Tv-Tablå för Viasat Nature lördag

Två kanaler i en: Viasat Nature sänder högkvalitativa dokumentärer från bl a BBC, och passar hela familjen. Viasat Crime visar det bästa av amerikanska och brittiska kriminalserier och -filmer varje dag från kl 20.00.

TidProgram
06:05

Kinas vilda djurliv med Ray Mears

Ray utforskar världens största gräsmarker på den tibetanska platån i Qinghai-provinsen. Dessutom är han på björnjakt och tar sig till Shungu-klostret, där björnarna kommer för att äta munkarnas mat.

06:35

Megazoo i Australien

Veterinärer måste rädda wombaten Daisy som kämpar med mystiska hälsoproblem, den älskade surikaten Nubby står inför en skrämmande röntgen, och vilken hemlighet är dold under Melbourne Zoo?

07:15

De vildaste överlevarna

Upptäck hur några av världens mest anmärkningsvärda djur även kan vara de minsta. I det här actionspäckade avsnittet tar vi oss långt in i regnskogar, djupt ner i hav och ut i utbredda öknar.

08:05

Vilddjursräddarna i Malawi

Teamet förbereder sig för att släppa två vackra och svårfångade prickiga servalkatter - samtidigt deltar alla när en liten apunge anländer i ett kritiskt tillstånd.

08:55

Flodmonster

Jeremy Wade följer efter ett monster som leder honom till platsen för en av historiens värsta kärnkraftsolyckor - Tjernobyl. Men lyckas han fånga det?

09:45

Flodmonster

Skicklig navigering genom tät djungel och politiska oroshärdar är av nöden när Jeremy granskar ett flodmonster i Colombia som sägs att dödat en brud.

10:35

Världens mest giftiga djur

Vi tittar på giftiga ormar i Australiens vildmark, och i den heta sanden i USA använder skorpioner och ödlor sin egen unika mix av gifter för att krossa sina motståndare och pricka av ännu en måltid.

11:30

Världens mest giftiga djur

I den sydamerikanska regnskogen finns en liten groda som är full av gift. På andra sidan jorden, i närheten av Sydney, Australien, möter vi världens giftigaste spindel.

12:25

Livsfarliga jägare

Var försiktig med var du sätter fötterna - gömda under stockar, i träd, tomma hålor och långt gräs finns varelser så livsfarliga att ett bett räcker för att fälla en fullvuxen elefant.

13:10

Geniala havsjägare

I Argentina förklarar Jorge hur späckhuggare gör för att komma upp på stränder. I Sydafrika studerar en marinbiolog vilka jaktekniker som kapsulan använder för att dyka ner 20 meter och nå sardinstim.

14:00

Naturens snabba attacker

Det här första avsnittet visar bilder på de blixtsnabba rörelser som rovdjur använder för att fånga sitt byte och den snabba taktiska flykt som visar vem som vinner dessa hypersnabba strider.

14:55

Naturens snabba attacker

I kampen mellan rovdjur och byte utforskar vi hur vilseledning och snabbhet ofta kan vara skillnaden mellan liv och död, även några av de snabbaste jägarna använder smygteknik för att lura sitt byte.

15:45

Trädgårdsbjörnarna i Transsylvanien

En uråldrig björnkult har överlevt djupt inne i de transsylvanska skogarna - här är Europas största rovdjur på land en symbol för återfödelse, men konflikt är oundviklig med ständigt ökande antal.

16:35

Jakten på regn

Elefanter gräver brunnar i den torra flodbädden. Den nya gepardmodern Kuleta flyttar in i lejonland på jakt efter bytesdjur, och vildhundsmatriarken Phoenix utmanas av en mobb av hyenor.

17:25

Jorden sedd från rymden

Jorden är den blå planeten. Samtidigt är den full av färger när den betraktas utifrån rymden, ett helt kaleidoskop som skapas av naturens krafter, av djuren och av människan. Och färgerna kan ge oss viktig information om vår bräckliga planets hälsotillstånd.

18:20

Jordens fantastiska årstider

Hösten är den tid på året som tar fram jordens mest spektakulära förvandlingar. När vintern närmar sig med stormsteg måste livet förberedas och det betyder att du måste äta upp dig medan du kan.

19:10

Världens vackraste landskap

Följ det extraordinära landskapet i det skotska höglandet, från det djupa vattnet i Loch Ness och Ben Nevis höjder, till den fantastiska naturen på Isle of Skye.

20:00

Irlands vilda öar med Eoin Warner

Se hur arktiska tärnor klarar den 800 mil långa pendlingen till sommaren på Kerrys Maharee-öarna, åk på valskådning utanför Brandon Head och titta på en koloni av 1 000 gråsälar på ön Great Blasket.

20:50

Jättar

Dan O'Neill är på uppdrag att hitta, filma och mäta de största, nu levande krokodilerna. Han följer med en inhemsk guide för saltvattenkrokodiler i hopp om att kunna spåra upp en gigantisk hane.

21:45

Patrick Aryees vilda värld

Patrick är i Costa Rica för att bevittna arribada, det årliga fenomenet masshäckning, där tusentals havssköldpaddor går iland för att lägga sina ägg, men det finns en hake.

22:30

Istiden: En frusen värld

Det är det storslagna slutet på istiden när Steve och Michaela upptäcker hur det stora töet förändrade jorden som vi känner den, vi ser istidens översvämningar och födelsen av den moderna tiden.

23:15

Vilddjursräddarna i Malawi

Teamet släpper ut pytonormar, lär en myrkotte att jaga och samlar ihop en flock gröna markattor. De söker också efter en försvunnen rovfågel och hjälper ett busksvin som skadats av tjuvjägares hundar.

00:05

De vildaste överlevarna

Upptäck hur några av världens mest anmärkningsvärda djur även kan vara de minsta. I det här actionspäckade avsnittet tar vi oss långt in i regnskogar, djupt ner i hav och ut i utbredda öknar.

00:55

Megazoo i Australien

Två vänner slåss för att vinna ett lekfullt näbbdjurs hjärta, en listig orangutang sätter djurskötarna på prov, och är det dags att säga hejdå till en av djurparkens älskade giraffer?

01:40

Veterinären i Yorkshire

Julian Norton har ingen lätt dag på jobbet när han försöker behandla en get med ett misstänkt benbrott. Enda problemet är att geten vägrar samarbeta. Samtidigt gör Peter sitt yttersta för att hjälpa en häst som svävar mellan liv och död.

02:25

Veterinären i Yorkshire

Veterinärstudenten Molly skyndar sig till sjukhuset med sin katt Marlo som misstänks ha fått en skottskada. Bonden Chris söker hjälp för sin fårhund Floss som blivit påkörd och Peter vårdar en sköldpadda som blivit biten.

03:10

Vilddjursräddarna i Malawi

En beninfektion hindrar en ung dykarantilops frisläppande. Dr Amanda spårar och märker ett ungt lejon, vi kollar upp en sjuklig galago och säger hej till ett nytillskott - en grinig grå papegoja.

04:00

Megazoo i Australien

Babianmamman Qetesh behöver åka till sjukhuset, men kommer hennes bedårande bebis att klara av separationsångesten? Veterinärteamet kommer på en hjärtevärmande lösning.

Här hittar du vad som sänds på Viasat Nature idag