Tv-Tablå för National Geographic måndag

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC).Sändningstid: Ca 12.00-03.00Språk: EngelskaSv. undertexter: NejText-TV: Nej

TidProgram
05:00

To Catch a Smuggler

Nationell säkerhetspersonal i Orange County iscensätter tre drogaktioner under täckmantel som leder till flera gripanden och konfiskering av metamfetamin, fentanyl och vapen. Jordbruksspecialister konfiskerar och förstör förbjudna livsmedel.

06:00

Gordon Ramsay: På ny mark

Gordon Ramsay reser till Alaska Panhandle mitt i vintern för att lära sig överlevnadsteknik och upptäcka Alaskas kök.

07:00

Car S.O.S

Tim Fuzz ger sig in i den bisarra men underbara värld som är Bond Bug, en trehjulig bilflopp. Bilen tillhör en 69-årig man vars dröm om att gå med i Bond Bug-ägarklubben och delta i lopp och utställningar förstördes av Parkinsons sjukdom.

08:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz tar sig an ett verkligt akutfall. Den 53 år gamle ägaren till en Fiat X1/9, Steve, lider av obotlig cancer men vill se sin son köra bilen innan det är för sent.

09:00

Hitlers sista fäste

September 1944. Efter att ha befriat stora delar av Frankrike, Luxemburg och Belgien inleder allierade styrkor en ambitiös plan att avsluta kriget. Operation Market Garden är historiens största luftburna militäroperation, men ett överdrivet självförtroende och felberäkningar fångar allierade styrkor bakom tyskas linjer i desperata försök att inta brohuvuden och inleder en kamp för överlevnad.

10:00

Hitlers sista fäste

December 1944. Fast besluten att återta Antwerpen mobiliserar Hitler en enorm, överraskande offensiv genom Ardennerna mot underbemannade amerikanska linjer. Planen förlitar sig på snabbhet för att få stridsvagnar till Bastogne och sedan Antwerpen innan de allierade hinner mobilisera. USA-styrkor kämpar för att sinka nazisternas avancemang och möjliggöra det legendariska försvaret av Bastogne.

11:00

To Catch a Smuggler

En suspekt passagerare från Nigeria som landar på LAX berättar en historia som inte går ihop. MIA:s jordbruksavdelning, som inspekterar allt från rått kött till jakttroféer, hittar en jätteleverans av ett mystiskt grönt pulver.

12:00

To Catch a Smuggler

HSI bevakar ett hus i samband med en kontrollerad leverans av metamfetamin gömd i en leverans votivljus. En stökig passagerare förorsakar problem i Miami.

13:00

Inside Sydney Airport

Den hektiska julsäsongen tar fart, med tusentals familjer som åker på semester, men flygplatsen stängs när ett oidentifierat vitt pulver upptäcks ombord på ett inkommande flyg.

14:00

Inside Sydney Airport

När blixten slår ned i en ankommande flight blir passagerarna alltmer otåliga medan teknikerna utvärderar skadorna. Allt blir ännu värre när kraftiga vindar leder till att flera startbanor stängs av.

15:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz tar sig an bil nr 100, en MGB från 1978, som också blir deras första elektriska konvertering. Bilen har tidigare tillhört familjefadern Jeff. När denne tragiskt avled efterlämnade han sitt oavslutade MG-projekt.

16:00

Car S.O.S

Tim Shaw och Fuzz Townshend reparerar och bygger om rostiga, men mycket älskade, gamla motorer till sin forna glans runt omkring Storbritannien.

17:00

Haverikommissionen

Flight 302 från Ethiopian Airlines störtdyker efter starten från Addis Abeba och alla ombord omkommer. Detta är den andra dödliga olyckan som involverar Boeing 737 MAX 8 på bara fem månader. När utredare finner att samma mjukvara förorsakat olyckorna får samtliga plan i MAX 8-flottan startförbud tills en lösning hittats.

18:00

Haverikommissionen

Med den unga fotbollsstjärnan Emiliano Sala ombord försvinner plötsligt en Piper Malibu från radarn över Engelska kanalen.

19:00

Secrets of the Octopus

Vi utforskar världens mest extraordinära förvandlare - bläckfisken - från att ändra färg hundratals gånger i timmen till att förändra kroppens form för att efterlikna sina dödligaste fiender.

20:00

Secrets of the Octopus

Bläckfiskar har enastående superkrafter och föddes till världen som föräldralösa barn. De är självlärda genier som kan lösa komplexa problem, utforma strategier och planera för framtiden.

21:00

Secrets of the Octopus

Trots att bläckfiskar anses vara ultimata ensamvargar kan de vara ganska sociala. Från mammor som umgås till samarbeten med andra arter - dessa varelser är mer sociala än man kunnat föreställa sig.

22:00

Underworlds with Mariana Van Zeller

Varje år omsätter försäljningen av mänskliga kvarlevor miljarder dollar världen över. Förvånansvärt nog är denna blomstrande handel ganska dold för allmänheten. Med liten insyn är missbruket stort. Under sin utredning får Mariana veta att vem som helst kan bli offer för människohandel, oavsett om de har valt att donera sin kropp till vetenskapen, få en kremering eller en traditionell begravning.

23:00

Haverikommissionen

Flight 302 från Ethiopian Airlines störtdyker efter starten från Addis Abeba och alla ombord omkommer. Detta är den andra dödliga olyckan som involverar Boeing 737 MAX 8 på bara fem månader. När utredare finner att samma mjukvara förorsakat olyckorna får samtliga plan i MAX 8-flottan startförbud tills en lösning hittats.

00:00

Haverikommissionen

När motorerna stannade på ett United Airlines-plan försökte piloterna landa i Sioux City. Men planet exploderade och hälften av de ombord omkom.

01:00

Europa från ovan

Denna spektakulära flygtur över Turkiet avslöjar varmluftsballonger över Cappadocia, en revolutionerande bro och Europas sista nomader.

02:00

World War II: Secrets From Above

Sommaren 1940: Hårda luftstrider fyller himlen över södra England.

03:00

World War II: Secrets from Above

Den 3 september 1939 sänker en tysk ubåt ett brittiskt passagerarfartyg. Detta är de första skott som avlossas i slaget om Atlanten, en sex år lång kamp för att skära av Storbritanniens livsmedelsleveranser och svälta landet till kapitulation.

04:00

World War II: Secrets From Above

De allierade har intagit norra Frankrikes stränder och beger sig nu ut i en brutal kamp genom fiendens territorium för att återerövra det nazistockuperade Europa.

Här hittar du vad som sänds på National Geographic idag