Tv-Tablå för Discovery Channel tisdag

Kanalen som gjort dokumentärer till ett begrepp. Här sänds fascinerande dokumentärer om enorma byggprojekt, bilar, maskiner, naturkatastrofer, kriminalteknik och vetenskap mm. Sänder dygnet runt.

TidProgram
06:00

Baggage Battles

Auktionsexperterna åker till en ny auktion för att leta efter billiga objekt som de kan sälja med jättevinst. Men vad stöter de på idag?

06:25

American Chopper

Paul Junior designar en futuristisk motorcykel, men får kämpa för att klara tidsschemat. OCC-teamet bygger en motorcykel i vintage-stil till en förening för skadade krigsveteraner.

07:15

Blowing Up History

I en innovativ studie om Titanic görs nya upptäckter som skulle kunna förklara vad som gick fel de där sista ögonblicken innan fartyget sjönk.

08:05

How It's Made

Se hur vaxfigurer, markiser, smörgåskex och sejdlar i hårdtenn kommer till.

08:30

How It's Made

Fler vanliga föremål sätts under lupp. I det här avsnittet ser vi hur piprensare, stiltonost, elmätare och teleskop görs.

09:00

Wheeler Dealers: Dream Car

Mike och Elvis är fast beslutna att köpa en Mini Countryman till en omtänksam mamma. Men killarna står inför en tuff utmaning när de har 500 pund att spendera, och ingen inbytesbil.

10:05

Kindig Customs

Återigen är Dave nöjd med det senaste bygget, medan KevDogg inte är lika nöjd. Dave har gjort dubbelhytter VW:s, Bugs och Karmann Ghias, men nu tar han sig an något helt annat - och det är ännu mer sällsynt.

11:10

Edge of Alaska

Efter att ha drabbats av en ödesdiger storm får alla hjälpa till för att få staden på fötter igen. Mark måste rensa ut farliga skadade träd innan det är för sent.

12:15

Gold Rush

Tony ber sin son om hjälp med att starta upp i princip varenda anläggning de har. Vid Dominion Creek får Parker ut vartenda uns guld ur sin inmutning. Rick har problem med de låga temperaturerna.

14:25

How It's Made

Vi tar reda på hur uppstoppade fiskar, sirensystem, förpaketerade smörgåsar och ljusstakar tillverkas.

15:00

How It's Made

Vi tar en närmare titt på fler vardagsföremål. Idag får vi veta hur tapiokapudding, snöplogar, hjulångare och fibercementskivor tillverkas.

15:30

Salvage Hunters: The Restorers

Skulptören Nick räddar en söndervittrande trästaty av en kungsörn. Kopparsmeden Ted återanvänder en trasig lanterna, och förgyllaren Ruth förvandlar ett förstört gnistskydd.

16:40

Salvage Hunters: The Restorers

Metallarbetaren Ted förvandlar en illa tilltygad diskbänk. Skulptören Nick arbetar på en trasig trädgårdsvas, och träarbetaren Robin ger nytt liv åt en uppsättning vintagelådor.

17:50

Wheeler Dealers: Dream Car

Carl hade gärna velat äga en klassisk Fiesta RS Turbo, men istället för att spara, spenderar han alla sina pengar på sin familj. Mike är villig att ta en stor risk för att säkra denna drömbil.

18:55

Wheeler Dealers: Dream Car

Killarna försöker hitta en klassisk Nissan Patrol åt surfaren Kerry. Hon lämnar över sin vanliga bil, en VW Touran, som går sönder på väg till garaget.

20:00

Gold Rush: The Dirt

Todd Hoffman diskuterar jättestora klimpar som hittats i Oregon. Parker och hans besättning möter kontroverser och Tony delar med sig av historier från sin resa hem.

21:00

Gold Rush: White Water

En olycka med en airboat kan sätta stopp för denna rekordsäsong och hårt väder kan förvärra situationen.

22:05

America's Backyard Gold

Idaho och Montana är fortfarande rikt på guld. Dave visar hur vanliga guldgrävare tänker utanför ramarna för att få tag på det.

23:10

Alaskan Bush People

Gabe attackeras av en aggressiv struts och förlorar en av sina mest uppskattade ägodelar i tumultet. Dessutom förbereder familjen ägodomen inför vintern.

00:15

Holden Bros Restos

Bröderna installerar en Cummins dieselmotor i en Dodge från 1985. De förvandlar den till en söndagsplåga i klassisk pro street-stil.

01:25

Gold Rush: White Water

En olycka med en airboat kan sätta stopp för denna rekordsäsong och hårt väder kan förvärra situationen.

02:35

America's Backyard Gold

Idaho och Montana är fortfarande rikt på guld. Dave visar hur vanliga guldgrävare tänker utanför ramarna för att få tag på det.

03:40

Moonshiners

Mark och Huck bestämmer sig för att flytta sitt hembränneri längre in i skogen. Mike och Jerry sliter för att fixa sin läckande destillationsapparat.

Här hittar du vad som sänds på Discovery Channel idag