Tv-Tablå för TV4 Fakta fredag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
05:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Poliserna Anna-Karin och Jimmy får mycket att göra när det är dags för Dundermarknaden i Strömsund. Brandmannen Thomas skyndar sig till en bilolycka i Stockholm. Ambulanssjuksköterskan Petra larmas ut till en bebis som inte kan andas. ,.

06:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Magnus och Mattias från Brännkyrka brandstation i Stockholm larmas ut för att rädda en kvinna som ramlat i vattnet. Poliserna Simon och Rickard stoppar en bil i Skåne som de misstänker tillhör ett kriminellt gäng. När en ung kvinna får andningssvårigheter skyndar sig ambulanssjukskötaren Petra dit. ,.

07:00

Helikopterakuten

Brittisk dokumentärserie från 2016. Helicopter ER. En bebis ramlar ut från ett fönster och en man som kraschat sin bil i hög hastighet riskerar att mista en speciellt ömtålig kroppsdel. En förare blir påkörd på en järnvägskorsning som är avlägset belägen och sitter fastklämd i sin bil. ,.

08:00

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. En lama har jätteont i ögonen och det bådar inte gott. Det blir upp till Julian att försöka rädda hans syn. Peter hjälper en häst som skadats i en olycka och besöker även en bondgård där det sprids en mystisk, farlig infektion bland fåren. ,.

09:00

Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2014. Den föräldralösa vombaten Kenny har fått en allergisk reaktion och Tim behöver Chris hjälp. 2-åriga Lulu lider av upprepade nysningar och Chris är orolig att det rör sig om en tumör. Lisa misstänker att hunden Chiko blivit biten av en dödlig fästing. ,.

10:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Överbrandmästaren Stefan åker till en våldsam brand på ett dagis. Polisen Åsa får problem med ett ungdomsgäng i Västerås centrum. Kjelle får rycka ut med helikoptern i Östersund till en man som varit med om en allvarlig olycka och skadat foten. ,.

11:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Gustav på ambulanshelikoptern i Östersund får larm om en man som ramlat från sitt hustak. Eftersom han fallit illa finns risk för frakturer och inre skador. Brandmannen Micke rycker ut till en svårhanterlig bilbrand och i Bollnäs blir det krogstängning för polisen Fia. ,.

12:00

Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. En inkräktare som springer på spåren stoppar tågtrafiken och polisen måste rycka in för att stoppa personen som utsätter sig själv för livsfara. Ytterligare förseningar orsakas av nya digitala biljettmaskiner som inte riktigt vill samarbeta. ,.

13:00

Veterinären på Bondi Beach

Australisk dokumentärserie från 2014. Chris reser till Abu Dhabi för att besöka en klinik för sjuka och skadade falkar. Fåglarna behandlas som kungligheter och Chris får det stora uppdraget att operera en av dem. Lisa tar hand om en burma som attackerats av en hund. ,.

14:00

Veterinären på landet

Brittisk dokumentärserie från 2018. Hunden Scruff har två misstänkta knölar. Det blir en känslosam väntan för hans ägare inför beskedet från Peter om knölarna är tumörer och om de går att operera bort. Julian får en stor utmaning när en alpackakalv har problem att gå. ,.

15:00

Paddington Station

Brittisk dokumentärserie från 2018. Ännu en värmebölja påverkar rälsen och tågen och orsakar förseningar. I Didcot slutar signalsystemet att fungera och man har även problem med att få bort de insekter som fastnar på tågens vindrutor. ,.

16:00

Familjen Annorlunda

Svensk dokumentärserie från 2010. Familjen Johansson går på marknad där ett besök på ett piratskepp slutar i tumult. Hos familjen Wetterholm är det dags för Jordans dop. Familjen Norrström beger sig ut på landet för att titta på ett hus. Det är också dags för Mirkas ultraljud där de får en överraskande nyhet. ,.

17:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Polisen Mattias får larm från en skola där en man ligger blodig och avsvimmad på marken. Ambulanssjuksköterskan Catharina rycker ut till en man som plötsligt blivit okontaktbar. Brandmannen Jocke åker ut med brandbåten för att söka efter en försvunnen person. ,.

18:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2011. Bollnäspolisen Andreas gör en husrannsakan i jakt på narkotika. Brandmannen Andreas befarar det värsta när han får larm om en brinnande husvagn vid Kaknästornet. I Bollnäs ställs polisen Fia inför ett mordhot. ,.

19:00

Booze patrol

Australisk dokumentärserie från 2015. Subway fugitive. Om polisen i New South Wales i Australien som handskas med rattfyllerister och vårdslöshet i trafiken både på motorvägar och till sjöss. ,.

19:30

Booze patrol

Australisk dokumentärserie från 2015. Plate speeder. Om polisen i New South Wales i Australien som handskas med rattfyllerister och vårdslöshet i trafiken både på motorvägar och till sjöss. ,.

20:00

Inside the ambulance

Brittisk dokumentärserie från 2016. Inside the Ambulance. Loz och Dan rycker ut mitt i natten till en kvinna som har akut smärta i bröstet och snabb hjärtfrekvens. Steven och Neil tillbringar en hel timme med att hjälpa en man som drabbats av en panikattack på jobbet. ,.

21:00

Min lilla storebror

Svensk dokumentär från 2019. Får man hata sin egen bror ibland?. Skådespelaren Ellen Helinder, känd från bland annat Gåsmamman, har gjort dokumentären Min lilla storebror om sin 30-åriga bror Felix som är autistisk med den ovanliga diagnosen Desintegrativ störning, vilket innebär att han stannat på en 3-årings mentala nivå. Här skildras vardagsliv, syskonrelation och tabubelagda frågor på ett ärligt och kärleksfullt sätt.

22:00

Mord och skandaler i Hollywood

Amerikansk kriminaldokumentärserie från 2018. Soledad O'Brien undersöker fallet om den karismatiska idrottaren OJ Simpson som på 90-talet åtalades för mordet på sin fru och hennes bekant. Fallet är ett av de mest uppmärksammade i vår nutidshistoria men blev aldrig helt uppklarat. ,.

23:00

Historiens onda män

Tysk dokumentärserie från 2015. Adolf Hitler. Nazismens främsta ansikte, och ondskan personifierad. Adolf Hitler lät mörda sex miljoner judar, och var ansvarig för avrättningen av hundratusentals homosexuella, slaver och romer. Den högsta nivån av ondska världen har sett – nazismens rasbiologiska ideologi som sorterade in människor i dem som var värda att leva och dem som skulle utrotas. Men hur blev en elev som hoppade av skolan den mest ondskefulla diktator världen sett?. ,.

00:00

Historiens onda män

Tysk dokumentärserie från 2015. Kim Jong-Il. Vem var Nordkoreas diktator Kim Jong-Il? Född in i makten, och ledare för en av världens mest slutna diktaturer. Nordkoreas diktator Kim Jong-Il levde själv i lyxliv, medan han torterade och avrättade hundratusentals medborgare. Och inte minst, befolkningen svalt sakta ihjäl samtidigt som dyrbara steg mot ett kärnvapenprogram prioriterades. ,.

01:05

Djurparkens hemligheter

Brittisk dokumentärserie från 2018. Djurparken får ett nytillskott i form av schimpansungen Stevie. Djurskötarna hoppas ska leda till att resten av gruppen får en mer stillsam tillvaro. Kameleonten Mr. Parsons går på en romantisk dejt med fransyskan Daphne. ,.

02:00

Djurparkens hemligheter

Brittisk dokumentärserie från 2018. Noshörningen Asha är gravid och överraskningar väntar i samband med nedkomsten. Näshornsfåglarna Harriet och Harry som varit tillsammans i tio år bestämmer sig att det är dags för tillökning i familjen. ,.

03:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Stefan från Johannes brandstation leder arbetet med att släcka en brand på ett hotell i Stockholm. I Nässjö får ambulanssjuksköterskan Mats larm om en liten pojke som inte kan andas. Polisen Emma får ett tips om en pågående misshandel. ,.

04:00

112 - på liv och död

Svensk dokumentärserie från 2012. Polisen Anna-Karin jagar en misstänkt rattfyllerist i en vild biljakt i Strömsund. Brandmännen Magnus och Mattias från Brännkyrka brandstation skyndar sig ut till en skola som brinner. Ambulanssjuksköterskan Mats är med om ett annorlunda patientmöte och tvingas ta många svåra beslut. ,.