Dagens tv-tablå för SVT2

Kanal från Sveriges Television som sänder allt från information, nyheter, debatt och dokumentärer till sport, barnprogram, serier, filmer och annan underhållning. Reklamfri.Välj ett annat datum
Tid Program
07.50
Sverige idag på romani chib, kalderash

Veckans viktigaste regionala nyheter på romani chib/kalderash.

07.55
Sverige idag på meänkieli

Veckans viktigaste regionala nyheter, på meänkieli. Svensk text.

08.00
Amina och Alicia på fysikresa - teckenspråk

Naturvetenskaplig serie. Energi och magnetism. Vad är fotosyntes egentligen, och vad betyder det att energi inte kan skapas eller förstöras?. Hur mycket kan man lyfta med en elektromagnet?.

08.20
Kortfilmsklubben - arabiska

Kortfilm på arabiska. Hoppets tand. Walid som jobbar utomlands blir arbetslös. Först berättar han inte det för sin familj i Beirut utan hoppas att det ska lösa sig. Han ser en oväntad möjlighet i det som verkar vara en total katastrof.

08.36
Kortfilmsklubben - arabiska

Kortfilm på arabiska. Har den äran, Younis!. Younis gamla taxi går sönder och han måste till verkstaden. Där hamnar han i gräl med en ung chaufför med en ny fin bil och utmanar honom på tävling genom stan.

08.54
Kortfilmsklubben - engelska

Kortfilm på engelska. Big boy. Dustin och hans föräldrar har åkt bil under många timmar, men nu behöver han gå på toa. Det som möter honom där hade nog skrämt slag på de flesta, men Dustin reagerar på ett helt annat sätt.

09.00
Trump och omvärlden

Direkt. Utrikespolitiska institutet samlar sin expertis för att analysera vad president Donald Trumps installationstal, tillsatta ministrar och utstakade väg får för konsekvenser för omvärlden. Med bland andra Björn Fägersten, chef för UI:s Europaprogram, Jan Hallenberg, senior forskningsrådgivare på UI och expert på amerikansk utrikespolitik, och Bitte Hammargren, Mellanösternanalytiker. Moderator: Mats Karlsson, direktör UI. Arrangör: Utrikespolitiska institutet.

10.30
Riksdagens frågestund

Statsråden svarar på ledamöternas frågor. Från 19/1.

12.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

12.05
Försvarets stabilitet och långsiktighet

Tal av försvarsminister Peter Hultqvist (S). Arrangör: Folk och försvar. Från 9/1.

12.50
Diskussion om totalförsvarsförmågan

Arrangör: Folk och försvar. Med Allan Widman (L), ordförande försvarsutskottet, och ledamöterna Hans Wallmark (M), Mikael Jansson (SD), Daniel Bäckström (C), Anders Schröder (MP) och Mikael Oscarsson (KD). Från 9/1.

13.25
Förmågor i dag och i morgon

Tal av ÖB Micael Bydén. Arrangör: Folk och försvar. Från 9/1.

13.50
Det kontantlösa samhället

Sverige ligger i EU:s bottenliga vad gäller tillgången till bankomater och många bankkontor har helt slutat att hantera kontanter. En öppen utfrågning om det kontantlösa samhället. Deltagare från bland annat banker och affärsverksamheter. Moderator: Arthur Ringart. Arrangör: Centerpartiet. Från den 19 januari.

15.55
Politik i veckan

Love Benigh kommenterar veckans viktigaste politiska händelser.

16.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

16.05
Hänt i dag

Pressträffar, kongresser och studiosamtal. För uppdaterad tablå se svt.se/svtforum.

16.15
Gudstjänst

I stillhetens rymd - musikgudstjänst från Fisksätra kyrka. Texter av Dag Hammarskjöld och musik av Carl Dahlbäck och Helen Västberg bildar grunden för söndagens musikgudstjänst. Recitatör: Caroline Krook. 22/1.

17.15
Nyheter på lätt svenska

inga Detaljer.

17.20
Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

17.30
Oddasat

Samiskspråkiga nyheter.

17.45
Uutiset

Finskspråkiga nyheter.

18.00
Top gear

Brittiskt motormagasin från 2015. James May försöker få bort husvagnar från vägarna genom att göra om dem till luftskepp. De försöker även omvandla en skördetröska så att den kan användas som snöplog på vintern. Richard Hammond blickar tillbaka på några ambitiösa, men inte alltid lyckade, ögonblick i ”Top gear”-arkivet.

18.50
Det goda livet

Hjortkött, citron och kapris.

19.00
Vem vet mest?

Svensk frågesport från 2017. Frågesport som kräver både allmänbildning och ett strategiskt tänkande.

19.30
Förväxlingen

Turkisk dramaserie från 2014. Hazal har blivit kär och planerar att fly från Dilara och Cihan. Gülseren oroar sig över Hazal och när hon plötsligt försvinner får Gülseren panik. Hjälp kommer från oväntat håll.

20.00
Vetenskapens värld

Svenskt vetenskapsmagasin från 2017. Forever young. Finns det hemliga recept på evig ungdom? Forskare i hela världen letar efter och granskar metoderna som utlovar hälsa och långt liv. Går det att hålla hjärnan mer skärpt med elektricitet och kan källan till välmående finnas i ungt blod?. Programledare: Victoria Dyring.

21.00
Aktuellt

inga Detaljer.

21.39
Kulturnyheterna

inga Detaljer.

21.46
Lokala nyheter

inga Detaljer.

21.55
Nyhetssammanfattning

inga Detaljer.


22.00
Sportnytt

inga Detaljer.

22.15
Dox: Bortom Lampedusa

Italiensk-fransk dokumentär från 2016. Samuele är tolv år och bor på en ö mitt i havet. Han går i skolan, skjuter slangbella och är en riktig landkrabba som inte alls vill följa med pappan ut med fiskebåten. Ön han bor på heter Lampedusa och är den yttersta symbolen för Europas gränser. I havet som omger ön riskerar tusentals män, kvinnor och barn sina liv för att komma till friheten. Filmen vann Guldbjörnen i Berlin 2016.


Regi: Gianfranco Rosi

Mer omDox: Bortom Lampedusa
00.05
Agenda

Svenskt samhällsmagasin från 2017. Varför vill Moderaternas ledare söka stöd från Sverigedemokraterna i riksdagen? Anna Kinberg Batra är gäst i ”Agenda”. Sveriges finansminister oroas över de växande klyftorna i Sverige, men vad vill hon göra åt dem? Intervju med Magdalena Andersson (S). Hög arbetslöshet och bidragsberoende gör att Malmö inte klarar sig utan miljardbelopp från övriga landet. Reportage från landets tredje stad och debatt mellan Malmöpolitikerna Andreas Schönström (S) och Torbjörn Tegnhammar (M). 22/1. Programledare: Camilla Kvartoft.

00.50
24 Vision

inga Detaljer.

01.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

01.05
Sportnytt

inga Detaljer.

01.20
Nyhetstecken

Nyheter på teckenspråk.

01.30
Gomorron Sverige sammandrag

Nyhetsmagasin.

01.50
24 Vision

inga Detaljer.

02.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

02.05
Familjeliv i Kanadas vildmark

Dokumentär. Drömäventyret uppfylls för trebarnsfamiljen som lämnar storstaden för att bo i Kanadas vildmark, utan el och vatten. Dokumentär om ett enklare liv tillsammans, och om tankar som uppstår där tid inte existerar. UR.

03.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

03.05
Förväxlingen

Turkisk dramaserie från 2014. Hazal har blivit kär och planerar att fly från Dilara och Cihan. Gülseren oroar sig över Hazal och när hon plötsligt försvinner får Gülseren panik. Hjälp kommer från oväntat håll. Från tidigare i dag.

03.35
24 Vision

inga Detaljer.

04.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.

04.05
24 Vision

inga Detaljer.

05.00
SVT Nyheter

inga Detaljer.