Dagens tv-tablå för Barnkanalen

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
06:05

Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

06:15

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

06:30

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

06:35

Max och Maja

Max stolthet skadas när han inte kan få till den speciella handskakningen Frankie har skapat, och han säger att han inte vill vara med i klubben. Eftersom hon inte vill att han ska känna sig utanför, lär Maja i hemlighet honom handskakningen medan de leker pirater.

06:45

Zouk, den lilla häxan

Zouk är en liten häxa med grönt hår som flyger omkring på sin kvast bland stadens höghus. Hon tvättar tänderna med paddslem och kan förtrolla sin bästa vän till vadsomhelst.

06:55

Simon

Simon är en modig, liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner och föräldrar som stöttar honom!

07:00

Fåret Shaun

Shaun övertalar Bitzer att delta i ett spel.

07:05

Greta Gris

Greta och hennes familj åker på en resa till en vacker plats i bergen, men när Pappa Gris tappar sina bilnycklar i avloppet, erbjuder sig Herr Tjur att försöka hitta dem.

07:15

Dock´n´roll

Wendy Word är en av vår tids största artister, men hon har ett stort problem. Hon kan inte skriva texter till sin musik. Kommer det att bli någon ny hitlåt för Wendy Word?

07:25

Skrutt samlar höst

Samlaren Skrutt bor under en förskoletrapp. Nu är det höst och Skrutt letar efter natursaker.

07:30

Draken Vanessa

Baljit Lejonet kommer att fira Diwali med sina vänner på Circle Square Island.

07:35

Pyjamashjältarna

Lionel får nya krafter och Gekko tränar honom till att bli hans superhusdjur.

07:50

Smurfarna

Efter att ha förstört ett teleskop, bestämmer några smurfar sig för att klä ut sig till tjejer och gömma sig för att undvika straff.

08:00

Paddingtons äventyr

Barnen leker låtsaslekar. Judith och Mateo vill hellre åka sparkcykel men inser snart att det är roligare att leka ihop.

08:10

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och besättningen måste fånga in en förrymd octokapsel efter att den blivit kapad av några kräftdjur som försöker fly undan algblomningen.

08:25

Ricky Zoom

Fullt ös i Däckköping med Ricky och hojpolarna.

08:35

Våfflan

Simon minns tillbaka på första gången han träffade Våfflan som valp.

08:45

Biet Maya

Maya och Villy korsar skogen för att se en mycket sällsynt blomma, månblomman, men går vilse i natten. Lyckligtvis kan de räkna med en eldfluga som hjälper dem att hitta tillbaka.

09:00

Miss Moon

Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag.

09:10

Heidi

Peter bestämmer sig för att resa till Frankfurt för att leta efter sin far. Men eftersom han inte har några pengar, stjäl han några mynt från fru Keller.

09:30

Vilse i Oz

När Dorothy och hennes vänner blir strandsatta i den dödliga öknen följer de ljuset från en mystiskt fyr för att finna hjälp.

09:55

Djupet

Ant är säker på att han ser en sjöjungfru medan han letar efter sina kidnappade vänner. Men sedan hamnar han i trubbel på egen hand.

10:15

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

10:40

Team Dronix

För att stoppa rivaliteten mellan deras elever så bestämmer sig Qadesh och Hunter att låsa in dem med varandra på akademin.

11:00

Thunderbirds

Internationella räddningsstyrkan måste ta hand om båda stationerna.

11:25

Safirdrakens krafter

Aporna stjäl ett ägg som de tror kommer från en drake, så Ko Ni måste sakta ned och försiktigt ta tillbaka ägget till sin mor.

11:35

Gigantosaurus

När en fallande meteorit tvingar flocken att flytta på sig lämnar de Giganto bakom sig.

11:45

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till Postosuchus tid. Andys uppdrag är att spåra en postosuchus och göra gipskopior av dess tänder. Inte en lätt uppgift eftersom de gladeligen skulle äta upp honom om de fick chansen.

12:00

Berätta för mig - meänkieli

Roddes klasskompis Max blir mobbad i en chatt. Rodde är själv rädd för att bli mobbad så han skriver också elaka saker om Max i chatten. Har Rodde fallit för ett grupptryck?

12:10

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

12:20

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

12:25

Vem?

Små filmer om stora känslor med Lilla nalle och hennes kompisar som leker, bråkar, tävlar och gosar. Berättelser om att komma bort, vara bäst, spika sig på näbben eller att vara ful för att man är gul.

12:30

Småttingar

Det är höst och småttingarna har kul medan de upptäcker det mest intressanta med säsongen och när Blå upptäcker ett Tysklönnfrö hittar de ett unikt och roligt sätt att leka på.

12:35

Ellinor undrar så

Ellinor och vännerna hjälper herr tvättbjörn med hans skylt till bageriet. Ellinor ser fram emot skolans plantdag - tills att hon får med sig en kaktus hem.

13:00

Andys förhistoriska äventyr

Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

13:15

Andys safariäventyr

Andy äter av misstag upp en skål med exotisk fruktsallad som mr Hammond skulle ge till celebesmakakerna på Safarivärlden. Andy far till Sulawesi i Sydostasien på jakt efter mer fruktsallad och får hjälp av en flock celebesmakaker.

13:30

En valp i familjen

Norwichterriern Täyski går på valpkurs med matte Enni och gör kontaktövningar. Flatcoated retrievern Lemmy tränar på att sitta fint med husse Nico, ett första steg mot Nicos mål att ta med Lemmy till skateparken. Essie och hennes familj åker till kenneln och hämtar hem sin andra australian shepherd, Elmo.

13:45

Monsterbarnvakterna

Simon får hemlängtan under en övernattning tillsammans med Esme och Roy.

13:55

Pettson & Findus

Findus blir sur när hönorna får en tupp i present. Och för att inte bli tokig av tuppens galande måste katten hitta på något.

14:10

Gumballs fantastiska värld

Katten Gumball och fisken Darwin ger sig ut på vardagliga äventyr tillsammans.

14:35

Malory Towers

Livet på internatskolan Malory Towers går vidare för Darrell och henns klasskamrater. Det är inte bara undervisning som står i fokus när konflikter och vänskap varvas med ett och annat mysterium..

15:00

M.I. High

Rose ska lämna MI High. Frank ber Oscar och Carrie att spåra upp Dr. Vince, en uppfinnare som säljer sina uppfinningar till vem som helst, vilket betyder att de brittiska agenterna kan möta fiender med bättre teknik än dem själva.

15:25

Det Hemsökta huset

Louie får chans att visa sina rap-skills i skolans tävling. Han låter Miles sjunga med honom efter att Ray sagt att han är en naturbegåvning. Men då Louie fått reda på hur det ligger till med Miles talang står han inför ett svårt beslut.

15:50

100 Saker Att Göra Före High School

CJ, Fen och Crispo försöker att skapa minnen som de kommer att minnas för resten av livet.

16:10

Kompisar på nätet

Om tre tjejer som träffats på en internationell skola och de måste nu säga adjö och flytta hem. De upptäcker att de med hjälp av mobiltelefon och dator kan förflytta sig och besöka varandra hur mycket de vill, trots att de bor i olika världsdelar.

16:35

Holly Hobbie

Holly, Amy och Piper upptäcker att ån är så full av algblomning att den inte går att bada i. De spårar problemet till fabriken där Hollys mamma jobbar. Holly drar ihop en grupp som tar sig till fabriken för att protestera.

17:00

Super-duper-asgrymt!

När Gluko och Lennon av misstag kör ut alla blommorna ur staden, ber de hela samhället att hjälpa dem att få tillbaka dem.

17:10

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

17:25

Greta Gris

Mormor Gris är glad över alla nya trädgårdstomtar hon har fått, men Morfar Gris önskar att de kunde försvinna.

17:30

Regnbågsstadens hjälte

Jessie är ledsen för att alla glömde årsdagen av hennes flytt till Regnbågsstaden. Ruby blir kock för att muntra upp henne och fira hennes speciella dag.

17:40

Ella, Oscar & Hoo

När Oscar och Hoo ger sig ut för att utforska trädgården tar Ellas äventyr dem längre bort än förväntat.

17:50

Fåret Shaun

Shaun råkar ha sönder bondens glasögon. Shaun och Bitzer försöker förhindra att deras närsynta husbonde gör några misstag.

18:00

Bolibompaklubben

Draken och Harriet pysslar en glittrig snöglob.

18:01

Bilakuten

En stor båt har fått motorstopp och anropar på hjälp. Bogserbåten rycker ut och räddar storbåten tillsammans med Sixten och Rani. Äntligen kung på havet!

18:10

Greta Gris

Greta och familjen åker in till den lokala italienska byn, där köper de pizza, presenter och ett vykort till guldfisken.

18:20

Draken Vanessa

Duster vill sjunga med Island Choir, men han har inte tålamod att öva sin sång.

18:30

Petra och patienterna

En serie för små barn om vardagsproblem.

18:35

Djupet

Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien?

18:55

Pelle Päras pruttiga värld

Någon äter upp Pelles fiskmåltid, vilket tvingar Pelle att fånga en ny fisk. Det ser ljust ut när han får napp, men det visar sig vara en val som fastnat på kroken.

19:05

Hunden Klapp

Det är loppisdag och Lola bestämmer sig för att sälja Klapps gamla valpsäng, vilket får vår hjälte att bli nostalgisk och sorgsen. Men sängen drar till sig Tanks uppmärksamhet, för han haft ögonen på den ända sedan han var en liten valp.

19:15

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

19:25

Uppdrag skolväg

Alphonsine vaknar klockan fyra för att hinna göra hushållssysslor på morgonen. Hon kokar ris och sopar golvet. Därefter väcker hon sin faster som ska gå till skolan för att sälja mat åt skolbarnen. Själv får Alphonsine inte längre gå i skolan.

19:30

Kolsvart

Påle, heligt vatten, vitlök och sol, men kan magi verkligen hindra smittan? Vad ska man lita på egentligen, folktro eller vetenskap?

19:45

Kylskåpsparty

Varje gång kylskåpsdörren går upp kommer det in ett nytt livsmedel. Det kan vara en grönsak, en frukt eller varför inte pasta. Då blir det fest i kylskåpet!

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag