Tv-Tablå för National Geographic torsdag

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC).Sändningstid: Ca 12.00-03.00Språk: EngelskaSv. undertexter: NejText-TV: Nej

TidProgram
06:00

Gordon Ramsay: På ny mark

Gordon ställs mot två före detta adepter i Storbritannien och sin egen dotter i Costa Rica för att vinna lokalbefolkningens gillande i tre episka matlagningsutmaningar.

07:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz åker till Wolverhampton för att ta sig an en Jaguar XJ-S V12 från 1980, en fantastisk brittisk tourer som tyvärr försummats helt.

08:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz beger sig till Dorset för att hämta en Ford Escort MK2 RS2000. Bilen tillhör egenföretagaren Mike. När hans son blev inblandad i en bilolycka slutade Mike arbeta för att istället hjälpa sonen genom en fyra år lång rehabilitering.

09:00

Hitlers sista fäste

Mars 1945. I takt med att allierade styrkor radar upp sig längs Rhen för att invadera Nazityskland slåss generalerna om äran att bli den förste att korsa floden. Hitler har beordrat att ingen bro får falla i de allierades händer. När en överraskande möjlighet plötsligt dyker upp startar en dramatisk kapplöpning för att inta en intakt övergång, något som skulle kunna förändra krigets gång.

10:00

Hitlers sista fäste

Amerikanska fallskärmsjägare landsatta I Frankrike inför Dagen D slåss mot nazistiska trupper om en viktig bro bakom fiendens linjer.

11:00

To Catch a Smuggler

I Miami intervjuar HSI en venezuelan som svalt 85 kokaintabletter. I Atlanta söker jordbruksspecialister igenom afrikanska föremål på jakt efter invasiva skadedjur.

12:00

To Catch a Smuggler

CBP upptäcker fyra kilo kokain. HSI följer väskan från Miami till Atlanta i syfte att spränga en nationell smugglarliga. CBP Miami undersöker en postleverans och hittar två misstänkta paket som skulle kunna innehålla narkotika.

13:00

Inside Sydney Airport

Under en simulerad flygplanskrasch stänger farliga vindar 2 startbanor, ett strömavbrott släcker ned informationstavlorna och larmet går på grund av en explosion inne på en passagerarterminal.

14:00

Inside Sydney Airport

Efter nio månaders utbildning vid gränspolisen blir labradoren Warner lite nervös inför sin första dag som officiell droghund på en flygplats. Säkerhetsansvariga testar sina team genom att försöka smuggla en falsk bomb förbi dem.

15:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz reser till en lada i Somerset, där en sliten Jeep Grand Cherokee förvaras. Bilen tillhör den före detta soldaten Ben som, efter att ha drabbats av livsförändrande skador i tjänsten, har tagit sig an uppgiften att hjälpa andra.

16:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz reser till Oxfordshire för att hämta en Porsche 911 Targa från 1973. Denna slitna bil tillhör Ben, och har så gjort i runt 35 år.

17:00

Haverikommissionen

Efter en fyra timmar lång flygning närmar sig PenAir 3296 en ökänt svår landningsbana på en ö i Alaska. Utan utrymme för fel landar deras tvåmotoriga turbojetplan. Men besättningen kan inte stanna planet, som skenar utför landningsbanan.

18:00

Haverikommissionen

Efter ett fyra dagar långt underhållsstopp får piloterna ombord på Colgan Air 9446 kämpa för att hålla sin Beech 1900 i luften. Och fastän de på något sätt lyckas vända tillbaka mot flygplatsen störtdyker planet rakt ner i vattnet utanför Cape Cod.

19:00

Haverikommissionen

Efter att ett DC-8 lastplan med endast tre fungerande motorer kraschar vid start i Kansas City, avslöjar utredarna ett fel i piloternas utbildning.

20:00

Rewind the '90s

Från en tecknad familj på bästa sändningstid som bråkade med presidenten till en show om ingenting - 1990-talet rev sönder regelboken för komedi, återupplivade gamla ikoner och gav upphov till nya djärva röster.

21:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz tar sig an en av Tysklands mest ikoniska bilar - en BMW E30 Alpina. Bilen tillhör Maz som har en genetisk sjukdom. När killarna kommer igång ställs de inför en chockerande utveckling.

22:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz börjar restaurera en Ford Fiesta XR2. Ägaren Brian ville restaurera bilen själv, men hälsoproblem satte stopp för hans planer. Nu är de fast beslutna att få ut bilen på vägarna igen.

23:00

Haverikommissionen

Ett passagerarplan närmar sig en avlägsen flygplats när det mystiskt försvinner. Rök från en närbelägen bergstopp för räddningsmanskapet till vraket. Det är nu upp till utredarna att ta reda på varför inget av teamen försökte förhindra tragedin.

00:00

Haverikommissionen

På väg till ön San Andres skakas Aires Flight 8250 av en tropisk storm. Även om besättningen är medvetna om det intensiva vädret skakas planet av kraftiga vindar och kraftigt regn under inflygningen och kraschar precis vid landningsbanan.

01:00

Europa från ovan

En spektakulär flygtur över Ungern, från Budapests färgglada hustak till en verklig spökstad och Europas största isrink.

02:00

Inside North Korea's Dynasty

I decennier levde Korea under Japans imperialistiska regler. Men 1912 föds ett barn, Kim Il Sung. Det här är historien om hur en okänd gerillakämpe stiger till makten, tar fullständig kontroll över sitt land och gör sig till en gud i folkets ögon.

03:00

Inside North Korea's Dynasty

The Son of God skildrar den unika far och son-relationen ytterligare, av Kim Il Sung och uppkomsten av hans son Kim Jong Il. Jong är en osannolik efterträdare till sin far. Han är inte en krigare, han är besatt av biofilmer, särskilt James Bond.

04:00

Inside North Korea's Dynasty

Nuclear Family börjar när det kalla kriget slutar. Sovjetunionen föll vilket gjorde att Nordkorea förlorade deras ekonomiska stöd som hade burit landet i ett halvt sekel. När Kim Jong Il tar kontroll över landet, startar han ett kärnvapenprogram.

Här hittar du vad som sänds på National Geographic idag