Tv-Tablå för TV4 Fakta onsdag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
06:00

112 - på liv och död

En patient i Nässjö har en befarad propp i lungan och ambulanssjukvårdaren Ulrika skyndar sig dit. I Strömsund försöker polisen få bukt med vårdslös bilkörning. Brandmannen Thomas får larm om en bilolycka mitt i morgonens rusningstrafik i Stockholm.

07:00

112 - på liv och död

I Kristianstad har polisen Rolf fullt upp på sitt nattskift och ambulanssjuksköterskan Ulrika åker ut på ett högprioriterat larm. Brandmannen Mattias får larm om en våldsam bilbrand i Stockholm.

08:00

Familjen Annorlunda

Tonåringarna i familjerna berättar hur det är att leva med många syskon och hur det är att bo i en småstad. Tina ska ta sin första körlektion för motorcykel. I Märsta är det dags för storstädning sedan bär det av på fisketur.

09:00

Veterinärerna

Hunden Svarte genomgår sin årliga kontroll. Kalle på Skånes Djurpark avmaskar och vaccinerar parkens tre rävhonor. Marek åker till en gård där man har problem med en get. Karin opererar labradoren Akilles ben.

10:00

Ambulansen

En förbipasserande ser en man som sover i en bil och försöker väcka honom för att kolla läget. Den sovande mannen blir då våldsam och ambulans och polis måste tillkallas.

11:00

Ambulansen

SOS-operatören Brogan måste förklara för en nödställd person hur man genomför hjärt- och lungräddning över telefon i väntan på att ambulansen ska hinna till olyckplatsen.

12:00

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Fastighetsexperten Sarah Beeny har lämnat storstadspulsen i London för den brittiska landsbygden i Somerset. Tillsammans med maken Graham och barnen vill hon bygga sitt drömhus och ta till vara på allt som livet på landet har att erbjuda.

13:00

Bygglov

Familjen Östin-Travers bor i Viken inte långt från havet. Nu behöver deras trädgård få sig ett lyft. Bygglov tar sig an uppdraget och det blir bland annat en kombinerad målarateljé och orangeri.

14:00

Mitt galna hem

John, en skräddare från London, drömmer om ett eget hemmakontor i trädgården. Som avslutning på George vistelse i Japan besöker han ett kapselhotell i centrala Tokyo. Det är också dags att färdigställa hans egen trädkoja.

15:00

SOS Djur

Djurambulansen åker ut till en hund som blivit biten av en schäfer. Johanna hjälper hästen Björnen som har ett misstänkt navelbråck. Susanna tar hand om tävlingshästen Nico vars tänder är i dåligt skick. Pippi försöker rädda en skadad katt.

16:00

112 - Först på plats Australien

En rolig dag i en vattenpark förvandlas till en mardröm när ensamme Al får hjälpa en patient med misstänkt ryggskada. För Cam och Doddsy väntar omedgörliga patienter, när de vägrar åka till sjukhuset utan sin älskade hund.

17:00

Bygglov

Familjen Liljeqvist bor i ett stort hus i Sörberge. Mamma Ann som är ensamstående får varken tiden eller pengarna att räcka till med allt som behövs göras i huset. Framförallt behöver köket få sig en upprustning och Bygglovsgänget ser till att fixa ett helt nytt kök till familjen.

18:00

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Graham och Sarah är oense om hur det perfekta familjeköket ska se ut. Kommer de att lyckas komma överens innan de viktiga inredningsbesluten ska tas? Det har också blivit dags för sönernas band att uppträda första gången för en livepublik.

19:00

Inside the Ambulance

I Dudley blir en astmatisk patient allt värre under ambulansfärden. Ambulanspersonalen skickas ut till en bil som har kört in i en galleria. I Stoke behandlas en fyraåring med feber och en annan patient som har leverproblem.

20:00

Grand Designs UK

Vi gör ett återbesök hos Sue och Martin två årtionden efter att de påbörjade sitt husbygge. Har den gamla ladugårdsrenoveringen äntligen blivit klar?

21:00

112 - Först på plats Australien

Mike och Eamon får larm om en bilolycka men när de anländer till platsen upptäcker de att en person blivit svårt knivskuren. En hjältemodig hund larmar när hans ägare kastas av sin häst. Matt hjälper en motorcykelförare som krockat med en känguru.

22:00

Mitt galna hem

George, Will och ett fantastiskt team av byggare tar sig an den walesiska sägnen Ty Unnos. Gänget försöker bygga ett komplett hem på bara 24 timmar, men de har både vädret och tidspressen emot sig.

23:00

Farmen

Efter en tuff start på veckan skiner solen åter på Farmarna. Storbondens val av kämpar till torpkampen väcker insikter kring de taktiska konstellationerna i gruppen och det är tre riktiga vinnarskallar som beger sig mot tävlingen.

23:30

Farmen

Fladdermöss har påverkat gängets nattsömn och storbonden har fullt sjå med att få hela gänget i arbete. Storbonden gör även sitt val av förstekämpe och för en av farmarna går det absolut inte som planerat.

00:00

Veterinärerna

Katten Charlie har svalt en napp, något som fått honom att kräkas upprepade gånger. Marek undersöker en sköldpadda som lider av matsmältningsproblem. Björn på Brunmåla hästklinik får besök av Bonzai som är en hopphäst på elitnivå.

01:00

Familjen Annorlunda

Familjen Wallquist åker till Stockholm över helgen men alla vill göra olika saker. Familjen löser det med att alla får göra vad de vill.

02:00

Bygglov

Bygglovstrion åker till Harmånger för att hjälpa familjen Bernmyr. De sover alla i samma rum trots att de bor i en stor hälsingegård. Nu får de hjälp med att ge barnen egna rum och bygglovsgänget får en hel del att göra.

03:00

112 - på liv och död

Det larmas om en kraftig källarbrand och Thomas på Brännkyrka brandstation åker dit. En trafikolycka tar en oväntad vändning för polisen Sebastian. En äldre man har försvunnit och polisen Andreas på Åland befarar det värsta.

04:00

112 - på liv och död

En man har gått bärsärkagång i ett bostadsområde och polisen Elin rycker ut. När en lastbil läcker stora mängder diesel ställs brandmannen Roger inför en stor utmaning. Brandmannen Emma handskas med en trafikolycka där flera bilar är inblandade.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag