Dagens tv-tablå för National Geographic

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC).Sändningstid: Ca 12.00-03.00Språk: EngelskaSv. undertexter: NejText-TV: Nej

TidProgram
06:00

Lawless Island

Efter en storm hjälper Sam och hans son deras granne med en sänkt jolle. Curly Leach ger sig för första gången ut för att fiska kungslax.

07:00

Alaska: The Next Generation

När björnarna börjar vakna igen tvingas Chris och Jessi Morse försvara sitt hem. Sonta och Chevie Roach lär sina ungar överlevnadsteknik. Johnny Rolfe utforskar nya marker på jakt efter mat och paret Rowland slutför livsviktiga byggprojekt.

08:00

Alaska: The Next Generation

Att veta hur man använder det jorden har att ge är vitalt för att överleva i det vilda Alaska. Chevie Roach för vidare kunskaper om fällor till sina barn, medan Alex Javor beger sig ut på okänt territorium i ett försök att säkra mat för vintern.

09:00

Fången på främmande mark

John Alites historia är som tagen ur filmen Maffiabröder. Han var tonåringen från New York som lockades av gansterlivet och började springa ärenden åt den lokala maffian.

10:00

Car S.O.S

En BMW 2002 Turbo behöver hjälp, men det är uppenbart att den legendariska bilen kan bli snäppet för svår att rusta upp.

11:00

Ice Road Rescue

När en lastbil blockerar en huvudled måste Thord undsätta den - men föraren vill inte betala. Thor hotar honom med husarrest.

12:00

Ice Road Rescue

Thord kämpar med att undsätta en lastbil som blockerar ett bergspass, medan otåliga förare försätter honom i livsfara.

13:00

Det bästa av Haverikommissionen

Rumslig förvirring förorsakar många flygolyckor. Även erfarna piloter kan drabbas av dess subtila men dödliga effekter. En förvirrad John F. Keney Jr. Försvinner på vägen till Martha's Vineyard. Högt över Röda Havet tappar en flygkapten orienteringen och kraschar sitt passagerarflygplan. Och utanför Indonesiens kust flyger piloter en Boeing 737 in i en våldsam storm och hamnar på havsbotten.

14:00

Sekunder från katastrof

Den populära skidorten Galtur drabbades av en katastrof när den begravdes under 170000 ton snö.

15:00

Dränerade världshav: Djupdykning

Krig, väder och mänskliga misstag har varit orsaken till de värsta sjöfartskatastroferna i amerikansk historia. Genom att digitalt dränera haven upptäcks hemligheterna bakom dessa katastrofer.

16:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz ger sig an den tvåsitsiga sportbilen Singer Le Mans från 1934. Motorn är i väldigt dåligt skick och ratten har frätat sönder.

17:00

Ice Road Rescue

När en lastbil blockerar en huvudled måste Thord undsätta den - men föraren vill inte betala. Thor hotar honom med husarrest.

18:00

Ice Road Rescue

Thord kämpar med att undsätta en lastbil som blockerar ett bergspass, medan otåliga förare försätter honom i livsfara.

19:00

Haverikommissionen

På väg mot Perth dyker Quantas Airways Flight 72 plötsligt ner över Indiska Oceanen, medan varningsmeddelanden fyller cockpitens skärmar.

20:00

Nordkorea inifrån med Michael Palin

Under färden från Pyongyang passerar Michael under Återföreningsbron som symboliserar landets önskan att Nord och Syd ska återförenas.

21:00

Andra världskriget från ovan

Vi flyger över stridsplatserna från D-Day och Dunkirk, och från luften får vi en unik överblick. Vi kan jämföra dagens lägen med historiska flygfoton.

22:00

Hitlers sista fäste

En pluton av kanadensiska tankjägare engagerar en kolonn av nazistiska Panthertanks på natten.

23:00

Haverikommissionen

I ett försök att undvika åskoväder drabbas ett flygplan av starka vindar som orsakar en krasch med fler än 130 dödsoffer. Tragedin förde dock med sig att en dold dödsfälla upptäcktes och avlägsnades.

00:00

Haverikommissionen

När ett flygplan oväntat får slut på bränsle tar piloten sikte mot en nedlagd flygbas för att nödlanda. Han är dock ovetande om att basen just den dagen används till ett stort familjeevenemang.

01:00

USA:s hårdaste fängelser

En närmare titt bakom gallren i Kaliforniens fängelser. Det blir en resa som reflekterar både tidigare och nuvarande förövare som många anses vara några av landets allra farligaste fångar.

02:00

Fången på främmande mark

Brittiska Stephen Comiskey drog till sig oönskad uppmärksamhet från Saudiarabiens religiösa polis efter en rad olagliga, homosexuella affärer.

03:00

Andra världskriget från ovan

December 1944: Hitler inleder attacken på västfronten, över Belgien och Luxemburg. I de små städerna är de allierade i underläge, och de tyska bataljonerna ställer sina överlägsna vapen mot den amerikanska styrkan.

04:00

Sekunder från katastrof

På mindre än 20 sekunder kollapsar en fem våningar hög byggnad i Seoul och hundratals människor omkommer.

Här hittar du vad som sänds på National Geographic idag