Tv-Tablå för National Geographic onsdag

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC).Sändningstid: Ca 12.00-03.00Språk: EngelskaSv. undertexter: NejText-TV: Nej

TidProgram
05:00

Fången på främmande mark

När den laglydige vapenförsäljaren Peter Bleach tillfrågas om att leverera vapen till en terroristorganisation går han med på att bli mullvad för den brittiska underrättelsetjänsten för att förhindra en massaker på oskyldig människor.

06:00

Europa från ovan

En spektakulär luftfärd över Tyskland avslöjar en fabrik lika stor som en stad, ett sagoslott och världens största landgående fordon.

07:00

Car S.O.S

General Motors gav sig sent ut på GTi-marknaden, men när de väl kom till kalaset hade de något fantastiskt att erbjuda.

08:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz åker till Eastbourne för att i hemlighet förvandla en Mini Cooper S från 1962 till en Monte-Carlo-vinnande kopia.

09:00

Hitlers sista fäste

Amerikanska fallskärmsjägare landsatta I Frankrike inför Dagen D slåss mot nazistiska trupper om en viktig bro bakom fiendens linjer.

10:00

Hitlers sista fäste

Fem månader efter Dagen D ankommer markkriget äntligen till tysk mark när brittiska soldater anfaller Hitlers ökända Siegfriedlinje.

11:00

To Catch a Smuggler

HIS-agenter följer ett ev. möte mellan en av deras agenter och en smugglare som ska leverera stora mängder metamfetamin i Atlanta. CBP-agenter i New York upptäcker en kvinnlig passagerare med ett antal kokainfyllda ballonger på och inuti kroppen.

12:00

To Catch a Smuggler

I Miami intervjuar HSI en venezuelan som svalt 85 kokaintabletter. I Atlanta söker jordbruksspecialister igenom afrikanska föremål på jakt efter invasiva skadedjur.

13:00

Närbild - Dubais flygplats

Vid ett av världens största flygnav har tulltjänstemannen Hassan fångat en smugglare som bär på 2 000 flaskor med olaglig, receptbelagd medicin.

14:00

Närbild - Dubais flygplats

Tullpoliser hittar heroin för miljontals dollar, levande ormar påträffas i en passagerares väska och ett plan tvingas nödlanda.

15:00

Car S.O.S

Ford Cosworth betraktades en gång i tiden som en bil med klass men för Darren påminner den bara om en familjetragedi. Kan teamet fixa till den.

16:00

Gordon Ramsay: På ny mark

Från södra Indiens kust till dess berg avslöjar kökschef Ramsey de komplexa smaker som gjort regionen känd som centrum för världens kryddhandel.

17:00

Haverikommissionen

Vi ser vad som gick snett i flyghistoriens värsta luftkollision när ett kazakhstanskt och ett saudiarabiskt plan krockade.

18:00

Gordon Ramsay: På ny mark

Gordon besöker Islands västkust för att upptäcka lokala ingredienser och matlagningstekniker som använder vulkanerna på ön.

19:00

Europa från ovan

Denna spektakulära luftfärd avslöjar Island på ett helt nytt sätt. Drönare följer arkeologer som bekämpar vulkanutbrott för att rädda vikingahistoria, skildrar sällsynta knölvalar samt avslöjar koreograferade snöplogar som försöker hålla flygplatsen snöfri om vintern. Över hela detta land av eld och is får vi sväva ovanför de moderna arkitektoniska under som blänker i Islands dramatiska landskap.

20:00

Forntidsmänniskornas hemligeter

Mänskliga kvarlevor upptäcks nära Croghan Hill, Irland. Utredningen tar en vändning när myndigheterna inser att kroppen inte är en aktuell försvunnen person eller mordoffer, utan snarare en som är tusentals år gammal.

21:00

Life Below Zero: First Alaskans

Nalu och Daniel Apassingok går på säljakt, Tig Strassburg tar med sina söner på andjakt på förfädernas mark, Marvin Agnot fiskar med sina brorsöner och Joel Jacko reparerar taket på sin stuga.

22:00

Life Below Zero: Next Generation

När vintern närmar sig är behoven av att jaga, skörda och bygga högsta prioritet.

23:00

Det vilda Norden

Programmet avslöjar en enorm, frusen vildmark kännetecknad av ett unikt vilt djurliv, uråldriga traditioner och en kamp mot otroligt tuffa vintrar.

00:00

Haverikommissionen

Skakade av en explosion som sliter sönder båda högermotorerna från vingen, klarar piloterna av Transair 671 en mirakulös landning på ett franskt militärflygfält.

01:00

Andra världskriget från ovan

Vi flyger över stridsplatserna från D-Day och Dunkirk, och från luften får vi en unik överblick. Vi kan jämföra dagens lägen med historiska flygfoton.

02:00

Car S.O.S

Killarna är i Danmark för att fixa till en sjuk mans älskade 1968 Volvo Amazon. Kan de få den klar innan det är för sent för honom att köra den?

03:00

Enfaldiga experiment

Upptäck hur man kan skämma ut, skada och förnedra sig själv när man ska ta fast andra, bränner däck på en motorcykel eller står på en skateboard.

03:30

Enfaldiga experiment

I detta avsnitt får vi lära oss på hur många sätt man kan förnedra sig när man vulkansurfar, svingar i trapets eller kör offroad i en leksaksbil.

04:00

Fången på främmande mark

Garrain Jones växer upp i ett fattigt hem i Missouri City, Texas. I jakt på pengar och berömmelse reser han till Los Angeles där han jobbar som strippa. Framgångarna leder till en karriär som modell, men allt rinner honom ur händerna.

Här hittar du vad som sänds på National Geographic idag