Tv-Tablå för Viasat Nature söndag

Två kanaler i en: Viasat Nature sänder högkvalitativa dokumentärer från bl a BBC, och passar hela familjen. Viasat Crime visar det bästa av amerikanska och brittiska kriminalserier och -filmer varje dag från kl 20.00.

TidProgram
05:30

Vildhundar: hålla sig till flocken

Det är Julz sista vecka och ett möte med lejon sprider ut Stork-flocken, Julz ser Kakuli-valparna som livnär sig på ett puku-kadaver, och Manzi-flocken slåss mot ett vårtsvin vid Luangwafloden.

06:05

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray utforskar de magiska landskapen i Shangri-La i Yunnan-provinsen. Skogvaktaren Yu Jianhua visar Ray var en av Kinas sällsynta varelser kan hittas - Yunnans svarta trubbnäsapa.

06:35

Megazoo i Australien

Det kommer dramatiska nyheter när överföringen av två unga lejonbröder plötsligt försenas och Marissa och Kim kommer på en lysande plan för att rädda ett allvarligt hotat och väldigt gulligt djur.

07:15

De vildaste överlevarna

För naturens jättar medför det såväl fördelar som utmaningar att vara störst. Från enorma däggdjur på land till giganter till havs - jättarnas förmåga att klara av stora problem är anmärkningsvärd.

08:05

Vilddjursräddarna i Malawi

Amanda ger sig ut på ett kusligt äventyr där hon får slå sig fram i tät skog för att rädda en ellipsvattenbock som fastnat i en tjuvjägares snara. Alma får en mystisk kvällsleverans med en apa.

08:55

Skuggornas land

På sydvästra Nya Zeeland är djupa fjordar och tidvattenslaguner insvepta i grön regnskog. När vintern närmar sig måste tursiopser fly medan en långfenad ål uppmärksammar havets rop.

09:50

Skuggornas land

Nya Zeelands sydöstra kust har några av världens största fisklekplatser. Här lär sig unga valar, delfiner och sälar att jaga och att ge sig ut på sina egna äventyr.

10:40

Irlands vilda öar med Eoin Warner

Möt knölvalarnas återkomst till irländska vatten när de jagar och leker utanför Blasketöarna och se unika bilder av gråsäl som utkämpar en maktkamp på de avlägsna Inishkeaöarna.

11:30

Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall

Dr Alex Rosati utformar ett test för att se hur schimpanserna svarar på en vild schimpans läte som förberedelse för det vilda. De söker också efter den perfekta platsen där de kan släppas fria.

12:25

Vilddjursräddarna i Australien

Dr Bree och teamet på Byron Bay Wildlife Hospital tittar till en bedårande, fem veckor gammal flygande hund med en skadad vinge och Lover den gröna havssköldpaddan som har slagits med en båtpropeller.

13:10

Räddningsaktion i stormiga Stilla havet

Dr Marty vårdar en vresig havssköldpadda och släpper honom fri och teamet försöker få loss ett Stellers sjölejon, men ibland kan inte ens lugnande medel i världsklass få ett stort sjölejon att somna.

14:00

Världens mest giftiga djur

Vi tittar på giftiga ormar i Australiens vildmark, och i den heta sanden i USA använder skorpioner och ödlor sin egen unika mix av gifter för att krossa sina motståndare och pricka av ännu en måltid.

14:55

Världens mest giftiga djur

I den sydamerikanska regnskogen finns en liten groda som är full av gift. På andra sidan jorden, i närheten av Sydney, Australien, möter vi världens giftigaste spindel.

15:50

Livsfarliga jägare

Var försiktig med var du sätter fötterna - gömda under stockar, i träd, tomma hålor och långt gräs finns varelser så livsfarliga att ett bett räcker för att fälla en fullvuxen elefant.

16:35

Geniala havsjägare

I Argentina förklarar Jorge hur späckhuggare gör för att komma upp på stränder. I Sydafrika studerar en marinbiolog vilka jaktekniker som kapsulan använder för att dyka ner 20 meter och nå sardinstim.

17:25

Naturens snabba attacker

Det här första avsnittet visar bilder på de blixtsnabba rörelser som rovdjur använder för att fånga sitt byte och den snabba taktiska flykt som visar vem som vinner dessa hypersnabba strider.

18:15

Naturens snabba attacker

I kampen mellan rovdjur och byte utforskar vi hur vilseledning och snabbhet ofta kan vara skillnaden mellan liv och död, även några av de snabbaste jägarna använder smygteknik för att lura sitt byte.

19:10

Trädgårdsbjörnarna i Transsylvanien

En uråldrig björnkult har överlevt djupt inne i de transsylvanska skogarna - här är Europas största rovdjur på land en symbol för återfödelse, men konflikt är oundviklig med ständigt ökande antal.

20:00

Jordens fantastiska årstider

Vi firar att det är vår på planeten jorden. Denna magiska årstid ger nytt liv, men så snart luften blir varmare är det en kapplöpning om att vakna och komma före alla andra.

20:50

Jordens fantastiska årstider

Sommaren är överflödens årstid och de långa timmarna av dagsljus får livet att bryta ut i ett tumult av aktivitet, men du måste hitta smarta sätt att få din del av de goda stunderna medan de varar.

21:45

Jordens fantastiska årstider

Hösten är den tid på året som tar fram jordens mest spektakulära förvandlingar. När vintern närmar sig med stormsteg måste livet förberedas och det betyder att du måste äta upp dig medan du kan.

22:35

Jordens fantastiska årstider

Djur måste hitta de mest uppfinningsrika sätten att överleva vintern. Renarna blir isvägsresenärer när det blir halt under fötterna, hermeliner gör egna pälsbäddar och snöapor hittar ett varmt bad.

23:30

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amanda tar bort halsbandet från en sabelantilop, en liten markatta får hjälp att hitta en ny mamma, två föräldralösa servaler släpps också fria och vi följer 20 savannbabianer till deras nya hägn.

00:20

De vildaste överlevarna

För naturens jättar medför det såväl fördelar som utmaningar att vara störst. Från enorma däggdjur på land till giganter till havs - jättarnas förmåga att klara av stora problem är anmärkningsvärd.

01:05

Megazoo i Australien

Djurskötarna är spända på om uttrarna Odie och Paula kanske ska få ungar, en hälsokontroll på lejon tar en skrämmande vändning, och hur ska tandkirurgi hjälpa en tasmansk djävul att ta hand om ungar?

01:50

Veterinären i Yorkshire

Det är en hektisk dag på jobbet för veterinären Julian Norton och hans kollegor. En hund opereras akut efter en oroväckande undersökning. Dessutom tvingas ett får att vårdas på en bilparkering efter en oväntad kollaps.

02:35

Veterinären i Yorkshire

Julian och hans kollega Sarah har en tuff uppgift framför sig. En svan har skadat sig allvarligt men för att kunna vårda den behöver de först fånga in den. Något som är lättare sagt än gjort. Vi möter även polishunden Bobby som inväntar operation.

03:20

Vilddjursräddarna i Malawi

Teamet släpper ut pytonormar, lär en myrkotte att jaga och samlar ihop en flock gröna markattor. De söker också efter en försvunnen rovfågel och hjälper ett busksvin som skadats av tjuvjägares hundar.

04:10

Megazoo i Australien

Veterinär Leanne kämpar för att rädda allvarligt skadade koalor som räddats från hemska australiska bränder, en noshörningsunge orsakar kaos på savannen, och gömmer snöleoparden Miska på en hemlighet?

Här hittar du vad som sänds på Viasat Nature idag