Tv-Tablå för Discovery Channel lördag

Kanalen som gjort dokumentärer till ett begrepp. Här sänds fascinerande dokumentärer om enorma byggprojekt, bilar, maskiner, naturkatastrofer, kriminalteknik och vetenskap mm. Sänder dygnet runt.

TidProgram
05:30

How it's made

Kanadensisk dokumentärserie från 2014. Ceramic Fireplaces, Synthetic Corks. Fler vardagsföremål hamnar i rampljuset när vi tar reda på hur man tillverkar eldstäder i keramik och syntetiska korkar.

06:00

Shed And Buried

The Need For Speed. Henry och Sam är i Lancashire, och besöker en bilfantast som har en samling vintagemotorcyklar och sällsynta brittiska och amerikanska fyrhjulingar.

06:25

Curse of the Bermuda Triangle

Aliens In The Triangle. Nya bevis kan förklara en mystisk rapport om ett UFO som synts till vid Bermudatriangeln. En grupp experter undersöker om utomjordingar kan ha besökt platsen.

07:15

Salvage hunters

Brittisk realityserie från 2016. Cornwall at War. Drew besöker Fleet Street i London och dyker ned i "tidningsgatans" historia. Och så åker han till Devon där han får utlopp för sin kärlek till arkitekturen. 28/09 år 2022 i Discovery Channel.

08:10

Salvage hunters

Brittisk realityserie från 2016. Drew är i Lancashire där han hittar ett mystiskt exemplar av svart keramik. Och så hittar han ett exotiskt objekt på ett zoo i East Anglia, samt köpslår med en gammal fiende. 29/09 år 2022 i Discovery Channel.

09:10

Garage Rehab

Jacob's Automotive. Richard och han team beger sig till staden Sturgis i South Dakota för att rädda ett familjeföretag bestående av en kombinerad verkstad, livsmedelsbutik och servicestation.

11:20

Alaskan bush people

One Brown Down. Familjen Brown försöker fullfölja drömmen om livet utanför civilisationen, men står inför omöjliga odds. Noah saknar sin flickvän och Bam har ett överraskande tillkännagivande.

12:25

Alaskan bush people

All Falls Down. Förhoppningarna om vindturbinen hotas då Bear och Gabe gör ett misstag. Noah och Rhain återförenas och Matt tar sig an ett projekt som kan öka på Browntowns matförråd.

13:30

Alaskan bush people

Field Of Dreams. Billy blir överambitiös i en byteshandel när familjen försöker trygga sitt vinterförråd. Dessutom härjar en vildsint björn i Browntown och på en närbelägen skogsavverkningsplats.

14:35

Alaskan bush people

Wind And A Prayer. Familjen Brown ingår ett avtal för att rusta upp en vindturbin, men när bensinen tar slut i Browntown måste de hitta en annan lösning. Noah får dåliga nyheter av sin flickvän.

15:40

Blowing up history

Pompeii's Evil Twin. Baiae, romarrikets lyxiga badort, ligger begraven på havets botten i Neapelbukten. Nu undersöker marina arkeologer staden och dess hemligheter.

16:50

Blowing up history

Finding Sparta's 300. 480 år f.Kr utspelade sig ett ikoniskt slag vid bergspasset Thermopyle, och legenden säger att 300 spartanska soldater dog. Experter gör en rekonstruktion av händelsen.

18:00

Wheeler dealers

Vauxhall Astra GTE. Mike hittar äntligen en Astra GTE. Men reservdelar är svåra att hitta och det kommer att ta tid innan de får igen sina pengar. 26/09 år 2022 i Discovery Channel.

19:00

Wheeler dealers

BMW 335i. Killarna fixar till en BMW 335i kombi med den prestanda och stil man kan förvänta sig av en M3. Kan de få den i tillräcklig form för att slå en riktig M3 i en dragrace-duell?. 03/10 år 2022 i Discovery Channel.

20:00

Salvage hunters: Classic cars

Fiat 124 Spider. Drews och Pauls kärlek till klassisk bilracing leder dem till en Fiat 124 Spider från 1971. Drew vill ge den ett aluminiumtak men Paul tycker att det blir alldeles för dyrt.

21:00

Deadliest Catch: The Viking Returns

Kapten Sig Hansen och dottern Mandy återvänder till sina förfäders hem vid fjordarna i Norge, med ambitioner att bygga ett större fiskeimperium. 07/10 år 2022 i Discovery Channel.

22:00

Gold Rush: Dave Turin's Lost Mine

Shadow Of Denali. När vintern närmar sig säkrar Dave och Lance sin satsning med ett gruvdistrikt vid foten av berget Denali. Tillbaka på inmutningen slår laget ett guldrekord. 05/10 år 2022 i Discovery Channel.

23:00

Wheeler dealers

Bilhandlaren Mike Brewer är tillbaka i Storbritannien. Tillsammans med toppmekanikern Marc Elvis Priestley ska han hitta och restaurera ikoniska bilar som de ska sälja med vinst. 04/10 år 2022 i Discovery Channel.

00:00

Fastest Cars In The Dirty South

Out Of The Rubber Ashes. Ett haltande och skadat Team Outkast tar sig an utmaningen att möta Detroits Jay Payso och hans bataljon av Fastest Cars in the Motor City. 04/10 år 2022 i Discovery Channel.

01:10

Garage Rehab

Jacob's Automotive. Richard och han team beger sig till staden Sturgis i South Dakota för att rädda ett familjeföretag bestående av en kombinerad verkstad, livsmedelsbutik och servicestation. 08/10 år 2022 i Discovery Channel.

03:20

Expedition unknown

Lost Tomb Of The Mummy. Josh Gates undersöker en utgrävningsplats i Egypten. Här träffar han den kända arkeologen Dr Zahi Hawass, som är på väg att göra en fantastisk upptäckt.

Här hittar du vad som sänds på Discovery Channel idag