Tv-Tablå för National Geographic tisdag

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC).Sändningstid: Ca 12.00-03.00Språk: EngelskaSv. undertexter: NejText-TV: Nej

TidProgram
05:00

Det bästa av Haverikommissionen

Om piloterna inte är beredda när landningsbanan syns kan en landning snabbt förvandlas till en tragedi. Ett indonesiskt passagerarplan under inflygning kommer in med katastrofalt hög fart. Utan förvarning ställs en Delta-besättning inför en dödlig storm just före landningen i Dallas. Tragedi drabbar San Francisco när en Boeing 777 missar landningsbanan.

06:00

Food Factory

Vilka är ursprungen till samhällets populäraste kulinariska produkter? Vi går bakom kulisserna och ser hur en mängd olika konsumtionsvaror tillverkas.

06:30

Food Factory

Hur kakor i form av pumpalyktor, sockradmajs, klubbor och skrämmande gummibjörnar tillverkas, från råmaterial till färdiga produkter.

07:00

America's Funniest Home Videos: Djur-versionen

En nyfiken apa slår sönder ett fönster, en svartbjörn tittar in för ett poolparty, en pojke lyckas nätt och jämnt undvika hajar utanför Bahamas, en liten alligator kommer på oväntad visit, och en ekorre plöjer sig fram genom djup snö.

08:00

Wicked tuna: nord vs syd

När antalet båtar från norr ökar är syd rädda att en invasion är på gång. Nu måste de öka tempot och få in tonfisk illa kvickt.

09:00

Fången på främmande mark

John Alites historia är som tagen ur filmen Maffiabröder. Han var tonåringen från New York som lockades av gansterlivet och började springa ärenden åt den lokala maffian.

10:00

Fången på främmande mark

I en berättelse, som tagen ur The Wire, får vi följa Baltimorelangaren Davon Mayer. Han har talang för att tjäna snabba pengar och när han grips av två poliser tvingar de honom att langa för deras räkning istället för att gripa honom.

11:00

Dränerade världshav

Havsdjupens mest spännande och ikoniska mysterier, på några av världens mest spektakulära platser, lösta av orädda arkeologiska detektiver och återskapade med hjälp av fantastiskt realistisk datorgrafik.

12:00

Dränerade hav: Underjordens skurkar

Attacken på Pearl Harbor kom som en överraskning för den amerikanska flottan och gick in i historieböckerna. Vi undersöker havsbotten, där avancerad skanning avslöjar de dolda japanska ubåtarna och jaktplanen som sänkte amerikansk flygplan.

13:00

Europa från ovan

En spektakulär luftfärd över Tyskland avslöjar en fabrik lika stor som en stad, ett sagoslott och världens största landgående fordon.

14:00

Sekunder från katastrof

En kort tid efter 9/11-attackerna störtade ett plan i Queens i New York. Se vad som orsakade olyckan och hur den skakade om flygbranschen.

15:00

Car S.O.S

Den gamla bubblan Boris ansågs vara en pärla, men på senare år har den bara samlat damm i ett garage. Nu blir det teamets uppgift att fixa till den.

16:00

Car S.O.S

Dick Masters jeep överlevde andra världskriget men förstördes i en mordbrand. Killarna påbörjar därför en snabbrenovering för att överraska Dick.

17:00

Ice Road Rescue

Efter en tids varma temperaturer kan bossen Thord dra en suck av lättnad när det börjar snöa. I snöstormen åker en 20 ton tung lastbil av vägen och en bil ner i ett dike. Thord beslutar sig för att rädda dem. Han behöver alla jobb han kan få för att hålla företaget på fötter. På Bjorns territorium fastnar en förare i ett bergpass. Han har glömt att sätta på snökedjorna, vilket irriterar Bjorn.

18:00

Ice Road Rescue

Katastrofer blir ofta följden när internationella lastbilschaufförer försöker manövrera på norska vintervägar. Bossen Thord ger sig ut för att hjälpa dem. Föraren satte inte på snökedjorna korrekt och fastnade i en farlig sväng. Ensamvargen Bjorn ger sig ut till en liknande situation. Bjorn blir arg när han inser att föraren mycket vårdslöst försökt köra uppför en kulle utan kedjor.

19:00

Haverikommissionen

Självmordspiloter kan förorsaka enorm förintelse, från en 737 som kraschar i Indonesiens djungel till en Airbus A-320 som kraschar i de franska Alperna.

20:00

Nazisternas megabyggen

Bismarck och Tirpitz var slagskepp av enorma proportioner. De var symboler för Tredje riket och jagades av de allierade.

21:00

History: The Interesting Bits

Genom historien har män och kvinnor ägnat sig åt att samla in så mycket rikedom som möjligt; gamla pengar, nya pengar, till och med blodspengar. Men hur fick de pengarna, hur spenderade de dem och var de lyckligare än vi andra?

22:00

Hitlers sista fäste

September 1944. Efter att ha befriat stora delar av Frankrike, Luxemburg och Belgien inleder allierade styrkor en ambitiös plan att avsluta kriget. Operation Market Garden är historiens största luftburna militäroperation, men ett överdrivet självförtroende och felberäkningar fångar allierade styrkor bakom tyskas linjer i desperata försök att inta brohuvuden och inleder en kamp för överlevnad.

23:00

Haverikommissionen

En explosion I luften skakar Southwest Airlines 1380. Medan piloterna kämpar för att återfå kontrollen gör besättningen en hemsk upptäckt.

00:00

Haverikommissionen

Ett privatjet som flyger affärsresenärer till Akron i Ohio kraschar in i ett bostadshus mindre än tre kilometer från startbanan, och samtliga nio ombord omkommer. Utredarna genomsöker vraket men finner få ledtrådar.

01:00

Fången på främmande mark

Michael Singh förlorar sitt jobb och går in i en depression, tills han en dag erbjuds jobbet som en kokainsmugglare.

02:00

Fången på främmande mark

Det här är historien om den 28 åriga kanadensiskan Tabitha Ritchie vars liv tog en ny vändning när hon åkte fast för knaksmuggling ut från Colombia.

03:00

Trafficked With Mariana van Zeller

Över 750 000 bilar stjäls årligen I USA - en var 42:a sekund - och många av dem skeppas utomlands. Trots insatser nyligen varnar polismyndigheterna för en epidemi med stulna bilar som smugglas till Västafrika, där de inbringar högre priser.

04:00

Sekunder från katastrof

1999 fattade en lastbil eld i Mont Blanc-tunneln. Efter en våldsam eldsvåda som varade i 53 timmar hade 39 människor mist livet.

Här hittar du vad som sänds på National Geographic idag