Tv-Tablå för Barnkanalen torsdag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:00

I drömmarnas trädgård

Tomblibooerna springer runt hela busken för att hitta sina tandborstar. De rengör tänderna till tandrengöringssången och springer sedan stolt ut i trädgården för att visa alla sina rena tänder.

05:25

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

05:40

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

05:45

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

05:55

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

06:00

Greta Gris

Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med mamma Gris, pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

06:15

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

06:30

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

06:35

Max och Maja

Max och Maja spelar fotboll, men Majas beslutsamhet att vinna trofén förvandlar henne till en dålig lagkamrat.

06:45

Zouk, den lilla häxan

Det är årsdagen för JoJo och Zouks vänskap och Zouks vill ge en speciell gåva till sin vän. Han ber därför mormor Zak att ge honom en magisk kraft, även om det är för en kort tid.

06:55

Simon

Simon är en modig, liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner och föräldrar som stöttar honom!

07:00

Fåret Shaun

Bonden slänger ut sin trollerilåda och Shaun sätter upp en show. Men något går fel när fåren börjar försvinna!

07:10

Greta Gris

Mamma Gris tar Greta till läkarna för hennes årliga hälsokontroll med Doktor Isbjörn, som kontrollerar hennes höjd, vikt, öron, mun och hjärtslag och lyssnar på Mamma berätta allt om de förändringar som Greta har gått igenom.

07:15

Djuren på Djuris

Ull älskar sjöstjärnor och vill gärna berätta om dem. Men att ställa sig framför klassen och prata - det går bara inte. Ull vågar inte.

07:25

Skrutt följer spår

Vad gör skatan på vintern?

07:30

Mumfie

Yoyo vill skicka ett fotografi av sitt ishotell, hennes vänner och att hon klarar sig bra till en orolig kusin.

07:35

Pyjamashjältarna

PJ Robot stöter av en tillfällighet på en del av högkvarteret vilket gör att Pyjamashjältarna får nya coola förmågor som de behöver för att kunna stoppa Luna Girl och Night Ninja.

07:50

Brandman Sam

Barnen är på skolutflykt men bussen får problem.

08:00

Paddingtons äventyr

Paddington får en metalldetektor av herr Gruber. Pip pip pip, vad har Paddington nu hittat? Är det en nedgrävd piratskatt eller är det en till gammal kapsyl.

08:10

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

08:25

Ricky Zoom

En av vännerna vill visa sina föräldrar hur ansvarsfull hen är, och får jobbet som målare på skolan.

08:35

Djungelpuls

Trunk ser Simon gå med valpen i sin ryggsäck. Hon smyger upp bakom Simon så att valpen kan leka med henne. När Munki vill lägga tillbaka valpen i ryggsäcken råkar han av misstag plocka upp den och trycka ner den i väskan.

08:45

Biet Maya

En syrsa håller hela ängen vaken. Maya och Villy letar efter honom. Syrsan försöker bara imponera på en annan syrsa så Flipp hjälper honom att använda sina instrument på ett bättre sätt.

08:55

Miss Moon

Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag.

09:05

Heidi

Peter anländer till Frankfurt för att leta efter sin far, klockmakaren Anton Bendorf, och blir förvånad över att se att hans far är fattig.

09:30

Vilse i Oz

Efter att ha fått viktig information löser Dorothy ett pussel som avslöjar det mystiska palatset. Nu gäller det bara att ta sig in.

09:55

Djupet

Ant vill ta sig fram snabbare än den snabbaste fisken i havet, men han räknar inte med det dödliga oljeutsläppet som nu hotar att förstöra dem.

10:15

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

10:35

Team Dronix

Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst.

11:00

Space Nova

Novas kan nu hoppa miljoner ljusår och deras strävan att hitta Stjärnstoff Aliens ökar och på sin första resa inser Jet och Adelaide att en alien kan vara närmare hemmet än de trodde.

11:25

Safirdrakens krafter

Aporna stjäl ett ägg som de tror kommer från en drake, så Ko Ni måste sakta ned och försiktigt ta tillbaka ägget till sin mor.

11:35

Gigantosaurus

När en fallande meteorit tvingar flocken att flytta på sig lämnar de Giganto bakom sig.

11:45

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser till Allosaurus tid, en massiv köttätande dinosaurie. Hans uppdrag är att resa tillbaka till den förhistoriska Saltängen och samla tillräckligt med salt för att avsluta Harriets visning.

12:00

Fakta om frukt - romani/arli

Spännande fakta om bananer, berättad på romani arli. Lär dig mer om frukten - var den kommer ifrån, vad den innehåller, hur den växer och vad man kan använda den till.

12:03

Fakta om frukt - romani/arli

Spännande fakta om apelsiner, berättad på romani arli. Lär dig mer om frukten - var den kommer ifrån, vad den innehåller, hur den växer och vad man kan använda den till.

12:07

Pulslek

Ett djungeläventyr för de yngsta. Kan du härma gorillan, geparden, kobran och flamingon?

12:10

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

12:20

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

12:25

Vem?

Små filmer om stora känslor med Lilla nalle och hennes kompisar som leker, bråkar, tävlar och gosar. Berättelser om att komma bort, vara bäst, spika sig på näbben eller att vara ful för att man är gul.

12:30

Småttingar

Smttingarna upptäcker sin reflektion efter att Blå hittar ett par glasögon med en mycket spännande glänsande lapp. De letar efter andra objekt som reflekterar, och ett objekt i synnerhet gör att de ser väldigt märkliga ut.

12:35

Ellinor undrar så

Skräniga fåglar håller Ellinors pappa vaken. Ellinor tappar rösten strax innan hon och hennes vänner ska framföra en sång för klassen.

13:00

Andys förhistoriska äventyr

Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

13:15

Andys akvatiska äventyr

Andy och Teja är redo för nya episka äventyr, den här gången med kopplingar till vatten. Häng med och utforska över hela världen för att hitta både kända och okända vattenlevande djur.

13:30

Kom igen pappa!

Syskonen Natalie och Neo har precis flyttat till Örebro med sin pappa Gerry. Gerry är trött och kommer med ursäkter istället för att hitta på roliga saker med sina barn och under flytten har det blivit värre än någonsin.

14:00

Claude

Under en regnig dag tar några av invånarna i Pawhaven skydd på Waggy Avenue. Claude har fullt upp med att försöka hålla herr och fru Shinyshoes nya matta ren och fin.

14:15

Annedroider

Nicks liv ändras drastiskt när han och hans mamma flyttar in i huset mittemot det mystiska skrotupplaget.

14:40

M.I. High

Dan dras till Guardian Runner-världen, men när han ställs inför sanningen om vilka hans hjältar verkligen är, måste Dan ta ett beslut för sin framtid.

15:05

Penny på M.A.R.S.

Freddy Wolf hindrar Penny från att träffa Bruce. Penny misslyckas med Toscas prov, och en journalist avslöjar att Bakia har en hemlig dotter som heter Penny.

15:30

Pyjamasklubben

En ny pyjamasklubb i en ny stad, men arvet från första serien är stort. Frankie, ledaren från första serien, lämnar över till sin kusin Charlie - som tillsammans med sina bästisar Jess, Maddy, Brooke och Tayla bildar en ny, egen, klubb.

15:55

Tracy Beaker kommer tillbaka

Tracy drömmer fortfarande om en karriär som författare men trivs bra med sitt jobb på Soptippen. Utmaningarna blir större när det kommer nya barn till hemmet och Tracy slits mellan att ordna upp i sitt eget liv och att stödja de andra.

16:20

Jobbigt läge

Mrs Hampton ställer upp frivilligt för att hjälpa till på den kommande matfestivalen i skolan, och Lily får panik över att hennes mamma kommer att skämma ut henne som vanligt. Jas föreslår att hon hjälper henne att hantera sin mamma, men det slutar med att hon blir BFFs med Mrs Hampton.

16:50

Super-duper-asgrymt!

Gluko och Lennon peppar en vän att följa sina drömmar. Detta, tills de inser att deras vän drömmer om att bli en skurk.

17:05

Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

17:15

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

17:25

Greta Gris

Greta, Georg och Pappa Gris besöker second-handbutiken för att sälja saker de inte behöver och köpa saker de kan behöva.

17:30

Tilde

Tilde är en tjej som tillsammans med sin hund och sina vänner utforskar världen med hjälp av sina teknikprylar.

17:45

Våfflan

Evies nya lärare kommer för att besöka Evie innan skolan börjar. Våfflan uppmanas att bete sig exemplariskt, men hans kliande tänder ställer till med problem.

17:55

Rita och Krokodil

Rita är fyra år och har ett ovanligt husdjur - en krokodil! Krokodil är jättesnäll, men gör inte alltid som Rita vill - och det kanske är bra ibland.

18:00

Brillebjörns Detektivbyrå

Lives godispåse är spårlöst försvunnen. Kan Brillebjörns Detektivbyrå hitta tjuven?

18:15

Jasmine och Jambo

Jambo är inte i så bra form och Jasmine vill att han ska börja träna. Eftersom Jambo inte gillar idrott så mycket komponerar Jasmine en låt som han inte kan motstå att dansa till - och dans är ju en form av träning.

18:20

Jasmine och Jambo

Jasmine letar efter inspiration för att skriva en låt. Hon iakttar naturen, bläddrar i konstböcker och ser sina vänner leka. När hon träffar Jambo på kvällen för att beundra solnedgången erkänner hon för honom att hon är ledsen.

18:35

Smurfarna

När Smurfan räddar Glasögonsmurfen från en enorm orm, ber de andra smurfarna henne att lära dem smurf-fu.

18:45

Coolaste kojan

Halva tiden har snart gått och lagen har bråttom att hinna med. Skogstokarna älskar sin nya idé om ett symmetriskt luffarschack på väggen och tävlingen med talföljder visar sig vara riktigt klurig.

19:05

Om evolution

Vilken plats på jorden har haft stor betydelse för vad vi vet om evolutionen? Vi lär oss om Galapagosöarna och djuren som lever där.

19:15

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

19:25

Mitt livs värsta år igen

När Alex King går till sängs kvällen före sin 15-årsdag är han lättad över att ett år fullt av hemskheter äntligen är slut. Men när Alex vaknar nästa morgon upptäcker han att tiden återställts och han måste leva sitt livs värsta år en gång till.

19:50

Abel och Fant

En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln.

04:00

Bolibompa: Drakhjältar

Draken har en favoritkudde, men Röda Rutan stjäl den och lyckas förvandla den till en pruttkudde. Håll för näsan Drakhjältar!

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag