Tv-Tablå för National Geographic måndag

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC).Sändningstid: Ca 12.00-03.00Språk: EngelskaSv. undertexter: NejText-TV: Nej

TidProgram
05:00

Beskyddare av egyptens skatter

Arkeologer utforskar Egyptens äldsta begravningsplats. Unik åtkomst till de första pyramider som någonsin byggts avslöjar pyramidbyggarnas hemligheter och uråldriga texter kan häjlpa forskarna att knäcka den egyptiska undre världens koder.

06:00

Food Factory

Se hur man gör baba ganoush gjord på äggplantor, äppelstrudel och kakor med chokladbitar i.

06:30

Food Factory

Ett medley med fyra olika bönor, körsbärskoncentrat och äppelcider.

07:00

America's Funniest Home Videos: Djur-versionen

En paraglider möter en känguru, ett skjutsalternativ i tusenfotingform, en egendomsstrid mellan sjölejon, en klippdykarhund, samt att byta ansikte med sina husdjur.

08:00

Gordon Ramsay: På ny mark

Högt uppe i Perus Urabambada befinner sig mästerkocken Gordon Ramsey ute på ett uppdrag. Resandes på motorcykel försöker han avslöja hemligheterna bakom matlagning på hög höjd.

09:00

Fången på främmande mark

Historien om Eddie Padilla, en av grundarna av Brotherhood of Eternal Love, som smugglade knark över den mexikanska gränsen.

10:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz räddar sin första specialbyggda bil någonsin, en radikalt ombyggd VW-bubbla kallad VW Wizard.

11:00

Ice Road Rescue

Thord kämpar med att undsätta en lastbil som blockerar ett bergspass, medan otåliga förare försätter honom i livsfara.

12:00

Ice Road Rescue

Tiden är knapp men polisens tryck högt när Thord kämpar med att få tillbaka en 16-hjulare upp på vägen.

13:00

Haverikommissionen

Ett transportplan kraschar i norra Sverige, och när utredarna går igenom platsen hittar de bevis som avslöjar ett skrämmande mönster.

14:00

Sekunder från katastrof

Amerikanske kongressledamoten Leo Ryan avslöjade den fruktansvärda sanningen bakom Jim Jones religiösa kult djupt inne i Guyanas djungel.

15:00

America's Funniest Home Videos: Djur-versionen

En paraglider möter en känguru, ett skjutsalternativ i tusenfotingform, en egendomsstrid mellan sjölejon, en klippdykarhund, samt att byta ansikte med sina husdjur.

16:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz reser till Skottland för att putsa upp en Lancia Fulvia, årsmodell 1968. Det här italienska mästerverket till bil tillhör Bill som köpte den 1984.

17:00

Ice Road Rescue: Vägkaos!

Uppe i norr ställs Jo Rogers nybörjare inför det ultimata testet när de ska undsätta tre fordon som hamnat utanför vägen. När sedan bogserbilen sjunker ner i ett djupt dike är katastrofen nära.

18:00

Ice Road Rescue

När en stor lastbil från en stor livsmedelsbutik kraschar på E6 ber Jo Roger sin gamle vän och tidigare anställde Roger att göra comeback. I de sydliga bergen upptäcker Thord och Andrzej hur det är att behöva räddas.

19:00

Haverikommissionen

När motorerna stannade på ett United Airlines-plan försökte piloterna landa i Sioux City. Men planet exploderade och hälften av de ombord omkom.

20:00

To Catch a Smuggler

Tull- och gränsskydd räddar heliga afrikanska artefakter och hittar en megaförsändelse med meth på LAX.

21:00

Haverikommissionen

Efter start skakas Japan Airlines 123 av två explosioner, och piloterna försöker hålla kvar sin försvagade 747 i skyn. Sedan planet kraschat in i ett berg blir den därur resulterande katastrofen historiens dödligaste enskilda flygolycka.

22:00

Trafficked With Mariana van Zeller

Mariana undersöker en ny sorts drogsmugglare som börjar vinna mark i Colombias och Brasiliens kokainsmugglarnätverk: las jefas - kvinnliga bossar.

23:00

Det bästa av Haverikommissionen

Utan någon som helst marginal för fel lyckas piloter på något sätt undvika tre katastrofer och landa sina skadade plan. En passagerare sugs ut genom ett fönster sedan Southwest flight 1380 skakas av en explosion mitt i luften.

00:00

Det bästa av Haverikommissionen

Dåligt utbildade piloter kan leda till katastrofer. Efter en blixtnedslag får ett turbopropplan med pendlare att störta i havet och ett ryskt hockeylag dör i en krasch.

01:00

Fången på främmande mark

Den otroliga berättelsen om hur en irakisk soldat tvingades agera dubbelgångare åt Saddam Husseins ytterst labile äldste son, Uday.

02:00

Fången på främmande mark

Tom Hart Dyke och Paul Winder är i Centralamerika för att leta efter vilda orkidéer när de plötsligt kidnappas och tvingas kämpa för sina liv.

03:00

Narco Wars

De latinamerikanska drogkrigen håller på att spåra ur. Trots den biljon dollar som investerats i polisväsendet och de 2,5 miljoner som dött framställs, smugglas och konsumeras mer droger än någonsin.

04:00

Sekunder från katastrof

I juni 1988 miste 56 personer livet i vad som fram till då var den värsta tågolyckan i Frankrike.

Här hittar du vad som sänds på National Geographic idag