Tv-Tablå för Viasat Nature söndag

Två kanaler i en: Viasat Nature sänder högkvalitativa dokumentärer från bl a BBC, och passar hela familjen. Viasat Crime visar det bästa av amerikanska och brittiska kriminalserier och -filmer varje dag från kl 20.00.

TidProgram
05:20

Vilda björnräddningar

Sally måste försöka få en utmärglad björn att gå upp i vikt innan den släpps ut. Två uttrar måste lära sig att fånga fisk innan de kan släppas ut i det fria.

06:00

Det vilda underlandet: evolutionens öar

Nya arter uppstår nästan aldrig på Hawaii ändå myllrar ön av liv. I sin jakt på evolutionsteorins hemligheter påträffar Richard Fortey en köttätande fjärilslarv och den gigantiska Silversword-växten som frodas i vulkanjord på 3000 meters höjd.

06:50

Det vilda underlandet: evolutionens öar

För professor Richard Fortey erbjuder Madagaskar möjligheten att upptäcka hemligheterna bakom evolutionsteorin och visa hur växter och djur kan anpassa sig till i stort sett vilken miljö som helst.

07:40

Det vilda underlandet: evolutionens öar

Madeira närmar sig slutet på sin livscykel och är på väg att sjunka tillbaka i havet. Professor Richard Fortey besöker ön för att undersöka dess utveckling.

08:30

Djurens odyssé

Om vi var tvungna att välja ett välkänt afrikanskt djur skulle det bli elefanten. Dess förfäder har dominerat världen och de fem kontinenterna genom en exceptionell utveckling.

09:25

Animal Odyssey

Idag är grizzlybjörnen en stjärna i nationalparken Yellowstone, men björnens historia är rotad i en stor däggdjursfamilj, köttätarna, som dök upp för 60 miljoner år sedan.

10:15

Det sista paradiset: Guyana

11:10

Naturens stora flyttning

Liz Bonnin leder en grupp forskare och filmare och använder högteknologisk satellitspårning för att följa individuella elefanter varje dag, medan de hanterar de dagliga utmaningarna.

11:55

Naturens stora flyttning

Liz Bonnin leder en grupp forskare och filmare och använder högteknologisk satellitspårning för att följa flocken och ge en inblick i djurens individuella liv.

12:45

Naturens stora flyttning

Liz Bonnin leder en grupp forskare och filmare och använder högteknologisk satellitspårning för att prova någonting som aldrig gjorts tidigare - att följa zebran på marken, steg för steg.

13:35

Lejon och hyenor

Lejon och hyenor är bittra konkurrenter om köttet. Båda kontrollerar varandra, stjäl från och dödar varandra. Det här är berättelsen om de berömda rovdjuren i nationalreservatet Masai Mara i Kenya.

14:30

Afrikas nattliga jägare

Vi avslöjar de dödliga strategier som lejon, leoparder och hyenor använder för att jaga på natten. Ljuskänsliga linser och värmekameror hjälper att visa varför dessa djur är Afrikas perfekta jägare.

15:25

Maasai Mara: där vilda djur möts

Kenyas nationalreservat Maasai Mara är känt för att här finns tre av Afrikas vackraste, stora kattdjur: lejonet, geparden och leoparden.

16:15

Maasai Mara: där vilda djur möts

Hundratusentals gnuer och zebror strövar omkring på Masai Maras högland i Kenya, vi upptäcker hur de här rovdjursfamiljerna lever relativt fridfullt här.

17:10

Madagaskar: Afrikas Galapagos

Hund eller katt? Madagaskars rovdjur fossan utmanar zoologernas föreställningar. När honan vill para sig sätter hon sig i ett högt träd och väntar. Sedan får hanarna konkurrera bäst de vill. Fossan är bara en av alla unika arter som utvecklats sedan den stora ön skildes från Afrika för 135 miljoner år sedan.

18:00

Veterinären i Yorkshire

Det är söndag morgon, men det blir ingen vila för Julian när han åker till familjen Taylors gård. I Skeldale har shih tzu-valpen Lester som behöver operera ett bråck, fått hela personalen att spinna.

18:45

Veterinären i Yorkshire

Julian träffar tvåårige Zac och hans igelkott som behöver opereras i foten. Och Lorraine tar med sin hund Corbin som har en knöl som gör ont när han går, för att träffa Peter på Skeldale.

19:30

Skottland: Ett år med vild natur

När våren ger varmare väder och längre dagar, är det häckningssäsong över hela Skottland. Vi följer fjällharar, saturnias och tjädrar, världens största skogshöna.

20:20

Skottland: Ett år med vild natur

Sommaren har kommit till Skottland med långa dagar och ett överflöd av mat. Vi sällar oss till havsörnar, rådjur, ekorrar, uttrar, bävrar och sulor vid landets många kustställen och sjöar.

21:10

Skottland: Ett år med vild natur

Det är höst i Skottland och klockan tickar. När dagsljuset avtar och vädret blir kyligare, minskar matresurserna. Vi ser hur atlantlax, kronhjort och ekorrar förbereder sig för vintern.

22:00

Skottland: Ett år med vild natur

Den här vintern bryter mot alla regler eftersom den är så varm. Värmen har fört kronhjorten ur sitt gömsle och det är en katastrof för fjällharar vars enda försvar mot fienden är att gömma sig i snön.

22:50

Terra Mater

Den här dokumentären filmades under fyra år och visar skönheten i det orörda landet långt norr om Alaska, en av de sista tillflyktsorterna för renhjordar och isbjörnar.

23:40

Vildhästarnas inridning

Det årliga Williamsjöruset börjar med att Xeni Gwet'in Wagon Trip anländer. Jaktteamet står inför att möta varandra - och sina rivaler från Merritt, British Columbia - i bergskapplöpningen.

00:25

Vilda varelser med Dominic Monaghan

Dom startar sin resa från Maputo, Moçambiques livliga huvudstad, och åker mot landets vidsträckta kust. Hans mål är att simma med världens största fisk, valhajen.

01:10

Störst & värst

Niall McCann följer med pytonjägarna Ruben Ramirez och George Brana på jakt och hittar ormar som slingrar sig fram på riktigt oväntade ställen.

01:55

Veterinären i Yorkshire

Peter beger sig till en grannes gård i hopp om att rädda livet på ett svårt sjukt får vars infekterade fot har blivit angripen av larver.

02:40

Veterinären i Yorkshire

Peter besöker Ivor Shaw, en av hans äldsta klienter, vars ko lider av svåra smärtor. Katten Rocky har en svårt skadad ögonglob varpå Julian får ta det svåra beslutet att avlägsna ögat.

03:25

De vildaste överlevarna

Inga djur är så uthålliga som de som lever i de kallaste klimaten. Vi avslöjar vilka överraskande sätt som varelser på jordens kalla platser har anpassat sig på när de har utvecklats för att överleva.

Här hittar du vad som sänds på Viasat Nature idag