Tv-Tablå för Discovery Science fredag

Discovery Science Channel är kanalen för den vetenskapsintresserade. Här sänds program om teknik och forskning och om universums och livets stora mysterier.

TidProgram
05:12

How It's Made

Fler vardagsobjekt hamnar under luppen. Få reda på allt om hur kaktuspäronpuré och reaktorer för labb tillverkas.

05:36

How It's Made

Vi tar en närmare titt på produktionsprocessen bakom några av våra mest använda vardagsobjekt. Hur tillverkas exempelvis digitala målningar och badmintonracketar?

06:00

How Do They Do It?

Hur bygger man den sorts enorma flytande kraftverk som finns i olika delar av världen? Och hur tillverkas världens minsta flygplan?

06:24

How Do They Do It?

Hur tillverkas de färgkritor som används av såväl barn som konstnärer världen över? Och hur skapar hantverkare värdefulla speglar i Indien?

06:48

How Do They Do It?

Hur byggs och underhålls de kända, ångdrivna paddelbåtarna som kryssar fram längs Mississippifloden? Och hur skapades det kraftfulla försvarssystemet, även kallat the waterwall?

07:12

How Do They Do It?

Hur tillverkas modern gatsten, och hur har produktionen förändrats över de senaste tusen åren? Och hur tillverkas egentligen en traditionellt skräddarsydd smoking?

07:36

How It's Made: Dream Cars

Ta en titt på det inre arbetet i Morgan Aero Coupe.

08:00

How the Universe Works

Jupiter kallas ofta för kungen i vårt solsystem. NASA:s rymdsond Juno försöker ta reda på Jupiters hemligheter och få svar på mysterierna kring Jupiter, Jorden och livet självt.

08:48

How the Universe Works

Vi vet ännu inte hur universums rand ser ut eller vad som händer där, men tack vare ny teknologi kan forskarna snart komma att avslöja hemligheterna bakom de fenomen som går att finna längst bort i universum.

09:36

How the Universe Works

Jordens axel lutar när planeten cirklar runt solen. Experter och vetenskapsmän förklarar hur Tellus färdas genom Vintergatan.

10:24

Extreme Engineering

I det här fängslande specialprogrammet tar man en titt på byggandet av Serbiens längsta bro.

11:12

Extreme Engineering

Azerbajdjan genomgår en pånyttfödelse efter att i decennier varit en del av Sovjetunionen. Danny Foster går bakom kulisserna på Bakus byggprojekt.

12:00

How Do They Do It?

Hur tillverkar man vinylskivor och radiobilar? Vi tar även reda på hur man tillverkar tigerbalsam - ett av världens allra äldsta läkemedel.

12:24

How Do They Do It?

Hur går det till när man tillverkar yxor, hur klipper, syr och klistrar man ihop postväskor och hur bygger man världens snabbaste livbåtar?

12:50

How Do They Do It?

Hur tillverkar man ost, hur förvandlas grishår till penslar och hur destillerar man eteriska oljor ur koalornas älsklingsmat, alltså eukalyptusblad?

13:14

How Do They Do It?

Hur tillverkas Tesla Model S som är världens snabbaste elbil, hur förvandlas hästhår till fina tyger och hur rengörs världens största simbassänger?

13:38

How Do They Do It?

Hur mättas fransmännens snigelaptit, hur förvandlas stora stålbitar till glänsande bestick och hur tillverkas kajaker som paddlas fram med fötterna?

14:02

How Do They Do It?

Hur bygger man nödbroar som håller för stridsvagnar, tuschpennor som aldrig bleknar och en superhoj som kan susa fram i 320 km/h?

14:26

Secrets of the Underground

Rob Nelson beger sig till Lake Michigan för att undersöka ett oförklarat fenomen - ett område där man likt Bermudatriangeln sett skepp försvinna under flera århundraden.

15:14

Expedition Unknown

Josh reser till Ungern för att träffa arkeologer som söker efter Attilas försvunna grav. Jakten tar honom ned i Donaus djup och in i skogarna utanför Budapest.

16:02

NASA's Unexplained Files

Astronomer har upptäckt en potentiellt beboelig planet som är frestande nära Jorden. En slumpmässig upptäckt på NASA avslöjar ett topphemligt militärt rymdprogram.

16:50

NASA's Unexplained Files

Två kosmonauter kämpar för sitt liv, instängda i en rymdkapsel på en frusen sjö. Astronomer från NASA blir skrämda när fullmånen påverkar deras experiment.

17:40

NASA's Unexplained Files

En skrämmande upptäckt antyder att Venus helvetiska moln skulle kunna vara urspunget för livet på Jorden. Kan Jorden en gång ha haft två månar?

18:30

How It's Made: Dream Cars

Ta en titt på det inre arbetet i en Porsche 911.

18:55

How It's Made: Dream Cars

Ta en titt på maskineriet i en Ferrari FF.

19:20

How It's Made: Dream Cars

Har du någonsin undrat hur en Audi R8 tillverkas? Följ med teamet i How It's Made till bilens födelseplats där de undersöker dess inre funktioner och läckra exteriör.

19:45

How It's Made: Dream Cars

En titt på det inre arbetet i Rolls-Royce Phantom.

20:10

How It's Made: Dream Cars

Har du någonsin undrat hur en Maserati Quattroporte tillverkas? Följ med teamet i How It's Made när de undersöker bilens födelseplats, dess inre funktioner och läckra exteriör.

20:35

How It's Made: Dream Cars

Besök Weismann MF5s tyska hemstad och se hur bilen är byggd.

21:00

Blowing Up History

Gigantiska pyramider i Mexiko avslöjar hemligheten om en civilisation som försvann för 1400 år sedan. Chockerande nya upptäckter tyder på att det här funnits en offerplats.

21:50

Blowing Up History

Den egyptiska tempelstaden Karnak var en gång världens största religiösa komplex. Mänskliga kvarlevor berättar historien om en ny religion som förändrade Egypten.

22:40

Cornwall Air 999

Sjukvårdare behandlar en dykare som uppvisar symptom på dykarsjuka. Och en 60-årig man behöver hjälp efter ett otäckt fall.

23:30

Cornwall Air 999

Cornwall Air Ambulance-teamet söker längs kusten efter en skadad semesterfirare. Och en cyklist drabbas av en allvarlig skada i huvudet.

00:20

NASA's Unexplained Files

Hörde astronauterna på Apollo oförklarade sändningar på månens baksida? Dessutom upptäcker en astronom en märklig störning i den marsianska atmosfären.

01:10

NASA's Unexplained Files

Astronauterna på Apollo 12 hämtar hem något levande från månen. Dessutom följer NASA en asteroid som är på väg mot jorden och gör en chockerande upptäckt.

02:00

NASA's Unexplained Files

Gejsrar upptäcks på en frusen måne, NASA omdirigerar en sond på ett uppdrag att hitta tecken på liv och en framtida amerikansk president bevittnar ett UFO.

02:48

Cooper's Treasure

Darrell siktar in sig på ett värdefullt skeppsvrak med anknytning till Sir Francis Drake, och han och teamet skyndar sig att leta upp ett förrädiskt område som är utmärkt som Dragon's Teeth på Gordon Coopers karta.

03:36

Cooper's Treasure

Darrell och teamet beger sig till en mystisk ö där de upptäcker värdefulla ledtrådar. Dessa leder dem närmare deras mål - ett 500 år gammalt vrak.

04:24

How It's Made

Se hur man tillverkar bland annat cykellampor, fristående swimmingpools och vikbara solpaneler.

Här hittar du vad som sänds på Discovery Science idag