Tv-Tablå för Discovery Channel tisdag

Kanalen som gjort dokumentärer till ett begrepp. Här sänds fascinerande dokumentärer om enorma byggprojekt, bilar, maskiner, naturkatastrofer, kriminalteknik och vetenskap mm. Sänder dygnet runt.

TidProgram
05:30

How It's Made

Ta reda på hur racerbilsolja, gipsdekor, citrongräsolja och flugfiskeapparater tillverkas.

06:00

How It's Made: Dream Cars

Teamet åker till Jaguar XF:s födelseort och avslöjar hur bilens interiör och exteriör tillverkas.

06:25

Treehouse Masters

Pete utforskar ingenjörskonsten bakom geniala trädhus i världens alla hörn. Han tar sig även an att reparera ett av sina alldeles egna trädhus.

07:15

Gold Divers

Gruvarbetarna i Nome fortsätter att gräva efter guld. Medan Zeke och Emily åker till Sledge Island fortsätter Shawn att drömma om guld på Bluff.

08:10

How Do They Do It?

Hur går det till när man samlar miljontals fågelbon för att göra soppa på dem? Hur använder man rymdteknik för att få roddare att gå snabbare? Och hur tillverkas kastanjetter?

08:40

How Do They Do It?

Hur gör man för att kvadrupla kraften på en av planetens största motorer med hjälp av världens mest kraftfulla turboladdare? Och hur bygger man vägar med hjälp av återanvänd plast?

09:10

Wheeler Dealers

Mike och Ant gör om en Datsun 510 från 1972 till dagens standard. Motorn är i bra skick, men den undermåliga färgen, växellådan och karossen måste fixas till.

10:15

Bad Chad Customs

Chad får sitt första motorcykel-jobb. Wharf Rat och Bike Rally är bara veckor bort - kommer han hinna färdigställa den unika choppern?

11:20

Deadliest Catch

Höstsäsongen får en osäker början. En drastisk temperaturförändring gör att flottan måste leta efter försvunna krabbor - och tampas med en ovanligt stor första storm.

12:25

Homestead Rescue

Amputerade Jeff och hans fru Carol behöver ett drägligt hem, tillgång till vatten och en plats att odla. Familjen Raney bygger en stuga från grunden och hittar en naturlig källa.

13:30

Homestead Rescue

En gård i Kentucky får problem då jorden förgiftats av kolproduktion. Familjen Raney måste skapa en högt belägen trädgård på den friska marken och hitta en källa för rent vatten.

14:35

How Do They Do It?

Hur utnyttjar man vindkraften på en yacht för att vinna olympiskt guld? Och hur tillverkar man ett svärd för en officer vid världens största svärdsfabrik?

15:10

How Do They Do It?

Hur tillverkas den kända Marshall-förstärkaren som används av många rocklegendarer? Och hur förvandlar man blöt lera till frosttåliga trädgårdskrukor?

15:40

Salvage Hunters

Drew är särskilt imponerad av varorna han hittar i en udda butik i County Durham. Senare måste han offra sin hatt för att säkra ett köp av två utomordentligt sällsynta föremål.

16:50

Salvage Hunters

Den moderna skattletaren Drew Pritchard reser över hela Storbritannien i sökandet efter ovanliga och unika objekt. Ju större skatt, desto gladare är Drew.

18:00

Wheeler Dealers

Mike är på jakt efter en International Harvester Scout 800A från 1970. Ants renovering består bland annat av att laga en läckande fördelningslåda och byta ut interiören.

19:00

Wheeler Dealers

Mike och Ant svarar på frågor från fans över hela världen. De avslöjar också hur serien produceras samt tittar tillbaka på de senaste åtta bilarna som varit med i programmet.

20:00

Gold Rush

Tony kämpar för att rädda sina inmutningar och miljoner dollar i guld när snösmältningen dränker Paradise Hill. Fred blir nästan av med huvudet när han skaffar en ny vaskmaskin.

21:00

Gold Rush

Fred bygger en isdamm och gör ett överraskande guldfynd. Tony använder en grävmaskin för att ta sig igenom permafrosten.

22:00

Gold Rush: The Dirt

Guldgrävarna diskuterar toppar och dalar från den senaste guldbrytningssäsongen i Alaska, och det blir mängder med bakom kulisserna-action.

23:00

The Last Alaskans

Charlie är tacksam för chansen han fått av Bob, och lägger därför ner mycket jobb på Bobs gamla ledningar. Familjerna Selden och Nelson packar ihop efter en framgångsrik säsong.

00:00

Naked and Afraid

Studenten Nicole, som har svart bälte i Taekwondo, paras ihop med den självlärda överlevaren Angel. Duon ger sig ut bland uttorkade sjöbäddar i Nicaragua.

01:10

Gold Rush

Fred bygger en isdamm och gör ett överraskande guldfynd. Tony använder en grävmaskin för att ta sig igenom permafrosten.

02:15

Gold Rush: The Dirt

Guldgrävarna diskuterar toppar och dalar från den senaste guldbrytningssäsongen i Alaska, och det blir mängder med bakom kulisserna-action.

03:20

Expedition X

Josh vill undersöka spöklika observationer och skrämmande ljud som kommer från en övergiven kanal längs floden Potomac. Vad kommer de att upptäcka?

Här hittar du vad som sänds på Discovery Channel idag