Tv-Tablå för TV4 Fakta torsdag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
05:00

Bygglov

Svensk inredningsserie från 2014. Bygglovstrion är i Laholm för att hjälpa en familj med deras övervåning. De fixar tre sovrum och ett allrum till den stora familjen. ,.

06:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2013. I Uddevalla skyndar sig polisen Christer till en omfattande markbrand. Ambulanssjuksköterskan Janne hjälper en kvinna som har svårt att andas i Karlskrona. I Uddevalla rycker polisen Angelica ut till en brutal misshandel. ,.

07:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2013. Poliserna John och Wille larmas ut till ett par som bråkar på gatan i Stockholm. Brandmannen Rikard kämpar med en svårsläckt brand i ett bostadsområde i Stockholm. I Uddevalla skyndar sig polisen Calle för att ingripa vid en stöld i ett varuhus. ,.

08:00

Veterinärerna

Svensk dokumentärserie från 2015. På Gärdet i Stockholm opererar veterinären Ewa Molin powder puffen Cimona som har problem med sina tänder. Veterinären Maria Håkansson tar emot två marsvin som ska kastreras. Visentkalven Skilla på Skånes djurpark har skadat sitt horn. ,.

09:00

Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2016. För familjen Pettersson kommer julen alltid för tidigt. För att hinna med att fixa alla presenter och baka allt som behövs börjar Anna redan under sommaren. Gunnar tar med sina barn på en sista båttur för säsongen. Hos familjen Nikula är det halloween vilket betyder häxkonster och skrämselförsök. ,.

10:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. Sjöbevakaren Magnus rycker ut för att hjälpa några personer som hamnat i sjönöd. Larmet går om ett pågående inbrott i en skola och poliserna Camilla och Daniel åker dit. Brandmannen Thomas larmas till en trafikolycka. ,.

11:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2014. Brandmannen Janne tampas med en omfattande markbrand. Poliserna Magnus och Calle får larm om att en kvinna blir hotad. Brandmannen Rikard rycker ut till en trafikolycka. ,.

12:00

SOS Djur

Svensk dokumentärserie från 2015. När hästen Simon Hit drabbas av svåra smärtor får han hjälp av distriktsveterinären Hans i Rimbo. Agge och Ica tröstar en hundägare vars hund dött under natten. Elise och Evert i Göteborg försöker få in den stora hunden Ronja i ambulansen. ,.

13:00

Mitt galna hem

Brittisk inredningsserie från 2015. George Clarke's Amazing Spaces. George träffar en man som köpt en 70 år gammal båt som han behöver hjälp med att renovera. För att hitta hjälpen vänder han sig till en dejtingsajt. På roadtripen i Tyskland hittar George ett unikt hus som är byggt där Berlinmuren en gång stod. ,.

14:00

Hundar utan hyfs

Brittisk livsstilsserie från 2019. Hundtränaren Graeme Hall beger sig till Wakefield för att hjälpa Catherine med hennes hund Stormy. Precis som namnet avslöjar är Stormy ett riktigt yrväder som allt för ofta trotsar sin ägare. Frågan är om Graeme kan lösa problemet?. ,.

15:00

SOS Djur

Svensk dokumentärserie från 2015. Polisen tar hjälp av djurambulansförarna Agge och Ica för att rädda en svan som hamnat i trubbel. I Göteborg tar Stig hand om papillonen Truls som blivit förlamad. Jennifer försöker hitta ägaren till en påkörd katt. ,.

16:00

Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2021. Dannis älskade hund Bear har haft flera läskiga krampanfall och nu behöver hon ta reda på vad de beror på. Audrey och Alison tar hand om katten Paco som varit i bråk med en annan katt och fått en ögonskada.

17:00

Bygglov

Svensk inredningsserie från 2014. Bygglovstrion är i Katrineholm där de gör om ett kök och ett allrum. ,.

18:00

Mitt galna hem

Brittisk inredningsserie från 2015. Arkitekten George Clarke visar att det är möjligt att göra om små utrymmen till platser att bo eller arbeta i. På sin resa möter han kreativa människor som byggt om containrar, hästlastbilar och gamla bussar. Han köper även en husvagn som han gör om till ytterligare ett hem åt sin växande familj. ,.

19:00

Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2019. En man med depressionsproblem har fått veta att han smittats med HIV och Sam och Joel gör sitt bästa för att stötta honom. Samtidigt hjälper Carla en patient som fått allvarliga komplikationer efter en fotoperation. ,.

20:00

Grand designs Nya Zeeland

Nyzeeländsk livsstilsserie från 2020. Kopparhuset. Aaron och Christine har en dröm om att bygga sitt drömhem från grunden. Med en budget på 30 miljoner skapar det sig ett spektakulärt drömhem i koppar som innefattar en sportbil och biograf. ,.

21:00

Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2021. Dannis älskade hund Bear har haft flera läskiga krampanfall och nu behöver hon ta reda på vad de beror på. Audrey och Alison tar hand om katten Paco som varit i bråk med en annan katt och fått en ögonskada. ,.

22:00

Hundar utan hyfs

Brittisk livsstilsserie från 2019. Cheryl bestämde sig för att skaffa hund efter att gått igenom en tuff period i livet. Till en början flöt allt på med blandrasen Penny men när hon blev attackerad av en annan hund vände allt. Nu hoppas Cheryl att Graemes expertiskunskaper ska hjälpa. ,.

23:00

Married at first sight Australien

Australisk realityserie från 2021. De nygifta paren åker iväg på sin bröllopsresa och originalparen möter en ny vecka i vardagen med varandra. Josh och Cathy försöker sluta vara vänskapliga och bli mer romantiska med varandra. Steve avslöjar sina känslor för Mishel. ,.

00:25

Unga föräldrar

Svensk dokumentärserie från 2017. Elvira köper ett babygym till Jeremy. Amanda firar sin syster Angelica som fyller år. Emil är föräldraledig och bygger en koja i Alices rum. Linn och Amy går till lekparken. ,.

00:55

Love it or list it

Brittiskt livsstilsserie från 2018. När Alex och Danny Moore flyttade in i sitt hus i Preston, Lancashire trodde Danny att det skulle renoveras och säljas vidare. Men Alex vill bo kvar och göra om loftet till ett lyxigt sovrum. Kan Kirstie och Phil hjälpa dem att fatta ett beslut?. ,.

02:00

Bygglov

Svensk inredningsserie från 2011. Kungsäter. Maggie, Örjan och deras dotter Antonia bor i ett litet hus i Kungsäter och är i stort behov av ett nytt kök. Deras nuvarande har inte ens en elspis och är litet och trångt. Bygglovsgänget åker hem till familjen och ser till att de får ett fungerande kök. ,.

03:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Underläkaren Andreas opererar en patient med dåligt hjärta på Thoraxcentrum i Karlskrona. Brandmännen Magnus och Mattias försöker rädda liv när en person hittas i en brinnande lägenhet i Stockholm. Barnmorskorna Lisa och Linnea försöker sätta igång värkarbetet under en förlossning. ,.

04:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. I Hässleholm har en kvinna uppgett att hon tagit för många sömntabletter och poliserna Johan och Fredric skyndar sig dit. Micke från Brännkyrkas brandstation hjälper en man att komma ut ur sin bil som har voltat. I Broby i Skåne jagar polisen Rolf personer som han vet kör bil utan att ha körkort. ,. Medverkande: Micke, Rolf, Johan, Fredric.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag