Tv-Tablå för Barnkanalen fredag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:00

I drömmarnas trädgård

Upsy Daisy lär IigglePiggle hur man leker kurragömma. Upsy Daisy är mycket bra på att gömma sig. IgglePiggle är imponerad.

05:25

Lilla prinsessan

Lilla prinsessan bestämmer sig för att hon vill kunna spela ett instrument.

05:40

Kojsagor

I en fantastisk trädkoja fylld av böcker samlas Lisette, Antoine, Fanny och Tiago för att leka och läsa sagor.

05:45

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

05:55

Hej Jycke

Ekorrarna är ute och åker kälke med Jycke när de ser en flyttfågel falla från skyn. Fågeln Mawk landar i snön med resväskan och allt. Han såg fram emot att flyga på sommarsemester, för det är vad fåglar gör på vintern.

06:00

Greta Gris

Morfar gris lär Greta och Georg hur man spelar golf, Greta tycker att det är tråkigt tills de ser en färgglad minigolfbana.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

06:15

Charlie och Lola

Lola gör sig redo att sova över hos Lotta när olyckan är framme och hon glömmer att ta med sig sin resväska.

06:30

Heja! Heja! Billy Bilsson

Freddie åker till ishallen för första gången, så Billy visar upp några coola moves för att hans vän inte ska vara rädd.

06:35

Mumfie

Mumfie hittar en mjuk, rosa leksaksmus. Den tillhör någon som inte vågar erkänna det om de andra gör narr av honom.

06:45

Lilla prinsessan

När lilla prinsessan får en ny badbassäng att leka i, upptäcker hon att det inte är lika roligt att leka själv som att dela med sig.

06:55

Greta Gris

Herr Tjur råkar ha sönder sin ömtåliga tekanna under en fikapaus, och tar med bitarna till Fru Kanin för att laga den.

07:00

Fåret Shaun

Flocken planerar att avleda glassbilen så att den kör in på deras fält.

07:10

Vegetasaurier

När ett ägg spricker och avslöjar en Avocadodon-bebis försöker Ginger och Ärt-Rexarna hitta ett roligt sätt att leda den energiska bebisen tillbaka till sin flock.

07:15

PAW Patrol

Borgmästare Rospigg och Bonden Al är redo för en härlig heldag med fallskärmshoppning, men deras äventyr spårar ur. Paw Patrol kommer till undsättning!

07:25

Pyjamashjältarna

Gecko stannar hemma med en förkylning.

07:40

Bluey

I parken träffar Bluey en ny lekkamrat som heter Winnie, men när Bluey vill bjuda hem henne och hennes pappa på frukost får hon veta att vuxna behöver lite längre tid att bli vänner.

07:45

Tilde

Tlde bestämmer sig för att öppna en reparationsfirma, men det är svårare att laga saker än hon tror.

07:55

Octonauterna

Octonauterna och några hjälplösa krabbor hamnar mitt emellan två grupper av havsanemoner.

08:10

Max och Maja

Det är en regnig dag i parken och Jamila plockar maskar. De kan inte tro det, men Jamila förklarar att hon måste rädda dem och ber Max och Maja att hjälpa. Till att börja med är de inte säkra, men kanske är maskarna bara lite slingriga.

08:15

Fix och trix

Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite fix och trix kan man bygga allt möjligt.

08:20

Karl, den pyttelilla riddaren

Karl lånar en ring för att använda den som en spelpjäs i ett brädspel men fel person får tag i smycket. Karl och Iris måste hitta ett sätt att få tillbaka den.

08:30

Bernies äventyr

På väg till en klippa, den perfekta basen för att skjuta upp sin raket, kidnappas Bernie av eremitkräftor som ser honom som sin profetiska kung.

08:35

Astronella

Långt in i framtiden åker Astronella och hennes vänner på spännande upptäcktsfärder och äventyr. För i rymden finns oändligt många platser att utforska!

08:45

Smurfarna

Skämtsmurfen busar med Buttersmurf genom att ge honom en dryck som har några mycket överraskande effekter: när någon ber honom att göra något säger han okey dokey och gör det.

09:00

Sommarlov

Artisten Liamoo kommer till Sommarlov! Han framför den nya OS-låten, svarar på tittarnas frågor och försöker slå rekordet i Hamsterhjulet. Dessutom visas Livet på botten, Babylons stol och Cleo löser fallet.

09:05

Livet på botten

MC Flo glömmer att repetera och improviserar fram en rap, en fisk stoppas av polisen och skolbarnen utforskar skolans kusliga källare.

09:15

Babylons stol

Karl-Otto och Rosa ser fram emot att spela Babylons nästa bana "Den farliga vulkanen". Men ingenting är som vanligt och det ser ut som labyrinten från första nivån.

09:30

Cleo löser fallet

Ryktet säger att det finns en gömd plats bakom bron i Lexington Park där hundar försvinner ögonblickligen. När hunden till en mänsklig detektiv från Scotland Yard försvinner ber McFlare Clever att hjälpa honom att förklara detta omöjliga fenomen.

10:00

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

10:05

Zorro - legenden föds

Kapten Monasterio arresterar oskyldiga urinvånare för att fånga Zorro. Zorro skyndar sig att befria dem från fångenskap.

10:25

Legendarerna

Legendarerna reser land och rike runt för att reparera sitt misstag; i strid med den onde Mörkhell råkade de krossa Jovenia-stenen så att alla i världen förvandlades till barn!

10:45

Ranchen

Mistral är rädd för stridsflygplanen som flyger över gården, och Léna kan inte lugna ner honom. Nu behöver Léna sin farfar och hans kloka råd.

11:10

Space Nova

Luna Ports säkerhetssystem fungerar inte, så Novas besöker Pamela Barnacle, systemets skapare, vid hennes privata asteroid.

11:30

Djupet

Med drottningens spira i familjen Nektons händer måste Ant nu kalla fram sina förfäders mod för att få monumentalerna tillbaka i dvala. Den sista striden för att skydda världen från dessa varelser har börjat.

11:50

Livet på botten

Luna presenterar sin nya pojkvän för sina föräldrar. I skolan är kortspel populära och alla hoppas kunna hitta den sällsynta Golden Plankton.

12:00

Eli och Roffe i puberteten - romani kelderash

Eli älskar att vara kär, när hon var yngre blev hon aldrig kär. Men nu blir hon kär hela tiden. Det känns så spännande det här med kärlek. Roffe har varit kär men aldrig vågat fråga om någon vill vara ihop med honom. Han vet ju inte vad den andra tycker eller kommer att svara. Tänk om det blir fel?

12:10

Humlan Djojj - turkiska

En dag när Djojj ska ut i trädgården och pollinera så upptäcker han några kaksmulor på köksbordet i det stora huset. Plötsligt hamnar han i klistret.

12:15

Humlan Djojj - turkiska

Alla blommorna på blomsterängen har försvunnit! Birger Bi och Djojj måste hitta en ny blomsteräng innan bina i kupan svälter ihjäl. Men det blir inte riktigt som Birger och Djojj har tänkt sig.

12:20

Pinos dagbok - koreanska

Pino och hans vänner tävlar. Publiken applåderar och tycker att det är en jätterolig tävling.

12:25

Pinos dagbok - koreanska

Pino åker båt. Det finns plats för alla Pinos vänner att följa med ut på havet.

12:30

Modiga kaniner

The Brave Bunnies och deras lama är oense om vilken maträtt de ska laga.

12:35

Pippi Långstrump

Två tjuvar besöker Pippi och försöker stjäla hennes guldpengar men när Pippi berättar åt dem att Herr Nilsson sover i rummet bredvid, blir de rädda och springer sin väg. På kvällen bjuder Pippi in Tommy och Annika till sin födelsedagsfest.

13:00

Andys förhistoriska äventyr

Andy reser 36 miljoner år tillbaka i tiden för att hitta en tand från ett gigantiskt köttätande rovdjur, men när hans ryggsäck blir stulen tar han hjälp av en flock gigantiska brontothere för att få tillbaka den.

13:15

Safirdrakens krafter

När Safirdrakarna hittar ett meddelande inuti en flaska där någon ber om hjälp, så inser de först inte att det kommer att leda dem till Mogos senaste uppfinning: en mekanisk drake utom kontroll.

13:30

Sjung på jiddisch!

Nu är det fest och hela tjocka släkten är här, alla med sin egen personlighet. Musik av Georg Riedel, svensk text och jiddischtext av Salomon Schulman.

13:35

Sjung på jiddisch!

När någon är ledsen, känns det bra att kunna ge tröst, då känns allting bättre. Musik och svensk text Georg Riedel, jiddischtext av Salomon Schulman.

13:40

Sjung på jiddisch!

I den här sången är ingenting som vanligt, allt är oppochner, inget av djuren gör som de brukar. Musik av Georg Riedel, svensk originaltext av Astrid Lindgren och jiddischtext av Salomon Schulman.

13:45

Heidi

När tant Dete tar med sig Heidi till bergen för att hälsa på hennes farfar, hör hon historier om honom längs vägen som gör henne orolig.

14:05

Grizzy och lämlarna

Grizzy hittar två identiska vaser som på något vis är sammankopplade. Om han stoppar ned handen i den ena, dyker handen upp ur den andra. Det, oavsett oavsett avståndet mellan dem.

14:10

Femlingarna

Om man frågar femlingarna är det ett ämne som saknas på schemat, och det är skolk. Allan ersätter därför lektionen med lektioner i skolk.

14:20

Backstage

Carly försöker att muntra upp Vanessa och Denzel arbetar med sin konst.

14:40

Mustangs FC

För att förbereda sig ordentligt inför den nya säsongen använder Mustangs några ovanliga träningsmetoder, rekryterar nya spelare och ändrar laguppställningen.

15:05

Det Hemsökta huset

Frankie skickas iväg till en charmskola efter att ha tagit skulden för något Louie gjort. När Louie besöker henne där och inser att hon blivit en artig ung fröken gör han allt han kan för att få henne att bli sitt gamla jag igen.

15:25

Jamie Johnson

Ny plan, ny tränare, nya rivaler, ingen Jack. Jamie hemsöks av Jacks frånvaro från sitt liv men är fast besluten att göra det bästa av Phoenix FC:s nya omständigheter. Råd från Mesut Özil i en fantasisekvens hjälper till att stärka hans beslutsamhet.

15:55

Kompisar på nätet

Om tre tjejer som träffats på en internationell skola och de måste nu säga adjö och flytta hem. De upptäcker att de med hjälp av mobiltelefon och dator kan förflytta sig och besöka varandra hur mycket de vill, trots att de bor i olika världsdelar.

16:20

Den ostoppbara gula yetin

När Gustav tror att hans farfar har förvandlats till Chromes nya matta hjälper barnen till att ge honom ett avsked på Monsterkyrkogården. Men Osmo måste först övervinna sina rädslor.

16:30

Gigantosaurus

Trey varnar de små dinosaurierna för ett grottmonster vid namn Shriekasaurus.

16:50

Ett fall för KLURO - flygande fixpatrullen

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

17:05

Petronix

För att imponera på MacTrapp uppfinner Mo och Joe en pryl som kombinerar ljudet från flera instrument för att fånga tvättbjörnar. De tappar dock kontrollen över verktyget när det går sönder.

17:15

Fåret Shaun

En nykläckt gässling missar den sista flygningen hem från farmen, men välkomnas snart in i gänget av Shaun och flocken.

17:20

Charlie och Lola

Charlie och Marv är redo att uppträda i skolans aula tills det otänkbara händer och Marv blir sjuk. Vem som kan ersätta honom återstår att se.

17:35

Greta Gris

Det är alla hjärtans dag och pappa Gris blir besvärad när han inte får ett endaste kort. Men så kommer plötsligt brevbäraren, och med sig har han en stor påse post.

17:40

Regnbågsstadens hjälte

När ingen förstår vilka roller olika skådisar spelar i en pjäs designar Ruby passande dräkter åt dem, och pjäsen blir en stor succé.

17:50

Gabbys gård

Gabby har massor av olika sysslor på gården och idag ansvarar hon för att städa upp allt djurbajs från hästarna, korna och hönsen.

18:00

Bolibompafamiljen

Igelkottar kan stickas men kan också vara jättegulliga!

18:05

Daniel Tigers kvarter

Daniel och hans föräldrar ska på restaurang med Kattis och hennes mamma. Det är därför Daniel är exalterad. Det är nämligen hans första besök på en sådan plats.

18:15

Astronella

Långt in i framtiden åker Astronella och hennes vänner på spännande upptäcktsfärder och äventyr. För i rymden finns oändligt många platser att utforska!

18:30

Sommarlov

Artisten Liamoo kommer till Sommarlov! Han framför den nya OS-låten, svarar på tittarnas frågor och försöker slå rekordet i Hamsterhjulet. Dessutom visas Livet på botten, Babylons stol och Cleo löser fallet.

18:35

Livet på botten

MC Flo glömmer att repetera och improviserar fram en rap, en fisk stoppas av polisen och skolbarnen utforskar skolans kusliga källare.

18:45

Babylons stol

Karl-Otto och Rosa ser fram emot att spela Babylons nästa bana "Den farliga vulkanen". Men ingenting är som vanligt och det ser ut som labyrinten från första nivån.

19:00

Cleo löser fallet

Ryktet säger att det finns en gömd plats bakom bron i Lexington Park där hundar försvinner ögonblickligen. När hunden till en mänsklig detektiv från Scotland Yard försvinner ber McFlare Clever att hjälpa honom att förklara detta omöjliga fenomen.

19:30

Pyjamasklubben

Fem väninnor som också är klasskompisar bildar en hemlig klubb där inga killar får vara med. De turas om att sova över hos varandra och samtidigt ständigt stötta och hjälpa varandra med allt från små till stora problem och frågor.

19:55

Larva

Chuck träffar en älskvärd säl som har samma namn som hans flickvän som blir allas favoritdjur på ön.

20:00

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:00

Emil i Enånger och maskinerna

Vi får följa med sjuåriga Emil när han testar veteranbilar hemma hos Kjell Johansson.

04:05

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag