Tv-Tablå för TV4 Fakta söndag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
05:00

Bygglov

Olle och Andrea Tholstrup har haft det tufft, bland annat drabbades Olle av en mindre stroke när Andrea var höggravid med familjens tredje barn. Bygglov kommer till familjens undsättning och ser till att barnens rum blir färdigställda.

06:00

Familjen Annorlunda

Familjen Ilmrud firar Fars dag. Hos familjen Wallquist fyller dottern Linn år och pappa Walle åtar sig att köpa tårta och presenter. Familjen Algeson förbereder sig för vintern och gör dessutom en utflykt till skridskobanan.

07:00

Familjen Annorlunda

Familjen Wallquist åker till Fredrikshamn i Danmark och besöker ett badhus. Hos familjen Ilmrud vankas parmiddag med mamma Maddes väninna med familj. Familjen Algeson åker till Stockholm och besöker polismuseet. Sedan är det dags för storstädning.

08:00

Familjen Annorlunda

Familjen Wallquist förbereder sin årliga glöggfest med pepparkaksbak. Familjen Ilmrud åker till Göteborg för att besöka Lisebergs julmarknad. Hos familjen Algeson är det dags att döpa yngsta barnet, Alice.

09:00

Den stora matresan

Per reser till Lappland och slaktar en ren för att tillaga renkorv, fiskar fjällröding och snarar ripa. Middagen serveras på Ammarnäs fjällhotell och består av delikatesstallrik, halstrad fjällröding, grytstekt och fjällripa.

10:00

112 - på liv och död

I Västerås försöker man rädda livet på en man som trillat i vattnet. Kirurgen Helen får en patient med kraftiga smärtor. Överbrandmästare Stefan får larm om en brinnande bil.

11:00

112 - på liv och död

Rökdykaren Jörgen åker på larm vid en lägenhetsbrand. Läkaren Helen hjälper en man med kraftiga buksmärtor. Polisen Rolf tar hand om en aggressiv missbrukare.

12:00

Veterinärerna

I Skånes djurpark fångar Kalle och hans kollegor in några linderögriskultingar för undersökning. En av kultingarna visar sig vara i dåligt skick. Anna vaccinerar ett busigt hundgäng och pudlarna Aron och Spike ska opereras av Jannis.

13:00

Mitt liv som valp

Olde english bulldoggevalpen Iris anländer till sin nya familj. Labradorvalpen Maja ska bli en riktig skärgårdshund men det finns mycket att arbeta med. Familjen Ståhl får hjälp att välja rätt valp. Golden retrievervalpen Atlas familj anpassar sig till livet som hundägare.

14:00

Räddad i sista sekund

En skärmflygare kraschar in i en klippa, med ett fall på 150 meter framför honom. En komplicerad räddningsaktion inleds. En dykare får andnöd under en spjutfisketur och räddas av ett kvicktänkt agerande från sin bror.

15:00

Veterinären på Bondi Beach

Den lilla foxterriern Monny kan inte andas ordentligt och Alex försöker desperat ta reda på anledningen. Kate åker ut på ett nödsamtal där två katter misstänks ha blivit smittade av covid-19.

16:00

Den stora lilla designutmaningen

De återstående miniatyristerna skapar en balsal i rokokostil. Salen ska prydas med väggmålningar schäslonger och detaljer som är tidstypiska för rokokostilen.

17:00

Ambulans: kod röd

En motorcyklist krockar med en bil och skadar sitt ben svårt. En liten pojke på cykel krockar senare med en buss, samtidigt som en kvinna med nötallergi får en allvarlig reaktion och behöver snabb vård.

18:00

Ambulans: kod röd

En man hittas mitt på vägen, kraftigt blödande från benet, samtidigt som en sexårig flicka behöver åka ambulanshelikopter till sjukhuset efter en allvarlig trafikolycka.

19:00

Husjägarna

Framgångsrika singelmamman Kirstie behöver ett familjehem. Phil hjälper Rebecca och Sohail, som bestämt sig för att köpa en fastighet för första gången.

20:00

Den stora lilla designutmaningen

Endast fem minihantverkare återstår och det är dags att ta sig an det roligaste rummet i mini-herrgården, spelrummet. Rummet ska byggas som ett Edwarianskt spelrum, komplett med spelbara brädspel, biljardbord och ett vitrinskåp.

21:00

Veterinären på Bondi Beach

En lugn utflykt till parken leder till ett akutbesök för tvååriga hunden Zeus och nu måste Will göra allt för att rädda honom. Den lilla katten Marley har mystiska symptom efter ett fall i hemmet.

22:00

Expeditionen

Väl framme i High Camp är deltagarna tagna av stundens allvar inför toppdagen. Oron över att drabbas av höjdsjuka, gå upp mitt i natten och klättra uppför berget i mörker gör att tankarna snurrar.

23:00

Amazing Hotels

Det har blivit dags för Monica och Giles att besöka Storbritanniens högsta hotell, Shangri-La. Här är servicen på en helt egen nivå och inga utmaningar är för stora för hotellets personal.

00:00

Victoria's Secret: Angels and Demons

Wexners imperium faller samman under tyngden av Epstein-anklagelserna och det skiftande modelandskapet.

01:20

En smak av Sydafrika med Gregg Wallace

Gregg flyger till Upington på gränsen till Kalahariöknen. Därifrån följer han Orange-river till de spektakulära Augrabies-vattenfallen. Natten spenderar han i en stuga längs floden där han han även bjuds på Sydafrikansk BBQ till middag.

01:55

Veterinären på Bondi Beach

Audrey träffar en fluffig, fyraårig persisk katt som har en otäck skada på foten. Shih Tzun Pepe har flera hälsoproblem, men kan lösningen på dem vara en ny diet?

03:00

Charles: I väntan på tronen

I en tragedi som skapade rubriker runt om i världen dog prinsessan Diana i en bilolycka, en händelse som påverkade Charles djupt.

04:00

Mitt galna hem

John, en skräddare från London, drömmer om ett eget hemmakontor i trädgården. Som avslutning på George vistelse i Japan besöker han ett kapselhotell i centrala Tokyo. Det är också dags att färdigställa hans egen trädkoja.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag