Tv-Tablå för Barnkanalen lördag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:45

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

05:55

Hej Jycke

Hej små vänner! Undrar vad Jycke tänkt hitta på med er idag?

06:00

Greta Gris

Mamma, pappa, Greta och Georg går till parken där de träffar sina vänner, leker i lekställningen och studsar på en hoppgren, de avslutar sedan med att hoppa i massor av leriga pölar.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

Ruby och Soko skyndar till Regnbågsstaden och får höra att prinsessan Kicki har tappat bort juvelen i sin krona. De ger sig ut för att söka efter en ny juvel och hittar en hel kista full av dem.

06:15

Charlie och Lola

Charlie lovar Marv att han ska spela fotboll med honom, men Lola har en mycket svår förkylning och är fast i sängen.

06:30

Max och Maja

Max, Maja, Jamila och Zac deltar i Frankies vinterspel, men Maja är besviken över att vara den enda som ännu inte har fått poäng.

06:35

Heja! Heja! Billy Bilsson: Chrissy bakom ratten

Billy Bilssons lilla syster Chrissy ger sig iväg på egna äventyr.

Mer om filmen

06:40

Octonauterna

När Peso träningsdyker ensam i midnattszonen stöter han ihop med en skadad vampyrbläckfisk.

06:55

Karl, den pyttelilla riddaren

Karl ger efter för frestelsen och använder en trolldryck designad för att rubba allas minnen.

07:05

Lilla prinsessan

Lilla prinsessan vill inte alls gå och lägga sig. Varför måste hon sova när alla andra är klarvakna?!

07:15

Greta Gris

Greta och familjen åker in till den lokala italienska byn, där köper de pizza, presenter och ett vykort till guldfisken.

07:20

Thomas och vännerna

Medan tågen ordnar inför Vickerstowns Höstfestival, känner sig Thomas nere för att sommaren är slut. Nu är det upp till hans vänner att hitta en höstaktivitet som får Thomas att uppskatta hösten.

07:30

Safirdrakens krafter

Ko Ni hittar en osannolik lagkamrat i lilla Fu Yin, efter att Mei och Goji blivit förda till aphålan.

07:40

Fåret Shaun

Farmen får besök av någon som har rymt från ett närliggande fängelse.

07:50

Molangs sommarlov

Molang och Piu Piu är redo att göra det bästa av sommaren, från djuphavsdykning till att träffa nya vänner och resa i en husvagn.

08:00

Edmond och Lucy

Lucy råkar ha sönder Georges skål. Edmond är övertygad om att skålen är värdefull och måste repareras. Lucy och Edmond sätter igång, men det visar sig inte vara ett lätt jobb.

08:10

Pyjamashjältarna

Cameron går i sömnen och Luna Girl bestämmer sig för att utnyttja det.

08:25

Hajar med Doreen

För länge länge sedan, fanns det en haj som var den största och farligaste som någonsin har funnits, och som hade sylvassa tänder stora som en vuxen människas hand. I det här avsnittet reser vi tillbaka i tiden och träffar jättehajen megalodon.

08:30

Tre vänner

Lotta vill ha en katt och beslutar sig för att låna ut katten till Elias, men hon glömmer att fråga om lov.

08:35

Smurfarna

När Smurfblomster hamnar i bråk med Smurfstorm och Smurflilja lämnar hon sin by och flyttar in i skogen med Vildsmurfen.

08:45

PAW Patrol

Paw Patrol är en serie för de lite yngre tittarna om sex modiga valpar: Chase, Marshall, Rocky, Zuma, Rubble och Skye. Tillsammans bildar de Paw Patrol som leds av den tioårige pojken Ryder.

09:00

Sommarlov

Kul lördagshäng i Sommarlov med bandet Smash into Pieces. De gör en resa i tidsmaskinen, provar mikrofonlådan och försöker få upp en kokosnöt. Dessutom visas Grizzy och lämlarna, Farmarligan och Tidlös prinsessa.

09:05

Grizzy och lämlarna

Grizzy hittar en flaska med en kärleksdryck som får alla som dricker den att bli kära i den första varelsen de ser. Grizzy föreställer sig att han kommer bli helt oemotståndlig i hans älskade björnhonas ögon.

09:15

Farmarligan

Sam ringer Farmarligan eftersom en av hennes valpar har tappat sin leksak. Maggie och Flo letar efter leksaken och följer Sams och valparnas steg. Samtidigt arrangerar Clive, Billy och Jo en magisk show för valparna för att underhålla dem.

09:30

Tidlös prinsessa

Efter att ha missat mötet med Henri måste Lena komma tillbaka till skolan och ta konsekvenserna.

10:00

Räddningsvänner

Iggy och Rod behöver Firebuds hjälp när en storm orsakar ett strömavbrott. Flash hittar några ödleägg och måste föra dem till ett reptilreservat.

10:25

Djupet

Ett sökande efter en diamantprydd enhörning slutar i en seriös tävling om vem som finner den först.

10:45

Zorro - legenden föds

Isabella Verdugo får veta att guvernör Parasol vill utse Don Alejandro de la Vega till borgmästare i Los Angeles. Arg över att hennes man Don Luis Verdugo inte blev vald, försöker hon hitta ett sätt att få de la Vega ur bilden.

11:05

Legendarerna

Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn! Detta avsnitt: Reptilas återkomst.

11:25

Space Nova

Novas kan nu hoppa miljoner ljusår och deras strävan att hitta Stjärnstoff Aliens ökar och på sin första resa inser Jet och Adelaide att en alien kan vara närmare hemmet än de trodde.

11:50

Ranchen

Nästa lopp närmar sig, men tyvärr kan vännerna inte delta eftersom Anna fortfarande vägrar att delta efter att hennes far dog av ett fall under ett sådant lopp.

12:15

Heidi

Francesco och Rico flyttar in i sin egen stuga strax innan den årliga Wolpertinger-festivalen sätter igång.

12:35

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser 220 miljoner år tillbaka i tiden, då den flodhästliknande Placerias levde sida vid sida med dinosaurierna.

12:50

Lillgruffalon

Ni har väl hört talas om Gruffalon? Ett hiskligt odjur som hela skogen var rädd för. Utom en liten mus. Gruffalon berättar för sin lilla flicka om den skräckinjagande lilla musen. Det gör flickan nyfiken.

13:20

Djur som förändrar världen

Vargen är i första hand ett flockdjur och jagar ofta tillsammans. Här ser vi vargens betydelse i Sverige men får även exempel från Yellowstone i USA. Där bestämde man sig för att plantera in vargen igen när hjortarna blev för många. Men konsekvenserna blev mycket större än vad man hade väntat sig.

13:30

En häxas handbok

Janina och Frej skapar en penna som också fungerar som trollstav. Frej får lära sig hur man ska svinga staven för att göra trollkonster.

13:35

En häxas handbok

Janina och Paulina tillverkar något Janina tycker bör finnas i varje häxas sovrum, en drömfångare.

13:45

Bästa vallhunden

I Jokkmokk bor Lars-Duommá som är 14 år. Han tävlar med sin systers hund Hálle och den har inga problem med skallet iallafall. Nya moment som ska övas på är bland annat skoteråkning. .

14:00

Handformshissen

Drömmar kan bli sanna med handformen N-handen. Detektiverna får en ledtråd som ska hjälpa dem att klura ut vem som är den misstänkte. Är det snickaren, konstnären eller fiskaren?

14:15

Så funkar Sverige

Vad händer om man bryter mot en lag, och kan lagar ändras? Om varför vi har lagar.

14:20

Så funkar Sverige

Vad händer om man bryter mot en lag, och kan lagar ändras? Om varför vi har lagar.

14:25

Berätta för mig

Vad ska man göra när någon blir mobbad? Rodde har upptäckt att en tjej i hans klass blir mobbad på sociala medier. Borde Rodde försöka hjälpa henne? Eller är det bäst att inte lägga sig i?

14:35

Sommaren före sjuan

Dushan ringer Alexandra och är ledsen. Hans mormor kommer inte att leva länge till. Edvin och Alex fortsätter smida planer för hur de ska få tag på pengar till Tindras födelsedag. Tindra får det allt tuffare hemma hos sin mamma.

14:45

Backstage

Jax är oroad över Miles nya liv. Carly och Vanessa tävlar mot varandra.

15:05

Det Hemsökta huset

Frankie försöker sabotera för Taylor när hon pluggar tillsammans med Scott.

15:30

Jamie Johnson

Dillon och Elliot träffas för att diskutera vad som hände efter cupfinalen. Dillon är orolig för vad som kommer att hända om någon annan får reda på det, särskilt hans pappa.

15:55

Jobbigt läge

Lily är verkligen exalterad över balen, men ingen av hennes vänner vill gå, inte ens Martha. Ollie planerar att fråga Martha om hon vill gå på en date.

16:25

Den ostoppbara gula yetin

Osmo blir vän med en gul yeti som heter Gustav. Hans kusin Rita, en amatörmonsterolog, misstänker att det är ett monster, vilket strider mot Wintertons regler.

16:40

Andys akvatiska äventyr

Andy flyger till de översvämmade skogarna i Nordamerika på jakt efter ankungar.

16:55

Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

17:05

Charlie och Lola

Charlie vill att Lola ska skynda sig så att de inte blir sena till skolan, men tyvärr finns det så många spännande saker att göra på vägen som håller Lola distraherad.

17:15

Greta Gris

Greta och Georg kollar in morfars nya insektshotell när massor av insekter anländer. En humla kan inte hitta en plats på hotellet eftersom rummen är för små för den.

17:20

Regnbågsstadens hjälte

Dunderfots scooter går sönder, så han måste lämna paket till fots, vilket är långsamt och gör ont. Ruby utformar ett par skor som hjälper honom att leverera alla paket fort.

17:35

Astronella

Långt in i framtiden åker Astronella och hennes vänner på spännande upptäcktsfärder och äventyr. För i rymden finns oändligt många platser att utforska!

17:45

Fåret Shaun

Ben vinner alla priser på mässan, så när en av grisarna återvänder med en trofé, misstänker Shaun fusk.

17:50

Mumfie

Kaleb kan inte följa med sina vänner för att leka på stranden för enligt Black Cat borde någon av hans betydelse ha ett strandslott.

18:00

Jecko och Jessie kan själva

Jecko och Jessie behöver nya glasögon och Sigge och Desirée ger dem i uppdrag att gå till optikern.

18:05

Molang

Moläng och Piu Piu är på ett spöktåg och försöker fly, men det slutar upp med att de förstör tåget. I hopp om att lösa det erbjuder de sig att reparera den.

18:10

Fix och trix

Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite fix och trix kan man bygga allt möjligt.

18:20

Bluey

Bluey och Mackenzie är glada över att spendera tid med sina två kompisar Mia och Kaptenen. När de äldre barnen springer iväg för att leka tillsammans utan dem, förklarar Calypso att det kan vara svårt att växa upp.

18:30

Sommarlov

Kul lördagshäng i Sommarlov med bandet Smash into Pieces. De gör en resa i tidsmaskinen, provar mikrofonlådan och försöker få upp en kokosnöt. Dessutom visas Grizzy och lämlarna, Farmarligan och Tidlös prinsessa.

18:35

Grizzy och lämlarna

Grizzy hittar en flaska med en kärleksdryck som får alla som dricker den att bli kära i den första varelsen de ser. Grizzy föreställer sig att han kommer bli helt oemotståndlig i hans älskade björnhonas ögon.

18:45

Farmarligan

Sam ringer Farmarligan eftersom en av hennes valpar har tappat sin leksak. Maggie och Flo letar efter leksaken och följer Sams och valparnas steg. Samtidigt arrangerar Clive, Billy och Jo en magisk show för valparna för att underhålla dem.

19:00

Tidlös prinsessa

Efter att ha missat mötet med Henri måste Lena komma tillbaka till skolan och ta konsekvenserna.

19:30

Pyjamasklubben

Fem väninnor som också är klasskompisar bildar en hemlig klubb där inga killar får vara med. De turas om att sova över hos varandra och samtidigt ständigt stötta och hjälpa varandra med allt från små till stora problem och frågor.

19:55

Larva

Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En animerad dokumentär om två maskar, med en skämtsam inblick i småkrypens värld.

20:00

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:00

Bolibompafamiljen

Kamma hästsvans, springa fortast och hänga i ringar, allt det kan man göra på museum.

04:05

Emil i Enånger och maskinerna

Vi får följa med sjuåriga Emil när han kör vält med Gustav.

04:10

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag