Tv-Tablå för TV4 Fakta fredag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
05:00

Bygglov

Mija, Matte och Willy beger sig till Östersund för att hjälpa Erica och Daniel att färdigställa renoveringen av sitt hus. Det de behöver hjälp med är vardagsrummet och matsalen.

06:00

112 - på liv och död

Poliserna Jimmy och Jonny är med om en vild biljakt i Strömsund. Akutläkaren Mats på Höglandsjukhuset i Eksjö tar hand om en man som har dragit axeln ur led. Polisen Richard jagar en man som pistolhotat flera personer i Kristianstad.

07:00

112 - på liv och död

I Eksjö har en kvinna plötsligt förlorat medvetandet och ambulanssjuksköterskan Claes skyndar sig dit. Polisen Jimmy är med om en biljakt i Östersund och brandmannen Thomas larmas ut till en allvarlig bilolycka i Stockholm.

08:00

Familjen Annorlunda

Rose-Marie och Marko åker på bröllopsresa till Malta med alla barnen. Istället för romantiska middagar på tu man hand blir det tusen blöjbyten, gnäll, nattning och vällingkok. Men det blir också god mat, simning med delfiner och solnedgångar.

09:00

Veterinärerna

Den finska lapphunden Wilma får sitt öga opererat. Hästen Mina har sår på bakbenet som inte läker och Håkan tvingas göra den ena undersökningen efter den andra för att ta reda på orsaken. Schäfern Mirac har en mystisk knöl.

10:00

112 - på liv och död

En man har fått en misstänkt hjärtinfarkt och ambulanssjuksköterskan Anneli skyndar dit. Brandmannen Tony får ett allvarligt larm. När en man blir efterlyst beger sig polisen Daniel ut för att söka efter honom.

11:00

112 - på liv och död

En fastighetsbrand bryter ut i tätbebyggda Gamla stan och brandmannen Barry rycker ut. En misstänkt flyktbil står parkerad på en strategisk plats utanför ett köpcentrum. Ambulanssjuksköterskan Nicklas larmas ut till en diabetiker med högt blodsocker.

12:00

Världens bästa veterinär

Det har tagit hela natten för Ken att åka ner med sin dobermann Clyde från Cumbria. Clyde har stora problem med ryggraden och de kommer bara att bli värre om han inte opereras.

13:00

Bygglov

Familjen Brand Mogren bor på en gård i Götene. Här finns det mesta förutom en plats att umgås på utomhus. Bygglovsgänget kommer till familjens undsättning och bygger en terrass längs hela boningshusets baksida. Det blir en lounge, matplats och spa.

14:00

Love It or List It

Ett par i en liten men rymlig enplansvilla har varit oense i över tio år över huruvida huset passar dem eller inte. Som ett par bekväma tofflor tycker den ena om huset medan den andra har fått nog och vill flytta.

15:00

SOS Djur

Morgan åker ut till ett påkört rådjur. Cissi larmas till en häst som tappar huden på benen. Anders tar hand om hunden Ross som drabbats av plötsliga nack- och ryggsmärtor och inte kan vrida på huvudet. Elise hjälper en ung pärluggla.

16:00

Veterinären på Bondi Beach

Gerardo tar hand om höggravida hunden Storm och det verkar som att kullen kommer att bli enorm. Tim och teamet i reptilparken tar blodprover på koalorna, för att se om någon av dem bär på ett dödligt virus.

17:00

Bygglov

Familjen Rahm i Hörby ägnar all sin tid åt sina hästar och behöver hjälp med att få ordning i sitt hus. Bygglov kommer till deras undsättning och fixar nya sovrum till barnen och en arbetshörna till föräldrarna. De blir mycket jobb med trappor som ska sättas igen och dörrar som ska öppnas i väggar.

18:00

112 - på liv och död

Brandmannen Jörgen larmas ut till en brinnande byggnad som det kan finnas människor kvar i. Mats får larm om ett inbrott i Stockholm där man misstänker att gärningsmännen finns kvar på brottsplatsen.

19:00

Inside the Ambulance

En man måste evakueras med helikopter efter att ha blivit klämd under ett fordon. Senare hjälper sjukvårdarna en lätt förvirrad pensionär som ramlat och slagit sig, samt undersöker ett litet barn som har problem med andningen.

20:00

Grand Designs Nya Zeeland

Skidentusiasten Ash drömmer om att bygga en traditionell europeisk timmerstuga vid foten av berget Ruapehu. Men kommer hans dotters input att äventyra hans dröm?

21:00

Incredible Hotels

Resan fortsätter till Afrika och vi börjar i Kenya där vi besöker ett lyxigt tälthotell mitt på savannen. Här är The Big Five aldrig långt borta. Nästa destination är Kapstaden, där ett centralt lyxhotell har mer att erbjuda än vad man först tror.

22:00

Rise of the Billionaires

I exklusivt arkivmaterial får vi ta del av hur Larry Page och Sergey Brin gick från dröm till verklighet när de skapade sökmotorn Google. Samtidigt håller Mark Zuckerberg och Elon Musk på att förändra världen för alltid.

23:00

Extremväder - i stormens öga

Borgmästaren i en bergsby nära Denver, Colorado, försöker desperat att rädda småstadens patriark från en översvämning. I Albany, Georgia, rör sig en tornado mot en husbilspark där en ung kvinna har sin babyshower-fest.

23:55

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Familjens hund Maple har fått tre urgulliga cockapoo-valpar och det har nu bestämts att en av dem ska få stanna kvar i Somerset. Sarah utforskar möjligheten att odla vitlök på tomten och bjuder barnen på en pasta, som får tudelad respons.

01:00

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Efter flera månaders hemskolning får barnen äntligen återvända till skolan, vilket gör att Sarah och Graham får mer tid över till att arbeta med huset. Maples valpar förbereder sig för att snart flytta hem till sina nya familjer.

02:00

Familjen Annorlunda

Det firas hos sjubarnsfamiljen Zeeck när äldsta sonen Simon fyller 15 år men allt är inte frid och fröjd. Bebisfabriken Pettersson fräschar upp i tv-rummet. Sami och Matilda har en stor överraskning åt sina barn men frågan är om de kommer uppskatta den.

03:00

Husjägarna - Danmark

Sara åker till Nordsjälland för att hjälpa Betina som vill köpa ett litet underhållsfritt hus, men bordtennisbordet måste få plats. Rikke och Martin vill bo i ett radhus eller i en villa på landet utanför Odense. Christian tar sig an uppdraget.

04:00

Världens bästa veterinär

Det har tagit hela natten för Ken att åka ner med sin dobermann Clyde från Cumbria. Clyde har stora problem med ryggraden och de kommer bara att bli värre om han inte opereras.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag