Tv-Tablå för SVT2 söndag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
09:00

En tjeckoslovakisk filmsaga

På 1960-talet blomstrar en poetisk filmrörelse som ska komma att kallas den tjeckoslovakiska nya vågen. Regissörer som Věra Chytilová, Jiří Menzel, och Miloš Forman banar väg för en våg av kreativ frihet bland filmskapare världen över.

10:00

Gudstjänst

Lunds stifts kyrkospel firade nyligen 60 år och framför nu i Lunds domkyrka det nyskrivna kyrkospelet Jordens bön, med en bön för miljön, människan och klimatet.

11:00

Gudstjänst

Direktsänd högmässa från Uppsala domkyrka. Ärkebiskop electus Martin Modéus installeras som ärkebiskop i Uppsala domkyrka. Uppsala Domkyrkokör och Collegium Cantorum medverkar under ledning av Ulric Andersson och Milke Falck.

12:30

Ariadne på Naxos

Richard Strauss opera i den bejublade uppsättningen från Metropolitan. Norska sopranen Lise Davidsen gör titelrollen och i Zerbinettas krävande parti hör vi den oförlikneliga Brenda Rae - en roll som skapt för henne.

14:40

Hemliga norska rum

En nedlagd lada utanför byn Gamvik i nordligaste Norge blev under kalla kriget en topphemlig försvarsanläggning. Härifrån avlyssnade och övervakade Nato 1972-1985 trafiken med sovjetiska atomubåtar. Bröderna Leif och Rolf Ragnar minns hur fadern var väldigt hemlighetsfull med vad ladan egentligen användes till.

14:50

15 minuter från Sápmi

Samer vittnar om att gamla samiska ortnamn håller på att försvinna. Det är försvenskade namn som tar över och i vissa fall är namnen påhittade. Professor emeritus i samisk språkvetenskap berättar om hans tankar kring fenomenet.

15:05

Världens historia

Juni 1941 invaderar Hitler Sovjetunionen: han vill erövra världens största land och skaffa "livsutrymme" för sitt rike.

16:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

16:05

Världens historia

I oktober 1941 utfärdar Hitler en order om att anfalla Moskva och Operation Tyfon är ett faktum. De flesta tyskarna tror att segern är nära. Snart har de tagit över Stalins Sovjetunionen. Men Hitlers män fryser fast. De tyska styrkorna klarar inte den sibiriska kylan. Samtidigt har Röda armén lyckats fastställa deras position och den sista striden närmar sig.

17:00

Kortfilmsklubben - svenska

Regissören Jakob är mitt uppe i en inspelning när han blir besatt av att ett sugmärke inte ser trovärdigt ut. Trots att han upprepar sitt mantra om att ta ansvar överskrider han snart alla gränser och hamnar i kläm med sin egen självbild.

17:15

Kortfilmsklubben - engelska

Ett par på ett kafé väntar med bävan på sin strängaste kritiker - deras 9-åriga dotter. Hon är inte så nöjd över att snart få ett syskon, och för att acceptera situationen sätter hon upp hårda villkor.

17:25

Våra dikter på romani

En kort koncentrerad dikt av en anonym författare om rättigheter, om frihet och om drömmen om att spela basket.

17:28

Våra dikter på romani

I Margita Reiznerovás dikt uttrycker en ung kille sin förtvivlan över utsatthet och utanförskap. Kommer det någonsin att finnas plats för honom?

17:31

Våra dikter på romani

En traditionell sång om kärlek, som funnits med i generationer och som har tolkats många gånger. Den här gången är det artisten Daut Ajvaz, känd från Idol, som gjort sin tolkning.

17:36

Djupdyk

Hur mycket tystnadsplikt har tolkar? Och vem ska beställa tolk till dig egentligen? Att veta sina rättigheter till tolk kan ibland kännas rörigt. Juristen Isabella svarar på frågor.

17:43

När jorden går under

Hur kan en varmare framtid påverka Sverige? Följ Lova och Amadou som blivit övergivna av andra stadsbor och som kämpar för att överleva i hettan. Hur stora är riskerna att vi i Sverige i en framtid kommer att lida av extrem värme?

18:00

Ridsport

Världscuphoppning från La Coruna.

19:00

FIFA Fotbolls-VM 2022

Direktsänd studio från FIFA Fotbolls-VM 2022.

20:00

Agenda: partiledardebatt

Partiledare och språkrör för de åtta riksdagspartierna möts i direktsänd debatt.

21:00

Aktuellt

Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig allt från analyser och debatter till längre reportage.

21:15

Agenda: partiledardebatt

Partiledare och språkrör för de åtta riksdagspartierna möts i direktsänd debatt.

22:15

Dokument utifrån

Länderna kring den asiatiska delen av Stilla havet producerar idag mer än hälften av världens alla varor och tjänster. Men förutom att vara en ekonomiskt viktig region är den också centrum för en aggressiv maktkamp mellan ledande supermakter.

23:10

Gudstjänst

Direktsänd högmässa från Uppsala domkyrka. Ärkebiskop electus Martin Modéus installeras som ärkebiskop i Uppsala domkyrka. Uppsala Domkyrkokör och Collegium Cantorum medverkar under ledning av Ulric Andersson och Milke Falck.

00:40

Kroppen, psyket och livet

Laura har en tarmsjukdom och fick järn intravenöst. Infusionen skulle hjälpa, men i stället fick Laura anafylaktisk chock och trodde att hon skulle dö.

01:10

Min isländska vardag

Már tappade synen som ung, men hans positiva inställning har gett honom otaliga segrar både inom sport och musik.

Här hittar du vad som sänds på SVT2 idag