Tv-Tablå för Barnkanalen lördag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:00

I drömmarnas trädgård

Pontipinerna störs av fruktansvärt hög sång! Det är Upsy Daisy som sjunger med sin megafon...men när Makka Pakka blandar sig i med sin trumpet gör de ljuv musik tillsammans!

05:25

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

05:40

Modiga kaniner

Bop och Boo träffar en skämtsam liten kameleont vid namn Kara, som inspirerar dem att göra sitt eget kaninmärke av färgskiftande magi.

05:45

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

05:55

Hej Jycke

Wow, Jycke är smart - han visar ekorrarna hur de gör en pappersbåt av arken i hans tidning. Och titta, den flyter! När alla tittar på i beundran kommer en myrarmé och stör.

06:00

Greta Gris

Doktor Hamster får fullt upp när nästan alla djur behöver hennes hjälp på samma gång.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

Rainbow Ruby blir bonde och odlar mer frukt till Thunderbell.

06:15

Beccas Gäng

Vännerna är äntligen gamla nog att delta i snöbollskriget. Becca och vännerna väljer jultomten som sin hemliga tomte, men vad ger man världens bästa presentgivare?

06:30

Paddingtons äventyr

En säkerhetskurs från den lokala brandkåren har stor inverkan på Paddington, men snart kommer det en verklig nödsituation.

06:40

Octonauterna

Kapten Barnacles och hans orädda gäng av upptäcktsresande strövar omkring på haven på jakt efter äventyr och nöjen. När Octopod förlorar all kraft ger Octonauterna den en rivstart med hjälp av några elektriska torpedstrålar.

06:50

Karl, den pyttelilla riddaren

Ivers hjältemod sätts på prov när en sällsynt och mycket farlig växt dyker upp.

07:05

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

07:15

Greta Gris

Greta tar hand om Fröken Gasells marsvin, Ginger och Brian, medan hon åker på semester, men de visar sig vara mer besvär för mamma och Pappa Gris än de först tror.

07:20

Hej Jycke

Ekorrarna är nyfikna på Jyckes tåguppsättning och vill veta allt om den, Jycke förklarar att det fungerar exakt som ett riktigt tåg och Hennie anländer, och hon har också ett tåg.

07:25

Safirdrakens krafter

När Kapowerna inser att deras barnvakt inte är vem hon verkar, så måste de samarbeta för att finslipa deras senaste drag för att skydda Safirdraken.

07:40

Fåret Shaun

Shirley får hicka av Bitzers saft. Shaun hjälper henne med olika kurer.

07:45

Daniel Tigers kvarter

När Daniel och miss Elaina får sällskap av sin nya vän Jonna i parken oroar sig Daniel för att Miss Elaina gillar Jonna mer än honom.

07:55

PAW Patrol

Någon har stulit bonden Yumis smaskiga honung, och hennes bin!

08:10

Pyjamashjältarna

Romeo stjäl pyjamashjältarnas fordon.

08:20

Nattens hjältar

Tillsammans med actionhjältar och sagofigurer strider barn mot den själviska sagodrottningen Minna i en spännande lek som handlar om gott och ont.

08:35

Smurfarna

Kocksmurfen är orolig när huvudingrediensen i hans berömda paj, Yummyus, är sen med blomningen.

08:45

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Märta har en ny dejt. Servilia smider ondsinta planer medan Love och Saga förbereder ett inbrott i maktmästarstubben.

08:55

Julkalendern 2023: Lucköppning

Barnens julvärd, Markus Granseth, öppnar dagens lucka till årets julkalender. Han kollar på senaste övervakningsmaterialet och inser att saker bara försvinner av sig själva.

09:00

Disneydags

Disneydags med bland annat Bumbibjörnarna och klassisk tecknad film.

10:00

Lilla Aktuellt lördag

Lilla Aktuellt lördag sammanfattar det viktigaste och mest spännande från veckan som gått.

10:20

Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

10:30

Djupet

Under en strid om en vikingaskatt lyckas familjen Nekton fånga Dark Orca. I gengäld tar piraterna över Arronax. Ingen av sidorna gillar främlingar i sitt nya hem.

10:55

Vilse i Oz

Efter att general Guph fyllt Dorothys dagbok med magi och låtit hennes hus flyga iväg i en tornado, är hon och vännerna återigen vilse.

11:15

Team Dronix

Ett skadligt virus har nått DroneBase och gör alla drönare galna. Teamet inleder en utredning för att fastställa källan till epidemin.

11:35

Space Nova

Efter att ha kraschlandat på en forskningsplanet, står Novas öga mot öga med en dödlig gravitationsstorm som hotar inte bara deras liv utan även en del livräddande forskning.

12:00

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

12:20

Heidi

Klaras far besöker byn. Peter tror att polisen undersöker fallet med rullstolen, och eftersom han har kastat den i floden, skäms han. Klara lär sig att gå stadigare.

12:50

Monsterbarnvakterna

Hugo och Fig vill laga middag till sina föräldrar, men matlagning kan vara väldigt farligt.

13:00

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Märta har en ny dejt. Servilia smider ondsinta planer medan Love och Saga förbereder ett inbrott i maktmästarstubben.

13:15

Lilla Aktuellt teckenspråk

Nyheter på teckenspråk för barn och ungdomar.

13:30

Utan filter

Det är sista dagen på Eliaz och Theos tråkiga praktik och snart är det äntligen dags för Sportlov. Eliaz fyller 15 år och blir byxmyndig, men tröttnar på alla jobbiga gratulationer på Snapchat.

13:45

Julmiraklet (Nordsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

13:50

Julmiraklet (Lulesamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

13:55

Julmiraklet (Sydsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

14:00

Supernova

Mormor är död. Vem ska Noomi nu prata om universums födelse med? Det måste finnas någon mer som hon - om inte på jorden så kanske på en annan planet.

14:15

Humlan Djojj

Djojj längtar efter att få bada i dammen. Men vad har hänt? Dammen är full av skräp! Är det kanske grodan Kalle Kväk som skräpat ned?

14:20

Om evolution

Vad krävs för att djurarter ska kunna utvecklas och förändras?

14:30

De rättslösa

När Justine ser sin nya klasskamrat Sara klättra upp i en död alm, bestämmer hon sig för att följa efter. Då hamnar hon i en helt annan värld. Men där blir hon gripen av vakter som undrar vilken färg Justine har på sina ögon.

14:40

100 Saker Att Göra Före High School

Det är dags för skolans övernattningsinsamling. CJ, Fen och Crispo är fast beslutna att hålla sig vakna hela natten för att få se deras första soluppgång.

15:00

Big Top Academy

Phoenix protesterar för att få tillbaka April, en katt anländer till Max dörr och Ella befinner sig i en svår situation.

15:20

Tidlös Prinsessa

Lex anländer till den europeiska danstävlingen och även om Lena försöker stoppa henne, så är Lex fast besluten att vinna.

15:45

Elefantprinsessan

Trots att Caleb är på bättringsvägen och kommer bra överens med Alex vill hon inte att han ska komma på bandets spelning.

16:15

Den ostoppbara gula yetin

När Gustavs monsterbröd spricker och får hela Winterton att tappa minnet tror han, Osmo, Rita och Rufus att de är en kunglig familj. Men deras sätt at styra leder till revolution.

16:25

Gigantosaurus

Rocky vill bevisa att han är den ultimata tuffa killen, men upptäcker att det är okej att be om hjälp.

16:40

Andys akvatiska äventyr

Mr Hammond återvänder från en kanottur i Alaska där han hittade en havsörnsfjäder, och Andy väntar på att posten ska komma. Över radion informerar Jen Andy om att postsäcken finns i Djungelhålan.

16:50

Biet Maya

Maya och Villy vill att Max ska upptäcka den läckra smaken av trädets frukter. De bär honom genom luften till topparna men Max greppas tag av en fågel. Maya organiserar en storskalig räddningsinsats med hjälp av myrorna för att rädda sin vän.

17:05

Brandman Sam

Scouterna försöker få sitt flottbyggarmärke och James får en läxa när en trasig laddkabel till hans surfplatta startar en brand.

17:15

Greta Gris

Greta och hennes familj fortsätter sin semester i Australien. Alla hoppar ombord på känguruns ubåt för att utforska Stora barriärrevet.

17:20

Regnbågsstadens hjälte

Det är trafikkaos i Regnbågsstaden tills konstapel Ruby kommer till undsättning. Hon lär byborna att visa hänsyn i trafiken.

17:30

Monsterbarnvakterna

Esme och Roy tar med sig en grupp små monster till ett museum.

17:45

Fåret Shaun

Bonden tar hjälp av Pidsley när han försöker lära sig dansa. Oljudet som detta skapar stör flocken till en sådan grad att Shaun bestämmer sig för att stoppa dansparet.

17:50

Mumfie

Mumfie glömmer att träffa Boo Val och är säker på att han har förolämpat sin vän. Han försöker göra allt för att kompensera för det.

18:00

Första gången

Lova sex år ska flyga ensam hela vägen från Umeå till Ronneby för första gången. Hur ska det gå och kommer morfar att möta henne när hon är framme?

18:05

Heja! Heja! Billy Bilsson

Med sitt allra första bibliotekskort är Billy redo att läsa ännu mer, men han kan ha svårt att hålla reda på alla böcker som han har lånat.

18:10

Thomas och vännerna

När Thomas lånar Percys lyckoklocka inför en farlig leverans råkar han av misstag tappa den.

18:20

Bluey

Pappa tar med sig Bluey och Bingo till parken, men de blir otåliga när pappa hela tiden stannar för att prata med andra vuxna.

18:30

Smurfarna

Gammelsmurfen är borta, använder Glasögonsmurfen en dryck för att få byn att lyda alla hans infall.

18:45

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Märta har en ny dejt. Servilia smider ondsinta planer medan Love och Saga förbereder ett inbrott i maktmästarstubben.

18:55

Julkalendern 2023: Lucköppning

Barnens julvärd, Markus Granseth, öppnar dagens lucka till årets julkalender. Han kollar på senaste övervakningsmaterialet och inser att saker bara försvinner av sig själva.

19:00

Jultomtens lärling

Nicholas konfronteras med en farlig rival: Pierrot.

19:15

Djupet

Ta reda på om Dolos verkligen har en ledtråd för att hitta Ants farföräldrar, eller om han leder Nektons in i en farlig avgrund mellan rörliga tektoniska plattor för skändliga syften.

19:35

Sam tar över

Gunnar har lovat att lämna in Stigs travkupong men glömmer bort det. Just den dagen vänder turen och Stig har tippat alla rätt! Naturligtvis förvandlas Sam till Gunnar när han tvingas erkänna för Stig att han inte vunnit 1 miljon kronor.

19:55

Småkryp

En gräshoppa försöker att lura de andra insekterna.

20:00

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:00

Julmiraklet (Nordsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

04:05

Julmiraklet (Lulesamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

04:10

Julmiraklet (Sydsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

04:15

Ibbe och Arve

På vägen hem från skolan ska Arve bara hämta sin frisbee som han glömt på klubben. Ibbe försöker förklara hur det kändes på lunchen, när hon hittade något i maten som inte skulle vara där.

04:25

Utan filter

Vi följer ungdomarna under deras sportlovsvecka. Theo och Astrid möts upp i Sälen, Eliaz testar curling för första gången och Aimee åker snöskoter. Eliaz och Theo berättar om utmaningen att sakna tolk på fotbollsträningarna.

04:40

Fury

Efter omtumlande besked reser laget till Stockholm och tävlar i NCC.

04:55

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag