Tv-Tablå för TV4 Fakta tisdag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
06:00

112 - på liv och död

Polisen Simon är med vid en husrannsakan i Kristianstad. I centrala Nässjö får ambulanssjuksköterskan Mats ett prio ett-larm till en man med väldiga smärtor. På Brännkyrka brandstation larmas Jörgen ut till en brinnande bil.

07:00

112 - på liv och död

Poliserna Anna-Karin och Jimmy får mycket att göra när det är dags för Dundermarknaden i Strömsund. Brandmannen Thomas skyndar sig till en bilolycka i Stockholm. Ambulanssjuksköterskan Petra larmas ut till en bebis som inte kan andas.

08:00

Familjen Annorlunda

Bob i Staffanstorp måste åka på tjänsteresa och Mia blir ensam med de fem barnen. Familjen Johansson har fullt upp med alla barnens aktiviteter. Rose-Marie tar med sig alla åtta barnen på sin vernissage.

09:00

Veterinärerna

Kalle undersöker Skånes djurparks primadonna, tornfalken Hiri, som fått gapmask och nyser. Maria opererar den sex månader gamla valpen Garbo som skadat en av sina mjölktänder. Katten Vildas hjärta blir undersökt med ultraljud då lill-matte Alma vill att hon ska få kattungar.

10:00

112 - på liv och död

En bank har blivit bombhotad och polisen Kristoffer beger sig dit. Poliserna Gustav och Daniel larmas till en våldsam trafikolycka. På Farsta brandstation får Tony ett larm om en bostad ute i skogen som brinner.

11:00

112 - på liv och död

Polisen Daniel i Huddinge rycker ut på ett brådskande knivlarm. En våldsam brand bryter ut och Jörgen från Brännkyrka brandstation kämpar med att få stopp på den. Kristoffer får ett larm om ett otäckt ärende.

12:00

Världens bästa veterinär

Caroline kommer till Fitzpatrick med 14 räddade hundar, däribland den fyra år gamla papillonen Cookie. Hon har fått polyartrit och det har lett till att brosket i armbågarna har förstörts.

13:00

Bygglov

Bygglov beger sig till familjen Granlund i Ockelbo som behöver hjälp med sin nedervåning. Matte, Willy och Lotta fixar tre rum och hämtar inspiration från naturen. Matte upptäcker att han har en speciell koppling till familjen.

14:00

Love It or List It UK

Dawn tycker att deras hem är väldigt opraktiskt men hennes partner Paul älskar det. Medan Kirstie föreslår en total renovering har Phil kollat upp en hel del andra alternativ.

15:00

SOS Djur

Elise räddar en skadad och förvirrad sångsvan. Anders försöker ta reda på varför chihuahuan Bebis plötsligt svullnat upp i ansiktet och blivit aggressiv. Stig tar hand om en uppriven kattägare. Ponnyn Clarita genomgår en komplicerad ögonoperation.

16:00

Veterinären på Bondi Beach

Scott träffar en ovanlig patient, en bebisräv som är föräldralös efter att mamman blivit dödad av en hund. Èlva år gamla Coco undersöks av Danni och det upptäcks flera hälsoproblem som kräver en lång operation.

17:00

Bygglov

Bygglovstrion beger sig till familjen Limér i Tierp som behöver hjälp med sin trädgård. Matte, Willy och Lotta tar sig an uppdraget och det blir bland annat ett nytt trädgårdshus.

18:00

112 - på liv och död

Brandmännen Sebastian och Barry larmas ut till en våldsam lägenhetsbrand. Polisen Mats skyndar sig till ett knivslagsmål och polisen Magnus inleder sökandet efter en försvunnen kvinna.

19:00

Inside the Ambulance

Läget blir snabbt problematiskt när kollegorna V och Ollie försöker hjälpa en kvinna som fått ett anfall. De bedömer att hon måste åka till sjukhus men hon vägrar att följa med. Samtidigt får Rachel assistera en polis som behöver hjälp med en fånge.

20:00

Grand Designs: House of the Year

Hus som är banbrytande och nytänkande utforskas. Kevin McCloud besöker bland annat ett hem i Derbyshire som experimenterar med förvaringsutrymme, samt en häpnadsväckande lägenhet i London.

21:00

Veterinären på Bondi Beach

Scotts dag blir ett valpmaraton när inte bara en, utan två gravida hundar är redo att föda. När valparna börjar anlända behövs många hjälpande händer. Den unga labradoren Carson har ätit en hel plastbehållare med yoghurt.

22:00

Love It or List It UK

Emma och Nigels hem ser väldigt försummat ut. De är osäkra på om de skall sälja och köpa nytt eller om de kommer ta dit byggjobbare. Kristie och Phil gör allt för att det ska välja just deras förslag.

23:00

Nya livet på landet med Sarah Beeny

Efter flera månaders hemskolning får barnen äntligen återvända till skolan, vilket gör att Sarah och Graham får mer tid över till att arbeta med huset. Maples valpar förbereder sig för att snart flytta hem till sina nya familjer.

00:00

Veterinärerna

Kalle Nordfeldt på Skånes djurpark hjälper en dovhjort som har problem med hälta. På Väsby djursjukhus undersöker Jannis Lundgren två ormar. Hästen Prinzen är i Uppsala för en lungundersökning och Miia Riihimäki gör en oväntad upptäckt.

01:00

Familjen Annorlunda

Familjen Pettersson ska äntligen åka utomlands men frågan är om fyra armar räcker för att hålla koll på åtta barn i främmande land. Ordningssamma familjen Zeeck planerar veckans måltider och hos familjen Nikula överraskar Sami sin fru med något väldigt speciellt.

02:00

Bygglov

Karin och Josefin i Trosa får hjälp av bygglovsgänget. De föll pladask för en nedgången sommarstuga där de ville bosätta sig permanent. Men med en sexåring och ett till barn på väg har de insett att de inte fixar vissa saker på egen hand.

03:00

112 - på liv och död

Poliserna Johan och Fredric hjälper en kollega att ta hand om en mycket aggressiv man. Brandmannen Mattias rycker ut till en skola som brinner och ambulanssjuksköterskan Janne hjälper till när en patient måste föras med flygtransport till Ronneby.

04:00

Världens bästa veterinär

Caroline kommer till Fitzpatrick med 14 räddade hundar, däribland den fyra år gamla papillonen Cookie. Hon har fått polyartrit och det har lett till att brosket i armbågarna har förstörts.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag