Tv-Tablå för Discovery Channel söndag

Kanalen som gjort dokumentärer till ett begrepp. Här sänds fascinerande dokumentärer om enorma byggprojekt, bilar, maskiner, naturkatastrofer, kriminalteknik och vetenskap mm. Sänder dygnet runt.

TidProgram
06:00

Salvage Dawgs

Mike Whiteside, Robert Kulp och Black Dog-gänget försöker rädda stora och ömtåliga fönster med målat glas i en kyrka i Salisbury, North Carolina.

06:25

Wheeler Dealers

För att fira seriens 20-årsjubileum ska Mike och Elvis restaurera en Ford Fiesta Mark 1 och arrangera seriens största bilträff någonsin.

07:15

Wheeler Dealers

Mike och Elvis tar sig an en Porsche 911 i dåligt skick: den kommer i bitar på en släpvagn. Om de kan få liv i den så ska de ta den på en episk biltur genom Cairngorms.

08:05

Wheeler Dealers

Mike tror att det finns pengar att tjäna på en soft-top Saab 900, men med krånglande koppling och styrning är Elvis bekymrad. Kan de återställa den till dess glansdagar?

09:00

Wheeler Dealers

Mike har gjort ett fynd, en Maserati 4200GT som är till salu för under 10 000 pund. Bilen har en Farrari-motor, men växellådan och kopplingen måste repareras, och det blir inte billigt.

10:05

Naked and Afraid

En före detta amishmedlem och en australiensisk fitnesstränare beger sig in i den hårda colombianska djungeln. Kommer de att överleva de 21 dagarna?

11:10

Blowing Up History

Den röda pyramiden i Dahshur är en revolutionerande megastruktur och den första riktiga pyramiden som byggdes i det forntida Egypten. Experter undersöker vem som lät bygga den och mysteriet bakom dess banbrytande design.

12:15

Blowing Up History

Pompeji var inte den enda romerska stad som förstördes av vulkanen Vesuvius. Här försöker experter hitta nya bevis på en annan bosättning som begravdes i aska.

13:20

Blowing Up History

Hadrianus villa är det största romerska palats som någonsin har byggts. Experter undersöker hemligheter som kan avslöja sanningen bakom en av Roms mest gåtfulla kejsare.

14:25

Wheeler Dealers World Tour

I sitt mest ambitiösa projekt hittills vill Mike och Elvis bygga en hyllning till Paddy Hopkirks vinnande Mini Cooper från 1964. Allt de behöver göra är att se till att den kommer över mållinjen.

15:30

Salvage Hunters

Drew tackar ja till en privat inbjudan till en av de mest magnifika herrgårdarna i landet, Palace House. Han blir imponerad av den stora samlingen av elektriska belysningsarmaturer och andra underbara funktioner.

16:40

Salvage Hunters

Under en resa till Sheffield försöker Drew göra en deal med några otroliga industriella föremål. Senare kollar han in en samling ovanliga jaktföremål i Ludlow.

17:50

Salvage Hunters

Drew tar en shoppingtur i Newcastle för att fylla på sitt lager av viktorianska möbler. Sedan besöker han en storslagen men försummad egendom för att hitta eventuella dolda pärlor.

18:55

Salvage Hunters: The Restorers

Ruths mardrömmar blir verkliga i form av trämaskangripna ljusstakar. Läderexperten Martin räddar ett par 100 år gamla clownskor.

20:00

Salvage Hunters: The Restorers

De skickliga hantverkarnas arbete tar Drew Pritchards fynd tillbaka till liv. Här blir det krävande kunder och hög omsättning. Vi får se hur hårt arbete kan göra skatter av skräp.

21:00

Alien Encounters: Fact or Fiction

En hummerfiskare i Maine återupplever ett hemskt möte som har förföljt honom i flera år. En familj blir vittne till en märklig ljusslinga på himlen.

22:05

Deadliest Catch

Två decennier efter att Sig Hansen för första gången tillät en kamera ombord börjar en ny generation göra anspråk på en bransch som han var med och grundade.

23:10

Gold Rush: Parker's Trail

Parker och hans kompis Danny ser tillbaka på sju turbulenta år. De pratar om de mest anmärkningsvärda ögonblicken som ledde till de vackraste guldfyndigheterna som Parker någonsin har gjort.

01:25

Expedition From Hell: The Lost Tapes

Mickey tappar kontrollen över expeditionen när en spjutbärande ursprungsbefolkning kidnappar dem. Mickey ersätter sin huvudguide med en otränad kvinna som anklagar honom för att ha ett gudskomplex, och teamet hamnar i ett märkligt samhälle.

02:35

Alien Encounters: Fact or Fiction

En hummerfiskare i Maine återupplever ett hemskt möte som har förföljt honom i flera år. En familj blir vittne till en märklig ljusslinga på himlen.

03:40

Salvage Hunters

Drews företag har expanderat och plötsligt behöver han dubbelt så många saker. Han besöker ett lustigt hus i Suffolk och hittar en lada full med grejer från hela världen.

Här hittar du vad som sänds på Discovery Channel idag