Tv-Tablå för TV4 Fakta torsdag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
05:00

Bygglov

Bygglovstrion hjälper familjen Bergsten i Borlänge att få ordning på sin tomt. Mija har stora planer vilket kräver en hel del maskiner och logistik. Willy får i uppdrag att bygga en lekstuga och Matte får det tufft när han ska försöka få in alla saker på tomten utan att förstöra gräsmattan.

06:00

112 - på liv och död

Polisen Anna-Karin jagar en misstänkt rattfyllerist. Brandmännen Magnus och Mattias skyndar sig ut till en skola som brinner. Ambulanssjuksköterskan Mats är med om ett annorlunda patientmöte.

07:00

112 - på liv och död

Johan och Fredrik får larm om ett mordförsök. Mats och Nils-Gunnar skyndar sig till en patient med hjärtproblem i Jönköping. Släckningsarbetet av en brand i Stockholm försvåras när en bensinläcka upptäcks på platsen.

08:00

Familjen Annorlunda

I Södertälje vankas det bröllop men trots festyran vill sex trötta tvillingar ha massa uppmärksamhet. I Staffanstorp har Ebba och Elin fest med discotema och pappa Bob agerar dj. Familjen Johansson beger sig till dalahästfabriken i Mora.

09:00

Veterinärerna

Collietiken Bella blir ultraljudsundersökt för att avgöra om hon har valpar i magen. Franska bulldoggen Zuki får sina trånga nosborrar opererade. Sälarna i Skånes djurpark får targetträning.

10:00

112 - på liv och död

En trafikkontroll urartar och polisen Magnus är mitt i händelsernas centrum. När brandmannen Sebastian larmas ut till en svår olycka befarar han det värsta. Yttre befälet Reine är med om en intensiv biljakt.

11:00

112 - på liv och död

Sofia berättar om den gången då hon var med om en bilkrock och var nära att mista livet. Ruths femåriga dotter Jennifer råkade ut för en allvarlig skidolycka. Maria i Göteborg minns när hon blev påkörd av en bil.

12:00

Världens bästa veterinär

Newfoundlandshunden Wilson som är tre år gammal har svårt att gå på grund av allvarliga problem med frambenen. Han har opererats flera gånger, men hittills har ingen veterinär lyckats räta ut benen.

13:00

Bygglov

Familjen Emanuelsson bor i en prästgård i Tidaholm. Huset är så stort att det är sällan familjen är tillsammans på samma plats. Bygglovstrion kommer till familjens undsättning och ger dem ett nytt kök som också blir en samlingspunkt för dem.

14:00

Love It or List It UK

Phil och Kirstie är i Bradfort och hjälper Michelle och Andrew att välja mellan att renovera deras hus i bergen eller köpa ett nytt större hus.

15:00

SOS Djur

Djurambulansen åker ut till en hund som blivit biten av en schäfer. Johanna hjälper hästen Björnen som har ett misstänkt navelbråck. Susanna tar hand om tävlingshästen Nico vars tänder är i dåligt skick. Pippi försöker rädda en skadad katt.

16:00

Veterinären på Bondi Beach

Audrey träffar en fluffig, fyraårig persisk katt som har en otäck skada på foten. Shih Tzun Pepe har flera hälsoproblem, men kan lösningen på dem vara en ny diet?

17:00

Bygglov

Familjen Brand Mogren bor på en gård i Götene. Här finns det mesta förutom en plats att umgås på utomhus. Bygglovsgänget kommer till familjens undsättning och bygger en terrass längs hela boningshusets baksida. Det blir en lounge, matplats och spa.

18:00

112 - på liv och död

Kelly var med om en våldsam bilolycka i maj 2012. Nu berättar hennes mamma Erika om den panik och rädsla hon kände över att kanske förlora sin dotter. Sofias liv förändrades helt efter en cykelolycka. Monica berättar om hur hon blev brutalt påkörd.

19:00

Inside the Ambulance

Läget är kritiskt när Sam och Myles skyndar sig för att hjälpa en man som kollapsat på grund av andnöd. Varje sekund räknas och frågan är om de hinner fram i tid? Under tiden vårdar Ann och Kev en hemlös man som attackerats.

20:00

Grand Designs Nya Zeeland

Sexbarnsmamman Kelly har sedan barnsben drömt om att bo i ett hus där det går att känna historiens vingslag och nu ska drömmen äntligen bli sann. Problemet är bara att hennes man Joe gärna hade föredragit ett mer modernt hem.

21:00

Veterinären på Bondi Beach

Gerardo tar hand om höggravida hunden Storm och det verkar som att kullen kommer att bli enorm. Tim och teamet i reptilparken tar blodprover på koalorna, för att se om någon av dem bär på ett dödligt virus.

22:00

Love It or List It

Ett par i en liten men rymlig enplansvilla har varit oense i över tio år över huruvida huset passar dem eller inte. Som ett par bekväma tofflor tycker den ena om huset medan den andra har fått nog och vill flytta.

23:00

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Graham och Sarahs söner ska alla få ett eget sovrum på övervåningen och de har alla stora planer för inredningen. Lillebror Laurie vill ha ett medeltida tema i sitt rum och därför åker familjen på inspirationsutflykt till slottet i Berkeley.

00:00

Veterinärerna

Kalle och hans kollegor på Skånes djurpark behandlar myskoxen Tor som mått dåligt den sista tiden. Cockerspanieln Nora ska få både livmoder och äggstockar bortopererade och Marianne undersöker amazonpapegojan Kiwi.

01:00

Familjen Annorlunda

Annika och barnen överraskar superpappan Conny med sovmorgon och en utflykt värdig en raggare. Familjen Zeeck gör pärlhalsband för att hjälpa barn med cancer. Matilda och Sami försöker avsluta ett av alla ofärdiga projekt de har i huset men den rastlösa familjen tröttnar snabbt.

02:00

Bygglov

Olle och Andrea Tholstrup har haft det tufft, bland annat drabbades Olle av en mindre stroke när Andrea var höggravid med familjens tredje barn. Bygglov kommer till familjens undsättning och ser till att barnens rum blir färdigställda.

03:00

112 - på liv och död

Rolf får ett larm om bråk i en lägenhet och att en person hotas till livet. På Karlskronas akutmottagning tar Monika hand om en man som kräks blod. Simon och Rickard larmas ut till en allvarlig olycka där en personbil har krockat med två hästar.

04:00

Världens bästa veterinär

Newfoundlandshunden Wilson som är tre år gammal har svårt att gå på grund av allvarliga problem med frambenen. Han har opererats flera gånger, men hittills har ingen veterinär lyckats räta ut benen.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag