Tv-Tablå för Barnkanalen tisdag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:00

I drömmarnas trädgård

Tomblibooerna har skoj i trädgården, men vad de än gör så ramlar byxorna av!

05:25

Lilla prinsessan

Lilla prinsessan vill ha frukost på sängen.

05:40

Louie & Yoko bygger

Vid stranden möter Louie och Yoko en koala som försöker ta bilder på olika fiskar. Koalan kan dock inte simma, så Louie bestämmer sig för att bygga en ubåt åt honom.

05:45

Sara och Anka

Sara och Anka bor i en liten stad i ett litet hus med en liten trädgård. Tillsammans ger de sig ut på äventyr, ibland ihop med sina vänner.

05:55

Hej Jycke

Jycke får en leverans i en STOR kartong. Ekorrarna upptäcker att kartonger kan vara väldigt intressanta. Roly gör en bil av en, Tag gör en tunnel och alla ekorrar bygger sen det största kartongslottet ni nånsin sett.

06:00

Greta Gris

Inspirerad av Mormor Gris berättelser om det antika Rom beslutar Greta och Georg sig för att designa mosaik och lära sig lite latin.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

När jordgubbarna blandas ihop med andra röda föremål, blir Rainbow Ruby en vetenskapsman för att ta reda på hur man snabbt kan separera dem.

06:15

Charlie och Lola

Charlie lovar Marv att han ska spela fotboll med honom, men Lola har en mycket svår förkylning och är fast i sängen.

06:30

Lu och Småkrypsgänget

Lu besöker simbassängen med sin mamma, Biba och Gus. Gus och Biba dricker juice på kaféet, medan Lu stannar i vattnet och tror att hon kan gå till kaféet senare. Men kaféet hinner stänga innan hon kommit upp ur vattnet.

06:35

Heja! Heja! Billy Bilsson

För att slippa en klängig Chrissy ber Billy sina föräldrar om ett eget rum, men när han äntligen får det är det något som inte känns helt rätt.

06:45

Petronix

Emma blir upprörd över en bortglömd lekträff. Jia tror att hennes vän är för känslig för en hjälte och Jia lär sig att hjältemod och känslighet går hand i hand.

06:55

Vegetasaurier

När en ung Vattenmelonsuchus strandar under en värmebölja försöker Ginger och Baby Ärt-Rexarna att vara kreativa för att komma på ett sätt att få den gigantiska bebisen i vattnet.

07:00

Fåret Shaun

Shaun upptäcker att fältet är fullt med bin.

07:10

Greta Gris

När Morfar Gris sätter upp ett tält i trädgården, bestämmer sig Greta och hennes vänner för att det är den perfekta platsen att starta en cirkus på.

07:15

Jack och jordens utveckling

Jacks klass är på museum. De har fått i uppgift att hitta fakta om jordens utveckling. Jack vill inte redovisa inför klassen så han smiter iväg. I museets olika skrymslen blir hans egen upplevelse av tidsåldrarnas fossil lite annorlunda.

07:25

Vad händer med återvinningen?

Vad händer med mjölkpaketet när man har lagt det i återvinningen? Genom att återvinna papper och göra pappersmassa av det behöver vi inte såga ner så många träd. Din tomma mjölkkartong kommer till stor nytta.

07:30

Mumfie

Alla bestämmer sig för att åka på picknick, men Jelly Bean blir sjuk. Mumfie och Rosie anmäler sig frivilligt för att ta hand om honom.

07:40

Smurfarna

När Gargamel av misstag andas in pollen från en sällsynt blomma raderar den omedelbart hans minne.

07:50

Pyjamashjältarna

Medan Kattpojken är för upptagen med att försöka imponera på någon, kommer Nattninjan in i pagoden.

08:00

Octonauterna

Dashi får syn på en svårfångad varelse som ser ut som en gigantisk sjöorm och lyckas fotografera dess svans. Sanningen är konstigare än fiktionen när den ser ut att vara en otroligt lång havsfisk.

08:15

Max och Maja

När Max av misstag tappar Piggy, ger han henne ett klistermärke som bandage och Maja vill ha ett till Grodis också och blir sedan girig, och ger Grodis låtsas skador för att få fler klistermärken.

08:20

Heja! Heja! Billy Bilsson: Chrissy bakom ratten

Vi saknar beskrivning för denna sändning.

Mer om filmen

08:25

Biet Maya

Maya möter Molly, en mullvadssyrsa som tappar sitt minne. Hon vet inte var hennes mat är.

08:40

Karl, den pyttelilla riddaren

Karls och Rosa hittar en karta som ser ut att kunna leda dem till platsen där Rosas föräldrar brukade bo. Karls är sugen på att följa sin familjs spår och följer med Rosa på äventyret.

08:50

Lilla prinsessan

Lilla prinsessan vill spela fotboll men hon måste vänta tills stormen har lagt sig.

09:00

Tilde

Tilde ser fram emot att anmäla Hack till en hundutställning. Hon går dock lite för långt i sina förberedelser under sin upphetsning.

09:10

Safirdrakens krafter

Aporna har stulit Meis födelsedagstårta för att Mogo ska kunna önska sig någonting. Det är upp till Kody att ta tillbaka tårtan för att dagen ska bli räddad.

09:20

Heidi

Heidi och farmor försöker muntra upp Klara som har gett upp att kunna lära sig att gå.

09:45

Cleo löser fallet

En maskerad katt med långa klor och prickig päls stormar in i drottningens sovrum mitt i natten. Sedan försvinner drottningen från sitt palats.

10:05

Djupet

Kapten Hammerhead har fångat Nektons ombord på sin ubåt. Men hans farkost är skranglig, rostig och kommer att sjunka när som helst. Det återstår att se om Nektons kommer att hjälpa sin motståndare om de flyr.

10:30

Legendarerna

Vännerna ger sig ut för att hjälpa en ung kvinna vid namn Kadena, som jagas av Dragonites. Det visar sig att anledningen till att hon hotas av Darkhells hejdukar är att hon lovade att ge dem en magisk amulett.

10:50

Zorro - legenden föds

Doña Isabella Verdugo och Don Rodrigo Malapensa smider en plan för att få kapten Monasterio att hamna i dålig dager.

11:10

Space Nova

Novas lokaliserar ett annat främmande rymdskepp och åker för att ta kontakt, men de avlyssnas av Aubrina och lämnas strandade, vilket eventuellt hotar deras chans att få verklig kontakt med Star Dust Aliens.

11:35

Gigantosaurus

Hjältarna är trötta på Kreta: Mazu har inget mer att upptäcka, Rocky har inga fler utmaningar, Bill har redan provat allt och alla känner till Tinys repertoar av skämt.

11:45

Andys dinosaurie-äventyr

Andy kastar sig ut i ett förhistoriskt äventyr under vattnet, 150 miljoner år tillbaka i tiden, på jakt efter en simmande reptil som är stor som en elefant. Efter att ha blivit jagad av en haj befinner han sig vilse i havet.

12:00

Vad händer med återvinningen? - meänkieli

Soppåsen ska bara innehålla sådant som inte går att återvinna eller att använda igen. Det kallas restavfall. Men även restavfallet kan göra nytta.

12:05

Så funkar Sverige - meänkieli

Vi berättar om vad skatt är. Hur kan det vara gratis att gå i skolan? Vem betalar för allt i samhället?

12:10

Snipp, Snapp, Snut och tråkmånsarna

Våren vaknar av Läskig och Fjärilens magiska musik. Vännerna vill också spela musik och jammar igång ett oljud som helt får våren att komma av sig. Om de lyckas skapa musik och inte bara oljud kanske de också kan få blommorna att slå ut?

12:15

Monsterbarnvakterna

Esme och Roy försöker att få Snugs att somna i sängen.

12:25

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

12:35

Ellinor undrar så

Ellinor, Olivia och Ari måste försöka klura ut hur de kan utvidga sitt klubbhus så att alla nya medlemmar ryms.

13:00

Andys förhistoriska äventyr

Andy åker tillbaka i tiden för att leta efter en växtätande dinosaurie i en förhistorisk skog, men stöter på en släkting till T-rex istället, och ansluter sig sedan till en flock centrosaurus.

13:15

Andys akvatiska äventyr

Mr Hammond försöker ta en bild av en blåval, men kommer för nära och allt som syns är en blå fläck. Andy beger sig till Atlanten i sin safariubåt för att ta en ny bild och lär sig allt om blåvalen och dess enorma storlek.

13:30

Lilla ridskolan - romani gurbeti

Varje år ska hästen träffa veterinären för att få sina tänder raspade och sin vaccination. Andrus heter Lilla ridskolans veterinär och han visar eleverna hur man gör när man raspar en hästs tänder.

13:35

Lilla ridskolan - romani gurbeti

Löshoppning är en bra och rolig övning som omväxling för hästarna. Men det är många saker att tänka på. Anneli lär eleverna hur man ställer fram en bana och hur man jobbar med hästarna över hinder. Sedan blir det hopplektion!

13:40

Lilla ridskolan - romani gurbeti

Alina rider inte bara, hon tränar trav med sin ponny Bullen. Idag får vi veta hur det går till om man vill lära sig köra sin häst, och hur man förbereder sig inför en travtävling. Sedan avslöjas en spännande överraskning på Lilla ridskolan!

13:45

Grizzy och lämlarna

Det råder värmebölja och Grizzy bestämmer sig för att kyla av sig i kylskåpet men det visar sig redan vara fullt av lämlar.

13:50

Femlingarna

Engelska står på schemat, men femlingarna vill hellre lära ut ett språk som de tycker är mycket mer användbart och utbrett - snigelspråk.

13:55

Ranchen

Mistral är rädd för stridsflygplanen som flyger över gården, och Léna kan inte lugna ner honom. Nu behöver Léna sin farfar och hans kloka råd.

14:20

Malory Towers

Darrell är fast besluten att ge sin syster Felicity en rolig stund när hon besöker skolan, men med Miss Johnsons regler i bruk måste hon ta till drastiska åtgärder.

14:45

Theodosia

Jakten är igång. Theo, Will, Henry och Safiya letar efter Nigella. Men när en dryck från Nigella av misstag hamnar hos Clive går saker fel.

15:10

100 Saker Att Göra Före High School

CJ, Fen och Crispo försöker att skapa minnen som de kommer att minnas för resten av livet.

15:30

Blue Water High

Laurens förhållande till Charley kan isolera dem från resten av gruppen.

15:55

Big Top Academy

Sir Rayne kan fortfarande vara påverkad av stenen men det kan också finnas andra onda krafter med i bilden.

16:20

Pinsamheter

Taylor skäms när hennes pappa går igenom en livskris.

16:45

Den ostoppbara gula yetin

Osmos klon skapar förödelse i stan.

17:00

Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

17:10

Petronix

Prinsessan vill ha ett husdjur, så hon fångar en katt. Tyvärr fångar hon världens minsta vildkatt, och de är absolut inte lämpliga som husdjur.

17:25

Charlie och Lola

Charlie vill att Lola ska skynda sig så att de inte blir sena till skolan, men tyvärr finns det så många spännande saker att göra på vägen som håller Lola distraherad.

17:35

Greta Gris

Greta, Lena Lamm och George leker när Georg plötsligt stannar. Han måste gå på pottan, men han vet inte hur.

17:40

Regnbågsstadens hjälte

Det är trafikkaos i Regnbågsstaden tills konstapel Ruby kommer till undsättning. Hon lär byborna att visa hänsyn i trafiken.

17:55

Fåret Shaun

Bonden fastnar i ett träd.

18:00

Astrid och Adrian flyttar

Hur känns det att flytta egentligen? Idag är Astrid och mamma är på hundpromenad i skogen. De pratar om flytten. Astrid tycker att det känns både bra och dåligt.

18:05

Greta Gris

Greta och Georg besöker Mormor och Morfar medan Mormor är värd för en rekonstruktion av 1960-talet med sina vänner.

18:10

Bing

Bing och Soola bygger ett stentorn och Soola hittar en ammonit. Bing vill också att hitta en, men är överväldigad av mängden stenar.

18:20

Charlie och Lola

Lola bestämmer sig för att det hon verkligen vill ha är ett par gnistrande vita skridskor, trots att hon har bett mormor och morfar om en sparkcykel.

18:30

PAW Patrol

När tomtens släde kraschar och renarna rymmer, måste Ryder och Paw Patrol hjälpa till att dela ut de sista julklapparna och rädda julen!

18:50

Joy

Joy är 7 år och bor med sin familj i Slåtterberga. En dag får hon en önskeburk som man kan prata med och lätta sitt hjärta för. Oftast leder det till att, det man funderar på, eller tycker är lite jobbigt, löser sig.

19:15

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

19:25

Dounia

Lilla Dounia njuter av lugna, fridfulla dagar i sin hemstad Aleppo tillsammans med sina morföräldrar. Men så varnar nyheterna för att kriget närmar sig.

19:35

De åtta årstidernas land

Polarnatten kan vara tuff med snö och kyla, men då upplever vi också den magiska blå timmen. Djuren och naturen har lagt om sin diet och har olika knep för att spara energi för att överleva.

19:45

Uppdrag skolväg

Yamabuki är elva år och bor i Tokyo. Vi följer med henne när hon går till skolan tillsammans med kompisen So. Hon berättar om den stora jordbävningen 2011 och reflekterar kring kärnkraftsolyckan som jordbävningen förorsakade.

19:55

Livet på botten

Rapparna har landat en fotografering för en tidning. Raz har en \"revolutionär\" idé att fly, medan Mästare Yu visar Lilly viljans kraft.

20:00

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

04:00

Agenterna

Strax innan Krimsta Citys viktigaste konsert ska hållas märker kapellmästaren till sin förfäran att det enda originalet av noterna är stulet! Krimstas anseende står på spel och Agenternas musikaliska och tekniska egenskaper sätts på prov. Men fallet får en oväntad vändning och blir en riktig katastrof för alla konsertbesökare men också Agenterna själva.

04:30

Killar

Lucas råkar skjuta en fotboll i huvudet på Sura gubben.

04:35

Sommarskuggan nr 9

Sommarskuggan avslöjas, och alla blir förvånade. Vad händer om superskurken får Sommarskuggans buskrafter?

04:45

Sändningsuppehåll

Sändningsuppehåll.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag