Tv-Tablå för Barnkanalen fredag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:00

I drömmarnas trädgård

Pontipinerna går en väldigt långt promenad. När de når Tombilooernas hus lekar de en lek där de hoppar in i Tombilooernas byxor!

05:25

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

05:40

Modiga kaniner

Bop och Boo gör sitt kanin-bästa för att jogga minnet av sin bästa björnvän, Barry, i hopp om att hjälpa honom hitta en borttappad burk med honung.

05:45

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

05:55

Hej Jycke

Det är värmebölja, men som tur är har Jycke en STOR plaskbassäng. Jippi! Först och främst behöver de hjälp att blåsa upp bassängen och fylla den med vatten. Tack och lov för elefanten Ethel - hon kan göra allt. Dags för ekorrarna att ha massor av skoj.

06:00

Greta Gris

Morfar Gris kommer förbi med frön som Greta och Georg kan plantera. Pappa Gris hjälper till genom att agera fågelskrämma.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

När jordgubbarna blandas ihop med andra röda föremål, blir Rainbow Ruby en vetenskapsman för att ta reda på hur man snabbt kan separera dem.

06:15

Heja! Heja! Billy Bilsson

På en byggarbetsplats har alla ett jobb att göra. Billy och hans vänner har en hektisk dag då de lär sig om uppgifterna på en byggarbetsplats.

06:25

Hej Jycke

När en dansbagge landar på Jyckes huvud kan han inte sluta dansa och ekorrarna tar en titt och ser att det är en liten bondläppsbagge med en fiol tillsammans med ett band som heter Hillbilly Bug Band.

06:30

Daniel Tigers kvarter

Daniel längtar efter att få tävla med bilen som han byggde tillsammans i onsdags, men han är upptagen med att leka med Jonna.

06:45

PAW Patrol

Borgmästare Överdängares plan för att vinna en melontävling går lite snett när hans melon plötsligt studsar iväg genom staden.

06:55

Greta Gris

Greta och hennes vänner besöker ett rullskridskodisco som organiseras av Fröken Gasell. Efter att ha åkt skridskor till barnsånger, blir de vilda till rytmen i musiken tillsammans med Madame Gazelle.

07:00

Fåret Shaun

Blitzer färdas upp i himlen av en drönare när han kopplar av i sin solstol. När batteriet börjar ta slut måste han försöka landa säkert.

07:10

Superkaninen Simon

I parken bygger Simon och Lou ett hemligt basläger. Lou är så entusiastisk att hon jobbar för snabbt och som en konsekvens är konstruktionen ostadig. När vinden börjar blåsa riskerar den att få det hela att rasa mot marken.

07:15

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Stubbe presenterar en plan för hur Love och Saga ska komma över bärnstenen. Men för att lyckas måste de stjäla något från Dorabella och Gorm.

07:25

Julkalendern 2023: Lucköppning

Barnens julvärd, Markus Granseth, öppnar dagens lucka till årets julkalender. Det har varit lite väl många skumma händelser på det hemliga stället. Markus analyserar och funderar på allt som skett.

07:30

Pyjamashjältarna

Romeo använder sin nya apparat för att få pyjamashjältarna att flyta iväg.

07:40

Bluey

Bluey och hennes vänner har kul när de leker affär, tills att hon börjar ifrågasätta reglerna.

07:50

Karl, den pyttelilla riddaren

Tyler och Arthur blir ovänner och vill inte vara runt varandra och i ett försök att få dem att bli vänner igen, låtsas Karl att han har tappat sitt minne.

08:00

Paddingtons äventyr

Paddington upptäcker höstsäsongen och en vinterfestival. Han förundras över allt det vackra och har en önskan för hösten.

08:10

Octonauterna

När han förs bort av en cyklonisk tromb blir Kwazii strandsatt i det ökenliknande öppna havet tillsammans med en triggerfisk som har bosatt sig under den skadade Gup-B.

08:25

Biet Maya

Villy såg en björn i närheten. Maya informerar drottningen som ger order om att evakuera bikupan. När Maya och Villy inser att paniken i bikupan utlöste av en nallebjörn är de rädda att erkänna sitt misstag för drottningen.

08:35

Smurfarna

Efter att Diktsmurfen blivit någons mentor i rim, går han igenom en diktarblockering under poesitävlingen.

08:50

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

09:00

Tilde

Tilde vill ge sig ut på skattjakt för att ha mer saker att lägga på sin hylla, men inser till slut att det hon uppskattar mest är hennes vänner och familj.

09:10

Safirdrakens krafter

Aporna använder sig av en gigantisk magnet för att stjäla Farfars hjälm, så Safirdrakarna måste överlista dem.

09:20

Djungelpuls

Ovanliga och annorlunda djurhistorier.

09:30

Heidi

Peter vill att Heidi följer med till ängen, men hon vill inte lämna Klara ensam. Då frågar han om hon vill följa med till trädhuset nästa dag.

09:55

Djupet

Ombord på ubåten Aronnax fortsätter familjen Nekton att värna om haven och dess invånare. Antes tid går dock mest åt till att försöka tyda Ephemychrons alla symboler. Kan de visa vägen till det försvunna Lemurien?

10:15

Vilse i Oz

Dorothy och vännerna finner ingången till en mystisk tunnel som förbinder den dödliga öknen till Smaragdstaden. Men ingenting kan förbereda dem för vad de kommer att hitta på andra sidan.

10:40

Team Dronix

När DroniX går in i autonomt läge och flyr, så inser Vicky att den försöker återvända till sin drönarbas.

11:00

Space Nova

Det är år 2162 och rymdäventyren för tvillingarna Adelaide och Sid Nova är precis på väg att börja, på riktigt.

11:30

Gigantosaurus

Mazu måste göra det omöjliga för att skydda en hjälplös slända från rovfåglar.

11:40

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till Brachiosaurus tid. Hans uppdrag är att hitta en gren av apornas pussel, ett träd som är favoritmat för en brachiosaurus. Men kommer han att komma tillbaka till museet i tid innan det öppnas?

11:50

Helmis undervattensvärld - meänkieli

Helmi dyker och i det grunda vattnet och bland stenarna på bottnen finns det märkliga varelser som har byggt sig ett hem av sandkorn, stickor och strån. Snart visar det sig att det föds vackra bruna nattsländor av varelserna i fodralen.

11:57

Fel väder - meänkieli

Kaninen Håkan och grodan Berit gillar olika väder. Idag är det dimmigt ute, allt är helt vitt och ingenting syns. Vad ska Håkan och Berit hitta på när det är helt vitt ute? Göra en utflykt och leka kurragömma såklart!

12:00

Tripp, Trapp, Träd-sagor på jiddisch

Pax och pappa ska på picknick, de tar med sig pannkakor, äppeldricka och persika. När regnet kommer tar de skydd under ett träd. Pappa berättar historier. Sagan Under trädet av Viveka Sjögren.

12:05

Imse och Vimse - jiddisch

Imse och Vimse rensar sitt nät från löv, när en massa byxor plötsligt blåser in. Torsten Tusenfoting får sin tvätt förstörd.

12:10

Julmiraklet (Nordsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

12:15

Julmiraklet (Lulesamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

12:20

Julmiraklet (Sydsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

12:25

Modiga kaniner

Bop och Boo gör sitt kanin-bästa för att jogga minnet av sin bästa Björn-vän, Barry, i hopp om att hjälpa honom hitta en borttappad burk med honung.

12:35

Pippi Långstrump

Nu ska Pippi gå ombord på Hoppetossa och lämna Tommy och Annika. Pippi försöker trösta dem, men det går bara inte.

13:00

Andys förhistoriska äventyr

Andy reser tre miljoner år tillbaka i tiden där han spårar upp den uråldriga stammen australopithecus-primater, men hans pålitliga ryggsäck stjäls av hungriga gamar.

13:15

Djurinredarna

Ödlan Pesto vill hänga med bröderna Edgar och Albert ut på sommaren och ber Djurinredarna om hjälp med att lösa detta. Djurinredarna Arkadia och Milja beger sig hem till Pesto, Edgar och Albert i Gustavsberg för att skapa ett lantställe i Ödle-skala.

13:45

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Stubbe presenterar en plan för hur Love och Saga ska komma över bärnstenen. Men för att lyckas måste de stjäla något från Dorabella och Gorm.

14:00

Ranchen

Léna och Angelo vill bli ridguider. I ett experiment guidar de en grupp med två vänner från staden som har lockats av Hugo. De har knappt sett en häst.

14:25

Lilla Aktuellt skola

Direktsända nyheter för barn och ungdomar.

14:45

Lilla Aktuellt teckenspråk

Nyheter på teckenspråk för barn och ungdomar.

15:00

M.I. High

Carries optimism verkar vara ett kraftfullt vapen.

15:30

Big Top Academy

April förbereder sig för att lämna Big Top Academy, när minnen av hennes vänner dyker upp och hon kämpar för att ta farväl.

15:50

Tidlös Prinsessa

Studenterna reser till Bryssel för att delta på den europeiska danstävlingen. Men Lena initierar en balettstrid som kan diskvalificera dem.

16:15

Elefantprinsessan

Alex, Amanda och Taylor ser fram emot en spelning, men det visar sig att klubben de skulle spela på har slagit igen.

16:40

Malory Towers

Livet på internatskolan Malory Towers går vidare för Darrell och henns klasskamrater. Det är inte bara undervisning som står i fokus när konflikter och vänskap varvas med ett och annat mysterium. Säsong 2.

17:05

Den ostoppbara gula yetin

När Gustav försöker spåra en betstjälande Wolverine blandar han, förgäves, alla sina personligheter för att överlista den. Osmo och Rita måste uppmuntra honom att använda sin egen unika intelligens.

17:15

Småkryp

En liten spindel försöker fånga en fluga.

17:25

Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

17:35

Greta Gris

Känguru-familjen tar Greta och hennes familj till kusten under deras andra dag i Australien. De försöker surfa för första gången medan de njuter av stranden.

17:40

Regnbågsstadens hjälte

Prinsessan Porslin blir förtrollad och behöver en speldosa för att bli botad. När dosan går sönder bildar Ruby ett marschband som spelar musiken i stället.

17:50

Fåret Shaun

Det är dags för Timmys bad. I Timmys försök att fly fastnar en metallfjäder i hans svans. Nu måste flocken fånga det studsande lammet innan han har förstört hela bondgården.

18:00

Ibbe och Arve

Ibbe vågade! Det var både svårt och lite läskigt, men hon gjorde det! Fast när Arve frågar hur det känns kan hon inte svara. På vägen hem har Arve ett ärende till bilverkstaden och där förstår han vilken känsla Ibbe försöker förklara.

18:05

Bing

Bing har fått en ny lunchlåda och Pando har en exakt likadan!

18:15

Petronix

Ringmästaren använder en kanon för att fånga en krushuvad pelikan och planerar att använda sin otroliga pryl för att förhindra alla räddningsförsök.

18:30

Mysteriet på Barnkanalen

Malin Olsson försvinner under mystiska omständigheter. Någon av de andra programledarna ligger bakom - men vem?

18:45

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

Stubbe presenterar en plan för hur Love och Saga ska komma över bärnstenen. Men för att lyckas måste de stjäla något från Dorabella och Gorm.

18:55

Julkalendern 2023: Lucköppning

Barnens julvärd, Markus Granseth, öppnar dagens lucka till årets julkalender. Det har varit lite väl många skumma händelser på det hemliga stället. Markus analyserar och funderar på allt som skett.

19:00

Snorkråkan

Snorkråkan måste iscensätta en undanmanöver för att lura iväg S.K.Ö.L.D. samtidigt som de skickar ut en nödsignal för att rädda Mic-Mac. Tore ser sin chans och använder Victor Hård som lockbete för att bli av med honom en gång för alla.

19:15

Värsta bästa kompisarna

Kompisarna Alex Hermansson och Oskar Arleon träffar två andra kompisar, Tuva och Mira i Lomma. Där sysslar de med blindbak, standup-padel, livsfarliga hästar, motocross och såklart en hyllning till deras vänskap. Dessutom en stor överraskning.

19:35

Allihop ihop

En norsk serie om två familjer som flyttar ihop i huset de ärvt och de ska nu samsas under samma tak.

20:00

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:00

Julmiraklet (Nordsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

04:05

Julmiraklet (Lulesamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

04:10

Julmiraklet (Sydsamiska)

Tillsammans med elever från Sameskolorna i Gällivare och Tärnaby skapar vi en julberättelse, där elevernas teckningar, beskrivningar, tankar och idéer ligger till grund för de bilder och karaktärer som AI tar fram.

04:15

Sjukt självklart

Silvia och hennes reporterkompis Nicole granskar de klimatdyra vattentransporterna. Måste verkligen tandkräm innehålla vatten? Varför säljer företag vattenflaskor när vatten finns i kranen?

04:28

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:30

Historien om Sverige med Farah

Vi har kommit till slutet av medeltiden. Det är en tid i pestens skugga när människor kämpar för att överleva, genom både vanligt vardagsliv och stort våld. Många vill ha makten över Sverige, men bara en kommer att lyckas.

04:40

Snorkråkan

Det är platsbrist på Snorkråkan så Tore tvingas dela boende med sin ärkerival Victor Hård. Det visar sig att det varken finns hjärterum eller stjärterum i Tores tält.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag