Tv-Tablå för Viasat Nature fredag

Två kanaler i en: Viasat Nature sänder högkvalitativa dokumentärer från bl a BBC, och passar hela familjen. Viasat Crime visar det bästa av amerikanska och brittiska kriminalserier och -filmer varje dag från kl 20.00.

TidProgram
05:00

Veterinären i Yorkshire

Peter beger sig till en grannes gård i hopp om att rädda livet på ett svårt sjukt får vars infekterade fot har blivit angripen av larver.

05:55

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray utforskar kullarna runt Li-floden i provinsen Guanxi. Detta är Kinas karstlandskap, listat på UNESCOS världsarvslista, där kullarna ser ut som en drake i dimman, tidigt på morgonen.

06:25

Megazoo i Australien

Djurskötarna är spända på om uttrarna Odie och Paula kanske ska få ungar, en hälsokontroll på lejon tar en skrämmande vändning, och hur ska tandkirurgi hjälpa en tasmansk djävul att ta hand om ungar?

07:10

De vildaste överlevarna

Vissa arter har gäckat forskarna extra mycket. Vi tar en närmare titt på saigaantilopen, geladaapan samt stora halvmakier.

07:55

Vilddjursräddarna i Malawi

Amanda spänner fast ett radiohalsband på en av de första gepardungarna som blivit födda i Malawi på tjugo år, och en grupp turister kommer med en oregerlig apa som de räddat från husdjurshandeln.

08:45

Korallrevets egen värld

Jättemunhajar och andra stora fiskar är verkliga allierade när det gäller att reglera och återställa revens produktivitet. Under ett år lagrar jättarna lika mycket kol i sitt fett som tusen träd.

09:40

Nya Zeeland: Jordens mytiska öar

I Nya Zeelands skogar sitter en ugglepapegoja och lockar på en hona. Förgäves. Han är den sista av sin art i skogen. Utan att kunna flyga var ugglepapegojorna chanslösa mot hermelinerna som européerna planterade in. Men nu har den ensamma gojan blivit ambassadör för ett program som ska rädda arten.

10:40

Rädda den här hajen

Mick fortsätter på sitt uppdrag genom att resa till världens samlingspunkter för hajar, där han får ta sig en närmare titt på ett otroligt apexrovdjur.

11:25

Skuggornas land

Nya Zeelands sydöstra kust har några av världens största fisklekplatser. Här lär sig unga valar, delfiner och sälar att jaga och att ge sig ut på sina egna äventyr.

12:20

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amanda försöker fånga en hästantilop, teamet jagar den blå apan Indigo medan det blir oroligt bland markattorna, och vi undersöker en berguv med bumble foot och säger adjö till krokodilen Sheila.

13:10

Veterinären i Yorkshire

Det är dags för fölning på Jackie Barlows alpackagård, och Peter åker över till West Yorkshire för att öppna ett helt nytt djursjukhus som drivs av hans vänner och kollegor.

13:55

Vilda slagskämpar

Kärlekens språk och kampen för reproduktion stimulerar djurvärldens mest slående och mångsidiga beteenden: danser, utmaningar, slagsmål, hjärtslag och strider för att para sig med honor.

14:45

Animal Odyssey

Medan kängurun är förknippad med Australien är det få som vet hur dess förfäder uppstod på den här kontinenten. Varför har de varit så framgångsrika i Australien men inte någon annanstans?

15:35

Jättar

Dan O'Neill är på uppdrag att hitta och filma jordens största vilda Han beger sig till Botswana på jakt efter en känd jättehane.

16:30

Jättarnas tid

Under de senaste 20 åren har antalet upptäckter av nya dinosaurierarter multiplicerats. Vi utforskar nya upptäckter och lär oss hur dessa jättar levde och utvecklades genom åren.

17:25

Flodmonster

Jeremy Wade reser uppför ökända Kongofloden i Centralafrika på jakt efter den ökända jättetigerfisken - ett skräckinjagande vidunder som lurpassar på intet ont anande människor.

18:15

Utveckla

Patrick undersöker hur vi kan återställa jorden från plastföroreningar till ekosystemkollaps. Kan mystiska bläckfiskar, dekorativa spindlar eller besvärliga humlor vara en lösning?

19:10

Vilda slagskämpar

Territoriet är hemmet, platsen där djur vilar, hittar mat eller får sina ungar. Många djur är väldigt territoriella, de försvarar sin klan mot främlingar eftersom deras överlevnad hänger sig på det.

20:00

Världens mest giftiga djur

Vi tittar på giftiga ormar i Australiens vildmark, och i den heta sanden i USA använder skorpioner och ödlor sin egen unika mix av gifter för att krossa sina motståndare och pricka av ännu en måltid.

20:55

Världens mest giftiga djur

I den sydamerikanska regnskogen finns en liten groda som är full av gift. På andra sidan jorden, i närheten av Sydney, Australien, möter vi världens giftigaste spindel.

21:45

Livsfarliga jägare

Var försiktig med var du sätter fötterna - gömda under stockar, i träd, tomma hålor och långt gräs finns varelser så livsfarliga att ett bett räcker för att fälla en fullvuxen elefant.

22:35

Geniala havsjägare

I Argentina förklarar Jorge hur späckhuggare gör för att komma upp på stränder. I Sydafrika studerar en marinbiolog vilka jaktekniker som kapsulan använder för att dyka ner 20 meter och nå sardinstim.

23:25

Vilddjursräddarna i Malawi

En beninfektion hindrar en ung dykarantilops frisläppande. Dr Amanda spårar och märker ett ungt lejon, vi kollar upp en sjuklig galago och säger hej till ett nytillskott - en grinig grå papegoja.

00:15

De vildaste överlevarna

Vissa arter har gäckat forskarna extra mycket. Vi tar en närmare titt på saigaantilopen, geladaapan samt stora halvmakier.

01:05

Megazoo i Australien

En ung elefant behöver opereras akut efter att ha brutit sina betar, en av djurens konstigaste invånare får VIP-behandling, och en böjd näbb hotar att komma mellan ett par pingvin-turturduvor.

01:50

Veterinären i Yorkshire

Läget är kritiskt när ett larm inkommer mitt i natten om en ko som inte lyckats föda. Matten till valpen Peggy har nerverna utanpå då den lilla busen ätit en förläningssladd och labradoren Minnie har stora problem med synen.

02:35

Veterinären i Yorkshire

Veterinären Peter Wright tar sig an ett lamm som skapat stora problem och som nu behöver kastreras. Julian får ett larm om en kalv som behöver förlösas akut och mopsen Humphrey lyckats inte behålla sin mat och behöver hjälp snabbt.

03:20

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amanda räddar en blind babian som är ett husdjur och dr Charlotte opererar en myrkotte vars ben måste amputeras. Två unga babianer har deserterat, och vi stöter på en lättretlig varan.

04:10

Megazoo i Australien

Den mycket älskade, afrikanska vildhunden Maana ligger på operationsbordet med ett skrämmande hjärtstopp, och när en tuff gammal krokodil behöver behandling för brusten hornhinna blir jobbet farligt.

Här hittar du vad som sänds på Viasat Nature idag