Tv-Tablå för Viasat Explorer lördag

Viasat Explorer är kanalen för dig som gillar spänning och äventyr. Här ser du dokumentärfilmer om vildmarksexpeditioner, kriminalfall och terrordåd. Serier om fascinerande människor och skildringar av extrema natur- och väderförhållanden

TidProgram
05:05

Köpa och sälja bilskrällen

Vad köper du, om du gillar en klassisk Fiat, men den klassiska Fiat 500:an är för dyr? Fiat 126 blir teamets nya mål - den de hittar är utan rost men går hemskt dåligt.

06:05

Jade Fever

En snöstorm leder till att Claudia och Robin blir isolerade på Two Mile. Gary och Garon försöker hjälpa till, men det slutar med att de själva behöver räddas.

06:30

Omöjliga järnvägar

Vi tittar närmare på byggandet av järnvägslinjer över dalar och vattendrag. Från en märklig viadukt i Nya Zeeland till Skottlands legendariska Forth Bridge.

07:30

Omöjliga järnvägar

Berg har alltid varit en utmaning för järnvägsingenjörerna. Men genom att använda avancerad teknik har de gjort det omöjliga möjligt. Vi tittar närmre på en speciell tunnel genom de schweiziska Alperna och hur man tar sig an en vertikal klippa i södra Australien.

08:30

Omöjliga järnvägar

Sedan början av 1800-talet har järnvägsingenjörernas största hinder varit vatten. Trots de faror som är involverade i det cyklonen utsatta Indiska oceanen, och de dramatiska klipporna på italienska rivieran har tekniska genombrott gjorts.

09:35

Omöjliga järnvägar

Tåg i dag kan komma upp i ofattbara hastigheter tack vare avancerad forskning och teknik. Här får vi veta mer om bland annat supersoniska raketslädar och svävartåg.

10:35

Omöjliga järnvägar

Järnvägar och tåg har alltid legat i framkant av teknisk utveckling, så även när det gäller att övervinna svårbemästrad natur. Svindlande höjder, vatten och vildmark. Tåg har erövrat dem alla.

11:35

Ädelstensjägarna i Australien

Gör dig redo för en galen tur in i safirjägarnas extrema värld i centrala Queensland. Jakten på den här fantastiska stenen driver ett tåligt gäng gruvarbetare till att göra sitt yttersta.

12:45

Hummerfiskarna i Australien

Snoddy får ett erbjudande som kräver en stor fångst, Squizzys otur går från sämre till sämst, och en skräckfångst gör att Bryce står inför en enorm förlust om inte hans fiskelycka vänder.

13:35

Storslagen invigning: Järnvägen på 15 miljarder pund

Vi får veta hur järnvägen på 15 miljarder pund blev 19 miljarder och hur brittisk ingenjörskonst åter kom upp på banan i triumf inför den stora invigningen av Elizabeth Line.

14:55

Ädelstensjägarna i Australien

Team Bush hoppas att lyckan ska vända, och team Richardson funderar på om de kanske ska öppna en gammal gruvlott.

15:55

Ädelstensjägarna i Australien

Team Mifsud ber sina barn desperat om hjälp, Max och Glen kämpar mot opålitliga maskiner och Ray får äntligen en handfull anständiga safirer ur sin nya gruvlott.

16:55

Ädelstensjägarna i Australien

Det är ädelstensfest, och Todd och Bri väljer ut stenar för försäljning. När familjen Mifsud tar på dig ett stort underhållsjobb gör regnvädret att familjen Richardson öppnar en gammal gruvlott.

17:55

Ädelstensjägarna i Australien

Ray tar på sig jobbet att såga igenom en enorm sten, Todd och Bri får en helt ny känsla för varandras jobb, och är det önsketänkande när familjen Bush tror att de äntligen ska få lön?

18:50

Ädelstensjägarna i Australien

Anthony lär sig skära ädelstenar när Jodie går ner i gruvan ensam, familjen Richardson gräver djupt i den gamla Rabbi-gruvlotten och Old Timers försöker flytta ett block på 500 kg från en schaktvägg.

19:55

Ädelstensjägarna i Australien

Vädret härskar över ädelstensjägarnas landområde och två års torka går hårt åt distriktet. Alla gruvarbetare behöver vatten för att bearbeta leran de gräver i - inget vatten, inga ädelstenar.

21:00

Hummerfiskarna i Australien

Snoddy får ett erbjudande som kräver en stor fångst, Squizzys otur går från sämre till sämst, och en skräckfångst gör att Bryce står inför en enorm förlust om inte hans fiskelycka vänder.

21:55

Hjältarna i East Harbour

Hamnarna är livliga och det är alle man på däck. När oräkneliga fartyg anländer kämpar en fiskare för att bege sig ut innan säsongen är slut.

22:50

Tuffa timmerstockar

Våren kommer och Kevin investerar pengar som han inte har för att få jobbet gjort innan han måste lämna sin avverkningsplats, men allt går snett.

23:50

Arktisk järnväg

Lokingenjörerna Jerry och Sheldon försöker under sex timmar ta passagerare genom Cochranes brutala vildmark till det sista stoppet på tåglinjen, staden Moosonee.

00:45

Arktisk järnväg

En kraftfull snöstorm och en livsfarlig isväg komplicerar en viktig leverans av bränsle. Tågkonduktören Jay och ingenjören Mike Black kämpar för att leverera bränslet men får problem vid en hög brant. Kollegorna är osäkra på om de kommer klara det.

01:45

Arktisk järnväg

Lokingenjörerna Jerry och Sheldon kämpar genom en vild snöstorm för att ta en grupp ur Moose Cree First Nation, 186 mil norrut till deras årsmöte i Moosonee.

02:35

Arktisk järnväg

Ett godsteam samlar vagnar med farliga kemikalier som kräver skicklig specialisthantering, och ett högteknologiskt testtåg i lasergeometri uppfattar spårdefekter som akut måste repareras framöver.

03:25

Isvikingar

Vinterfiskesäsongen startar tidigt på Winnipegsjön när temperaturen dyker och fiskebesättningen på Ice Viking kravlar ut för att komma på isen med sina nät.

Här hittar du vad som sänds på Viasat Explorer idag