Tv-Tablå för Discovery Science lördag

Discovery Science Channel är kanalen för den vetenskapsintresserade. Här sänds program om teknik och forskning och om universums och livets stora mysterier.

TidProgram
05:12

How It's Made

Se hur pepparkakshus, släpvagnar för boskap, hangarportar och leksaksfigurer tillverkas.

05:36

How It's Made

Se hur trafikljusstolpar, kaffefilter och motorsågsgruvmaskiner tillverkas.

06:00

How Do They Do It?

Hur rullar man en New York-bagel? Hur tillverkas racingdäck som har markkontakt vid 320 km/h? Hur gör man verklighetstrogna skulpturer av glas?

06:24

How the Universe Works

Ny forskning visar på hur isplaneter kan ha bidragit till uppkomsten av liv på jorden, men också förhindrat att den förstörts. Hur kommer det sig att isplaneterna är så viktiga?

07:12

How the Universe Works

Kvasarer tillhör de starkast lysande, men också de mest mystiska, objekten i rymden. Hur hjälper de till att forma, men slutligen också att förstöra Universum?

08:00

Expedition X

Teamet undersöker ett Texas-träsk. Området är fullt med ormar men det som skrämmer Phil och Jess är mystiska ljus som har förföljt lokalbefolkningen i årtionden.

08:48

Expedition X

Teamet utreder en av Amerikas äldsta häxhistorier. Från Tennessees avlägsna skogstrakter kommer rapporter om att lokalbefolkningen blivit attackerade i ett stort grottsystem.

09:36

How It's Made

Upptäck hur CNC-monteringsmaskiner, citrontarteletter och krigsfigurer i miniatyr tillverkas.

10:00

How It's Made

Upptäck hur tryckutjämningshål för kemiska tankar, candy wafers, livsmedelslastbilar och traditionella rep tillverkas.

10:24

How It's Made

Upptäck hur grafen, världens minsta bil, kraftmätare och bilar av kompositmaterial tillverkas.

10:48

How It's Made

Se hur LED-lysrör, chokladjordnötssmörstänger och robotliknande medicinbehållare görs.

11:12

How It's Made

Se hur kommersiella drönare, akvariefiskar, putsare för start- och landningsbanor och fjäderbollar tillverkas.

11:36

How It's Made

Se hur mortlar, mortelstötar, konditioneringsmedel för bowlingbanor, krematorier och leksatser av trä tillverkas.

12:00

How Do They Do It?

Hur smids bladen som bryter upp ostronskal? Dessutom, hur odlar forskare i laboratorier framtidens syntetiska diamanter?

12:24

How Do They Do It?

Hur tillverkas cheddar - världens populäraste ostsort? Och se hur man blåser liv i räddningsdockor som används för att lära ut hjärt- och lungräddning?

12:50

How Do They Do It?

Hur tillverkas den kända Ford Transit-bilen? Och hur ser man till att oljerocken Driza-Bone verkligen håller tätt?

13:14

How Do They Do It?

Se hur man tillverkar eldstäder som står pall i den norska vintern samt synten som förändrade musikens värld för all framtid.

13:38

How Do They Do It?

Hur sätter man ihop motorcykelbilen Morgan 3 Wheeler? Och hur gör man för att skydda brandmäns händer från värme, eld och kemikalier?

14:02

How Do They Do It?

Se hur man tillverkar vindkraftverk som har dubbelt så stor vingbredd som ett Boeing-plan. Och hur man formar bildäck av sav.

14:26

Truth Behind the Moon Landing

NASAs inspelningar av månlandningen har försvunnit, och somliga menar att det beror på att de försöker undanhålla sanningen. Experter använder sig av ny teknologi för att försöka få tag i de försvunna bevisen.

15:14

Truth Behind the Moon Landing

Visa menar att den svajande amerikanska flaggan på månen är ett bevis på att NASA fejkade månlandningen, och när ett expertteam undersöker bevisen leder det dem till några av Hollywoods kändaste personer.

16:02

How the Universe Works

Vintergatan är döende och forskarna försöker förstå sig på varför det sker. För att ta reda på detta måste de ta en titt på vad som hänt under de senaste 13.6 miljarder åren.

16:50

How the Universe Works

Forskare har skapat teknik för att hindra en asteroid från att träffa jorden, en kollision man en gång såg som oundviklig.

17:40

How It's Made

Fler vardagliga objekt och deras produktionsprocess undersöks. Hur tillverkas egentligen saker som boskapsburar och båtpropellrar?

18:05

How It's Made

Hur tillverkas egentligen en infällbar bastu? Och hur kommer knivbladen som används i sågverk till?

18:30

How It's Made

En titt på hur bordtennisbord, modellsatser i plast och ljusmikroskop tillverkas.

18:55

How It's Made

En titt på hur handgjorda hammare, godisvitaminer, båtvagnar och värmeljus tillverkas.

19:20

How It's Made

En titt på hur gitarrmickar, värmemöbler och vattenbrunnscylindrar tillverkas.

19:45

How It's Made

Fler vardagsföremål hamnar under lupp och vi får se hur de blir till. Hur tillverkas föremål som stand-up paddleboards och dammsugare?

20:10

The Alaska Triangle

Det kommer flera rapporter från människor som säger sig ha sett ett sjöodjur i Alaska. En kryptozoolog pratar med vittnen och undersöker videomaterial som aldrig tidigare visats.

21:00

The Alaska Triangle

En kvinna säger sig vara under attack av en osynlig kraft. Går det att koppla händelserna till en gammal amerikank legend om en mystisk art av jättar?

21:50

Alien Highway

En okänd varelse har nyligen observerats utanför ökända Skinwalker Ranch och Chuck och teamet åker till Utah för att utreda. Bevisen indikerar att det kan vara en utomjording.

22:40

Alien Highway

Ett flertal UFO-observationer utanför södra Kaliforniens kust leder till att Chuck och teamet börjar undersöka sambandet mellan UFO:n, militären och havet.

23:30

Cooper's Treasure

Darrell undersöker ett skeppsvrak som finns på Gordos lista. Han leder sitt team till det grund där många skepp förlist på grund av tuffa vindar och vågor.

00:20

Cooper's Treasure

Teamet upptäcker en livbåt från 1700-talet nära stranden och hittar sedan vraket som den kom från. En oväntad tragedi skakar sedan om teamet som måste göra sitt bästa för att återhämta sig.

01:10

Unexplained and Unexplored

Justin och Emiliano undersöker tempelherreorden. Vad är chansen att de flydde Europa och återuppbyggde sin order i USA ett århundrade före Columbus?

02:00

How It's Made

Fler vardagsföremål sätts under lupp. Hur görs egentligen Leatherman-knivar, jojobaolja och olika typer av marionettdockor?

02:24

How It's Made

Om hur man tillverkar fiskedrag, digital film, gatulampor och andra vardagliga ting.

02:48

How Do They Do It?

Hur förvandlar man rosenknoppar till turkish delight? Hur hamrar man till en silversked och hur tillverkas solkräm som skyddar oss mot UV-strålning?

03:12

How Do They Do It?

Hur tillverkas världens finaste målardukar? Hur tillagar man illaluktande fermenterad tofu och hur får man en flaska öl att räcka till femtio glas?

03:36

How Do They Do It?

Hur får man bin att producera flera miljoner honungsburkar? Hur bygger man en trehjuling för en hel familj? Och hur kan man stoppa kulor med keramik?

04:00

How Do They Do It?

Hur utvinns den mineral som krävs för att tillverka köksredskap av glas? Hur förvaras kontanterna i en bankomat? Och hur bygger man en bil av tyg?

04:24

How It's Made

Ta reda på hur tidsfördröjningslås, brownies, lastpallsutmatare och kristallkronor tillverkas.

Här hittar du vad som sänds på Discovery Science idag