäset. Du får tips på hur du väljer rätt silver på loppis och vilka stämplar du ska titta efter. Sofia investerar i porslin från Lisa Larsson.

19:00

Världens natur

Över hälften av Sveriges yta täcks av skog och stora delar av vår kultur är sprungen ur skogens magiska värld. Skogen är hjärtat i den natur vi alla känner igen.

19:50

Naturdagboken

Natur och djurliv i månaden mars, fångat och skildrat av filmaren Håkan Qvarnström.

20:00

Babel

Ständigt Nobelpristippade Jamaica Kincaid kommer till studion. Hon är aktuell med Bland blommor - En vandring i Himalaya på svenska. Det är en reseskildring och essä om jakten på fröer till hennes trädgård. Lektioner handlar om Ian McEwans alter ego Roland. I likhet med McEwans liv präglas Rolands av en mörk familjehemlighet - ett bortlämnat syskon som ger sig till känna 60 år senare.

21:00

Aktuellt

Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig allt från analyser och debatter till längre reportage.

21:15

Agenda

Hur stor är risken för en ny global finanskris? Intervju med en av världens ledande auktoriteter på området, nationalekonomen Kenneth Rogoff. Om en månad väntas en ny räntehöjning. Hur ska bolånekunderna klara det? Intervju med Riksbankschef Erik Thedéen. Kritik från Nordeas chefsekonom Annika Winsth som menar att räntehöjningarna kommer för tätt. Skriande personalbrist inom äldreomsorgen - vem ska ta hand om de gamla som blir allt fler?

22:00

Dokument utifrån: Talibanernas barn

Afghanistan är ett av världens fattigaste länder. Det är barnen som drabbas värst. Hundratusentals barn tvingas arbeta med olika småjobb för att få mat för dagen, ofta för hela familjen. En unik inblick i hur barn i Afghanistan har det idag.

22:50

Gudstjänst

Gudstjänsten på jungfru Marie bebådelsedag kommer från Sörbykyrkan i Örebro som är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan. Prästen Jonas Ahlforn von Beetzen predikar och musiken leds av kyrkomusiker Josefine Wämmerfors.

23:35

Prästerna

Elina, Mari, Harri och Tarvo är fyra mycket olika präster som är olika gamla och arbetar på olika håll i Finland.

00:05

99% norsk

Saphira adopterades från Zambia till Norge som nioåring tillsammans med sina två systrar. Hon förlorade sin biologiska pappa när hon var fem och hennes mamma dog när hon var nio. Saphira som nu är 28 år gammal tar med sig bästa vännen till Zambia.

00:35

Världens historia: Mayarikets dolda värld

Man tror att upp till 20 miljoner personer levde i Mayariket och att massor av byggnader och skatter finns gömda i Guatemalas täta djungler, skatter över tusen år gamla. Ett forskarteam ger sig in och letar efter kvarlämningar.

Här hittar du vad som sänds på SVT2 idag