Dagens tv-tablå för Barnkanalen

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:45

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

05:55

Hej Jycke

Ekorrarna är ute och åker kälke med Jycke när de ser en flyttfågel falla från skyn. Fågeln Mawk landar i snön med resväskan och allt. Han såg fram emot att flyga på sommarsemester, för det är vad fåglar gör på vintern.

06:00

Greta Gris

Greta och Georg besöker deras nya hem som herr Tjur bygger åt dem, och letar upp deras nya grannar.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

06:15

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

06:30

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

06:35

Heja! Heja! Billy Bilsson

Billy berättar för Chrissy att det är tvärtomdagen, och snart gör alla i Stötfångarstad allting tvärtom.

06:45

Petronix

Med sin tornadogenerator lyckas Mactrapp fånga en kinesisk sparvhök. Men när Petronix Defenders försöker rädda den ställs de ansikte mot ansikte med enorma tornados.

06:55

Superkaninen Simon

På stranden samlar Gaspard snäckor till sin samling.

07:00

Fåret Shaun

Shaun och gruppen bestämmer sig för att göra hemlagade pizzor. När de andra får reda på pizzornas existens, vill även de smaka, och det måste nu göras fler och fler pizzor.

07:10

Greta Gris

Greta och hennes familj åker skidåkning på Snöiga bergen. Massor av deras vänner är där, inklusive Mickan Mus och hennes monoskidor.

07:15

Små uppfinnare

Nicolas har uppfunnit en familjeklocka. Kelvin förklarar vad man ska göra med gamla kläder som blivit för små. Testgruppen får känna på något blött och kladdigt.

07:25

Mattemacken

Trucker vill köpa de snygga raggartärningarna som finns på Mattemackens reklamaffisch, men tärningarna på affischen är förminskade. Skalan är 1:10. Vad betyder det?

07:30

Mumfie

Kattis gör en ny, uppblåsbar tron till sin vän Kaleb. När Mumfie blåser upp den, blåser han så hårt att tronen flyger bort.

07:40

Smurfarna

När Latsmurfen tappar bort sin kudde är det bara Babysmurfen gosedjur som kan få honom att somna om igen.

07:50

Pyjamashjältarna

Catboy får en skoter från en moster som han aldrig har hört talas om och det visar sig att den kan flyga.

08:00

Octonauterna

Några mystiska hål som hela tiden dyker upp i Octonauternas utrustning visar sig vara orsakade av cigarrhajar vars bioluminescens gjorde dem osynliga.

08:15

Paddingtons äventyr

Fröken Potts har hemlängtan, så Paddington bestämmer sig för att överraska henne med en kinesisk nyårsfest.

08:25

Biet Maya

Maya och Villys favoritträd, eken, är sjuk. De måste plantera en tryffel under den.

08:35

Karl, den pyttelilla riddaren

Shadow Knight hittar av misstag en magisk hink som förvandlar allt till guld, men efter ett klumpigt drag blir han en gyllene staty och Gus och Iris anländer för att hjälpa till.

08:50

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

09:00

Safirdrakens krafter

Aporna stjäl Kapows ficklampor under en campingtur med familjen.

09:10

Gigantosaurus

En fallande meteorit tvingar flocken att flytta på sig och lämnar Giganto bakom sig.

09:20

Heidi

Farfar har beslutat sig för att sälja herrgården till herr och fru Keller, men han vet inte om att Heidi är på väg till Dörfli.

09:45

Cleo löser fallet

Under en diplomatisk resa till London blir husdjurssuveränen från staden Kairo offer för en oförklarlig stöld under sitt besök i Buckingham Palace.

10:10

Djupet

Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien?

10:30

Vilse i Oz

Dorothy, West, Ojo och Toto är på väg för att ta tillbaka den stulna magin när de plötsligt tillfångatas av Fitz. De blir tvungna att samarbeta för att kunna besegra en grupp Growleywogs.

10:50

Team Dronix

Det är dags för ett nytt läsår på elitskolan Hawkings. Buck, Vicky och Tom hamnar i samma grupp och lär känna varandra, men Vicky verkar upprörd.

11:15

Space Nova

Luna Ports säkerhetssystem fungerar inte, så Novas besöker Pamela Barnacle, systemets skapare, vid hennes privata asteroid.

11:45

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till Cynodontens tid, en hund-lik lurvig varelse. Hans uppdrag är att hitta lavar, en moss-liknande sort som Cynodonterna använde som strö i sin underjordiska håla. Men, kommer Andy att lyckas i tid före det att muséet öppnar?

12:00

På fest med Håkan och Berit - meänkieli

Vad ska Håkan och Berit förbereda för lekar till festen? Hoppa längd passar bra för båda, men ska man landa i vatten eller sand? Nu blir det riktigt svårt. Håkan, som är en kanin, kan inte simma alls.

12:05

På fest med Håkan och Berit - meänkieli

Håkan och Berit ska ha fest. Men var ska de duka och vilka ska de bjuda? Håkans vänner är små däggdjur och Berits vänner är grod- och kräldjur. Finns det någon plats som passar både Håkans och Berits vänner?

12:10

Snipp, Snapp, Snut och tråkmånsarna

Snipp, Snapp och Snut vill åka skridskor men isen är för liten för att alla ska få plats. Tråkmånsarna vill sätta stopp för leken men råkar ut för en olycka. Vännerna måste rädda sina fiender och kanske kan Tråkmånsarnas otur leda till något bra.

12:15

Tilde

Tilde är en tjej som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar.

12:30

Modiga kaniner

Bop och Boo träffar en ung bäver som heter Bev, och tillsammans bygger vännerna ett fort i barnstorlek, helt själva.

12:35

Ellinor undrar så

Ellinor och vännerna hjälper herr tvättbjörn med hans skylt till bageriet. Ellinor ser fram emot skolans plantdag - tills att hon får med sig en kaktus hem.

13:00

Andys förhistoriska äventyr

Andy ger sig ut på ännu ett förhistoriskt äventyr på jakt efter den lilla leptictidium. Ett lurvigt däggdjur som hoppade omkring i Europas skogar för femtio miljoner år sedan.

13:15

Andys akvatiska äventyr

Jen har precis kommit tillbaka från en fågelskådningsresa till Galapagosöarna och Andy är nyfiken på hur det gick. Jen berättar för Andy att hon tack vare den fågelbok hon fick av Hammond kunde se massor av sjöfåglar som hon aldrig hade sett förut.

13:30

Kaos i huset

Det blir kaos i huset när Bo och Bella vill titta på fåglar, men det dyker upp ett helt annat djur i kikaren. Kan Loke hjälpa till att fånga djuret? Loke får även oväntat besök i sin verkstad? Av vem?

13:35

Sjukt självklart

Steve och hans reporterkompisar avlöjar en äkta reklambluff. Ett glasögonföretag lovar gratis glasögon till alla barn. Men är det verkligen gratis?

13:45

Sjukt självklart

Joel och hans reporterkompisar granskar plastslarvet. Köp ett chokladägg och få en plastleksak på köpet. Snällt va? Eller är det precis tvärtom? Riktigt taskigt, mot klimatet. Klimatministern Annika Strandhäll ger sin syn på saken.

13:55

Ranchen

En vacker liten flicka kommer till gården för att lära sig rida. Flickans mamma hoppas att ridning kommer att vara bra för henne.

14:15

En hopplös häxa

Flickorna ger Miss Drill en trolldryck som förvandlar henne till en kraftfull häxa.

14:40

M.I. High

Franks fiende Colt har brutit sig ut från fängelset och beger sig mot St Hopes för att stjäla Franks uppfinning.

15:10

Big Top Academy

Celeste tvingas ta ett svårt beslut. Phoenix kämpar för att konfrontera Sir Rayne och Max får kontakt med sin utsatta sida.

15:30

Tidlös prinsessa

En av tidernas mest talangfulla balettdansöser hamnar i vår tid genom ett magiskt halsband. Ska hon anpassa sig till ett liv i nuet, eller vill hon hellre återvända?

15:55

Elefantprinsessan

När Alex fyller 16 år möter hon indiern Kuru och hans elefant. Han säger att hon är en prinsessa och direkt arvtagare till landet Manjipur. Ska hon bestämma sig för att bli drottning där eller att stanna i Melbourne?

16:20

Malory Towers

Sally och Darrell smider en plan för att få Mary-Lou att bli modigare. Gwen är fast besluten att hålla kvar sin bästa vän. : Spindeln.

16:45

Super-duper-asgrymt!

Lennon lär sig hur man hoppar på moln men en elak delfin förstör dagen. Gluko och Lennon lär känna honom så småningom.

17:00

Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

17:10

Claude

Den baskerbärande hunden Claude och hans sidekick Herr Korvstrumpa är med om olika äventyr tillsammans.

17:25

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

17:35

Greta Gris

När Greta Gris får punktering på sin cykel leker hon och hennes vänner att de cyklar på fantasicyklar istället.

17:40

Regnbågsstadens hjälte

Ruby anordnar en golfmatch för att rensa upp fältet från baljor inför en turnering i regnbågsboll.

17:50

Fåret Shaun

Bitzer får lite lugn och ro när Shaun blir hypnotiserad.

18:00

Tre vänner

Elias tappar en tand och lägger den framme för tandfen att hämta, men tanden försvinner innan tandfen kan ta den.

18:05

Greta Gris

Greta och hennes vänner besöker en smådjursgård där de leker med kycklingar och marsvin. De får reda på hur viktigt det är att tvätta händerna efter att ha lekt med djur.

18:10

Bing

Bing blir avundsjuk när Soola ger Pando uppmärksamhet.

18:20

Milo

Milo och hans vänner är glada över att få hjälpa en regissör att regissera den sista scenen för sin nya superhjältefilm. Stora regissörer förblir alltid trogna manuset, men trioen gör för många förändringar och allt blir en röra.

18:30

Onneli och Anneli

Det börjar närma sig jul. Onneli och Anneli är igång med förberedelserna när de får ett oväntat litet besök och en stor hemlighet att bevara.

18:45

Zorro - legenden föds

Diego åker ut till Chumash-stammen för att besöka sin mormor, Tainah, bara för att hitta kapten Monasterio och hans soldater i byn runda upp alla stammens män för att ta dem till ett arbetsläger i bergen.

19:15

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

19:25

Sanning eller konsekvens

Sanne är ensam och förtvivlad, och det börjar gå dåligt i skolan.

19:45

Uppdrag skolväg

Te Rau bor i Christchurch på Nya Zeeland. Hans föräldrar lever inte tillsammans så han alternerar mellan två hem och vägen till skolan varierar. Te Rau är maorier, och på vägen till skolan talar Te Rau om vikten av att maoriernas kultur och språk respekteras och bevaras.

19:50

Uppdrag skolväg

Varje dag följer tolvåriga Valerias mamma med henne till skolbussen som går till privatskolan. Valeria vet att alla barn inte har råd att gå i privatskolor och de sociala samhällsklyftorna oroar henne. På vägen till skolan pratar Valeria om vikten av att drömma även om alla drömmar inte kommer att förverkligas.

19:55

Bernies äventyr

Att vara en eremitkrabba på havets botten är inget kul, särskilt inte när ens bästis bor uppe på land!

20:00

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:00

Jobbigt

Emmy träffar på Isolde, Simon är fortfarande nere efter att hans hemlighet läckt och Bonnie testar ridning.

04:05

Jobbigt

Eva övertalar Bonnie att hänga med till hennes sygrupp och det blir lite konstig stämning när Tintin kommer in på gården.

04:10

Jobbigt

Kevin blir avbruten när han försöker berätta för Malik hur han känner för Cleo. Bonnie dissar Novas träning och Elias, Sam och Celine shoppar loss inför sleepovern.

04:15

Bolibompafamiljen

Dags för påskens godaste utmaning: äggjakten!

04:20

Sjukt självklart

Reportrarna Ellenor och Nicole undersöker företagens el-slöseri. Måste varuhus verkligen ha belysning tänt på nätterna? Räddar vi planeten genom att skippa julbelysning? Det går Ellenor och Nicole till botten med.

04:33

Sjukt självklart

Reportrarna Silvia och Nicole undersöker varför vissa saker inte håller särskilt länge.

04:46

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:50

Killar

Nils och Diego vill se om de kan gräva en grop så djup att de kommer åt lava.

04:55

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag