Tv-Tablå för SVT2 söndag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
07:30

Spelman på taket - så kom den till

Storfilmen Spelman på taket blev en världssuccé när den hade premiär för 50 år sedan. Vi visar den spännande berättelsen om hur denna klassiker kom till. Inte bara blod, svett och tårar, utan också fantastiska skådespelare.

09:00

Boom! Maia Hirasawas Japan

Efter jordbävningen 2011 skrev den svensk-japanska musikern Maia Hirasawa in sig i den japanska musikhistorien med låten Boom!, som blev ett enande soundtrack för Japans återuppbyggnad. Idag, drygt tio år senare, åker hon tillbaka för en turné runt landet, men hon vet inte längre hur många som kommer ihåg henne.

10:00

Gudstjänst

Gudstjänst från Fässbergs kyrka, Mölndal. På den tredje söndagen i fastan predikar prästen Anna Sophia Bonde om Jesus och ondskan. Prästen Christian Josefsson leder gudstjänsten och flera av församlingens körer medverkar.

10:45

Tillbaka på benen

Jari Mönkkönen var en av Finlands mest framstående gymnaster med stora internationella framgångar. En olycka år 2016 gjorde honom totalförlamad, men förlamningen hindrar inte den idag 46-årige Mönkkönen att drömma om framtiden.

11:00

Friidrott

Tävlingar och resultat från ett friidrottsevenemang.

15:00

30 minuter

Intervjuprogram där Anders Holmberg söker svar och går på djupet med en aktuell makthavare.

15:30

Kulturnyheterna special

Sverige är i Mellotider. Från början av februari till mitten av mars åker artister och låtskrivare Sverige runt och tävlar i musik. Det innebär inte bara vinna eller försvinna. Melodifestivalen har de senaste decennierna fått en allt större betydelse för den svenska musikbranschens ekonomi, många artister bygger sina karriärer på att vara med i tävlingen år efter år. Hur stor är egentligen Mellons makt? Och är det en makt public service bör ha?

16:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

16:05

15 minuter från Uutiset

Finskt nyhetsprogram om aktuella och angelägna frågor som berör sverigefinnar. Fördjupande reportage, politiska debatter och samtal i studion.

16:20

Livet på slätten

Emma har många järn i elden och mycket att göra, inte minst med sitt politiska engagemang. Orkar hon ta Paulis överraskningar med humor? Vintern betyder mycket arbete för Lauri, så han har fått skjuta upp arbetet med uppsatsen till våren.

16:45

Här är mitt museum

Minna träffar Pirjo Rinne som har skapat ett museum över konstnären Enni Id, i stugan där hon levde och verkade.

17:00

Aucune idée

Programledarna Lilly och Jonas busringer till en frisör, gör saker som faktiskt inte är okej - och så sjunger de en sång om att ro en båt.

17:10

Kortfilmsklubben - franska

Nathan får sällskap av sin dotter, Camille, vid galoppbanan. Han hoppas att han genom att satsa på rätt häst ska ha råd att betala för hennes utbildning på en prestigeskola. Men när Nathan förstår att Camille vill gå på en annan skola får loppet en helt annan betydelse.

17:21

Kortfilmsklubben - tyska

En tillbakablick till år 2000 då en märklig tjej oväntat dyker upp i skateparken där Lily hänger med sina vänner. När den nya tjejen börjar imponera på killarna med sina skateboardfärdigheter måste Lily bevisa sig.

17:30

Kortfilmsklubben - tyska

Efter ett bråk tvingar Oscar David att köra honom till bensinstationen för att köpa cigaretter. Under bilresan lyckas David tränga igenom Oscars hårda skal och för en kort stund blir bröderna de två oskiljaktiga pojkarna de en gång var.

17:46

Barnen som överlevde Förintelsen - nordsamiska

Ruth Rogoff berättar om hur hennes familj flydde från Tyskland till London precis innan andra världskriget bröt ut. När familjen klev av tåget på stationen i London meddelade de engelska myndigheterna att krig hade brutit ut.

17:52

Barnen som överlevde Förintelsen - nordsamiska

Martins familj blev under andra världskriget deporterad och tillsammans tog de sig till Krakow. Martin skickades därefter med en kindertransport från Polen till England. Resten av familjen dödades innan de hade möjlighet att följa efter till London.

18:00

Anne och Anders i Europa

Ute på EU:s östra flank ligger Ungern. På resan i detta gamla slättland möter Anne och Anders gräsrötter och gourmettyper, paprikabönder och popmusiker.

19:00

Världens natur

Kusterna i Sverige och Norge är fyllda av liv och dramatik. Den söta lilla sälkuten har en tuff start i livet och havsörnen är en skicklig jägare. Späckhuggaren lever också längs våra kuster, såväl som den unika lunnefågeln.

19:50

Fjällvinter i väglöst land

Följ med Per-Anders Fredriksson på tur med långfärdsskridskor på en sjö vid foten av Kebnekaise.

20:00

Min sanning

Anna Hedenmo intervjuar polisen Rissa Seidou.

21:00

Aktuellt

Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig allt från analyser och debatter till längre reportage.

21:15

Agenda

Agenda fördjupar sig i de viktigaste händelserna i Sverige och världen och sätter agendan för nästa veckas debatt. Programmet hittar nya överraskande vinklar och skildrar trender på uppgång.

22:00

Dokument utifrån: Kinas grepp om Tibet

Kina har ockuperat Tibet i mer än 70 år. Kontrollen över regionen är hård. Det buddistiska Tibets andlige ledare Dalai Lama, som lever i exil, närmar sig 90 år. Kina sägs nu förbereda sig på att vara den som utser hans efterträdare.

23:00

Gudstjänst

Gudstjänst från Fässbergs kyrka, Mölndal. På den tredje söndagen i fastan predikar prästen Anna Sophia Bonde om Jesus och ondskan. Prästen Christian Josefsson leder gudstjänsten och flera av församlingens körer medverkar.

23:45

Mest finsk

Naturens kall växer sig starkare allt eftersom Jari Tervos och Jani Halmes forskningsresa framskrider. Tervo och Halme delar en natt i tält, fångar fisk, hör om vargar i fårhus och somnar på mossa djupt i skogen.

00:15

Prästerna

Varför blev seriens huvudpersoner intresserade av teologi och en karriär som präst? Vilket är kallelsens pris?

00:45

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på SVT2 idag