Tv-Tablå för TV4 Fakta onsdag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
05:00

Bygglov

Bygglovsgänget beger sig till Lundsbrunn för att se till att Mikael och Maria får ett fungerande sovrum. De bor i ett stort hus med dålig planlösning vilket resulterat i att de bara ställt sängen mitt på golvet i ett av rummen.

06:00

112 - på liv och död

Poliserna Simon och Rickard stannar en bil i Skåne som de misstänker tillhör ett kriminellt gäng. När en ung kvinna får andningssvårigheter skyndar sig ambulanssjuksköterskan Petra dit.

07:00

112 - på liv och död

Stefan från Johannes brandstation leder arbetet med att släcka en brand på ett hotell i Stockholm. I Nässjö får ambulanssjuksköterskan Mats larm om en liten pojke som inte kan andas. Polisen Emma får ett tips om en pågående misshandel.

08:00

Familjen Annorlunda

Bob och Mia i Staffanstorp ska åka till London med sin fem barn och mormor och farmor. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig. Tina i Älvdalen tar bussen med alla tio barn till Mora för att shoppa kläder.

09:00

Veterinärerna

I Skånes djurpark är det dags att chipmärka älgmamman Hällas två kalvar. Den fyra månader gamla eurasiervalpen Una har problem med återkommande urinvägsinfektioner. Jakthunden Gordon lider av klåda över hela kroppen.

10:00

112 - på liv och död

Johanna berättar om dagen då hon var inblandad i en trafikolycka. Sune var med om en smärtsam natt. Christina och Tomas son skadades svårt och de delar med sig om hur de upplevde händelsen.

11:00

112 - på liv och död

Det brinner i en gymnastiksal och Jörgen på Brännkyrka brandstation larmas ut. Polisen Kristoffer i Haninge är med om en biljakt. Brandmännen Daniel och Mikael larmas ut till en pågående brand i en restaurang i centrala Stockholm.

12:00

Världens bästa veterinär

Deborah och Rebecca - mor och dotter - kommer in med den älskade åttaåriga mopsen Marley som har så svåra armbågssmärtor att det är svårt för honom att gå.

13:00

Bygglov

Bygglovstrion beger sig till familjen Limér i Tierp som behöver hjälp med sin trädgård. Matte, Willy och Lotta tar sig an uppdraget och det blir bland annat ett nytt trädgårdshus.

14:00

Love It or List It UK

Emma och Nigels hem ser väldigt försummat ut. De är osäkra på om de skall sälja och köpa nytt eller om de kommer ta dit byggjobbare. Kristie och Phil gör allt för att det ska välja just deras förslag.

15:00

SOS Djur

Emelie tar hand om hunden Rockie som kommer in akut på grund av sin inflammerade livmoder. Hunden Charlie misstänks ha blivit biten av en huggorm. Eva undersöker baggen Draken som fått ett stort sår på halsen.

16:00

Veterinären på Bondi Beach

Scotts dag blir ett valpmaraton när inte bara en, utan två gravida hundar är redo att föda. När valparna börjar anlända behövs många hjälpande händer. Den unga labradoren Carson har ätit en hel plastbehållare med yoghurt.

17:00

Bygglov

Familjen Emanuelsson bor i en prästgård i Tidaholm. Huset är så stort att det är sällan familjen är tillsammans på samma plats. Bygglovstrion kommer till familjens undsättning och ger dem ett nytt kök som också blir en samlingspunkt för dem.

18:00

112 - på liv och död

Polisen Hanna skyndar sig till ett våldsamt bråk. Brandmannen Thomas kämpar tillsammans med sina kollegor på Brännkyrka brandstation för att rädda en person som blivit påkörd av en buss. Mats jagar en misstänkt inbrottstjuv i Haninge.

19:00

Inside the Ambulance

Det är en hektisk dag för den brittiska ambulanspersonalen och när larm inkommer om en man som misstänks ha skadat sin ryggrad åker blåljusen på direkt. Ash och Craig åker samtidigt iväg och hjälper en liten pojke som inte kan sluta spy.

20:00

Grand Designs: House of the Year

Den här gången presenteras vi för hus som använt sig av material och hantverk på ett exceptionellt sätt. Vi får se allt från ett spektakulärt eko-bygge i London, till en timrat hus i Fens och en ombyggd lada i Anglia.

21:00

Veterinären på Bondi Beach

Audrey träffar en fluffig, fyraårig persisk katt som har en otäck skada på foten. Shih Tzun Pepe har flera hälsoproblem, men kan lösningen på dem vara en ny diet?

22:00

Love It or List It UK

Phil och Kirstie är i Bradfort och hjälper Michelle och Andrew att välja mellan att renovera deras hus i bergen eller köpa ett nytt större hus.

23:00

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Det har blivit dags att transformera familjens vardagsrum till en lockande och mysig plats att tillbringa tid på. Sarah och Graham åker på utflykt till Ford Abbey för att hämta inspiration.

00:05

SOS Djur

När hästen Simon Hit drabbas av svåra smärtor får han hjälp av distriktsveterinären Hans i Rimbo. Agge och Ica tröstar en hundägare vars hund dött under natten. Elise och Evert i Göteborg försöker få in den stora hunden Ronja i ambulansen.

01:00

Familjen Annorlunda

För familjen Pettersson kommer julen alltid för tidigt så för att hinna med att fixa alla presenter och baka allt som behövs börjar Anna redan under sommaren. Gunnar tar med sina barn på en sista båttur för säsongen. Hos familjen Nikula är det halloween vilket betyder häxkonster och skrämselförsök.

02:00

Bygglov

Inger och hennes make författaren Björn Hellberg i Laholm behöver hjälp med sin innergård. För att kunna hjälpa paret behöver bygglovsteamet vara kreativa, framförallt när det gäller att ta sig till själva byggplatsen.

03:00

112 - på liv och död

Martin åker ut till en misstänkt mordbrand i Trollhättan, men när han är på plats dyker plötsligt gärningsmannen upp. Ambulanssjuksköterskan Angelika larmas ut till en trafikolycka där en bil voltat ner i ett dike. Simon dras in i en biljakt.

04:00

Världens bästa veterinär

Deborah och Rebecca - mor och dotter - kommer in med den älskade åttaåriga mopsen Marley som har så svåra armbågssmärtor att det är svårt för honom att gå.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag