Tv-Tablå för SVT2 måndag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
08:00

Kortfilmsklubben - svenska

Regissören Jakob är mitt uppe i en inspelning när han blir besatt av att ett sugmärke inte ser trovärdigt ut. Trots att han upprepar sitt mantra om att ta ansvar överskrider han snart alla gränser och hamnar i kläm med sin egen självbild.

08:15

Kortfilmsklubben - engelska

Ett par på ett kafé väntar med bävan på sin strängaste kritiker - deras 9-åriga dotter. Hon är inte så nöjd över att snart få ett syskon, och för att acceptera situationen sätter hon upp hårda villkor.

08:25

Våra dikter på romani

En kort koncentrerad dikt av en anonym författare om rättigheter, om frihet och om drömmen om att spela basket.

08:28

Våra dikter på romani

I Margita Reiznerovás dikt uttrycker en ung kille sin förtvivlan över utsatthet och utanförskap. Kommer det någonsin att finnas plats för honom?

08:31

Våra dikter på romani

En traditionell sång om kärlek, som funnits med i generationer och som har tolkats många gånger. Den här gången är det artisten Daut Ajvaz, känd från Idol, som gjort sin tolkning.

08:36

Djupdyk

Hur mycket tystnadsplikt har tolkar? Och vem ska beställa tolk till dig egentligen? Att veta sina rättigheter till tolk kan ibland kännas rörigt. Juristen Isabella svarar på frågor.

08:43

När jorden går under

Hur kan en varmare framtid påverka Sverige? Följ Lova och Amadou som blivit övergivna av andra stadsbor och som kämpar för att överleva i hettan. Hur stora är riskerna att vi i Sverige i en framtid kommer att lida av extrem värme?

09:00

SVT Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

12:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

12:03

SVT Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

16:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

16:05

SVT Forum

Politiska seminarier, debatter och föreläsningar.

16:15

Gudstjänst

Lunds stifts kyrkospel firade nyligen 60 år och framför nu i Lunds domkyrka det nyskrivna kyrkospelet Jordens bön, med en bön för miljön, människan och klimatet.

17:15

Tänk om

Sammanlagt har ungefär 108 miljarder människor levt på vår planet. Forskare tror att jorden har resurser att försörja ungefär 10 miljarder människor samtidigt, en folkmängd vi kommer uppnå år 2100. Vi tittar närmare på de hot och problem en överbefolkad planet skulle innebära för vår framtid.

17:20

Nyhetstecken

Nyhetstecken är ett nyhetsprogram för döva i Sveriges Television som visas en gång varje vardag. Programledaren teckentolkar dagens viktigaste nyhetshändelser och översätts med en speakerröst. Bildinslag visas utan speakerröst eller teckentolkas.

17:30

Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

17:45

Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

17:55

Nyheter på lätt svenska

Aktuella nyheter på lätt svenska.

18:00

FIFA Fotbolls-VM 2022

Direktsänd studio från FIFA Fotbolls-VM 2022.

18:30

Nobel 2022: Porträtten

Möt Nobels fredspristagare som alla kämpar för mänskliga rättigheter. I Ukraina utreder Center for Civil Liberties krigsbrott under pågående krig, människorättsaktivisten Ales Bjaljatski sitter fängslad i det slutna Belarus, och i Moskva kämpar Memorial för de politiska fångarna.

19:00

Nobel 2022: Porträtten

Möt årets ekonomipristagare Ben Bernanke, Douglas Diamond och Philip Dybvig i exklusiva reportage i hemmet, på fritiden och på jobbet. Hur undviker man att en ekonomisk kris blir till finanskris? Kan deras forskning användas idag för att undvika att det värsta scenariot händer igen?

19:30

Idrotten är mitt liv

Alek Skovin är med i SM-slutspelet i Svenska futsalligan, som den första döva futsalspelaren någonsin. Blanca Andersson hittade hem i sig själv genom MMA-träningarna. Inför sitt livs första tävling tränar hon stenhårt med killarna i klubben. Nervositeten inför Europacupen i padel för döva blir allt tydligare för Emil Lindberg, som precis fått beskedet att han är uttagen till landslaget.

20:00

Vetenskapens värld

Svenske Svante Pääbo får Nobelpriset i medicin för att han lyckats med det som ansågs omöjligt: att avslöja den genetiska koden för vår närmaste släkting - den utdöda neandertalmänniskan. Årets fysikpris går till tre forskare som visat hur partiklar reagerar spöklikt, och hur teleportering fungerar. Klickkemin har gett nya möjligheter till att konstruera alltifrån cancermediciner till nya material i vindkraftverk.

21:00

Aktuellt

Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig allt från analyser och debatter till längre reportage.

21:38

Kulturnyheterna

Kultur- och nyhetsprogram.

21:45

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

22:00

Ekonomibyrån

Hur påverkas ekonomin och svenska företag av det som händer i världen? Vilken effekt får det för dig och din plånbok? Programledare Carolina Neurath samtalar med ekonomiska experter och grillar näringslivsprofiler.

22:30

Kroppen, psyket och livet

Migrän hos barn blir allt vanligare, men hur kan man behandla smärtan? 12-åriga Jaakko lever med svår migrän. Nu hoppas hans familj att en ny läkemedelsundersökning ska kunna hjälpa honom.

23:00

Min isländska vardag

Sigurrós blev mobbad som barn, men en positiv inställning och livsglädje hjälpte henne att hantera livet.

23:30

Go cosplay

Laura och Ida har fått dåliga nyheter, men de kommer inte ge upp. Nu ska de börja bygga och sy sina dräkter, men först måste de köpa allt material. Vi får följa med när de går runt i stan och försöker hitta allt.

23:45

Agenda: partiledardebatt

Partiledare och språkrör för de åtta riksdagspartierna möts i direktsänd debatt.

01:45

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.

02:00

Nyhetstecken

Nyhetstecken är ett nyhetsprogram för döva i Sveriges Television som visas en gång varje vardag. Programledaren teckentolkar dagens viktigaste nyhetshändelser och översätts med en speakerröst. Bildinslag visas utan speakerröst eller teckentolkas.

Här hittar du vad som sänds på SVT2 idag