Dagens tv-tablå för SVT1

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.Välj ett annat datum
Tid Program
06.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

06.05
Gomorron Sverige sammandrag

Nyhetsmagasin.

06.25
Gomorron Sverige

Nyhetsmagasin. Dagsaktuella gäster i intervjuer, debatter och diskussioner i soffan varje kvart. Tips om mat och resor och recensioner av film och böcker med mera. SVT Nyheter varje halvtimme med start 06.30. Vädret varje halvtimme med start 06.37. Sportnytt sänds kl 07.05, 08.05 och 09.05. Lokala nyheter sänds varje halvtimme med start 07.10. Läs text-tv sid 679.

06.30
SVT Nyheter

inga Detaljer.

09.20
Alpint

Damernas storslalom, första åket. Världscupen. Från Kronplatz, Italien. Kommentator: Tobias Hellman, Jenny Modin.


10.30
14 förskolebarn på skidtur

Norskt reportage från 2015. En gång i veckan under skidsäsongen tar Sveinung Nordtveit med sig barnen från Naerleikens förskola på skidtur. Och det kräver sin man att hålla ordning på 14 barn i skidbacken. 2/12.

10.35
Fråga doktorn

Svenskt hälsomagasin från 2017. Veckans avsnitt har mat som en röd tråd. Vad är tyckande och vad är fakta när det gäller mat, näring och motion?. Gästen Mai-Lis Hellénius, överläkare och professor i livsstil, har tagit fram en bok där hon samlar den aktuella forskningen om rörelsens, matens, stressens och vår livsstils betydelse för hälsan. Vi träffar också Malin Dyberg som nu börjar tåla jordnötter i en forskningsstudie som försöker hitta bot mot matallergi.

11.20
Lärlabbet student

Svensk utbildningsserie från 2016. Relationsbyggen. Hur bygger man goda relationer till sina elever? Och hur personlig kan man vara?. Lärarna Anna Wistrand och Emelie Widman ger konkreta tips på hur man blir bra på relationsbyggen, och på att vara personlig men samtidigt professionell. UR.

11.50
Musikliv

Svensk musikserie från 2017. Lita på dig själv!. Ljuddesignern och kompositören Anna Sóley Tryggvadóttir berättar om sitt arbete med teater och dans, och hur vardagsljud kan bli musik. Dessutom möter vi trummisen Rebecca Meiselbach och violinisten Daniela Bonfiglioli.

12.20
Alpint

Damernas storslalom, andra åket. Världscupen. Från Kronplatz, Italien. Kommentator: Tobias Hellman, Jenny Modin.

13.30
Vänligen Lars Lerin

Svensk intervjuserie från 2017. Thorsten Flinck. I dag äntrar Lars en båt på Göta kanal, där skådespelaren Thorsten Flinck berättar om sina med- och motgångar. Allt från konflikten med Ingmar Bergman till missbruket som kraschade hans privatliv.

14.00
Charlotte Löwensköld

Svenskt drama från 1979. Den unge magistern Karl-Artur Ekenstedt kommer omkring 1830 som hjälppräst till Korskyrka i Värmland. Där blir han förälskad i Charlotte Löwensköld, som är husmamsell i prostgården. Filmen bygger på Selma Lagerlöfs roman med samma titel. Manus: Bengt Bratt, Skådespelare: Sickan Carlsson, Sven Wollter, Gunnar Björnstrand, Ingrid Janbell, Gunnel Broström, Lars Green.

Medverkande: Sickan Carlsson, Sven Wollter, Gunnar Björnstrand, Ingrid Janbell, Gunnel Broström, Lars Green
Regi: Jackie Söderman,

Mer omCharlotte Löwensköld
16.00
Gomorron Sverige sammandrag

Nyhetsmagasin.

16.20
Vita vidder

Norsk realityserie från 2016. Följebilschauffören Linn Beate drömmer om att jobba som plogbilsförare, men det är komplicerat att vara enda kvinnan på en mansdominerad arbetsplats. Plogbilsföraren Paul Kyrre har en bantningstävling med två kollegor. Nu har han en hemlig plan för hur han ska kunna bräcka kollegorna.

17.00
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2017. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande. 23/1 i SVT2.

17.30
Sverige idag

Nyheter från hela Sverige – från Umeå.

18.00
Rapport

inga Detaljer.

18.13
Kulturnyheterna

inga Detaljer.

18.25
Sportnytt

inga Detaljer.

18.30
Lokala nyheter

inga Detaljer.

18.45
Go'kväll

Magasin från 2017. Intervju med Louise Wallenberg och Johan Wallin om Stockholm costume and fashion institute. Det har som mål att samla, bevara och visa upp scen- och filmkostym samt svenskt mode som viktiga delar av vårt kulturarv. Ett nygammalt material lyfts fram av Li Pamp. Susanne Haugen svarar på tittarnas språkfrågor. Vinterlivsreportage om hundspann. Programledare: Linda Olofsson.

19.30
Rapport

inga Detaljer.

19.55
Lokala nyheter

inga Detaljer.

20.00
Familjer på äventyr

Svensk dokumentärserie från 2017. Seglarfamiljen närmar sig Atlanten och barnen drabbas av hemlängtan. Lillebror Wilder i Sydafrika ska ta mc-körkort för att slippa vara beroende av sina bröder. Äntligen är det dags för återförening av hela familjen i Spanien. Men pappa Paul är så nervös att det inte riktigt blir som han tänkt sig.

21.00
Veckans brott

Svenskt kriminalmagasin från 2017. Leif GW Persson och Camilla Kvartoft gräver i olösta fall, djupdyker i kriminalhistorier och undersöker olika tekniker som används för att lösa brott. Leif GW Persson kommenterar som vanligt aktuella kriminalfall och svarar på tittarnas frågor.

22.00
Elitstyrkans hemligheter

Brittisk dokumentärserie från 2016. Fem kommandosoldater återskapar den hemliga och extremt tuffa rekryteringsprocessen till elitstyrkan Special Air Service. De låter 25 vanliga män genomgå sitt livs prövning. Ett starkt psyke och förmåga att samarbeta är snarare vägen till framgång än snabbhet och råstyrka. Den här gången görs testerna i Ecuadors djungel.

22.50
SVT Nyheter

inga Detaljer.

22.55
Hassel: Privatspanarna

Svenskt kriminaldrama från 2012. Före detta polisinspektören Roland Hassel kan inte släppa det olösta mordet på Olof Palme 1986. Mer än 25 år senare vägrar Hassel fortfarande att ge upp och tillsammans med andra före detta polismän och privatdetektiver fortsätter han att utreda fallet. Skådespelare: Göran Lambertz, Täppas Fogelberg, Sven Anér, Paul Fried, Lars-Erik Berenett, Roland Eriksson.

Medverkande: Göran Lambertz, Täppas Fogelberg, Sven Anér, Paul Fried, Lars-Erik Berenett, Roland Eriksson
Regi: Måns Månsson,

Mer omHassel: Privatspanarna
00.10
Världens fakta: Revolution jumbojet

Brittisk dokumentär från 2014. Boeing 747, även kallad jumbojet, är världens mest kända flygplansmodell och förändrade resandet när den lanserades 1970. Modellen har i dag transporterat mängder av passagerare och har tillryggalagt en sträcka motsvarande över 100 000 resor fram och tillbaka till månen. Men det har inte bara varit en framgångssaga, man var flera gånger nära konkurs med miljardinvesteringar som riskerade att gå förlorade. 2015.

04.45
Sverige idag

Nyheter från hela Sverige – från Umeå. tidigare i dag.

05.15
Go'kväll

Magasin från 2017. Intervju med Louise Wallenberg och Johan Wallin om Stockholm costume and fashion institute. Det har som mål att samla, bevara och visa upp scen- och filmkostym samt svenskt mode som viktiga delar av vårt kulturarv. Ett nygammalt material lyfts fram av Li Pamp. Susanne Haugen svarar på tittarnas språkfrågor. Vinterlivsreportage om hundspann. tidigare i dag. Programledare: Linda Olofsson.