Tv-Tablå för TV4 Fakta fredag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
05:00

Bygglov

Inger och hennes make författaren Björn Hellberg i Laholm behöver hjälp med sin innergård. För att kunna hjälpa paret behöver bygglovsteamet vara kreativa, framförallt när det gäller att ta sig till själva byggplatsen.

06:00

112 - på liv och död

Poliserna Johan och Fredrik får hjälpa till vid ett mycket annorlunda ärende i Hässleholm. I Kristianstad hamnar hundföraren Richard i en svår situation och tvingas lita på hunden Aldis förmåga att spåra.

07:00

112 - på liv och död

Brandmannen Rickard åker ut till en källarbrand. Det finns gasflaskor i källaren och Rickard tror att det kan finnas en explosionsrisk. Akutläkaren Mats får in en äldre patient som ramlat.

08:00

Familjen Annorlunda

Tina och Jörgen får lite tid på tu man hand och reser till Stockholm där de bland annat går på musikal. Familjen Wetterholm försöker få alla barnen i ordning för att åka på minigympa, vilket inte är så lätt. I Märsta bygger pappa Peter ett cykelhopp.

09:00

Veterinärerna

Kalle på Skånes Djurpark undersöker några mårdhundar. Mimmi i Falun undersöker sex sphynxkatter. Marek åker till en gård som har problem med en ko som vägrar gå tillbaka till ladugården med de andra kossorna.

10:00

112 - på liv och död

En cruising anordnas i ett samhälle strax utanför Gävle och poliserna Magnus och Malin finns på plats hela kvällen. Plötsligt går larmet om en misshandel. Ambulanssjuksköterskan Danne och kollegan Pelle hjälper en tjej som svimmat.

11:00

112 - på liv och död

Polisen Thomas i Gävle säkrar den tekniska bevisningen efter ett villainbrott. Hans kollega Josephine får upp ett spår av de misstänkta och blir tvungen att göra en insatsplan. Brandmannen Andreas rycker ut på en lägenhetsbrand.

12:00

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Julen närmar sig och familjens förberedelser i Somerset är i full gång. Familjen hälsar på renar, tillverkar egen mjöd och planerar julklappar. Det hela avslutas med ett fantastiskt julfirande i familjens trädkoja.

13:00

Bygglov

Tony och Lotta i Sibbhult behöver hjälp med sin uteplats som behöver anpassas för Tony då han är rörelsehindrad. Bygglov tar sig an jobbet med att förena en handikappanpassad och njutbar miljö.

14:00

Mitt galna hem

George inleder säsongen med att besöka Suffolk, där Simon vill överraska sin mamma med ett lyxigt, mobilt semesterhem. Sedan bär det av till spanska Andalusien, där ett komplett litet hem finns högt uppe i bergen.

15:00

SOS Djur

Hanna och Åse tar hand om en svårt skadad katt som hittats på en garageuppfart. Eva hjälper hästen Jupiter som har långdragna ögonskador. Jakthunden Tulo behöver opereras för sitt perinealbråck och hästen Candy ska få sitt ben opererat.

16:00

112 - Först på plats Australien

En bondes liv hänger på en skör tråd och Ray för en hård kamp mot klockan. Cam hjälper ett barn som fått en allergisk reaktion. Leonard och Nat möter en skräckslagen kvinna som tror sig ha blivit biten av en livsfarlig spindel.

17:00

Bygglov

Karin och Josefin i Trosa får hjälp av bygglovsgänget. De föll pladask för en nedgången sommarstuga där de ville bosätta sig permanent. Men med en sexåring och ett till barn på väg har de insett att de inte fixar vissa saker på egen hand.

17:55

Historiska husdrömmar

Nygifta paret Sean och Debs tar på sig det stora projektet att förvandla en 180 år gammal kyrka till sitt drömhem. Men snart inser de att restorationen kommer med kostsamma utmaningar som de inte alls räknat med.

18:55

Inside the Ambulance

Blåljusen är på när ambulanspersonalen behandlar en diabetiker som har farligt låga blodsockernivåer samt ett barn som har andningssvårigheter. De hjälper även att lugna ned frun till en man med hjärtproblem och stöttar en kvinna med cancer.

19:55

Grand Designs Australien

Lori och Morgan bygger ett modernt hus på en trång förortstomt. Det här familjehemmet kommer att ha många roliga delar, inklusive ett trapetsnät, parkering med möjlighet att stapla bilar och en trädgårdsskulptur av pappersplan.

21:00

Kören - undret i Östersund

En januaridag 2015 startade två eldsjälar kören The Rocking Pots på flyktingförläggningen Grytet utanför Östersund. Intresset blev enormt och idag finns integrationskören på flera platser i Sverige och rockar gärna loss med kändisar titt som tätt. I den här dokumentären får vi följa repetitioner, gemenskap, människoöden och vägen fram till en efterlängtad föreställning på Oscarsteatern.

22:00

Föräldrar och mördare?

Steven Clark försvinner under mystiska förhållanden efter en promenad med sin mamma Doris Clark december 1992. 28 år senare misstänks hans föräldrar Charles och Doris Clark för att vara orsaken till hans försvinnande. Misstankarna kvarstår och ny information från utredningen avslöjar nya erfarenheter, samtidigt som föräldrarna riskerar ett fängelsestraff på livstid.

23:00

Rätten kallar - Expertvittnena

När pyrande mänskliga kvarlevor upptäcks på en äng i Hertfordshire löser polisen fallet med hjälp av nitiska kriminaltekniker. Vi får även följa ett fall där en kriminalteknikers insamlande av pollen bidrar till att lösa ett gängmord.

23:40

Rätten kallar - Expertvittnena

Poliser fann benrester på en hed i västra Yorkshire som konstaterades vara mänskliga genom analys och offrets historia uppdagades. Ett fall med två mördade flickor i Brighton får sin lösning med hjälp av kriminaltekniker.

00:20

Incredible Hotels

Skandinavien bjuder oss på minusgrader och två unika hotell. I Finland upplever vi känslan av att se fantastiska norrsken direkt från rummet i en varm säng. Resan fortsätter till Jukkasjärvi, där vi gör ett besök på det omtalade ishotellet.

01:20

Reclaiming Amy

Tio år efter att Amy Winehouse så tragiskt gick bort kommer en dokumentär där de som kände henne bäst berättar om sin älskade dotter och vän. Hennes mamma Joan, som inte gett några längre intervjuer förut, har blivit sjuk i MS och vill nu ge sin version av dottern, som motvikt till medias bild. Här möter vi också pappa Mitch och Amys fyra närmaste vänner som inte heller pratat offentligt tidigare.

Mer om filmen

02:25

Stockholmspolisen

Vi får följa med polisen ut på larm kopplat till ungdomskriminalitet. I Botkyrka har någon klottrat dödshot mot en områdespolis. I City tar gatulangningsgruppen en sextonåring som försökt köpa kokain och i Rinkeby har en ung kille gjort inbrott.

03:25

Stockholmspolisen

Våld i nära relationer är en brottsform som blir allt vanligare och var femte svensk har någon gång blivit utsatt. Stockholmspolisen ger oss en inblick i det mörker som är vardag för många, en vardag som präglas av misshandel och hot.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag