Tv-Tablå för Viasat Nature måndag

Två kanaler i en: Viasat Nature sänder högkvalitativa dokumentärer från bl a BBC, och passar hela familjen. Viasat Crime visar det bästa av amerikanska och brittiska kriminalserier och -filmer varje dag från kl 20.00.

TidProgram
06:15

Veterinären i Yorkshire

Julian ger sig av på ett larm där det misstänks att den förödande mul- och klövsjukan spridits på en gård. På kliniken får en grand danois med cancer hjälp av veterinärerna samtidigt som ett får gör sig redo för kastrering.

07:00

Veterinären i Yorkshire

Julian ger sig av för att hjälpa en kalv som fötts med en stor tumör. Därefter väntar en fullspäckad dag och bland patienterna finns en vild katt och två små getter. Dessutom anordnar personalen en överraskning för Peter som fyller år.

07:45

Veterinären i Yorkshire

Läget är kritiskt när Julian försöker rädda livet på en kviga och hennes ofödda kalv. Varje minut räknas och det gäller att arbeta snabbt om det ska finnas en chans. Samtidigt står Peter inför en svår situation med en yorkshireterrier.

08:30

Kanada: Ett år i vildmarken

Kanada är helt täckt av snö och is och djuren kämpar. Bävrar måste förlita sig på maten de lagrade under vattnet på hösten medan fjällrävarna tvingas leta efter rester.

09:15

Kanada: Ett år i vildmarken

Det är på våren i Kanada som de flesta djur drar en lättnadens suck, men våren är sen i år och när den till slut anländer är jakten på att hitta en partner och bilda familj redan igång.

10:00

Alaska: Ett år i vildmarken

När sommaren kommer till Alaska har djuren några korta månader på sig att jaga föda innan kölden och isen är tillbaka igen. Nu har björnmamman vågat sig ut med sina ungar för att lära dem att hitta mat själva.

10:45

Klippiga bergens vilda korridor: Från Yellowstone till Yukon

En gång strövade tiotals miljoner bisonoxar omkring på de amerikanska slätterna. I slutet av 1800-talet fanns det knappt 300 kvar; att de är tillbaka är en av naturvårdarnas största segrar.

11:40

Klippiga bergens vilda korridor: Från Yellowstone till Yukon

Bestånden av grizzlybjörn i Nordamerika har sjunkit och är isolerade från varandra, men stigar har öppnats för att grizzlybjörnar på gränsen mellan USA och Kanada ska mötas.

12:35

Vilddjursräddarna i Malawi

Amanda ger sig ut på ett kusligt äventyr där hon får slå sig fram i tät skog för att rädda en ellipsvattenbock som fastnat i en tjuvjägares snara. Alma får en mystisk kvällsleverans med en apa.

13:25

Veterinären i Yorkshire

Julian får ett sent samtal om en ung tacka som kämpar med sin lamning. Peter får också en lång natt då den gravida blodhunden Marylin kommer in akut då hon har problem med att valpa.

14:10

Vilda slagskämpar

Territoriet är hemmet, platsen där djur vilar, hittar mat eller får sina ungar. Många djur är väldigt territoriella, de försvarar sin klan mot främlingar eftersom deras överlevnad hänger sig på det.

15:00

Anpassad för att överleva

Lejon, schakaler, hyenor, hajar och rovfåglar är inte främmande för minsta motståndets väg. De är inte kinkiga med maten - det enda målet är att säkra deras nästa måltid.

15:45

Livsfarliga jägare

Var försiktig med var du sätter fötterna - gömda under stockar, i träd, tomma hålor och långt gräs finns varelser så livsfarliga att ett bett räcker för att fälla en fullvuxen elefant.

16:35

Naturens ultimata överlevare

Nedräkningen av de varelser som har de snabbaste färdigheterna i naturen för att snabbt döda byten eller undvika fara, vilket djur kommer att få förstaplatsen?

17:25

Flodmonster

Jeremy Wade letar efter flodmonster som gömmer i USA:s vattenvägar, från Indian River Lagoon i Florida till Lake of the Ozarks i Missouri.

18:15

Mexikos underverk

Landets torraste region, norra Mexiko, domineras av de två stora öknarna Sonora och Chihuahua. När du reser västerut blir förhållandena varmare, torrare och mer utmanande.

19:10

Vilda slagskämpar

Många djur bildar grupper där det finns en allsmäktig ledare. Ledarpositionen är eftertraktad av många, eftersom den vanligtvis medför fördelar när det kommer till mat, vila eller att fortplanta sig.

20:00

Vilda djur i väderkvarnsland

En upptäcktsresa genom Alblasserwaards växlande årstider som avslöjar den vilda sidan av detta klassiska och idylliska, nederländska landskap.

20:55

Trädgårdsbjörnarna i Transsylvanien

En uråldrig björnkult har överlevt djupt inne i de transsylvanska skogarna - här är Europas största rovdjur på land en symbol för återfödelse, men konflikt är oundviklig med ständigt ökande antal.

21:45

Europas vildmark

I nationalparken Bialowieza i Polen ligger Europas sista urskog. Här lever den enda europeiska bisonarten. I orörd natur får vi lära känna livet i deras flock.

22:40

Europas vildmark

I Europa finns nästan en miljon älgar. Väster om den pittoreska sjön Miosa, Norges största sjö, börjar älgreviret där vi lär känna djuret och dess egenheter.

23:30

Vilddjursräddarna i Malawi

Teamet förbereder sig för att släppa två vackra och svårfångade prickiga servalkatter - samtidigt deltar alla när en liten apunge anländer i ett kritiskt tillstånd.

00:20

De vildaste överlevarna

För reptiler, groddjur, insekter och fiskar styrs livet av solen. De kan se primitiva ut men naturens kallblodiga varelser har utvecklat extraordinära strategier för att överleva.

01:10

Veterinären i Yorkshire

Peters kunskaper ställs på prov när han måste rädda livet på en nybliven mamma vars livmoder fallit fram under kalvningen. Julian ställs inför ett tungt vildsvin som vägrar skiljas från sina sylvassa betar och en hund återförenas med sin ägare.

01:55

Veterinären i Yorkshire

Peter beger sig till en grannes gård i hopp om att rädda livet på ett svårt sjukt får vars infekterade fot har blivit angripen av larver.

02:40

Veterinären i Yorkshire

Det här avsnittet uppmärksammar internationella hunddagen. Julian har opererat massor av sina klienters fyrbenta vänner, men det blir annorlunda när patienten är hans egen trogna, följeslagare, Emmy.

03:25

Vilddjursräddarna i Malawi

Vilträddningsteamet försöker förse en elefant med halsband, rädda benet på en apa och hjälpa en babian att klara sig själv.

Här hittar du vad som sänds på Viasat Nature idag