Tv-Tablå för Barnkanalen lördag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:00

I drömmarnas trädgård

Pontipinerna räknar till tre. Först gömmer sig Tomblibooerna, sedan går pontipinerna på en promenad runt trädgården. Som alltid tappar herr och fru Pontipine bort barnen.

05:25

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

05:40

Nasse

Nasse är en alldeles vanlig björn med randig mössa och prickiga byxor som på sin vandring längs vägen finner en massa underliga saker som han inte har en aning om hur de fungerar.

05:45

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

05:55

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

06:00

Greta Gris

Mamma Gris tar Greta till läkarna för hennes årliga hälsokontroll med Doktor Isbjörn, som kontrollerar hennes höjd, vikt, öron, mun och hjärtslag och lyssnar på Mamma berätta allt om de förändringar som Greta har gått igenom.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

06:15

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

06:30

Paddingtons äventyr

Fru Brown har köpt en gammal husbil och bestämmer sig för att ta med familjen på en campingresa. Men saker och ting blir inte helt som planerat.

06:40

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

06:50

Ricky Zoom

Ricky Zoom och hans vänner har börjat tvätta cyklar, men de följer inte instruktionerna på rengöringsprodukterna.

07:10

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

07:20

Greta Gris

Mamma Gris ber Pappa Gris att ta bort en spindel som har hittat in i huset.

07:25

Hej Jycke

Det regnar, så Jycke och ekorrarna stannar inomhus och ritar. Ekorrarna kan gissa varandras teckningar, men vad har Jycke ritat? Är det en kanin? Är det en korv? Buss? Ost? Jycke berättar så småningom att det är han, men ekorrarna tror inte på det.

07:30

Max och Maja

Max och Majas vän är ovillig att spela upp en saga för dem och kommer med massa ursäkter. Max och Maja inser att deras vän känner sig obekväm med att göra något de tycker är lätt.

07:40

Thomas och vännerna

När Thomas och Percys plan på att överraska Diesel går snett, lyckas de två vännerna ändå muntra upp Diesel... bara inte på samma sätt som de hade förväntat sig.

07:50

Stora maskiner

Det handlar om en asfaltutläggare som lägger ny asfalt på vägarna.

07:55

Spökpatrullen

Spöket Lazlo har slagit till mot det kungliga slottet och stulit prinsessans balklänning. Nu sitter hon och gråter i tornrummet. Spökjägaren Agatha skickar dit barnen i Spökpatrullen för att ta tillbaka klänningen och fånga Lazlo.

08:10

Smurfarna

På Halloween förvandlas Räddsmurfen till ett monster och av misstag orsakar han förödelsen.

08:20

Pyjamashjältarna

Armadylan försöker att bevisa att han är en bra ledare.

08:30

PAW Patrol

Luke Stars har försvunnit från sin kungliga konsert i Skälleborg och Sötnos försöker ta över konserten!; Medan prinsessan är borta har en massa djur tagit över Skälleborgs slott. Nu måste Paw Patrol få dem under kontroll!

08:45

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Ville träffar Amir och får reda på att han är efterlyst. Efter att ha blivit ofrivillig hjälte på marknaden hamnar han hemma hos den fattiga flickan Hilda.

08:55

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

09:00

Disneydags

Disneydags med bland annat Bumbibjörnarna och klassisk tecknad film.

10:00

Lilla Aktuellt lördag

Lilla Aktuellt lördag sammanfattar det viktigaste och mest spännande från veckan som gått.

10:20

Gumballs fantastiska värld

Katten Gumball och fisken Darwin ger sig ut på vardagliga äventyr tillsammans.

10:40

Djupet

När Kaiko sänder ut en nödsignal ger sig Will, Fontaine och Ant ut för att rädda henne. De hittar ett uråldrigt underjordiskt tempel som verkar vara under attack.

11:00

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

11:25

Thunderbirds

John deltar i ett event.

11:45

Team Dronix

Team DroniX upptäcker ett mystiskt chip designat för DRX Heart av Charles Risk och kan knappt hejda sig för att få se vad det avslöjar.

12:10

Andys akvatiska äventyr

Andy och Teja är redo för nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur.

12:25

Heidi

Farfar svimmar när han tror att han ser farmor Anna, hans stora kärlek. Heidi undersöker saken och upptäcker att den mystiska kvinnan faktiskt är grevinnan Alice Di Borgo.

12:45

Fix och trix

Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite fix och trix kan man bygga allt möjligt.

13:05

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Ville träffar Amir och får reda på att han är efterlyst. Efter att ha blivit ofrivillig hjälte på marknaden hamnar han hemma hos den fattiga flickan Hilda.

13:15

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

13:30

Villen verksta

Ville bygger ett fågelbord som kommer att bli helt perfekt. Men han är lite nyfiken på hur det känns för fåglarna att sitta i det nya fågelbordet. .

13:35

Villen verksta

Ville trivs inte i sin verkstad när det ligger en massa sågspån överallt. Allra lättast är det att städa med en slang som blåser luft tycker Ville men ibland blir det lite tokigt. .

13:40

Villen verksta

Skyrkki fyller år snart och därför tänker Ville baka en tårta till henne. Det kommer att bli en superfin specialtårta med lite överraskningar till Skyrkki på hennes födelsedag.

13:45

Villen verksta

Det är ett riktigt fint tårtkalas i Villes verkstad när Skyrkki fyller år. Tårtan är vacker och god men den innehåller även en hemlighet. .

13:50

Villen verksta

Ville smörjer och testar sina råttfällor. Egentligen är han en djurvän men man vet aldrig vad som kan fastna i en fälla som är placerad på rätt ställe.

13:55

Villen verksta

När Ville har ätit en viss typ av mat så börjar han att prutta jättemycket. Då kan man sätta bomullstussar i näsan så att man slipper känna lukten.

14:00

Djuren på Djuris

Ingen förstår vad Kazoo säger idag. Kazoo blir ledsen och känner sig utanför - kompisarna verkar ju inte ens försöka förstå.

14:10

Tripp trapp träd

Sagan handlar om Stella som ser något i havet som ser ut som en haj. Men det visar sig att det är en stjärna som fallit. Stella räddar stjärnan och de blir vänner. En Tripp, Trapp, Träd-saga av Lotta Geffenblad berättad av Joel Kankkonen.

14:15

Fel väder

Vad kan man göra när det är helt vitt ute, när världen inte syns? Kanske är det roligt att leka kurragömma, men vad händer om det klarnar upp?

14:20

Pinos dagbok - turkiska

Pino hittar en skattkarta. Skatten finns på en ö som ligger långt bort. Nu väntar spännande äventyr! Man behöver en kikare, spade, nyckel, karta och ett garnnystan. Men, vilka vill följa med?

14:25

Uppdrag framtid

Vi får lära oss vikten av biologisk mångfald och vilka möjligheter havet kan erbjuda. På Öckerö bor Eskil vars familj odlar alger, eller sockertång närmare bestämt. I Mombasa i Kenya träffar vi Elana som deltar i ett projekt med att återställa korallrev.

14:40

Malory Towers

När fröken Grayling bjuder in en potentiell investerare till skolan måste flickorna göra sig till för att imponera. Det är dagen för Georginas älskade pjäs och Darrell får i uppdrag att leda en turné, men allt går inte riktigt som planerat.

15:05

Det Hemsökta huset

Frankie skickas iväg till en charmskola efter att ha tagit skulden för något Louie gjort. När Louie besöker henne där och inser att hon blivit en artig ung fröken gör han allt han kan för att få henne att bli sitt gamla jag igen.

15:25

100 Saker Att Göra Före High School

CJ och pojkarna bestämmer sig för att få sina hjärtan förstörda.

15:50

Tracy Beakers dröm

En författare besöker barnhemmet.

16:25

Arthur & Excalibur

I en magisk tid, i ett mytomspunnet rike, kämpar de unga riddarna runt runda bordet för rättvisa, dygd och, ibland, ett gott skratt!

16:35

Super-duper-asgrymt!

Pojkarna skyndar sig till djurparken innan stängningsdags för att klappa det mjukaste, mest gosiga djuret där.

16:45

Andys akvatiska äventyr

Andy och Teja är redo för nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur.

17:00

Biet Maya

Flipps kusiner anländer till ängen. När de alla är tillsammans ändrar de konstigt sin färg och sitt beteende. När Flipp förändras också, inser Maya att hon kanske förlorar sin vän. Hon kommer att göra allt för att få honom tillbaka.

17:10

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

17:25

Greta Gris

Efter att ha luktat på Mormor Gris lavendelparfym experimenterar Greta med blommorna i trädgården för att skapa sin egen speciella lukt.

17:30

Regnbågsstadens hjälte

När Klipp blåser bort blir Ruby brandman för att föra henne i säkerhet.

17:40

Beccas Gäng

Becca och gänget är fast beslutna att hjälpa ett vilset småkryp. De försöker hjälpa honom att hitta vägen hem och återförena honom med hans egna vänner.

17:50

Fåret Shaun

Bonden försöker laga en romantisk middag till sin dejt. Bitzer är en värdelös hovmästare och bonden kan tyvärr inte laga mat. Kan Shaun och flocken hjälpa till när de tar över matlagningen bakom kulisserna?

18:00

En pappa på förskolan

Idag är det vernissage på förskolan. Pappan vill också måla, men drabbas plötsligt av prestationsångest. Alla andra målar ju så bra. Han som känner sig som en stor konstnär. Hur ska han få ur sig all konst? Ladda för magnifik konst och stora känslor!

18:05

Bluey

Hundvalpen Blue Heller, som bor med sin mamma, pappa och syster, ger sig ut på äventyr och hamnar i en massa roliga och dråpliga situationer.

18:10

Karl, den pyttelilla riddaren

Karl glömmer att tvätta händerna efter att ha rört lite magiskt pulver, som ett resultat, förtroller han sina vänner och får dem att agera som djur.

18:25

Pingu

Pinga försöker lära Pinga att simma men han blir distraherad av äldre pingviner som dyker i poolen.

18:35

Apstjärnan

Jonna har bott på barnhemmet Renfanan i hela sitt liv. Hon har alltid drömt om en mamma. En dag svänger en gorilla in med sin skruttiga bil och adopterar henne. Det tar lite tid för Jonna att vänja sig.

18:45

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Ville träffar Amir och får reda på att han är efterlyst. Efter att ha blivit ofrivillig hjälte på marknaden hamnar han hemma hos den fattiga flickan Hilda.

18:55

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

19:00

Spookys

Det blåser stormvindar i Stockholm och Herman får besök av vindspöket Blizzard. Eiffeltornet landar i Stockholm och allmänheten uppmanas att stanna inne. Men eleverna ger sig ändå ut för att försöka fånga det nya spöket och Yousef tar med sig sin deprimerade hamster Harry på uppdraget.

19:20

Värsta bästa barnvakterna

Denna gång är det Amna och Ahmed som får ta emot de värsta bästa barnvakterna. Med bus, utmaningar och Sommarskuggan gömd i kulisserna får både syskonen och deras föräldrar ett dygn de sent kommer att glömma.

19:40

Pelle Päras pruttiga värld

Pelle följer med på en campingresa men han är inte så säker på att det är en så bra idé. Detta visar sig rätt när han och hans vän plötsligt vaknar upp i en björngrotta.

19:50

Småkryp

En skalbagge misslyckas att tillverka en boll från gödsel.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag