Tv-Tablå för SVT2 lördag

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.

TidProgram
08:45

Drömmen om Lappland

Efter den långa resan från Australien anländer Annamari med nattåget till Rovaniemi. Det är en mamma som har förändrats mycket som hon möter på stationen. Minna och Pernilla gillar sitt nya hem, en liten stuga i Ivalo.

09:15

Ålands hjältar

Sjöbevakaren Jonas letar efter en båt som har kört in i en bro och därefter smitit från platsen. Polisen Adam håller i en skjutövning, medan kollegan Timo hjälper en förvirrad dam och avhyser en person från centrum.

09:45

Motorsport

Körs i Monte Carlo, Monaco.

11:00

Ekonomibyrån

Köp nu, betala sen. Privatlån utan säkerhet. Svenskarnas obetalda skulder har aldrig varit så höga som idag, och det är en trend som bara blir starkare. Kanske för att ett lån bara är ett knapptryck bort på mobilen.

11:30

30 minuter

Intervjuprogram där Anders Holmberg söker svar och går på djupet med en aktuell makthavare.

12:00

Cyklopernas land

Några av landets smartaste kulturhjärnor tar sig an stora och små frågor från veckan som passerat. Det blir kul snack, vassa meningsutbyten, intellektuella djupdyk och riktigt mycket helt vanligt trams.

12:30

Hundra procent bonde

Eftersom det är mer än tio år sedan Frank byggde växthuset, är det nu hög tid att det får sig en rejäl översyn. Det ska tillverkas nya lister i ek för att täta till i skarvarna och en kompletterande takränna ska upp. Och så är ängen översvämmad.

13:00

Klimatkampen

Våra klimatkämpar får lära sig mer om matens påverkan på klimatet. De får prova på att lita på sina lukt- och smaksinnen, i stället för att stirra sig blinda på datummärkningar. De får även laga storkok, använda matsvinn och svara på ett quiz om matindustrins påverkan på klimatet.

13:30

Drömyrke: veterinär

Med fem års studier i veterinärmedicin avklarade ska Kia, Karoliina och Sari omsätta sina studier i praktiken och göra sin första tjänstgöring som veterinär. Sari och Karoliina kommer jobba i sina respektive hemstäder Kurikka och Salo.

14:00

Motorsport

Körs i Monte Carlo, Monaco.

15:00

Glimt av Norge

Aurlandsdalen med sin vilda och vackra natur är ett av Norges mest populära friluftsområden och tillika ett minnesmärke över norsk historia. Områdets unika kulturmiljöer berättar om en tid då livet i hög grad präglades av fattigdom och slit.

15:10

Min sanning

Anna Hedenmo intervjuar Ardalan Shekarabi (S), socialförsäkringsminister.

16:00

Rapport

Rapport sänder aktuella nyheter varje dag under hela året på SVT1, SVT2 och SVT24.

16:05

Vetenskapens värld

Kan källan till världens dödligaste virus hålla hemligheten till ett hälsosammare och längre liv? Fladdermöss har ett olycksbådande rykte som potentiella källor till några av de dödligaste sjukdomsutbrotten: Ebola, MERS, SARS och nu senast coronaviruset. Samtidigt upptäcker forskare nya bevis för att fladdermöss är biologiska underverk och kan ha en nyckel till längre liv. Vad är hemligheten bakom fladdermössens superimmunitet? Och vad mer kan vi lära av deras säregna biologi.

17:05

Världens historia: Spionen som räddade världen

1961 bestämmer sig överste Oleg Penkovskij för att förråda Sovjetunionen. Han är en av de mest eftertraktade och uppskattade agenterna i landet. Nu blir han spion för USA:s räkning. Men varför? Och kan de lita på honom?

18:00

Naket i konsten

Hur avbildar nutidens målare, skulptörer och fotografer den nakna kroppen? Idag, med nya krav på representativitet. Historikern Mary Beard söker efter svar. I del två följer vi konsthistorien från 1900-talet och framåt.

19:00

Kulturstudion

Se föreställningar, konserter och dokumentärer från Sverige och hela världen med introduktion och kommentarer i studion.

19:01

Ingen bor i skogen

Om speed dating, naturlig skönhet och drömmen om att få börja om i naturen.

19:29

Kulturstudion

Se föreställningar, konserter och dokumentärer från Sverige och hela världen med introduktion och kommentarer i studion.

19:30

Sunday in the Park with George

Stephen Sondheim gick bort i november 2021. Kulturstudion hyllar hans minne med en av hans mest kända musikaler, Sunday in the Park with George. Inspelningen gjordes på Châtelet-teatern i Paris, och i titelrollen ser vi Julian Ovenden, mer känd som en av lady Marys friare i Downton Abbey. Dirigent är David Charles Abell. Handlingen bygger på Georges Seurats kända tavla En söndagseftermiddag på ön La Grande Jatte - i musikalen får tavlans figurer liv och kan tala med målaren själv.

21:55

Förolämpningen

Den palestinske flyktingen Yasser är byggförman i ett hus i Beirut där de boende är kristna libaneser, bland dem bilmekanikern Toni och hans gravida fru. När Toni ryker ihop med Yasser om ett felaktigt monterat avloppsrör övergår osämjan snabbt från ord till våldsamheter. Inför rätten konfronteras männen inte bara med varandra utan också med sina egna fördomar, samtidigt som mediacirkusen snurrar allt snabbare.

23:45

Överklassmördaren

År 1986 hittar en förbipasserande cyklist Jennifer Levin död i Central Park, New York. Hennes kropp är blåslagen, har bitmärken och det slås fast att hon dött av strypning. Vad polisutredarna på brottsplatsen inte vet är att Jennifers mördare övervakar dem bara 50 meter bort. Men snart grips rikemanssonen Robert Chambers för mordet. Det blir starten för ett av USA:s mest uppmärksammade rättsfall.

00:30

Ålands hjältar

Sjöbevakaren Jonas letar efter en båt som har kört in i en bro och därefter smitit från platsen. Polisen Adam håller i en skjutövning, medan kollegan Timo hjälper en förvirrad dam och avhyser en person från centrum.

01:00

Utrikesbyrån

Det du egentligen vill veta om världen. Programledare Rebecca Randhawa med gäster djupdyker i veckans mest fascinerande världshändelse.

01:45

Sportnytt

Senaste sportnyheterna.