Tv-Tablå för TV4 Fakta lördag

Svensk tv-kanal helt inriktad på moderna dokumentärer och korta nyhetssändningar. Varje vardagskväll har sitt tema: Mänskliga öden, starka kriminalskildringar, historiens mest dramatiska skeden, den senaste tekniken och storslagna naturscenerier.

TidProgram
05:00

Bygglov

Inger och hennes make författaren Björn Hellberg i Laholm behöver hjälp med sin innergård. För att kunna hjälpa paret behöver bygglovsteamet vara kreativa, framförallt när det gäller att ta sig till själva byggplatsen.

06:00

Familjen Annorlunda

Familjen Wallquist besöker mormor och morfar och bygger en hinderbana till sina hamstrar. Familjen Ilmrud överraskar äldsta sonen med en egen moped. Hos Algeson är det dags för pappa Walles innebandylag, där även några av barnen spelar, att ha match.

07:00

Familjen Annorlunda

Familjen Wallquist firar bröllopsdag och mamma Maria och pappa Walle åker till den plats de träffades på. Hemma hos familjen Algeson fyller mamma Jenny år vilket firas med en familjefotografering. Hos familjen Ilmrud firas Halloween med bus och skoj.

08:00

Husjägarna

Kirstie och Phil finkammar Englands södra kust efter ett familjehem åt David och Claire Wainwright och de nyblivna föräldrarna Matt och Jodie Annen.

09:00

Husjägarna

Ett par är desperata efter ett större boende där de vill starta familj ihop. Phil gör sitt bästa för att hitta deras drömhem. Samtidigt står Kirstie för en utmaning när hon inser att Tom och Kaitlyn behöver kompromissa rejält för att hitta rätt.

10:00

112 - på liv och död

I Göteborg hjälper Helena en kvinna som råkat ut för en cykelolycka och blöder kraftigt från munnen. Polisen Fredrik försöker lugna en missbrukare som går bärsärkagång på ett vandrarhem. Befälet Rolf i Kristianstad hamnar i en våldsam biljakt.

11:00

112 - på liv och död

I södra Stockholm har en bil kraschat rakt in i en betongstolpe och två personer tros vara svårt skadade. Akutläkaren Martin i Göteborg tar hand om två barn som varit med om en spårvagnskrock.

12:00

Den stora matresan

Per åker till Öland och Småland för att laga kroppkakor, fiska strömming och tillaga ostkaka och besöker en gammal isterbandsfabrik. Middagen serveras på Halltorps Gästgiveri på och består av sotare, buljongbräserad fläskkotlett med champinjonsås.

13:00

Tina i fjällen

Tina gästas av musikern och programledaren Kalle Moraeus. De ger sig ut på en fjälltur där Kalle kör skoter och Tina får tolka på längdskidor vilket visar sig vara en utmaning. Uppe på fjället röker de röding och pratar om Kalles karriär. Sedan blir matlagning och afterski.

14:00

Tina på besök

Tina Nordström besöker fotbollsspelaren Christian Chippen Wilhelmsson och hans fru Oksana i Dubai där hon får njuta av både lyxliv och värme. Tina bjuder hela familjen på fika med skånsk äppelkaka. Hon grillar även biff som serveras med ratatouille.

15:00

Charles: I väntan på tronen

Född 1948 blev han tronarvinge bara tre år gammal. Det här avsnittet utforskar hur en ofta frånvarande mamma och tuff kärleksfull far skulle forma Charles och hur den känsliga pojken blev en visionär och välgörenhetsman.

16:00

Ambulans: kod röd

Ett barn har slutat andas och ambulansen behöver agera blicksnabbt. Senare blir en student svårt skadad efter en bilolycka, samtidigt som en man får en hjärtattack ute på landsbygden.

17:00

Ambulans: kod röd

En cyklist faller illa och landar på sitt huvud och akut hjälp tillkallas. Samtidigt riskerar en man en permanent hjärnskada efter ett anfall och en rugbytackling gör en pojke medvetslös.

18:00

Ambulans: kod röd

En man med mycket lågt blodtryck börjar kräkas blod och ambulans tillkallas snabbt. En 18-årig man blir samtidigt överfallen och knivhuggen och behöver akut hjälp.

19:00

Husjägarna

Phil och Kirstie befinner sig i västra och norra London för att hitta ett hem åt spänningssökaren Davy. Rajeev och Nisha har hyrt sitt boende i fem år och vill ha hjälp att köpa något eget.

20:00

Incredible Hotels

I Melbourne upplever vi två helt olika hotellvistelser. Vi börjar i de centrala delarna av staden, där vi besöker det anrika hotellet The Windsor, med rötter i det sena 1800-talet. Nästa hotell erbjuder en vingård och utsökt mat en bit utanför stan.

21:00

Victoria's Secret: Angels and Demons

Wexners imperium faller samman under tyngden av Epstein-anklagelserna och det skiftande modelandskapet.

22:20

En smak av Sydafrika med Gregg Wallace

Gregg flyger till Upington på gränsen till Kalahariöknen. Därifrån följer han Orange-river till de spektakulära Augrabies-vattenfallen. Natten spenderar han i en stuga längs floden där han han även bjuds på Sydafrikansk BBQ till middag.

22:55

Charles: I väntan på tronen

I en tragedi som skapade rubriker runt om i världen dog prinsessan Diana i en bilolycka, en händelse som påverkade Charles djupt.

00:00

Mitt galna hem

George, Will och ett fantastiskt team av byggare tar sig an den walesiska sägnen Ty Unnos. Gänget försöker bygga ett komplett hem på bara 24 timmar, men de har både vädret och tidspressen emot sig.

01:00

Mitt galna hem

George inleder säsongen med att besöka Suffolk, där Simon vill överraska sin mamma med ett lyxigt, mobilt semesterhem. Sedan bär det av till spanska Andalusien, där ett komplett litet hem finns högt uppe i bergen.

02:00

Veterinären på Bondi Beach

Scott träffar en ovanlig patient, en bebisräv som är föräldralös efter att mamman blivit dödad av en hund. Èlva år gamla Coco undersöks av Danni och det upptäcks flera hälsoproblem som kräver en lång operation.

03:00

Veterinären på Bondi Beach

Scotts dag blir ett valpmaraton när inte bara en, utan två gravida hundar är redo att föda. När valparna börjar anlända behövs många hjälpande händer. Den unga labradoren Carson har ätit en hel plastbehållare med yoghurt.

03:55

Mitt galna hem

Steve och Marie har hittat en bunker från andra världskriget under sitt garage och de vill nu bygga om utrymmet till ett hemmakontor. George träffar sedan två unga konstnärer som bygger om en biblioteksbil till ett mobilt hem.

Här hittar du vad som sänds på TV4 Fakta idag