Tv-Tablå för Barnkanalen fredag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:00

I drömmarnas trädgård

Pontipinerna räknar till sex, och Upsy Daisy visar Igglepiggle hur man hoppar. Snart leker alla med i hoppleken, från de stora stora haahoos till de små, små pontipinerna.

05:25

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

05:40

Nasse

Nasse är en alldeles vanlig björn med randig mössa och prickiga byxor som på sin vandring längs vägen finner en massa underliga saker som han inte har en aning om hur de fungerar.

05:45

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

05:55

Hej Jycke

Det är fullt upp i klubbhuset - ekorrarna gör ALLT. De läser, ritar, vattnar blommor, springer, dansar, bygger saker, plaskar i vatten och en massa annat. Ekorrarna tröttar ut sig själva. Jycke föreslår en läspaus med mjölk och kakor.

06:00

Greta Gris

Greta och hennes vänner besöker trampolinparken, Mamma Gris studsar för högt och fastnar i ett träd och Fröken Kanins räddningshelikopter kommer för att rädda dagen.

06:05

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

06:15

Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

06:30

Max och Maja

Max fastställer reglerna för en danstävling och utser Zac till domaren. När Zac beslutar att Frankie är vinnaren känner Max sig åsidosatt.

06:35

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

06:45

Thomas och vännerna

Percy känner sig orolig över att tillbringa en natt hemifrån under en nattleverans med Thomas och Nia.

06:55

Greta Gris

Lekgruppen tar med sig sina husdjur till en tävling. Doktor Hamster har problem med att välja det bästa husdjuret.

07:00

Fåret Shaun

Att hålla farmen tyst blir ett fulltidsarbete för Bitzer.

07:05

Bluey

I parken träffar Bluey en ny lekkamrat som heter Winnie, men när Bluey vill bjuda hem henne och hennes pappa på frukost får hon veta att vuxna behöver lite längre tid att bli vänner.

07:15

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Kronprinsen inser att han måste byta både kläder och namn för att klara sig nere i staden. Samtidigt smider någon en ny lömsk plan för att få tag på honom.

07:25

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

07:30

PAW Patrol

Luke Stars har försvunnit från sin kungliga konsert i Skälleborg och Sötnos försöker ta över konserten!; Medan prinsessan är borta har en massa djur tagit över Skälleborgs slott. Nu måste Paw Patrol få dem under kontroll!

07:40

Pyjamashjältarna

När Gekkos och Owlettes övertro på sig själva gör att Ninja får precis som han vill, måste de lära sig att samarbeta.

07:55

Paddingtons äventyr

Familjen Brown har sitt årliga sommarspel. Kommer Paddington att vara bra på någon av tävlingarna?

08:05

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

08:20

Ricky Zoom

En av vännerna programmerar om sina bottar så att de snabbt kan utföra reparationer. Först fixar bottarna saker så bra att vännerna börjar tro att de vet mer om mekaniken än någon annan.

08:30

Våfflan

Morgonen efter bröllopet inser Evie och Doug att Våfflan kan prata.

08:40

Biet Maya

En fluga har stulit Bens boll för att använda den som ett bo för att lägga hennes ägg. Tyvärr är det bollen som Ben ville visa på det stora mötet. Maya och Villy bestämmer sig för att hjälpa Ben att göra en ny boll avsedd för flugan.

08:55

Miss Moon

Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag.

09:05

Heidi

Innan operationen så pratar farfar om sitt testamente. Under konversationen så minns han tillbaka till både de ljuvliga stunderna men också de hårda tiderna han fick uppleva under sitt liv på berget.

09:25

Vilse i Oz

Dorothy och vännerna seglar över öknen, men en oväntad omväg orsakar allvarliga problem.

09:50

Djupet

Familjen Nekton hjälper piratsonen Finn, som försöker hindra sin far från att stjäla en skatt, men istället lyckas han aktivera en piratförbannelse.

10:10

Ranchen

Lena tar sig an ytterligare en hästkapplöpning mot sin största konkurrent Samantha. Efter att hon vunnit det här loppet skaffar Samntha en gigantisk häst.

10:35

Team Dronix

Känslorna eskalerar i DroniX-teamet när Vicky blir trött på Bucks barnsliga beteende. Team Raptor försöker bli det bästa laget.

10:55

Thunderbirds

Parker är tvingad till att konfrontera en person från sitt förflutna.

11:20

Safirdrakens krafter

Mogo blockerar vägen till farmen, så Ko Ni måste hitta på ett nytt sätt att hjälpa en vilsen get att ta sig hem.

11:30

Gigantosaurus

När blyga Bill och modiga Rocky blir strandsatta på en öde ö, är helt plötsligt Rocky den som blir rädd. Trey varnar de små dinosaurierna för grottmonstret Shriekasaurus.

11:40

Andys safariäventyr

Andy flyger till Australien i safarimobilen på jakt efter små röda, flygande rävar. Han måste fotografera dem när de dricker vatten, för att ersätta Hammonds foto med samma motiv som Andy råkat slarva bort. På vägen dit möter han en kragödla.

12:00

Om evolution - meänkieli

Om orden som beskriver begreppet evolution. Vad krävs för att djurarter ska kunna utvecklas och förändras?

12:10

Bara vanligt vatten - meänkieli

Det finns sötvatten i sjöarna, åarna och djupt nere i jorden, och i haven finns saltvatten. Allt som lever på jorden behöver vatten. Vi gör mycket med vatten, en del av det vi gör är inte så bra. Det är en konstig idé att slösa med vatten.

12:15

Vad händer med återvinningen? - ukrainska

När vi inte vill eller kan använda våra kläder längre så ska vi inte bara slänga dem. Här får du veta mer om återvinning, återbruk och hur man kan designa om textilier. Din gamla jeansjacka kan till exempel få nytt liv.

12:20

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

12:30

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

12:35

Bluey

Pappa förvandlar sin hand till Shaun, en oinspirerad emu som ofta ställer till med problem, för att visa för Bluey och Bingo hur svårt det är att passa ett husdjur.

12:45

Pippi Långstrump

Pippi reparerar den gamla luftballongen som hennes pappa har lämnat på vinden i Villa Villekulla. Två tjuvar stjäl Pippis väska med guldpengar.

13:10

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

13:20

Claude

Claude hjälper Herr Korvstrumpa att göra sig redo för hans livs resa.

13:30

Snorkråkan

Tore som är en mästare på förklädnad drar nytta av sin talang när Victor får tandvärk. Maskrosstugan gillrar Tore-fällor och Hillevi sluter en ny pakt - men allt tycks gå i baklås när saker får en oväntad vändning.

13:45

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Kronprinsen inser att han måste byta både kläder och namn för att klara sig nere i staden. Samtidigt smider någon en ny lömsk plan för att få tag på honom.

14:00

Gumballs fantastiska värld

Katten Gumball och fisken Darwin ger sig ut på vardagliga äventyr tillsammans.

14:25

Lilla Aktuellt skola

Direktsända nyheter för barn och ungdomar.

14:45

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

15:00

M.I. High

Premiärministern anländer till St. Hope på grund av en gymnastiktävling.

15:25

Det Hemsökta huset

Taylor och Meadow råkar under deras vaktpass få lagets maskot stulen av ärkerivalerna. När Meadow ber Miles hjälpa dem få tillbaks den blir Taylor rädd att hennes hemlighet ska avslöjas.

15:50

100 Saker Att Göra Före High School

Crispo försöker bota sin skräck för att ställa frågor under lektioner och CJ guidar ett par bråkungar. Fenwick gör under tiden sitt bästa för att bli skolans nya High five-kung.

16:10

Tracy Beakers dröm

Tracy smugglar in en pojke.

16:40

Holly Hobbie

Collinsville fyller 200 år och borgmästaren vill fira genom att pryda en väggmålning med stadens signum - en gurka. Piper får gruppen att istället måla en enhörning.

17:00

Abel och Fant

En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln.

17:10

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

17:25

Greta Gris

När en fisketur går fel och Morfar Gris och Onkel Kanin blir strandsatta på en öde ö, är Kapten Hund den enda som kan rädda dem.

17:30

Regnbågsstadens hjälte

När ingen förstår vilka roller olika skådisar spelar i en pjäs designar Ruby passande dräkter åt dem, och pjäsen blir en stor succé.

17:40

Fix och trix

Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite fix och trix kan man bygga allt möjligt.

17:50

Fåret Shaun

Bonden blir vettskrämd när en söt mus dyker upp på bondgården och katten Pidsley blir beordrad att fånga den. När musen gömmer sig i Shauns päls övertygar flocken honom att skydda musen från den hänsynslösa katten.

18:00

Bolibompaklubben

Draken och Harriet dansar till Taylor Swift - Shake it off.

18:01

Bolibompa: Prinsessorna och Superkraftsaften

Draken har plockat färdigt sin drakört och beger sig hemåt, men hen är mycket svag.

18:10

Rita och Krokodil

Rita är fyra år och har ett ovanligt husdjur - en krokodil! Krokodil är jättesnäll, men gör inte alltid som Rita vill - och det kanske är bra ibland.

18:15

Dinoranchen

När Min skjuter upp sina sysslor för att ha kul med Tara, orsakar det en kedja av händelser som leder till att Angus hamnar i slagsmål med en vild spinosaurie.

18:35

Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

18:45

Julkalendern: Kronprinsen som försvann

Kronprinsen inser att han måste byta både kläder och namn för att klara sig nere i staden. Samtidigt smider någon en ny lömsk plan för att få tag på honom.

18:55

Julkalendern 2022: Lucköppning

Barnens julvärd Markus Granseth öppnar luckorna till årets julkalender Kronprinsen som försvann.

19:00

Snorkråkan

Victor tar i med hårdhandskarna och bjuder in en hypnotisör för att få pli på sina fångar. Kärleken spirar och Victor ställer till bröllop med Hillevi som brud. Tore gör allt för att avblåsa bröllopet men den enda som blir blåst är han själv.

19:15

Agenterna

Simhallschefen på Krimsta Simhall har mottagit ett allvarligt hot riktat mot honom och hans dotter - den framgångsrika simmaren Katja Thelin. Agenterna tar sig an uppdraget och snart visar det sig att fallet är allvarligare än de någonsin kunnat ana. De måste riskera sina liv för att sätta dit gärningspersonen.

19:45

Djungelpuls

Djungelpuls är en familjevänlig serie utan dialog som fokuserar på olika djur och de bisarra situationer de ibland utsätts för i naturen. Vi får bland annat träffa eldflugan som är rädd för mörker och giraffen som har en stel nacke.

19:50

Abel och Fant

En tecknad komedi om bästa vännerna Abel och Fant som bor i djungeln.

04:30

Pippi Långstrump

Pippi reparerar den gamla luftballongen som hennes pappa har lämnat på vinden i Villa Villekulla. Två tjuvar stjäl Pippis väska med guldpengar.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag