Tv-Tablå för Barnkanalen tisdag

SVTs egen barnkanal med nya och gamla favoriter. Kanalen har även interaktiva inslag i samarbete med sin hemsida. På kvällen (18.00-23.00) sänds här Kunskapskanalen med faktaprogram och dokumentärer.Följ med på tokiga äventyr med Tintin eller Bröderna Dahl. Lär dig om djur och natur i Expedition Vildmark och Djurliv.

TidProgram
05:00

I drömmarnas trädgård

IgglePiggle faller platt ner och får en lerig fläck på magen, sedan får han lera på handen, på hans filt och på Upsy Daisy.

05:25

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

05:40

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

05:45

Min lillebror

Det blir mycket lek och bus när lillebror Jack ger sig ut på upptäcktsfärd tillsammans med Hamsterkören och vännerna Gnagis, Cissi och Pingeling.

05:55

Hej Jycke

Jycke är en stor, snäll hund som driver Ekorrklubben - en plats där barn deltar i alla slags aktiviteter, upplever äventyr och tjänar aktivitetsmärken längs vägen.

06:00

Greta Gris

Mamma Kanin dyker upp med en stor mage, och alla blir exalterade när de får reda på att det finns en bebis där inne.

06:05

Regnbågsstadens hjälte

När Kokos hjärta börjar glöda rycker Regnbågsstadens hjälte ut för att hjälpa stora som små. Ruby är en glad sexårig tjej som älskar att hjälpa sina vänner i Regnbågsstaden. I varje avsnitt tar hon sig an ett nytt problem att lösa.

06:15

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

06:30

Hej Jycke

Jycke och ekorrarna bestämmer sig för att spela fotboll. Jycke börjar matchen med att passa ekorrarna som bara stirrar på bollen. De vet inte vad de ska göra. De har aldrig spelat fotboll förut.

06:35

Max och Maja

Max kan inte koncentrera sig på leksaksjakten som Maja har ordnat åt honom eftersom han väntar på att Jamila skall komma med en dinosauriebok. Maja hittar på ett kreativt sätt att hjälpa honom.

06:45

Zouk, den lilla häxan

Zouk är en liten häxa med grönt hår som flyger omkring på sin kvast bland stadens höghus. Hon tvättar tänderna med paddslem och kan förtrolla sin bästa vän till vadsomhelst.

06:55

Simon

Simon är en modig, liten kanin, men inte alltid. Tur att han har vänner och föräldrar som stöttar honom!

07:00

Fåret Shaun

Bondgården är rengjord och alla gör sitt bästa för att imponera på bondgårdsinspektören. Men inom kort bryter ett bråk ut mellan fåren och grisarna. Kan Bitzer få ordning på djuren i tid?

07:10

Greta Gris

När Greta bestämmer sig för att gå uppför den stora kullen under familjens vandring på landsbygden, försäkrar Pappa Gris henne att den hårda klättringen kommer att vara värt det.

07:15

Djurverket

En kund kommer till Djurverket och frågar vad det är för slarvigt djur som har tappat sitt horn. Yankho smiter ut för att ta reda på svaret. Först blir det alldeles fel, men så får han tipset att åka norrut.

07:30

Mumfie

Kaleb kan inte följa med sina vänner för att leka på stranden för enligt Black Cat borde någon av hans betydelse ha ett strandslott.

07:35

Pyjamashjältarna

Ugglis får en ny partner.

07:50

Smurfarna

Drömsmurfen försöker bli en riddare men hans irriterande påhitt gör att han får lite fiender som försätter honom i fara.

08:00

Paddingtons äventyr

Paddington bjuder in Mr. Curry att stanna med familjen Brown tills hans hus har blivit renoverat efter att det översämmades.

08:10

Octonauterna

Kapten Sjöbjörn och hans besättning av octonauter och vegemaler bor tillsammans på havets botten. Deras uppdrag är att utforska, hjälpa och bevara havens alla varelser.

08:25

Ricky Zoom

Gänget hjälper Blip att öva på att slå hans pappas rekord i att leverera pizza. Ricky organiserar påhittade leveranser men i stället för att hjälpa Blip tar han kontrollen över allting.

08:35

Djungelpuls

Trunk ser Simon gå med valpen i sin ryggsäck. Hon smyger upp bakom Simon så att valpen kan leka med henne. När Munki vill lägga tillbaka valpen i ryggsäcken råkar han av misstag plocka upp den och trycka ner den i väskan.

08:45

Biet Maya

Efter ett missförstånd mellan Maya och Villy, så tjurar Willy. Han bestämmer sig för att gå ensam ut i skogen för att hitta nya pollenfrön.

08:55

Miss Moon

Miss Moon är en barnflicka med magiska krafter. Riddare, drakar och flygande skateboards blir plötsligt en naturlig del av Jonnas, Lous och lille Jons vardag.

09:10

Heidi

Heidi möter Fredrik i byn som berättar att fröken Rottenmeier var en barndomsvän till honom, men fröken Rottenmeier menar att han har fel.

09:30

Vilse i Oz

Dorothy och hennes vänner måste hitta Nomkungens bälte innan någon annan kommer över detta magiska objekt.

09:55

Djupet

Familjen Nekton svarar på ett nödanrop och befinner sig själva plötsligt tillfångatagna.

10:15

Ranchen

Lena, Anais, Angelo och Hugo delar alla samma intresse - hästar. På Lenas farfars gamla ranch sköter de sina hästar och hjälper även andra skadade djur.

10:35

Team Dronix

Buck, Tom och Vicky går på Hawkings-academy, en elitskola för genier inom högteknologi. De har byggt den unika drönaren Dronix. Ingen har sett något liknande förut - förutom Vickys far Charles, innan han försvann spårlöst.

11:00

Space Nova

Efter att G9 slutar fungerar på ett Luna Port-firande, försöker Aubrina programmera om honom. Jet och Adelaide åker på ett uppdrag för att rädda sin robot bara för att upptäcka att Aubrina har egna hemligheter.

11:25

Safirdrakens krafter

Mogo plockar upp en gigantisk stinkande bubbla och skickar iväg den genom byn. Ko Ni måste komma på ett knep för att stänga av maskinen.

11:35

Gigantosaurus

Mazu uppfinner världens första go-kart för att kunna slå Giganto i ett lopp.

11:45

Andys dinosaurie-äventyr

Andy reser tillbaka till Triceratops tid. Hans uppdrag är att hitta ett triceratopshorn för att ersätta det han bröt sönder på museet. Men kommer Andy att hitta ett horn och dessutom komma tillbaka till museet i tid innan det öppnas?

12:00

Imse och Vimse - meänkieli

Vimse och Fia Fluga mumsar på sötsaker som hör till ett läckert kaffekalas. Imse blir avundsjuk och gör ett misslyckat försök att förstöra kalaset.

12:05

Läsa med - meänkieli

Tuva är en liten flicka som blivit mörkrädd. Men vad är det som har hänt, och vem är hon egentligen? En saga med lugnt tempo och få svåra ord, textat för att nybörjarläsaren ska kunna träna sin läshastighet.

12:10

Lilla prinsessan

En tecknad serie om en nyfiken och vetgirig prinsessa. Om den lilla prinsessan inte får som hon vill blir hon arg.

12:20

Modiga kaniner

Kaninfamiljen ger sig ut på äventyr med sin kaninbuss och på vägen träffar de nya vänner.

12:25

Vem?

Små filmer om stora känslor med Lilla nalle och hennes kompisar som leker, bråkar, tävlar och gosar. Berättelser om att komma bort, vara bäst, spika sig på näbben eller att vara ful för att man är gul.

12:30

Småttingar

Småttingarna vill leka med varandra! Vill du vara med?

12:35

Ellinor undrar så

Skräniga fåglar håller Ellinors pappa vaken. Ellinor tappar rösten strax innan hon och hennes vänner ska framföra en sång för klassen.

13:00

Andys förhistoriska äventyr

Håll i hatten - Andy ska ut på nya äventyr! Den här omgången till olika förhistoriska åldrar och arter.

13:15

Andys safariäventyr

Andy tar safarimobilen till Sonoraöknen i Amerika i jakt på ett mystiskt ljud och en kaktus som råkade gå sönder på Safarivärlden. Längs vägen träffar han en gräshoppsmus och undkommer en flock hungriga kaktusvråkar.

13:30

Ricki Ripa möter (romani lovari)

Superexperten Ricki Ripa möter skogsharen och berättar om harens superkrafter.

13:35

Ricki Ripa möter (meänkieli)

Superexperten Ricki Ripa möter skogsharen och berättar om harens superkrafter.

13:40

Ricki Ripa möter (jiddisch)

Ricky Ripa är tillbaka där resan började. Han träffar Kicki och berättar om fjällripans superkrafter.

13:45

Claude

Claude hjälper Herr Korvstrumpa att göra sig redo för hans livs resa.

13:55

Monsterbarnvakterna

Esme och Roy passar Simon som inget hellre vill än att läsa sin nya bok.

14:10

Spartikelmysteriet

Ernesto håller i ett rebelliskt räddningsuppdrag för att få ut Orion ut Kylies citadell. Och han lär sig även att han nästan fick ett mycket icke-rebelliskt namn när han föddes.

14:35

M.I. High

Franks fiende Colt har brutit sig ut från fängelset och beger sig mot St Hopes för att stjäla Franks uppfinning.

15:05

Pinsamheter

Taylor får veta att hon inte är den enda som skäms för sina föräldrar.

15:30

Hank Zipzer - världens bästa underpresterare

Första april närmar sig, så Hank brassar på för fullt för att spela ett spratt på miss Adolf.

15:55

Tidlös prinsessa

När BLOK får en inbjudan till en tävling blir medlemmarna osäkra och undrar hur de ska kunna göra både BLOK-utmaningen och repetera inför den stora föreställningen.

16:20

Jobbigt läge

Ollie ansvarar för Mugshotz under en dag vilket blir en stor succé. Men när han blir girig och vill tjäna ännu mer pengar går det utför.

16:45

Super-duper-asgrymt!

Gluko och Lennon erbjuder sig att hjälpa till i en butik medan ägaren springer några ärenden, men trycket är hårt och det visar sig svårt att hålla kunderna nöjda.

17:00

Ett fall för KLURO

Har din bil någon gång börjat dansa, har ditt hus förvandlats till en rymdraket eller har siffrorna i din mattebok försvunnit spårlöst? Agenterna på KLURO löser problemen.

17:10

Charlie och Lola

Lola älskar rosa mjölk och hon älskar sin storebror Charlie. Men Lola är väldigt bestämd med vad hon tycker. Ibland försöker Charlie få henne att vara lite mer resonlig men det brukar inte gå så bra.

17:25

Greta Gris

Greta får reda på att Mamma gris brukade skriva dagbok, så Greta bestämmer sig för att börja skriva dagbok och ritar bilder i sin dagbok, Greta är orolig för att hennes dagbok är för tråkig, så Pappa gris och Mamma gris leker cirkus för henne så att hon kan rita den i sin dagbok.

17:30

Regnbågsstadens hjälte

Jessie är ledsen för att alla glömde årsdagen av hennes flytt till Regnbågsstaden. Ruby blir kock för att muntra upp henne och fira hennes speciella dag.

17:40

Fix och trix

Bihn och Boo gillar att vara i sin trädkoja och skapa olika världar till sina leksaker. Med lite fix och trix kan man bygga allt möjligt.

17:50

Fåret Shaun

Shaun ligger riktigt risigt till när bonden upptäcker att han har saboterat hans bakverk. Kaktjuven fruktar det värsta när en annan bonde anländer för att börja förhandla men bonden.

18:00

Emil i Enånger

Emil och hans morfar ska köra traktor och hämta en höbal! På vägen hem stannar de för att kolla till fåren och räkna dem.

18:05

Greta Gris

Greta Gris och hennes vänner går på zoo där de ser en massa olika djur.

18:10

Bing

Coco ska sova över hemma hos Bing.

18:15

Milo

Milo, Affe och Lärka känner sig inspirerade att gå på ett botaniskt äventyr för att upptäcka en sällsynt växt som aldrig har sett förut.

18:30

Dockäventyren

Ellinor är bortrest och Anna har tråkigt. Annas pappa överraskar med att kusin Wilma kommer på besök.

18:40

Zorro - legenden föds

Kapten Monasterio arresterar oskyldiga urinvånare för att fånga Zorro. Zorro skyndar sig att befria dem från fångenskap.

19:15

Lilla Aktuellt

Nyhetsprogram för barn och unga.

19:25

Äventyr i Västra Kapprovinsen

På väg genom bergskedjan korsar de unga äventyrarna en farligt smal klyfta hängandes från kablar högt över marken. Men snart möter de sin värsta skräck och den enda vägen framåt är att hoppa rakt in i ett vattenfall.

19:50

Uppdrag skolväg

Anish bor i högt uppe i Nepals berg. Vägen till skolan går över en flod och genom en djungel där det sägs leva vilda tigrar.

19:55

Larva

Hur ser vardagslivet ut för en insekt? En animerad dokumentär om två maskar, med en skämtsam inblick i småkrypens värld.

04:30

Bolibompa: Drakens dansskola

Dansa loss med Bolibompadraken! Tillsammans med barnen Harriet, Hugo och Tereza dansar Draken till årets hits från Melodifestivalen och några av barnens gamla favoriter.

04:35

Bolibompa: Drakens pysselverkstad

Tereza och Draken gör roliga glasögon av äggkartonger.

Här hittar du vad som sänds på Barnkanalen idag