Tv-Tablå för Viasat Nature onsdag

Två kanaler i en: Viasat Nature sänder högkvalitativa dokumentärer från bl a BBC, och passar hela familjen. Viasat Crime visar det bästa av amerikanska och brittiska kriminalserier och -filmer varje dag från kl 20.00.

TidProgram
06:05

Veterinären i Yorkshire

Peter skyndar sig till en akut lamning på Rolland Norris gård. I Boroughbridge ser Julian efter den bortskämda mopsen Ffion som lekt för intensivt och brutit sitt ben.

06:50

Veterinären i Yorkshire

Peter blir inringd till Keith Burns gård där en tio dagar gammal kalvs liv svävar i fara. Julian har en svår operation framför sig för att kunna avlägsna en gigantisk tumör från vallhunden Mick.

07:35

Megazoo i Australien

Djurskötarna är spända på om uttrarna Odie och Paula kanske ska få ungar, en hälsokontroll på lejon tar en skrämmande vändning, och hur ska tandkirurgi hjälpa en tasmansk djävul att ta hand om ungar?

08:20

Megazoo i Australien

Veterinärer måste rädda wombaten Daisy som kämpar med mystiska hälsoproblem, den älskade surikaten Nubby står inför en skrämmande röntgen, och vilken hemlighet är dold under Melbourne Zoo?

09:05

Europas vildmark

Det här avsnittet tittar på den gyllene schakalen, ett skyggt rovdjur vars territorium brukade vara Balkan och mer sydliga regioner. Nu sprider de sig norrut och forskare försöker ta reda på varför.

09:55

Vargen: Vandrare utan gränser

Hur hittade vargen tillbaka från Polen genom Tyskland till Nederländerna och Belgien? Unika bilder visar vargens starka familjeband, dess positiva inverkan på biologisk mångfald och hur anmärkningsvärt lik den är människans bästa vän.

10:50

Vilda djur i väderkvarnsland

En upptäcktsresa genom Alblasserwaards växlande årstider som avslöjar den vilda sidan av detta klassiska och idylliska, nederländska landskap.

11:45

Wildes Deutschland

Tyska bergskedjan Harz står för vild natur med snöstormar på vintern och regndrypande skogar på sommaren. Filmskaparen Uwe Anders reser till Harz för att filma både landskap och vilda djur.

12:35

Vilddjursräddarna i Malawi

Dr Amanda räddar en blind babian som är ett husdjur och dr Charlotte opererar en myrkotte vars ben måste amputeras. Två unga babianer har deserterat, och vi stöter på en lättretlig varan.

13:25

Veterinären i Yorkshire

Peters kunskaper ställs på prov när han måste rädda livet på en nybliven mamma vars livmoder fallit fram under kalvningen. Julian ställs inför ett tungt vildsvin som vägrar skiljas från sina sylvassa betar och en hund återförenas med sin ägare.

14:10

Hajplaneten

Hajar har utvecklats för att dra nytta av varje tillfälle till föda i havet, från luftakrobater till kamouflerade mördare i bakhåll.

15:05

Irlands vilda öar med Eoin Warner

Här får vi se knölvalarnas återkomst till irländska vatten när de jagar och leker utanför Blasketöarna och unika bilder av gråsälar som utkämpar en maktkamp på de avlägsna Inishkeaöarna.

15:55

Skottland: Ett år med vild natur

Den här vintern bryter mot alla regler eftersom den är så varm. Värmen har fört kronhjorten ur sitt gömsle och det är en katastrof för fjällharar vars enda försvar mot fienden är att gömma sig i snön.

16:45

England: Ett år i naturen

Vintern i Dales och Moors är tiden då parkernas djur måste kämpa för att överleva. De som håller sig ute måste uppvisa uppfinningsrikedom och motståndskraft om de åter ska få se vårens skott.

17:30

Flodmonster

Jeremy Wade spårar upp personer som överlevt eller bevittnat pirayaattacker och avslöjar varför denna människoätande fisk hemsöker våra mardrömmar.

18:15

Utveckla

Inspirerad av högt flygande albatrosser och giftiga sidvindare - för att inte tala om det snabbaste djuret på land - upptäcker Patrick hemligheterna till renare, snabbare och längre resor.

19:10

Hajplaneten

Hajar är äldre än dinosaurierna och har utvecklats för att trivas även i de mest fientliga miljöer. Hela bilden av deras uppfinningsrikedom är bara i början att kunna avslöjas.

20:00

Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall

Dr Alex Rosati utformar ett test för att se hur schimpanserna svarar på en vild schimpans läte som förberedelse för det vilda. De söker också efter den perfekta platsen där de kan släppas fria.

20:55

Vilddjursräddarna i Australien

Pagonan Pamela har en stor bit taggtråd inbäddad i sidan, Squish det lilla myrpiggsvinet har förlorat sin mamma och pelikanen Buster har blivit skadad av en fiskelina.

21:40

Vilddjursräddarna i Malawi

Vilträddningsteamet försöker förse en elefant med halsband, rädda benet på en apa och hjälpa en babian att klara sig själv.

22:30

Efter skogsbränderna - Återhämtningen för Australiens vildmark

Den här filmen kartlägger Australiens långsiktiga återhämtning av vilda djur i kölvattnet av de katastrofala skogsbränderna. Vi får höra berättelser om hopp, mänskligt ingripande och motståndskraft.

23:20

Elefantsjukhuset

Veterinärsteamet försöker rehabilitera en psykiskt sjuk ungtjur i sjukhusets hanflock, Kat smutsar ner händerna med elefantbajs och Paul hjälper veterinärerna att behandla en infekterad böld.

00:10

De vildaste överlevarna

Vissa arter har gäckat forskarna extra mycket. Vi tar en närmare titt på saigaantilopen, geladaapan samt stora halvmakier.

01:00

Megazoo i Australien

En ung elefant behöver opereras akut efter att ha brutit sina betar, en av djurens konstigaste invånare får VIP-behandling, och en böjd näbb hotar att komma mellan ett par pingvin-turturduvor.

01:40

Veterinären i Yorkshire

Det är en hektisk dag på jobbet för veterinären Julian Norton och hans kollegor. En hund opereras akut efter en oroväckande undersökning. Dessutom tvingas ett får att vårdas på en bilparkering efter en oväntad kollaps.

02:25

Veterinären i Yorkshire

Julian och hans kollega Sarah har en tuff uppgift framför sig. En svan har skadat sig allvarligt men för att kunna vårda den behöver de först fånga in den. Något som är lättare sagt än gjort. Vi möter även polishunden Bobby som inväntar operation.

03:10

Veterinären i Yorkshire

Teamet ger sig av till en lokal farm där en bonde behöver hjälp med att fila ner hornen på en grupp unga tjurar. På kliniken försöker Julian och hans kollega Peter rädda livet på en hund som fått ett stort ben som fastnat i halsen.

03:55

Megazoo i Australien

Djurskötarna är spända på om uttrarna Odie och Paula kanske ska få ungar, en hälsokontroll på lejon tar en skrämmande vändning, och hur ska tandkirurgi hjälpa en tasmansk djävul att ta hand om ungar?

Här hittar du vad som sänds på Viasat Nature idag