Tv-Tablå för National Geographic tisdag

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC).Sändningstid: Ca 12.00-03.00Språk: EngelskaSv. undertexter: NejText-TV: Nej

TidProgram
05:00

Inside Sydney Airport

Efter nio månaders utbildning vid gränspolisen blir labradoren Warner lite nervös inför sin första dag som officiell droghund på en flygplats. Säkerhetsansvariga testar sina team genom att försöka smuggla en falsk bomb förbi dem.

06:00

Gordon Ramsay: På ny mark

Gordon Ramsay upptäcker det isolerade Tasmanien söder om Australiens fastland. Här utforskar han öns orörda natur, dyker efter kräftor i hajrika vatten, undviker giftormar i bushen på jakt efter lokala örter, fiskar forell och samlar in unik honung.

07:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz reser till Skottland för att ta sig an en Toyota Supra Mk.4 från 1993 som ägs av den före detta tävlingsmotorcyklisten Lisa.

08:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz ger sig av till Rochdale för att rädda en Opel Manta GTE, en sällsynt tysk klassiker från 80-talet. Bilen tillhör Alan, som älskade sin Manta så högt att han inte ville göra sig av med den ens när den körde av vägen.

09:00

Hitlers sista fäste

Fem månader efter Dagen D ankommer markkriget äntligen till tysk mark när brittiska soldater anfaller Hitlers ökända Siegfriedlinje.

10:00

Hitlers sista fäste

Medan Hitler inleder sin beryktade operation \"Wacht am Rhein\" i december 1944 försöker tyska stridsvagnar desperat nå Antwerpens hamn i början av det som kom att kallas Ardenneroffensiven.

11:00

To Catch a Smuggler

HIS-agenter följer ett ev. möte mellan en av deras agenter och en smugglare som ska leverera stora mängder metamfetamin i Atlanta. CBP-agenter i New York upptäcker en kvinnlig passagerare med ett antal kokainfyllda ballonger på och inuti kroppen.

12:00

To Catch a Smuggler

HSI stör en internationell metamfetaminring och CBP beslagtar den största illegala lasten av hajfenor i Miamis historia.

13:00

Inside Sydney Airport

Helgfirare och pendlare som återvänder hem gör fredagar alltid hetsiga. Idag får personalen hantera ett akutfall för en flygambulans, säkerhetsbrott, illegala droger och en missnöjd passagerare.

14:00

Inside Sydney Airport

Flygplatsen i Sydney är en stad i en stad, där tusentals anställda jobbar dygnet runt. Från att byta en vindstrumpa till att måla en startbana mitt i natten eller släcka en potentiellt katastrofal brand - här finns inte en enda tråkig sekund.

15:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz åker till Dorset för att hämta en Renault Alpine GTA från 1987. Bilen tillhör den före detta datateknikern David, som tyvärr har drabbats av ohälsa, vilket gör att hans älskade bil inte kan lämna garaget.

16:00

Car S.O.S

År 1988 dog Johns fru i cancer. John blev plötsligt ensamstående förälder till tre små barn. Han hade inte längre tid för sin Ford Mustang, men nu ska Tim och Fuzz fixa till den.

17:00

Haverikommissionen

China Airlines Flight 676 närmar sig Taipei i ett allt kraftigare oväder och stannar, faller ner från himlen och blir en pannkaka på en trafikerad väg. Det är den värsta flygkatastrofen i landets historia och kräver livet av alla 196 personer ombord och sex invånare på marken. Och allt beror på 11 förbryllande sekunder då ingen av piloterna tog kontroll över planet.

18:00

Haverikommissionen

En kraftig explosion river upp ett hål i en 747:a över Hawaii, och spåren leder till slut utredarna till en katastrofal kortslutning.

19:00

Haverikommissionen

Piloterna på Pilgrim Airlines Flight 458 gör en heroisk landning på en frusen Rhode Island-reservoar.

20:00

Inside North Korea's Dynasty

Nuclear Family börjar när det kalla kriget slutar. Sovjetunionen föll vilket gjorde att Nordkorea förlorade deras ekonomiska stöd som hade burit landet i ett halvt sekel. När Kim Jong Il tar kontroll över landet, startar han ett kärnvapenprogram.

21:00

Hitlers sista fäste

September 1944. Efter att ha befriat stora delar av Frankrike, Luxemburg och Belgien inleder allierade styrkor en ambitiös plan att avsluta kriget. Operation Market Garden är historiens största luftburna militäroperation, men ett överdrivet självförtroende och felberäkningar fångar allierade styrkor bakom tyskas linjer i desperata försök att inta brohuvuden och inleder en kamp för överlevnad.

22:00

World War II: Secrets From Above

Sommaren 1940: Hårda luftstrider fyller himlen över södra England.

23:00

Haverikommissionen

Efter att ha lyft under en storm kraschar en ny 737:a över västra Afrika och utredare anländer snart. Fastän utredarna lyckas identifiera det fatala misstag som utlöste tragedin avslöjar de också en dödlig rad problem.

00:00

Haverikommissionen

När motorerna stannade på ett United Airlines-plan försökte piloterna landa i Sioux City. Men planet exploderade och hälften av de ombord omkom.

01:00

Europa från ovan

Denna spektakulära luftfärd avslöjar Norge på ett helt nytt sätt. Flygande kameror avslöjar tekniken bakom världens längsta undervattenskabel, svävar över huskies och fångar Norges mest tursamma brevbärare på hans fantastiska rutt från ö till ö. Längs detta enorma och vilda landskap som formats av glaciärer avslöjar vi den revolutionerande arkitektur som förvandlar Norges kust.

02:00

Haverikommissionen

Ett passagerarplan närmar sig en avlägsen flygplats när det mystiskt försvinner. Rök från en närbelägen bergstopp för räddningsmanskapet till vraket. Det är nu upp till utredarna att ta reda på varför inget av teamen försökte förhindra tragedin.

03:00

Haverikommissionen

Bara några minuter efter start utbryter en brand på Saudia Flight 163. Besättningen lyckas vända L-1011:an och landa i Riyadh, men sedan slukar branden snabbt planet och dödar alla 301 personer ombord. Det är en av de dödligaste flygkatastroferna genom tiderna, och det är upp till utredarna att fastställa både orsaken till branden - och varför den spred sig så snabbt när planet väl stod på marken.

04:00

Haverikommissionen

Efter en fyra timmar lång flygning närmar sig PenAir 3296 en ökänt svår landningsbana på en ö i Alaska. Utan utrymme för fel landar deras tvåmotoriga turbojetplan. Men besättningen kan inte stanna planet, som skenar utför landningsbanan.

Här hittar du vad som sänds på National Geographic idag