Tv-Tablå för Discovery Science måndag

Discovery Science Channel är kanalen för den vetenskapsintresserade. Här sänds program om teknik och forskning och om universums och livets stora mysterier.

TidProgram
05:12

How It's Made

Se hur slalomskidors bindningar, dopptvättare för reservdelar, gruvventilation och pennvässare tillverkas.

05:36

How It's Made

Se hur pepparkakshus, släpvagnar för boskap, hangarportar och leksaksfigurer tillverkas.

06:00

How It's Made: Dream Cars

Ta en titt på maskineriet i en Ferrari FF.

06:24

How It's Made: Dream Cars

Har du någonsin undrat hur en Audi R8 tillverkas? Följ med teamet i How It's Made till bilens födelseplats där de undersöker dess inre funktioner och läckra exteriör.

06:48

How It's Made: Dream Cars

En titt på det inre arbetet i Rolls-Royce Phantom.

07:12

How It's Made: Dream Cars

Har du någonsin undrat hur en Maserati Quattroporte tillverkas? Följ med teamet i How It's Made när de undersöker bilens födelseplats, dess inre funktioner och läckra exteriör.

07:36

How It's Made: Dream Cars

Besök Weismann MF5s tyska hemstad och se hur bilen är byggd.

08:00

How the Universe Works

Jordens axel lutar när planeten cirklar runt solen. Experter och vetenskapsmän förklarar hur Tellus färdas genom Vintergatan.

08:48

How the Universe Works

Om en massiv asteroid krockar med jorden, kan det ödelägga allt liv på jorden. Nya upptäckter visar hur nära en apokalyps civilisationen är och vad som krävs för att stoppa det.

10:24

Extreme Engineering

Danny Foster är i Melbourne där man efter 13 års svår torka ser ut att lösa problemen med en avsaltningsanläggning som gör saltvatten till sötvatten.

11:12

Extreme Engineering

Ett radikalt projekt använder havet för att bygga en flytande stad i Nederländerna.

12:00

How Do They Do It?

Hur tillverkar man vackra kristallglas och smala tv-apparater, hur värmer man upp djupa pooler och hur fylls miljontals flaskor om dagen med ketchup?

12:24

How Do They Do It?

Hur regleras temperaturen på operahuset i Sydney, hur gör man handsågar av stål, hur fångar mikrofoner viskningar och hur färdas man på frusna floder?

12:50

How Do They Do It?

Hur utvinner man sällsynta ädelstenar, hur tillverkas klassiska cowboystövlar och hur bygger man sopmaskiner som kan plocka upp sju ton skräp?

13:14

How Do They Do It?

Hur tillverkas världens mjukaste täcken, hur borrar man efter olja tusentals meter under marken och hur skapar man världens mest töjbara gummiband?

13:38

How Do They Do It?

Hur tillverkas flygande dieselmotorer och halstabletter? Hur gör man sedlar som inte går att förfalska och glass med världens populäraste smaker?

14:02

How Do They Do It?

Hur förvandlas använda aluminiumburkar till flygplan och raketer? Hur skulpteras det traditionella gökuret från Schwarzwald?

14:26

Expedition Unknown

Äventyraren Josh Gates beger sig till den forntida mayastaden El Mirador och letar efter försvunna gravar från den mystiska dynastin Ormkungarna.

15:14

Expedition Unknown

Josh Gates undersöker hur en fornnordisk stam lyckades uppnå makt i det medeltida Europa - en resa som tar honom från Danmark till Island.

16:02

NASA's Unexplained Files

En sond får ett mystiskt fel när den flyger in i yttre rymden. Astronomer hittar bevis på en osynlig planet i ett avlägset solsystem.

16:50

NASA's Unexplained Files

Ett tekniskt fel på ISS kan förgifta besättningen med en dödlig gas. En skrämmande bild som tagits av en NASA-sond pekar på bevis att det kan finnas liv på Mars.

17:40

NASA's Unexplained Files

Forskarna är förbryllade över varför planeten Jupiter är varmare än den borde vara. Curiosity Rover hittar någonting märkligt på Mars. Polisen ber NASA om hjälp med ett olöst mordfall.

18:30

How It's Made: Dream Cars

Har du någonsin undrat hur en Lamborghini Aventador tillverkas? Följ med teamet till bilens födelseplats där de undersöker dess läckra exteriör.

18:55

How It's Made: Dream Cars

Upptäck det inre maskineriet av en Jaguar F-Type.

19:20

How It's Made: Dream Cars

Ta en närmare titt på hur en Bentley Continental GT Speed fungerar och är byggd.

19:45

How It's Made: Dream Cars

Så funkar det-teamet besöker platsen där Alfa Romeo 4C föddes. De berättar om bilens fantastiska exteriör och avslöjar allt om hur den fungerar.

20:10

How It's Made: Dream Cars

Så funkar det-teamet besöker platsen där Pagani Huayra föddes. De berättar om bilens fantastiska exteriör och avslöjar allt om hur den fungerar.

20:35

How It's Made: Dream Cars

Så funkar det-teamet besöker platsen där Caterham Seven föddes. De berättar om bilens fantastiska exteriör och avslöjar allt om hur den fungerar.

21:00

Truth Behind the Moon Landing

Vissa tror att branden ombord Apollo One som gjorde att tre astronauter omkom, var ett topphemligt mörkläggande. Ett expertteam undersöker om denna katastrof var en tragisk olycka eller en del av en konspiration.

21:50

Truth Behind the Moon Landing

Ett expertteam undersöker om det fanns en konspiration gällande att fejka månlandningen, och avslöjar att hundratals nazister var involverade i Apollos rymdprogram.

22:40

How the Universe Works

Svarta hål är inte bara aggressiva monster. Nya fynd visar hur viktiga svarta hål är, både för att skapa stjärnor, ge ifrån sig ljus och som byggstenar för resten av universum.

23:30

How the Universe Works

Nebulosa kallas den konstiga struktur av kosmisk gas och damm där stjärnor föds och dör. Nya fynd avslöjar hur dessa mystiska platser egentligen fungerar.

00:20

NASA's Unexplained Files

Astronomer har upptäckt en potentiellt beboelig planet som är frestande nära Jorden. En slumpmässig upptäckt på NASA avslöjar ett topphemligt militärt rymdprogram.

01:10

NASA's Unexplained Files

Två kosmonauter kämpar för sitt liv, instängda i en rymdkapsel på en frusen sjö. Astronomer från NASA blir skrämda när fullmånen påverkar deras experiment.

02:00

NASA's Unexplained Files

En skrämmande upptäckt antyder att Venus helvetiska moln skulle kunna vara urspunget för livet på Jorden. Kan Jorden en gång ha haft två månar?

02:48

Cooper's Treasure

En farlig storm gör att verksamheten riskerar att behöva stängas ner samtidigt som Darrell och teamet hittar guld i ett gammalt vrak.

03:36

Cooper's Treasure

Teamet hittar utsmyckade artefakter som indikerar var en kaptens bostad från 1500-talet går att finna. Det visar sig bli ett av Darrells mest värdefulla fynd någonsin.

04:24

How It's Made

Se hur trafikljusstolpar, kaffefilter och motorsågsgruvmaskiner tillverkas.

Här hittar du vad som sänds på Discovery Science idag