Tv-Tablå för Discovery Science torsdag

Discovery Science Channel är kanalen för den vetenskapsintresserade. Här sänds program om teknik och forskning och om universums och livets stora mysterier.

TidProgram
05:12

How It's Made

Se hur man skapar industriella fönar, bakplåtspapper, klätterväggar och andra vardagliga prylar.

05:36

How It's Made

Se hur man tillverkar bland annat betongväggar, 3D-skrivare och teleskopiska kranar.

06:00

How It's Made: Dream Cars

Har du någonsin undrat hur en Maserati Quattroporte tillverkas? Följ med teamet i How It's Made när de undersöker bilens födelseplats, dess inre funktioner och läckra exteriör.

06:24

How It's Made: Dream Cars

Besök Weismann MF5s tyska hemstad och se hur bilen är byggd.

06:48

How It's Made: Dream Cars

Har du någonsin undrat hur en Lamborghini Aventador tillverkas? Följ med teamet till bilens födelseplats där de undersöker dess läckra exteriör.

07:12

How It's Made: Dream Cars

Upptäck det inre maskineriet av en Jaguar F-Type.

07:36

How It's Made: Dream Cars

Ta en närmare titt på hur en Bentley Continental GT Speed fungerar och är byggd.

08:00

NASA's Unexplained Files

Hörde astronauterna på Apollo oförklarade sändningar på månens baksida? Dessutom upptäcker en astronom en märklig störning i den marsianska atmosfären.

08:48

NASA's Unexplained Files

Apollo 12-astronauterna tar med sig något levande från månen och NASA spårar en asteroid på väg mot jorden när de gör en chockerande upptäckt.

09:36

NASA's Unexplained Files

Ett Apollo 12-fotografi verkar visa en amerikansk militär utpost på månen. Finns det liv i haven på Jupiters månar? Neil Armstrong möter riktig fara.

10:24

Incredible Engineering Blunders: Fixed

Justin beger sig till Turkiet för att ta reda på hur ett jordskred kunde ödelägga en skidort, sedan reser han till en galen flygplats på Gibraltar.

11:12

Incredible Engineering Blunders: Fixed

Skulle en skyskrapa kunna smälta en bil? Justin beger sig till Walkie Talkie-byggnaden i London för att utforska vetenskapen bakom en rejäl byggmiss.

12:00

How Do They Do It?

Sydafrikas kända redbush tea, bagagehantering och en historisk hårborste.

12:24

How Do They Do It?

Hur hindras bovar från att ta sig in i ditt bankkort? Hur lyfter man ett skepp som väger tusen ton 70 meter upp i luften medan det fortfarande är i vattnet?

12:50

How Do They Do It?

Hur byggs de enorma tunnlarna som ska förhindra blackouts i en av världens största städer? Hur förvandlas miljontals hektar tallskogg till timmer?

13:14

How Do They Do It?

Se hur man tillverkar bland annat ukulelen och Supercat som är världens snabbaste färja.

13:38

How Do They Do It?

Hur tillverkar man extra långa skateboardar, hur pressar man juice av en miljon citroner och hur bygger man gaffeltruckar?

14:02

How Do They Do It?

Hur rostas kaffe till hela Italien, hur skapas tegelstenarna som byggde USA, hur värms oljan i oljelampor och hur utvinner man diamanter ur vulkaner?

14:26

Blowing Up History

Staden Thebe var Det Nya Rikets religiösa centrum. Men hur växte egentligen världens största religiösa säte fram i det forntida Egypten?

15:14

Blowing Up History

Ett banbrytande experiment visar hur de forntida egyptierna byggde de gigantiska obeliskerna i Thebe. Nya fynd visar också hur de bidrog till faraonernas fall.

16:02

Alien Highway

En man i Missouri som säger sig vara förföljd av UFOn kontaktar Chuck och teamet för att få hjälp. De avslöjar en mörk hemlighet som kan förklara incidenterna.

16:50

Alien Highway

Ett antal underliga djurdödsfall och UFO-observationer för Chuck till Colorado. Rapporter om myndigheter som ignorerar dessa incidenter tyder på en mörkläggning.

17:40

Alien Highway

Chuck får en karta som ska leda till en dold gömma av insamlat material från Roswell-incidenten. Han och hans team beger sig ut på en episk skattjakt för att hitta dem.

18:30

How It's Made: Dream Cars

Så funkar det-teamet besöker platsen där Pagani Huayra föddes. De berättar om bilens fantastiska exteriör och avslöjar allt om hur den fungerar.

18:55

How It's Made: Dream Cars

Så funkar det-teamet besöker platsen där Caterham Seven föddes. De berättar om bilens fantastiska exteriör och avslöjar allt om hur den fungerar.

19:20

How It's Made: Dream Cars

Så funkar det-teamet besöker platsen där Bugatti Veyron föddes. De berättar om bilens fantastiska exteriör och avslöjar allt om hur den fungerar.

19:45

How It's Made: Dream Cars

Se hur man designar och bygger en Morgan 3-Wheeler.

20:10

How It's Made: Dream Cars

Har du någonsin undrat över hur Maserati Quattroporte kom till? Så funkar det-teamet besöker dess födelseplats och synar den i sömmarna.

20:35

How It's Made: Dream Cars

Så funkar det-teamet besöker Lucra LC470 k födelseplats och synar den både invändigt och utvändigt.

21:00

How It's Made

Se hur manschettknappar, blåbärsknyten, instrumentbrädor och drejat lergods kommer till.

21:25

How It's Made

Fler vanliga föremål sätts under lupp. Idag ser vi hur blåsplåster, deliköttdelare och vindflöjlar görs.

21:50

How It's Made

Höga hattar, plommonstop, soldrivna varmvattenberedare, kladdiga bakverk i långpanna och elektrostatiska högtalare sätts under lupp.

22:15

How It's Made

Vi tar en närmare titt på fler vardagsföremål. Idag får vi veta hur skivtallrikar, ångmaskiner, lekplatsutrustning och teflonpannor görs.

22:40

How Do They Do It?

Var tredje minut byggs en traktor för det indiska lantbruket - hur går det till? Och hur gjuter man bronsbjällrorna som hjälper schweiziska bönder att hålla koll på sina kor?

23:05

How Do They Do It?

Hur går det till när man samlar miljontals fågelbon för att göra soppa på dem? Hur använder man rymdteknik för att få roddare att gå snabbare? Och hur tillverkas kastanjetter?

23:30

How Do They Do It?

Hur gör man för att kvadrupla kraften på en av planetens största motorer med hjälp av världens mest kraftfulla turboladdare? Och hur bygger man vägar med hjälp av återanvänd plast?

23:55

How Do They Do It?

Hur utnyttjar man vindkraften på en yacht för att vinna olympiskt guld? Och hur tillverkar man ett svärd för en officer vid världens största svärdsfabrik?

00:20

NASA's Unexplained Files

När Sovjetunionen presenterar ett eget rymdskepp, börja CIA fila på en hemlig hämndplan. Nya upptäckter kastar nytt ljus på förstörelsen av Sodom och Gomorrah. Dessutom kan ett försvunnet kärnvapen utgöra ett hot mot en NASA-bas i Arktis.

01:10

NASA's Unexplained Files

Ett av NASA:s rymdskepp får tekniska problem - kan dess ensamma astronaut ta sig tillbaka till jorden? Dessutom dyker det upp nya bevis om Yuri Gagarins mystiska död.

02:00

Alien Highway

En serie UFO-observationer för Chuck Zukowskis team till Missouri, platsen för incidenten med Piedmontljusen 1973. Håller historien på att upprepa sig själv?

02:48

Blowing Up History

Bergsstaden Cusco var troligtvis en plats för oändligt med guld och rikedom under inkarikets storhetstid. Nya fynd avslöjar hemligheterna bakom imperiets uppgång och fall.

03:36

Blowing Up History

I Danmark använder arkeologer den senaste tekniken för att avslöja hemligheterna bakom vikingatidens förlorade fästningar. Denna expedition kan komma att svara på frågan om varför dessa citadeller byggdes och vad som gjorde att vikingatiden tog slut.

04:24

How It's Made

Se hur bilens strålkastare, riktningsborrar och kammar tillverkas, och titta på när målat glas restaureras.

Här hittar du vad som sänds på Discovery Science idag