Tv-Tablå för National Geographic onsdag

Fantastiska naturprogram, fascinerande dokumentärer och inträngande vetenskapsprogram. Fältexpeditioner, forskningsprojekt, djur och natur, arkeologi m m. (06.00-12.00 visas program från systerkanalen CNBC).Sändningstid: Ca 12.00-03.00Språk: EngelskaSv. undertexter: NejText-TV: Nej

TidProgram
05:00

Car S.O.S

Pojkarna åker till Essex för att renovera en riktig superbil från 1970-talet, känd för att förvandlas till en ubåt i en James Bond-film. Men just denna bil har inte startat på tjugo år.

06:00

Europa från ovan

En spektakulär luftfärd över Tyskland avslöjar en fabrik lika stor som en stad, ett sagoslott och världens största landgående fordon.

07:00

Europa från ovan

På den här svindlande luftfärden får vi se Storbritannien som vi aldrig sett det förut. Flygande kameror svävar över Giant's Causeway där skräpplockare på vattenskoter städar upp längs kusten.

08:00

Car S.O.S

Tim och Fuzz beger sig till Dorset för att hämta en Ford Escort MK2 RS2000. Bilen tillhör egenföretagaren Mike. När hans son blev inblandad i en bilolycka slutade Mike arbeta för att istället hjälpa sonen genom en fyra år lång rehabilitering.

09:00

Fången på främmande mark

Året 1972 i luften på väg tillbaka från Mexico med ett plan fullt med knark går allt fel för andrepiloten Jim PapRocki när planet överhettas långt långt från gränsen till USA.

10:00

Fången på främmande mark

Martin Garnett är en framgångsrik bilförsäljare men vill ta snabbare kliv framåt. Viljan att tjäna pengar tar överhanden och han går med på att smuggla knark från Thailand. Det verkar vara enkelt men konsekvenserna förändrar hans liv för alltid.

11:00

To Catch a Smuggler

HIS-agenter följer ett ev. möte mellan en av deras agenter och en smugglare som ska leverera stora mängder metamfetamin i Atlanta. CBP-agenter i New York upptäcker en kvinnlig passagerare med ett antal kokainfyllda ballonger på och inuti kroppen.

12:00

To Catch a Smuggler

Som ett led I en gemensam insats under Super Bowl LIV konfiskeras mer än 176000 förfalskade föremål. HSI i Atlanta genomför en kontrollerad leverans av ett urholkat lastbilsbatteri fyllt med heroin. Och HSI i New York spårar en misstänkt knarkkurir.

13:00

Det bästa av Haverikommissionen

När ett passagerarplan störtar i de kaliforniska bergen hittar haveriutredarna avgörande bevis bland spillrorna. En 747:a exploderar över Atlanten. Efter en rutinlandning uppslukas ett passagerarplan i Taiwan av en förödande brand.

14:00

Det bästa av Haverikommissionen

En DC-10 förlorar all hydraulik när en motor exploderar över Iowa. Besättningen på Qantas Flight 32 översköljs av larm när en explosion skakar deras enorma A-380.

15:00

Haverikommissionen

När British Midland Flight 92 drabbas av en brand i ena motorn försöker piloterna landa. Innan de kan sätta sig i säkerhet havererar den andra.

16:00

Haverikommissionen

Flygbolagschefen Niki Lauda hjälper till att utreda varför Lauda Air flight 004 störtdök och kraschade.

17:00

Ice Road Rescue

Arktiska stormar för med sig den kallaste vintern på decennier, men isvägarnas hjältar låter sig inte avskräckas av temperaturer på minus 30 grader, utan fortsätter att riskera sina liv för att rädda förare i fara. I syd möter Thord och Bjoern oväntade hot och rivaliserande företag. I Overhalla återvänder Jo Roger efter en skada, redo att bevisa att han är den obestridde ledaren i Norden.

18:00

Ice Road Rescue: Vägkaos!

Arktiska stormar för med sig den kallaste vintern på decennier, men isvägarnas hjältar låter sig inte avskräckas av temperaturer på minus 30 grader, utan fortsätter att riskera sina liv för att rädda förare i fara.

19:00

Ice Road Rescue

Arktiska stormar ger de lägsta temperaturerna på tio år. Men vintervägens hjältar stoppas inte av minus 30 grader, och de riskerar sina liv för att rädda förare i nöd. Thord och Bjørn möter oväntade hot och gamla rivaler.

20:00

Life Below Zero: First Alaskans

När solen inte går ner avstår Alaskas ursprungsbefolkning från sömn för att istället utnyttja midnattssolen. Tig Strassburg tar med sig sina tre äldsta barn på flodjakt. Marcella White och hennes familj utnyttjar näringskedjan. Joel Jacko bygger en timmerstuga, och Jody Potts-Joseph slåss mot den brutala verkligheten med minskade fiskbestånd i Yukon.

21:00

Primal Survivor: Extreme African Safari

Under andra etappen av sin resa genom Great Rift Valley använder Hazen en lokal stams överlevnadskunskaper för att ta sig nerför ravinens branta västra sida på jakt efter en sällsynt elefanthjord.

22:00

Lost Cities Revealed With Albert Lin

Albert pushar sig för att hitta en av mayafolkets förlorade städer och hackar sig igenom tät djungel, simmar till botten av ett slukhål och firar ner sig till hjärtat av ett enormt berg.

23:00

Haverikommissionen

Continental Airlines Flight 1713 får tillstånd att lyfta efter flera dagars försening på grund av snöfall. Men planet hinner knappt lyfta förrän det kraschar.

00:00

To Catch a Smuggler

Väktarna förhör en äldre dam då de misstänker att droger dolts på ett mycket smart sätt i flaskor som hon bär med sig. På MIA levereras kokain som dolts i målningar och på LAX väcker en serie väskor misstankar.

01:00

Andra världskriget: havets helvete

Efter en misslyckad vargflocksoperation lyckas en amerikansk ubåt tränga igenom en japansk konvojs försvar i Luzonsundet. Med fienden hack i häl lyckas ubåten undvika att träffas och går istället till attack mot konvojen.

02:00

Andra världskriget: havets helvete

Efter att ha sänkt tre jagare i den av japanerna ockuperade hamnen Kiska i Alaska, ger sig en amerikansk ubåt vidare mot striderna i södra Stilla havet. En stormig natt lokaliserar ubåten ett japansk skepp och närmar sig för att attackera.

03:00

Andra världskriget: havets helvete

När de allierade börjar använda grupper av hangarfartyg för att rasera det japanska imperiets fästen räknade de inte med flygplanen och piloternas sårbarhet. Bara en typ av farkost kunde smyga in, ta sig till ytan och genomföra räddningsuppdrag.

04:00

Car S.O.S

Pojkarna åker till Essex för att renovera en riktig superbil från 1970-talet, känd för att förvandlas till en ubåt i en James Bond-film. Men just denna bil har inte startat på tjugo år.

Här hittar du vad som sänds på National Geographic idag