Dagens tv-tablå för Barnkanalen

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:45

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

05:55

Hej Jycke

Jycke och ekorrarna har köpt en present till Hennie som fyller år, men först måste de slå in den. Den är väldigt stor och det behövs en hel del papper och tejp. Ekorrarna väljer ut lite färgglatt papper och börjar slå in.

06:00

Greta Gris

Medan barnen väntar på att lekplatsen ska byggas om, tar Pappa Gris chansen att lära dem lite enkel vetenskap.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

Prinsessan Kicki behöver hjälp med att planera och odla sin trädgård. Ruby börjar som trädgårdsmästare.

06:20

Charlie och Lola

Lolas röda favoritskor passar inte längre och pappa insisterar på att hon ska skaffa ett par nya skor. Efter att ha provat hundratals andra skor ger pappa henne några bruna skor med stora spännen, men kommer Lola någonsin att lära sig att tycka om dem?

06:30

Heja! Heja! Billy Bilsson

En varm dag får alla att känna sig överhettade, tills Billy och hans vänner hör den söta sången från en glassbil och ger sig ut för att hitta den.

06:35

Mumfie

Mumfie, Pinkey och Jelly Bean upptäcker att deras vän Agate har en karta som visar var vraket efter hennes piratskepp ligger. Skatten som hon samlat på sig under sin tid som pirat finns i en liten kista inne i vraket.

06:45

Lilla prinsessan

När lilla prinsessan får en ny badbassäng att leka i, upptäcker hon att det inte är lika roligt att leka själv som att dela med sig.

06:55

Greta Gris

Pelle Ponny låtsas att han är en riktig cowboy, och berättar historier för alla i lägret som han har satt upp i trädgården.

07:00

Fåret Shaun

Fåren ligger sömnlösa när märkliga saker händer. Bitzer försöker lugna dem.

07:10

Vegetasaurier

Ginger leder babyärtrexarna hem genom en genväg och går vilse, vägrar att erkänna sig besegrad, hon föreslår att de ska hitta en ännu bättre säng att tillbringa natten på.

07:15

PAW Patrol

Trubbel-gänget stjäl Herr Porters mini-donut-maskin. Hojvalparna ger sig iväg för att ta tillbaka maskinen. Trubbel-gänget tar över Överdängares näste och stjäl hans katter. Nu måste Hojvalparna och Vildkatten stoppa dem.

07:25

Pyjamashjältarna

Sky Factory skapar ett avgastäcke över staden som är svårt att blåsa bort.

07:40

Bluey

Bluey och Bingo vill att alla ska vara med och spela charader men Muffin och Socks är för små för att förstå sig på reglerna. Det blir upp till Nanna att klura ut hur de ska hålla spelet vid liv.

07:45

Tilde

Tilde planerar den ultimata snödagen när hennes mormor kommer på besök, men när bristen på snö får hennes plan att spåra ur upptäcker Tilde att det enda som verkligen betyder något är att umgås.

07:55

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

08:10

Max och Maja

När Max och Maja har en picknick med trollkarlstema med sina vänner, ger de efter för frestelsen och äter Frankies kakor utan att hon vet om det och de försöker täcka över sina spår med en lögn som gör saken värre.

08:15

Fix och trix - dags att bygga det

Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite fix och trix kan man bygga allt möjligt.

08:20

Karl, den pyttelilla riddaren

När morfar Merlin har försvunnit, kallas en berömd detektiv in av mamma drottning, men han drar slutsatsen att allt är som det ska. Karl är inte övertygade och beslutar sig för att leda sin egen utredning.

08:30

Bernies äventyr

Bernie bestämmer sig för att gömma sig i ett paket som Zig ska skicka.

08:35

Astronella

Långt in i framtiden åker Astronella och hennes vänner på spännande upptäcktsfärder och äventyr. För i rymden finns oändligt många platser att utforska!

08:45

Smurfarna

För att öka intresset för tidningen beslutar reportern att intervjua Gargamel ansikte mot ansikte.

09:00

Sommarlov

Sveriges astronaut Marcus Wandt kommer till Sommarlov och berättar om sin resa till rymden. Angelika Prick dyker upp i hemlighet, jakten på Sommarskuggan kan börja.

09:05

Pipas & Douglas

Roliga kortisar med de skojiga artisterna Pipas och Douglas.

09:15

Babylons stol

Falk vill verkligen spela Babylons stol, men Karl Otto är rädd att de andra ska upptäcka det och snart börjar Rosa ana oråd.

09:30

Home Sweet Rome!

Lucy går på sitt första stora röda mattan-evenemang med Francesca. Hennes pappa försöker använda mode för att få sig själv att verka coolare.

10:00

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

10:05

Djupet

Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien?

10:25

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

10:50

Legendarerna

Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn!

11:10

Space Nova

Novas kan nu hoppa miljoner ljusår och deras strävan att hitta Stjärnstoff Aliens ökar och på sin första resa inser Jet och Adelaide att en alien kan vara närmare hemmet än de trodde.

11:30

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till Diplodocus tid, en massiv växtätande dinosaurie. Hans uppdrag är att hitta och plocka en jätteormbunke för att ersätta den som han av misstag bröt av på museet. Men kommer han att hinna tillbaka i tid tills muséet öppnar?

11:45

Elle och farfars sommar

Häng med Elle och farfar Boris till sommarstugan några härliga sommardagar. Idag lär farfar Elle att ro, men hur går det?

11:55

Barnens skog

Barnen ska på fiskeäventyr, men flera saker går inte som de har tänkt sig. De försöker fånga fiskar eller finns det något annat i havet? Esmee och Minis mamma kommer och hjälper till.

12:00

Så funkar Sverige - finska

Vi förklarar hur den svenska demokratin fungerar i praktiken och vad skillnaden mellan riksdag och regering är. Hur går det till när det är val?

12:05

Så funkar Sverige - finska

Vi berättar om vad skatt är. Hur kan det vara gratis att gå i skolan? Vem betalar för allt i samhället?

12:10

Molang

När Pharaoh får veta att Julius Caesar kommer för att besöka honom vill han imponera på honom.

12:15

Safirdrakens krafter

Aporna stjäl alla fyrverkerier inför Mrs. Chus födelsedag, så Ko Ni måste ta tillbaka dem genom att försiktigt förutse Mogos nästa drag.

12:25

Modiga kaniner

Bop och Boo blir vän med Franny, en pigg och fantasifull liten räv, och tillsammans ger de sig ut på ett högst heroiskt äventyr för att hitta Bunny-Mas förlorade solhatt.

12:35

Pippi Långstrump

Pippi tar med Tommy och Annika på en tur till ett öde landskap vid havet. Herr Nilsson försvinner och nu måste Pippi, Tommy och Annika hitta honom.

13:00

Andys förhistoriska äventyr

Andy tar på sig vinterjackan för ett förhistoriskt äventyr, och reser 30 000 år tillbaka i tiden till den senaste istiden. Han förföljs av ett lejon innan han följer med de ullhåriga mammutarna på deras årliga vandring.

13:15

Andys akvatiska äventyr

Andy ger sig ut på ett äventyr till Bolivia i Sydamerika på jakt efter ett kajmanäggskal.

13:30

Berit söker jobb - meänkieli

Berit söker jobb som brandman. Klarar hon av att stå emot allt roligt som finns inne på brandstationen så att hon får behålla jobbet? Eller kommer hon att få sparken?

13:35

Berit söker jobb - meänkieli

Berit söker jobb på en biograf där man absolut inte får skräpa ner med popcorn eller vara högljudd. Klarar Berit av att motstå frestelsen för att få behålla jobbet som biografvärd?

13:40

Berit söker jobb - meänkieli

Berit söker jobb i en leksaksaffär. Men hur ska hon kunna vara ordentlig och skärpt i en affär fylld med roliga leksaker?

13:45

Heidi

När fröken Rottenmeier beger sig till byn, tar farfar med sig Klara och Heidi till ängen för att titta på murmeldjuren. Fröken Rottenmeier letar efter dem, men då blåser det upp till storm.

14:05

Gigantosaurus

Mazu uppfinner glasögon för att hjälpa närsynta Patchy.

14:15

Penny på M.A.R.S.

Penny frågar ännu en gång om sin mammas hjälp men Bakia är alldeles för upptagen. Penny och Camilla slåss, och under en övning så kysser Sebastian Penny.

14:40

Mitt livs värsta år igen

När Alex King går till sängs kvällen före sin 15-årsdag är han lättad över att ett år fullt av hemskheter äntligen är slut. Men när Alex vaknar nästa morgon upptäcker han att tiden återställts och han måste leva sitt livs värsta år en gång till.

15:05

Det Hemsökta huset

Den första Hathaway/Preston-loppmarknaden rullar på fint, tills Louie bestämmer sig för att ta kontrollen över ett mjukisdjur och hamnar i Taylors favoritdocka. Alla barnen måste hjälpas åt för att få hem honom igen.

15:25

Jamie Johnson

Jamie tar inte chansen och det verkar som att han inte platsar i fotbollslaget.

15:55

En andra chans

Rebeccas kärlek sätts på prov när en tavla avtäcks av Heathcliff, en av de unga män som uppvaktade henne en gång i tiden. Han blir så galen av kärlek att han hoppar ur tavlan. Sophie och Hazel måste stoppa Rebecca från att kyssa honom.

16:20

Pinsamheter

Taylor, Hector och Layla är ensamma hemma, när allt går helt fel.

16:45

Den ostoppbara gula yetin

När Chrome sätter staden på en sockerbetsdiet gör Rita uppror genom att dela ut Monster Fizz Dipper. Men det visar sig snart att mellanmålet ger märkliga biverkningar.

17:00

Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

17:15

Charlie och Lola

Charlie är upptagen med att odla en stor tomatplanta, och Lola vill också försöka odla något. Mamma ger henne ett frö och Lola är spänd på att se vad som kommer att växa ur det.

17:25

Greta Gris

Gretas lekgrupp har en trädgård utomhus. Barnen har roligt när de odlar olika växter och leker kurragömma i den vilda skogen.

17:30

Uppdrag framtid

Att tillverka nya kläder kräver mycket resurser och påverkar miljön. Möt de fem tjejerna i Framtidsfemman som skapar en hållbarhets-challenge som går ut på att använda färre kläder i fler roliga kombinationer. I USA träffar vi Ella och Avery som samlar in kläder till en välgörenhetsorganisation där kläderna sedan delas ut till behövande.

17:45

Grejen med demokrati

Mina vill veta hur demokrati och yttrandefrihet hänger ihop, och vänder sig till demokratiexperten Jenny Madestam, som reder ut kopplingen.

17:50

Mitt liv som grej

Fanny slänger sin visselpipa men missar papperskorgen. På så sätt får visselpipan en sista chans att hålla ett brandtal om varför den inte ska slängas. När behövde man en visselpipa för första gången och vad skulle hända om den inte fanns?

18:00

Bolibompa: Prinsessorna och Superkraftsaften

Prutta planerar att röva bort de sju prinsessorna. Till sin hjälp har hon en magisk spegel.

18:05

Sofia den första

Det är Linns födelsedag, och hon tänker bjuda in hela staden på kalas, utom häxan Justina, som är elak mot alla.

18:30

Sommarlov

Sveriges astronaut Marcus Wandt kommer till Sommarlov och berättar om sin resa till rymden. Angelika Prick dyker upp i hemlighet, jakten på Sommarskuggan kan börja.

18:35

Pipas & Douglas

Roliga kortisar med de skojiga artisterna Pipas och Douglas.

18:45

Babylons stol

Falk vill verkligen spela Babylons stol, men Karl Otto är rädd att de andra ska upptäcka det och snart börjar Rosa ana oråd.

19:00

Home Sweet Rome!

Lucy går på sitt första stora röda mattan-evenemang med Francesca. Hennes pappa försöker använda mode för att få sig själv att verka coolare.

19:30

Joy

Joy är 7 år och bor med sin familj i Slåtterberga. En dag får hon en önskeburk som man kan prata med och lätta sitt hjärta för. Oftast leder det till att, det man funderar på, eller tycker är lite jobbigt, löser sig.

19:45

Robin Hoods rabalder och rackartyg

Harald är trött på bråken mellan sina söner och bestämmer sig för att fiska vid floden för att slappna av.

20:00

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:00

Agenterna

Tre Agenter är försvunna och Agent V misstänker det fasansfulla, att den farliga skurken Falken och den mystiska Sparven har med försvinnandet att göra. De andra Agenterna gör allt i sin makt för att hitta sina vänner. Men ett nytt avslöjande chockar alla och får fallet att ta helt ny vändning där Agenternas vänskap nu sätts på prov.

04:30

Sommarskuggan nr 9

Skuggorna från Skuggornas dal använder sina krafter. Superskurken visar sig känna Chefen mycket väl.

04:40

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag