Tv-Tablå för National Geographic fredag

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC).Sändningstid: Ca 12.00-03.00Språk: EngelskaSv. undertexter: NejText-TV: Nej

TidProgram
05:00

Det bästa av Haverikommissionen

Tre katastrofala kollisioner på startbanan leder till samma angelägna fråga: hur kunde två flygplan hamna på samma bana samtidigt?

06:00

Lawless Island

När vintern drar in över sydöstra Alaska måste invånarna i den avlägsna byn Port Protection slåss mot dödliga förhållanden för att överleva.

07:00

Alaska: The Next Generation

I takt med att vintern fortskrider måste Alaskas invånare övervinna naturens utmaningar för att kunna fortsätta leva sina offgrid-livsstilar.

08:00

Gordon Ramsay: På ny mark

Gordon Ramsay upptäcker det isolerade Tasmanien söder om Australiens fastland. Här utforskar han öns orörda natur, dyker efter kräftor i hajrika vatten, undviker giftormar i bushen på jakt efter lokala örter, fiskar forell och samlar in unik honung.

09:00

Fången på främmande mark

Tim Schrader lämnade Australien för att jobba som lärare i Bangkok. När pengarna tog slut gick han med på att smuggla heroin och åkte fast.

10:00

Car S.O.S

Hälsoproblem har stoppat Steve från att reparera sin Aston Martin DB6. Fuzz tittar närmare på motorn, och Tim letar efter rätt reservdelar.

11:00

Ice Road Rescue: Vägkaos!

Arktiska stormar för med sig den kallaste vintern på decennier, men isvägarnas hjältar låter sig inte avskräckas av temperaturer på minus 30 grader, utan fortsätter att riskera sina liv för att rädda förare i fara.

12:00

Ice Road Rescue

Arktiska stormar för med sig den kallaste vintern på decennier, men isvägarnas hjältar låter sig inte avskräckas av temperaturer på minus 30 grader, utan fortsätter att riskera sina liv för att rädda förare i fara. I syd möter Thord och Bjoern oväntade hot och rivaliserande företag. I Overhalla återvänder Jo Roger efter en skada, redo att bevisa att han är den obestridde ledaren i Norden.

13:00

Det bästa av Haverikommissionen

En 747 som möts av en tyfon kraschar på startbanan i Taiwan. I Detroit hinner en DC-9 nätt och jämnt lyfta innan den förvandlas till en 1,5 km lång samling brända vrakrester. Och i Madrid begår en distraherad besättning ett ödesdigert misstag.

14:00

Sekunder från katastrof

När ett hotell kollapsar i Singapore 1986 begravs de boende under rasmassorna. Räddningsmanskapet lyckas dra fram 17 personer, men 33 omkommer.

15:00

Gordon Ramsay: På ny mark

Gordon Ramsay får se både noshörningar, giraffer, zebror och flodhästar i Sydafrikas dramatiska vildmark i KwaZulu-Natal. Här lär han sig tillaga zulukrigarnas traditionella rätter och hemligheterna bakom braai-grilltekniken.

16:00

Car S.O.S

Efter en incident kan inte ägaren Duncan restaurera sin ikoniska, italienska Fiat 500 från 1067. Därför tar sig Tim och Fuzz an uppdraget.

17:00

Ice Road Rescue: Vägkaos!

Den här gången tar Thord och Bjørn sig an en 16 timmar lång maratonräddning för att förhindra att en instabil lastbil ramlar nerför en brant sluttning med en stor sjö nedanför.

18:00

Ice Road Rescue

Thord och Bjørn tvingas ut i en av Norges värsta stormar på tio år. De måste rädda en lastbil som har blåst av vägen. Bjørn ger Svein Arne en lektion i hur tyngdlagen fungerar, medan Stig skickas ut på sitt första solouppdrag.

19:00

Haverikommissionen

Under en flygning från Amsterdam till Cardiff rapporterar besättningen på KLM Cityhopper Flight 433 ett fel med motorn och vänder tillbaka mot flygplatsen. Just som planet ska ta mark lutar turbopropmotorerna kraftigt åt höger så att ena vingen nuddar marken. Planet kraschar och bryts itu på en åker intill landningsbanan. Av de 24 ombord överlever alla utom kaptenen och två passagerare.

20:00

Haverikommissionen

Ett plan åker av banan och börjar brinna. Alla överlever och utredarna ska finna orsaken.

21:00

Beskyddare av egyptens skatter

Arkeologer undersöker det forntida Egyptens mest berömda kvinnliga farao, Kleopatra. I Dendera ser vi hur Kleopatra utnyttjade religionen för att nå sina mål.

22:00

Secrets of the Ancient Builders

Påskön är en av de mest isolerade platserna på jorden. Men dess invånare, Rapa Nui, har lämnat efter sig ett exceptionellt kulturarv, framför allt genom hundratals Moai - de distinkta jättestatyerna av stenhuvuden.

23:00

Haverikommissionen

När Eastern Airlines-planet skulle landa blev piloterna oroliga att landningsstället inte var låst. Orsakade bristande koncentration kraschen?

00:00

Haverikommissionen

År 2006 kolliderade ett splitternytt jetplan med ett passagerarplan i Brasilien. Inget av planen hade rapporterat om några problem via radion.

01:00

Romarrikets försvunna skatter

Arkeologer inleder nya utgrävningar I Pompeji för att avslöja berättelser om dem som levde och dog där. I en kamp mot klockan finner de ett offerkranium, avslöjar ledtrådar från en gravkammare och en mumifierad kropp.

02:00

Fången på främmande mark

När Susan Haglof förfalskade ett födelsebevis i Egypten riskerade hon både fängelse och att förlora sitt adopterade barn.

03:00

Europa från ovan

En spektakulär flygresa över Grekland avslöjar antika monument, kloster belägna högt uppe på klippor och toppmodern ingenjörskonst.

04:00

Sekunder från katastrof

Den 28 januari 1986 försökte rymdfärjan Challenger skriva historia genom att ta den första civila människan ut i rymden, men 73 sekunder efter starten omgavs rymdfärjan av ett eldmoln.

Här hittar du vad som sänds på National Geographic idag