Dagens tv-tablå för TV4 Fakta

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
06:00

112 - på liv och död

Brandmannen Micke rycker ut till flera våldsamma bilbränder. Annelie skyndar sig till en orolig man med andnöd. Jakob larmas ut till en pågående misshandel.

07:00

112 - på liv och död

Brandmannen Peter larmas ut till en övertänd lägenhet i Stockholm. Ann-Marie skyndar sig till en kvinna tros ha brutit höften. Polisen Anders får kämpa för att upprätthålla ordningen på en stadsfestival.

08:00

Familjen Annorlunda

Bob och Maria i Staffanstorp kämpar för att få en stödfamilj för att orka med alla barnen. Rose-Marie ska ha vernissage och tar hjälp av barnen för att sätta upp lappar på stan.

09:00

Veterinärerna

Kalle på Skånes djurpark ska märka och könsbestämma parkens nya uroxekalv. Men först behöver kalven från separeras från den aggressiva kon. Hunden Saga lider av smärtsamma kräkningar. På Brunmåla hästklinik ska det holländska varmblodet Bibbi vara med om en operation.

10:00

112 - på liv och död

Polisen Nikolai får ett riskfyllt uppdrag. Brandmannen Roger deltar i släckningsarbetet vid en våldsam brand och poliserna Magnus och Calle larmas ut till ett pågående inbrott.

11:00

112 - på liv och död

Det brinner i en lägenhet och brandmannen Tony skyndar sig dit. Polisen Reine åker på larm till en allvarlig trafikolycka. Poliserna Elin och Magnus rycker ut när några ungdomar kastar sten.

12:00

Veterinärerna

Kalle och hans kollegor på Skånes djurpark stöter på problem när de ska flytta några visenter. Katten Cindy får sin svans opererad och pudeln Axl blir kastrerad. Cecilia tvingas ge dåliga nyheter till franska bulldoggen Elvis husse och matte.

13:00

Bygglov

Familjen Andersson bor i Asarum och de har ett rum i sin källare som inte har något golv. De älskar att spela tv-spel. Bygglov tar sig an rummet i källaren och gör ett kombinerat tv-spelsrum och ett rum för avkoppling inspirerat av Tim Burton.

14:00

Husjägarna - Danmark

Pernille och Lars längtar efter att bo Hvidovre utanför Köpenhamn. Men deras drömmar stämmer inte överens med budgeten och Sara får en tuff uppgift att tillmötesgå parets önskemål. Även Christian tampas liknande bekymmer när han letar hus i Århus.

15:00

Djurskyddarna

Djurambulansen omhändertar vanvårdade hundar och katter hos en person med djurförbud. Micke, Sebbe och Sara får i uppdrag att ta hand om 30 vanvårdade kor vilket visar sig inte bli så lätt. Reino hämtar en ilsken pitbull som saknar ägare.

16:00

Fabriken inifrån

Gregg lär sig mer om hemligheterna bakom skotillverkning på industriell skala. Cherry får prova på att designa sina egna skor, och programmets historiker tittar närmare på skornas historiska utveckling.

17:00

Bygglov

Ulrika och Federico Conte bor med sina barn i Linköping. Pappa Federico är italienare som älskar cykling och espresso. Bygglovstrion gör om familjens garage till en cykelverkstad och espressobar. Utanför garaget skapar de medelhavskänsla.

18:00

112 - på liv och död

Brandförmannen Peter skyndar sig för att snabbt kunna hitta en person som fallit i vattnet. Poliserna Kalle och Martin larmas ut till en brand i ett bostadsområde. Situationen blir kritisk för hjärtläkaren Bengt mitt under en pågående operation.

19:00

Inside the Ambulance

Blåljusen slås på direkt när Anna och Stuart får larm om en före detta militär som ramlat illa. Väl på plats visar det sig att han skadat ryggraden och måste till sjukhus snabbt. Under tiden försöker Jo hjälpa en student som fått ett anfall.

20:00

Grand Designs Australien

Mike och Megan, ett passionerat kreativt par, försöker bygga ett modernistiskt hus på ett liten yta. Mike designade huset själv så att det bara innehåller det de behöver.

21:05

Fabriken inifrån

Brittiska paraddrycken te kommer i flera färger, former och smaker, med en fantastisk historia. Gregg följer tebladen från Kenya till den enorma fabriken i England. Cherry tar reda på allt som finns att veta om den perfekta koppen te.

22:00

Husjägarna - Danmark

Pernille och Lars längtar efter att bo Hvidovre utanför Köpenhamn. Men deras drömmar stämmer inte överens med budgeten och Sara får en tuff uppgift att tillmötesgå parets önskemål. Även Christian tampas liknande bekymmer när han letar hus i Århus.

23:00

112 - Först på plats Australien

Amanda och Nicola åker på ett larm och möter en skräckslagen kvinna som drabbats av hjärtattack. Det är livsavgörande att hon opereras i tid. Doddsy och Carina hjälper en patient som fått svåra ansiktsskador i en mountainbikeolycka.

00:00

Veterinärerna

Veterinären Sven Ödman i Norsholm opererar bulldoggen Maja som lider av trånga andningsvägar. Veterinären Kalle Nordfeldt på Skånes djurpark undersöker och avmaskar parkens järvar. Veterinären Eva Molin tar hand om hunden Tindra som har tandproblem.

01:00

Familjen Annorlunda

Marko har blivit bonuspappa till åtta barn i och med att han och Rose-Marie har valt ett liv tillsammans. Familjen Carlsson kämpar med att få tiden att räcka till med fem barn där trillingarna är i trotsåldern.

02:00

Bygglov

Familjen Östin-Travers bor i Viken inte långt från havet. Nu behöver deras trädgård få sig ett lyft. Bygglov tar sig an uppdraget och det blir bland annat en kombinerad målarateljé och orangeri.

03:00

112 - på liv och död

Bollnäspolisen Andreas gör en husrannsakan i jakt på narkotika. Brandmannen Andreas befarar det värsta när han får larm om en brinnande husvagn vid Kaknästornet. I Bollnäs ställs polisen Fia inför ett mordhot.

04:00

112 - på liv och död

Polisen Rickard genomför en omfattande husrannsakan där han misstänker att det finns stora mängder narkotika. Ambulanssjukvårdaren Christer åker ut på larm när en man fallit och slagit i huvudet.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag